İzmir'de Bebek Oyun Grubu

bu arada kızlar dün resmen doreye üye oldum benim etrafımda satan çok olduğu için satamam ben ama yiğit hastaneye götürürüm diyor umudum yok beceremez o ama yinede şansımı denemek istediğim

Bence çok güzel ev sahipliği yaptın tatlım olur mu hiç öyle şey aşkolsun..
ayrıca kuzenlerini de tebrik ettim canım,günün olduğunu bile bile dünü bulmuşlar..
kavga olayına gelince takılma canım,bizde sık sık ufak tartışmalara yaşıyoruz,şu anda da tavırlıyım mesela :))

Krikitosum herşey için çok çok teşekkürderim,herşey çok güzeldi ve çok iyi bir ev sahibisin daha ne olsun hayatım,Dore üyeliğinde hayırlı olsun canım bol satışlar dilerim.
Bu arada Ekodost'tan siparişiniz varmıydı kızlar,daha önce Şirin'in siparişini duymamışım ya yine yapmış olabilirm.İstediğiniz birşey olursa bana ayrıca iletin olur mu,dün zaten kafa bende biraz gidikti
Çıtırım araba olayını halletmene sevindim canım,Allah sağsağlim yolculuklar nasip etsin sana böyle şeyleri hiç stres yapma zaten çözülmeyecek şeyler değil,Allah hepimize ve bebişlerimize,Ailemize sağlık versin.Hepinizi öpüyorum,ceketimi örmeye gidiyorum

iyi akşamlar...
bugünyorucuyduu...ev işleri vs..arabayı da bakıma soktuk bugün..akü iyiymiş şimdilik değiştirilmesine gerek yokmuş.ama iyice bir bakımdan geçti.
herşeyde bir hayır var işte gülbincim.benim araba 1.3 demek uyumlu olması gerkiyormuş... az kalsın kudurtacaadıkk arabayı yanii
yarın dava açıcam bende evraklarımı hazırladım bakalım..
öptüm hepinizi.

çıtırım ne davası hayırdır inşallah?Ben bu konuyu kaçırdım mı,ilk kez okuyorum çünkü

nööörüyonnnnnnnn

ceket örüyorum kızlaaaar,uzun zamandır kendime ne örüyodum ne başka bişey hep bu bıcırık varsa yoksa ona ör ona dik bu gidişata dur demek lazım dedimArka bitti bakalım hayırlısı...

Sapişim sanırım Çıtırım mahkemesi tayinle ilgili olmalı yani ben öyle biliyorum.

Bu arada Çıtır araba kudurunca ne oluyormuş merak ettim doğrusu:97:

Kızlar yarın mısır çorbası yapmayı deniyicem,içine kuru fasulyede konuyormuş,aramızda karadenizli yoktu galiba dimi,kuru mısırdan yapıcam bakalım umarım güzel olur,tecrübeleriniz varsa paylaşın anacım

tunayekta hadi çabucacık bitsin inşallah örgün,eline ve gözüne sağlık canım..
çıtırın mahkemesi de hayırlı sonuçlanır inşallah.
eycik baba tarafından Rizeliydi diye hatırlıyorum ama kuru mısırla yapılan bir çorba biliyor mudur bilmiyorum çünkü kendisi İstanbul'da doğmuş büyümüş
ayrıca kuru mısırla çorba ben d eilk kez duyuyorum canım.kuru mısır dediğin ne,popcorn yapmak için aldıklarımıdan mı yoksa şu bebek mısırlardan mı kurutulmuş

MISIR CORBASI

Malzemeler:
2 bardak kirik misir
1 bardak kuru fasulye
4 bardak ayran
tereyag
Yapilisi:
Aksamdan suya birakilan kirik misir ve fasulye sabahleyin haslanir. Bir tencereye su konularak kaynatilir.
Hazirlanan malzemeler kaynayan suya katilir. Pistikten sonra dinlenmeye birakilir.
Ayri bir kapta hazirlanan ayranin içine pismis kirma misir ve fasulye karisimi konulur.
Servis yapilacagi sirada yag eritilerek yemegin üzerine dökülür. Nane ve tuz ilave edilir.

