İzmir'de Bebek Oyun Grubu

selam arkadaşlarr...
bugün yola çıkacaktık ama eşime sınav görevi gelmiş planımız iptal oldu.
sanırım haftaya gidicez.
kusura bakmayın boşuna benım yüzümden değişmişti ama
belki böyle daha iyi olur minik te katılır belki çrş.
kısmetse 16 martta şirinciğimdeyiz o zamann..
şirincim bu arada evin tarifini özele yazarsan çok sevinirim..

canım çokk sevindim ..hayırlısı olsun. mutlu mesut yaşayın o çatı altında inş.
ev taşıma,yerleşme işleri çook zor.allah yardımcın olsun. bir şeye ihtiyacın olursa çekinmeden arayabilirsin.yardıma gelebilirim canım.yerleştiğinde inş geliriz bir gün kahveye..

kızz daha yeni gitmemişş miydiniz o valaa:)bende istiyomm:) nisan da belki biz de gidicez.ben hiç gitmedim bakalım görmek istiyorum
uygulamalı-yaparak yaşayarak öğretirim ben diosun yanii süper etkinliğiniz..:)

tşk ederiz teyzesiii:)
kızlarrr bi gün ayarlasanızda bana da gelseniz ne kadar seviniriz dorişle

geliriz gizemcim sen iste yeterki :)
gün ayarla bize bildir şekercim.
öptüm dorişimiii..çok özledim zaten tostoşu ısırcam:)

benimde kocam yarın sınava giricek tatlışım hatta aradı yarın senin günün varmı nasıl yapalım yarın sınav varmış die demek bu hafta sonu kimseye uygun olmuycaktı kısmet çarşamba gününe inşallah

kızlar neler yapılacak yiyecek olarak şirincim ne yapalım menün nasıl ne uygun olur

nasip olmadı canım size Edremit bir türlü,herşeyde bir hayır vardır.
eşya toplamaya tunayekta gelirim 1 günde hallederiz merak etme sen dedi.eycikte aynı şekilde geleyim yardıma dedi,iceangel da kızı bana bırak,işini rahat hallet dedi.Anladım ki siz varken benim sırtım yere gelmez ihtiyaç anında cil düğmesine basarım arkadşaım merak etme,senin hamaratlığın hızın,hemen ortalığı çekip çevirir.Koş yetiş çıtır derim hemen,çok sağol arkadaşım
kocana sınavda başarılar canım.

icela konuştuk da,karar verememiş henüz ne yapacağına.yalnız kızlar listede bir karışıklık oldu sanırım.ben,kriko,çıtır ve darilgen hep aynı zamanda yapardık.geçen sefer minikprenseste de öyle oldu zaten.ben,ice,darilgen yaptık,krikonun mazareti vardı.Bu sefer icetayız ve ondaki sıralamaya göre yine bizde sıraymış :44:tunayekta mama sıralamasının ilk sende yapmıştık tatlım,şu listeye bakıpta son durumu bildirirmisin canım,ona göre yapalım mamalarımızı

Kızlar Şirine giderken,Zeliha,Ezgi ve ben mama yapıcaz.Krikitosum eşine başarılar diliyorum canım,Allah zihin açıklığı versin.Bu hafta bende ablama gidiyorum,misafirleri gelecekmiş.Biz bugün dışarı çıktık gezdik,gündüz uyumadı,akşam yemekten sonra ben bulaşıklarla uğraşırken salonda halının üstünde sızmış:)bende bu fırsattan yararlanıp uyuyucam,sabah erken kalkar ablama gideriz,hepinize iyi haftasonları diliyorum..

yuna yektacım miniğe giderken benim gelip gelemiyceğim belli olmadığından mama yapmamıştım ama sen benim yerime fazlalık yapmıssın şimdide ben senin yerine yapıyım sonra liste kaldığı yerden devam etsin aynen sen tekrar tekrar yorulma uzak yerden gelicen birde ben yapıcam zaten 1 çeşit

ıceancelcım yapacağın çeşide göre neler yapalım sen yazarsın bize sen bir kararlıaştırda hele ben aslında patates topları yapayım dedim içimden bugün ama daha önce yapılmışmıydı hatırlayamadım çikolata topu yedikte patates topuda yedikmi

sağol tuna yektacım inşallah başarılı olur 2 ay kursa gitti boşa zaman kaybetmiş olmasın bari :))

hepinize iyi uykular

Bu durumda Şirin arka arkaya iki kez ikram hazırlamış olacak demekki.Biz de bunu konuştuk Şirinle.Yazık o önemli değil,hatta hiç biriniz yapmayın ben yapayım dedi ama ben şaşırdım,şöyleki;biz Banuyla listeyi öyle bir yaptık ki,hiç kimse arka arkaya 2 kez ikram yapmayacaktı,bir yerde bir karışıklık oldu galiba ya da benim gözümden kaçmış bu durum.

krikocum patatesli herşeyi severim ben şahsen

evet bende öle hatırlıyorum herkez kendi evinde ikram yapacaktı ama kimse 2 kez üst üste yapmamış olcaktı

benim gurubumda yani miniğe giderken sapiş ben darilgen ve ıceancel vardı sanırım benim geç gelmem miniğin çeşit yapması falan karıştı neyce ıce de tekrar liste yaparız zaten darilgen uzuncaz bir süre aramızda olamıycaktır yani 4 kişi ikram geleneği bozuluyor

gızz ne idiyon sen 4 te ayakta kalkamıcan valla sabah :))) cumartesi günleri eşlere güveniliyor gerçi bende öyleyim uyuşuk oluyorum cumartesi pazar