Banuş böyle bir şey mi senin çorba?

kırık kuru mısır

karadeniz yöresinin nefis çorbasıdır. bildiğimiz mısır ama kurutulmuş kırık mısırdan yaparlar içine kuru fasülye ekleyerek haşlarlar. yoğurt veya süt ile servis yapılır. arzu ederseniz tereyağında eritilmis kırmızı biber gezdirilir..

malzemeler:

2,5 su bardağı kurutulmus kırık mısır
yarım su bardağı kuru fasülye
2 kase yoğurt veya süt
tuz

üzerene:
yağda eritilmiş kırmızı biber.

Yapılışı:

mısır ve fasulye suya eklenir birgün ıslanır.
düdüklü tencere veya normal tencerede üzerlerini dört parmak geçecek kadar su ilave edilerek haslanırlar. tabağa alınır üzerene yoğurt ve sos gezdirilir. servis yapılır..

ilk tarifin resmi yok ama 2. tarifinki baya aydınlatıcı,güzel bir çorbaya benziyor.bu kuru kırık mısırı nereden buluruz,yoksa dediğim gibi bildiğimiz popcornluk mısırla oluyor mu?

Son düzenleme:
Evet canım benim bulduğum tarifte böyle ama benim mısırlar biraz daha iri,kemeraltına indiğimde değirmenden almıştım,güzel görünüyo dimi,ayyy karnımda acıktı neyse ben şu akşamdan ızlatma olayını unutmayayımda:)
Bu arada kızlar cts günü Minikprensesin bahsettiği ''Akika kurbanı'' konusunu netten araştırdım,ilk kez duymuştum ama kesmek gerekirmiş,kurban bayramında da kesilebiliyormuş.Dikkat edin kurbanı diye geçiyor,yani adak gibi değilmiş.Erkek çocukları için 2 kurban kesmek gerekirmiş ama aynı zamanda olması şart değilmiş.En iyisi sizde okuyun...

Sual: Akika kurbanı nedir?
CEVAP
Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.

Sonra da kesilebilir. Her zaman kesilebilir. Kurban bayramında da kesilebilir. Resulullah efendimizin nübüvvetten sonra, kendisi için akika kestiği (Şir’a)da yazılıdır.

Akika kurbanı akikanın adı olduğu için akika kurbanı denilince kurbanda kesilmesi lazım değildir. Onu da kurban olarak söylenirse o zaman kurbanda kesmek gerekir. Akika kurbanını kurban edeceğim derse kurbanda keser.

Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez. Akika bedeli kadar din kitabı tasadduk etmek, akika yerine geçmez.

Şefaat etsin diye ölmüş çocuk için, torun için, hatta yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için hangi mezhepten olursa olsun, herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Adak, akika veya ölüler için kesilecek kurban da, ilim neşri ile meşgul bir vakfa kestirilebilir. Böylece ilim neşrine katkımız olduğu için farz sevabı alırız. İlim tahsili yapılan yerlere, zekat, fıtra, adak, akika veya sadaka şeklinde yapılan yardım, insanı kazalardan, belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ayrıca farz olan ilim yayma sevabına kavuşulur.

Sual: Ölmüş olan çocuk için de akika kesilir mi?
CEVAP
Kesilirse iyi olur, şefaat etmesine sebep olur.

Sual: Akikayı kesmeyip, bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçer mi?
CEVAP
Hayır geçmez. Ancak farz olan ilimleri neşreden kurumlara vermek caiz olur. Çünkü akika müstehabdır, ilim neşri ise farzdır. Farz, müstehaba tercih edilir.

Sual: Çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için, kesilen akika hayvanı, çocuk baliğ olduktan sonra da kesilebilir mi?
CEVAP
Evet, kesilebilir. Hatta şefaat etsin diye ölmüş çocuk için yahut yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Sual: Çocukları belalardan, kazalardan korumak maksadıyla, erkek çocuk için, iki akika hayvanı kesmek gerekiyor. Durumu müsait olmayan kimse, bir tane de kesse mahzuru olur mu?
CEVAP
Fakir olan, bir tane de kesebilir. Yahut ikincisini daha sonra da kesebilir. Yani ikisini aynı anda kesmesi şart değildir.

Akika kurbanı
Sual: Akika kesmek isteyen kimse, (Allah rızası için akika kurbanı keseceğim) dese, kurban kelimesini kullandığı için kurban bayramında mı kesmesi lazımdır?
CEVAP
Akika kurbanı, akikanın adı olduğu için, akika kurbanı denilince kurban bayramında kesilmesi gerekmez. Eğer (Allah rızası için akika hayvanını kurban edeceğim) denirse, o zaman kurban bayramında kesmek gerekir.

Minikprensesim benim bulduğum yazı bu yanlışlık veya eklemek istediğin bilgi varsa yaz şekerim,ben bir müsait zamanda en azından birincisini yapmak isterim,en azından önümüzdeki kurban bayramında...

İlk kez duyuyorum böyle bir şeyi.Siz cumartesi günü neler konuştunuz yahu ben neredeydim,baya bir şeyler kaçımışım.Bu akika olayı da güzelmiş.Bir araştırıp sorarız,nasip olursa yapmak isterim ben de

tunayekta bak bir de bu var canım.bunda erkek çocuk için de 1 tane diyor,ben mi yanlış anladım yoksa.çocuk 7 günlükken kesilmeli diyor

1- Yeni doğan bir çocuk için kurban kesmek mübahtır. Allah Teâlâ’nın ihsan ettiği evlat için, bu büyük nimet için bir şükür kurbanıdır. Yeni doğan çocuğun başındaki kıllara akika dendiği için kesilen kurbana da akika kurbanı denilmiştir.
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin radıyallahu anhüma için birer koç kurban kesmiş ve “Erkek çocuk için bir akika vardır. Onun için bir kan akıtınız ve çocuğun saçlarını tıraş ediniz.” (Ebu Davud) buyurmuştur.
2- Kurban kesmek için yeterli olan herhangi bir hayvan akika kurbanı için de yeterlidir. Çocuk erkek olsun, kız olsun kurban kesmek mübahtır.
3- Akika kurbanı, çocuğun doğumunun yedinci gününde kesilirse daha faziletlidir. Bülûğ çağına kadar da kesilebilir. Çocuğun yedinci doğum gününde adı konulur. Başının saçları kesilip ağırlığınca altın veya gümüş tasadduk edilir.
4- Kesilen kurbanın kemikleri kırılmadan eklem yerlerinden ayrılarak pişirilir. Böyle yapmak müstehaptır. Bu, çocuğun sağlığına, selametine bir işaret, bir alâmet olsun diye yapılır.
Kemiklerinin kırılıp, parçalanarak pişirilmesi tevazuuna, kötü ahlâklardan korunmasına vesile olur, bir işaret olur diye böyle yapılmasının müstehap olduğunu söyleyenler de olmuştur. Kişi bu iki şekilden herhangi birini tercih edip ona göre hareket edebilir.
5- Akika Kurbanı’nın etinden, kurbanı kesen yiyebildiği gibi aile efradına da yedirebilir. Diğer kişilere de ikramda bulunabilir. Yahut da tasadduk edebilir.

selam,
çıtır pıtır aranın sorunun giderilmesine çok sevindim, bundan sonra da sorunsuz, kazasız belasız sürüşler diliyorum sana.Mahkemeyi de inşallah kazanırsın ve kızına ve eşine bir an önce kavuşursun.

Şu akika olayını ben de kaçırmışım, hiç duymamıştım da, ben geçen kurban çocuklara niyet ederek kestim ama akika falan demedim, sayılır mı ki acep..

benim babam trabzonlu kızlar, annem mısırdan kara lahana çorbası yapar, biz de çok severiz, galiba onun için de de fasulye vardı, ay varmıydı unuttum, zira yemeyeli 5-6 sene olmuştur herhalde, ama sizin tariflerden birazlı farklı,

annem gelecek bikaç hafta sonra söyleyeyim de yapsın bari bize..

ve nihayet evdeyim, evde oğluşumla olmak çook güzelll

darilgenim çok sevindim iizn olayına.bu cuma çıtırım da tatile giriyor.sömestr de hafta içi de görüşebiliriz gün harici diyorum,bu kez belki evlere kapanmayız dışarı bir yerlere gideriz ama evde daha mı rahatız dersiniz çocuklarla.gerçi sude ve zeynepin doğum günlerinde bir araya gelicez,bir de 5 şubatta zelişteyiz.yani tatilde 3 kez görüşücez

canım benim annem karadenizli ama bu şekilde değil de daha küçükk kırık mısır ile karalahana çorbası yapar.hımm.hakketen çok güel olur.bunu bılmıyordum. tsk ederim canımbu sabah davayı gittim açtım hadi bakaım,hayırlısı olsun inş.dua edin benım ıcın.inş çabuk karar çıkar.. mrb canım, güzel dileklerin için tşk ederim dua et benim için bol bol.hamilelerin duası daha çok kabul olur derler.
evde olmayı bende çok özlüyorum.kızımla birlikte vakit gecırmek,yanımda olması çok güzel.uzun bir süre keyfini çıkar bakalım canım.darısı başıma:)
akika kurbanını biliyordum ben ama daha kesmedim.bide sağlıklı bir çocogum doğarsa diye kurban adamıştım benim ayrıca o var bekliyorlar bakalım.inş yapıcam bnde.

iki doğum günü de bir sonraki haftaiçi mi olacak?aslında günü bile haftaiçine alsak bu seferlik süper olur.nasılsa herkes evde.zeliş uygun görürse tabi.

selam kızlar teşekkür ederim sözleriniz için
çıtırım davan hayırlısıyla sonuçlanır inşaallah

banusum pek hamaratsın maşalah ne güzel elinden geliyo örgü dikiş kolay gelsin

darilgencim evde olmak güzel sonraları sıkıcı olsada ilk zamanlar çok eğlenceli geçer oğluşunla sana iyi oyunlar

kurban olayını bana kayınvaildem demişti mert doğduğunda 15 günlükken kurban bayramıydı ailecek dana kesilmişti ben 2 payına girmiştim ve tamamını dağıtmıştım erkek çocuğa 2 tane kesilirmiş 2 kuzu yerine 2 pay işte inşallah allahım kabul etmiştir ama arda hiç öğle bişi yapamadık kısmet olmadı kurban bayramındada kesememiştik inşallah allah başka zamanlarda kısmet eder hepimize

akika kurbanı erkeklere 2 adet oluyor biliyorum yiğenim için 2 tane kesildi..ama benim kuzumunki henüz kesilmedi..fırsat bulduğumuz anda kesicez allah izin verirse...ben kesilmesi gerekiyor diye biliyorum nasipse kesicez...

çıtırım iki doğum günü de aynı hafta mı olacak bilemiyorum,eycik ve minikprenses net bir günden bahsetmediler.Bir dahaki günü hafta içi yapma olayı bana da uyar.Herkese uyarmış gibi geliyor bana çünkü hepimizin eşleri cumartesi evde.
minikprensesim Sudenin doğum günü için bana sayı bildirecektin tatlışım,olmasını istediğin günü de sayıyla birlikte bildirirsen iyi olur canım

canlarım evde küçük bi kamyon var sizden mi kaldı yoksa akşam asrında gelmişti onunmuydu bilemiyorum kiminse saklıyımda kırılmasın getiririm

hafta içi gün olursa eşim olmadığı için 2 çocukla nasıl gelirim bilemiyorum annemlerden rica ederim gün belirlendiğinde yazışırız yine tabii eycikede uyarsa

doğum günleri ve günümüzün tarihi netleşirse sevinirim minikciğim ve eyciğim..muck

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…