Son düzenleme:

evet canım nasip olmadı bir türlü gerçekten. hep bşr mani çıkıyor..
ben iklimi hemen bırakabilirim anneme gelirim.tşk iltifatların için şekerimm sağoll:)

liste nasıl karıştı bilmiyorum ama b sefer benim sıram onu biliyorum.biz seninle aynı dörtlü içinde değiliz yani...
neyse möhöm değel:)
yaparız bişilerr arkadaşlar nolcak ben bi tzlu bi tatlı yapayım..
şirin bişi yapma sen..

eşine başaarılar diliyorum sınavda..

iyi akşamlar kızlar:)sınavlar umarım iyi geçmiştir...ben bu gün arkadaşımdaydım çok güzel bi gün geçirdim...kızlar liste nasıl karıştı bilmiyorum ama ben iki tatlı,iki tuzlu çeşiti yapıcam...çıtırm sana adresi mesaj atmaya çalıştım ama gitmiyor.100 mesaj olmamış falan diyor.yöneticiye mesaj atabiliyormuşum.anlamadım ama cepten mesaj atıcam adresi sana.

icecım forumda yazdığın cevap sayısı 44 olmuş,sağda yazar.100 olunca özel mesaj atabiliyorsun cnm

merhaba arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli....
biz çok şükür iyiyiz..ilk günler pek dışarı çıkamadık ama iki gündür çıkabildik...önceki gün dev akvaryuma gittik kuzucuklarla...müthiş eğlendiler...hatta ben bile bayıldım yani...çokgüzel tasarlayıp yapmışlar..2.5 m köpekbalıklarıyla yanyana dipdibe olmak farklı bi heyecandı...hatta bazı bölümlerinde deniz canlılarına dokunabilme şansın var..
eğer bu tarafa gelirseniz mutlaka gidin derim ben şahsen...

tamam iceangel tsk ederim canımm..

güzel vakit geçirmenize sevindim canımm.inş bize de nasip olur gdip görmek..iyi eğlenceler..

2,5 Yaşındaki Çocukların Psikolojik Gelişimi

2,5 yaşında ise zorlu bir döneme giriyor demektir.Bu dönemde çocuğunuz dengesiz, olumsuz, kararsız ve isyankar olabilir.Büyüklerinin sözlerini dinlemez, hatta tersini yapar, çevresinden yardım istemez ve kendi işlerini kendi başarmaya çalışır.Çünkü o herşeye hükmetmek ister.Hareketlidir,her şeye ellemek ister.Bizim koyduğumuz yasaklar nedeniyle çatışmalar yaşarız.Bu dönem her çocukta görülebilen doğal bir geçiş evresidir.Bu konuda anne ve baba sabırlı olmalıdır yoksa bu dönem bunalımlı geçebilir.

2,5 yaş bir dönüm noktası ve sinir sisteminin gelişiminde bir ara evredir.Ayrıca günlük gerilimlerinin etkisiyle çocuğun korkulu rüya görerek sıkça uyandığı bir dönemdir.Bu döneme aşırı bir faaliyetten ani bir tembelliğe, atılganlıktan utangaçlığa(hani anneler hep derizya birisi geldiğinde utanır kaçar tuhaf hareketler yapar ''aa çucuğum sen böyle değildin hemen sarılırdın koşardın sana ne oldu''gibi anlar.)güçlü bir sahip olma duygusundan aldırmazlığa,açlık çığlıkları atarken yemek istememeye geçiş dönemi diyebiliriz.

3 yaş civarında kendini denetleyebilen, bağımsızlık duygusuyla özgürlüğünü kazanmaya başlayan çocuğun çevresiyle sürtüşmesi azalır yeniden işbirliği kurmaya çalışır.Ancak 2,5 yaşında oluşan saplantılar ve aşırı geginlikler, ileriki yıllarda inatçılık ve direnç belirtileri şekline de dönüşebilir.

2,5 YAŞ ÇOCUĞUNA NASIL YARDIMCI OLUNABİLİR?

Zaman zaman otoriteye, öfkeye ve tersliklere karşı çıkacağı bu dönemde çocuğun olumsuz davranışlarını görmemezlikten gelin, kısa bir süre ilgisiz kalın, onunla tartışmaya girmeyin, onun dikkatini başka bir etkinliğe yüneltirken siz de başka bir şeyle meşgul olun.Ancak olumsuz davranışı bititğinde yeniden ilgilenin.

Hırçınlaştığı, olumsuzlaştığı, öfke ğeçirdiği zaman sakin olmalısınız.Tüm dikkatinizi çocuğunuza yoğunlaştırın.Göz kontağı kurarak ciddi bir yüz ifadesi takının.Ona yaklaşın ve dinleyin.Duygularına saygı gösterin, kararlı bir ses tonuyla konuşun, gerekirse dikkatini başka bir konuya yöneltin.Bu çok işe yarar unutmayınki bu geçici bir dönem.

Çabalarını daima destekleyin.Hatalarını görmezlikten gelin, başarılarını övün çünkü o yaşlarda övükmekten hoşlanırlar.

Paylaşmayı öğrenebilmesi için başkalarına birşeyler vermesini gerektiren oyunlar oynayın veya en güzel arkadaş ortamında öğreneceği için ortam sağlayın.

Çok parçalı oyuncak seti alabilirsiniz.

Sayı oyunları oynayabilirsiniz.Alışveriş yaparken, giyinirken, yapmanız gerekenleri anlatırken geçen tüm kavramları birlikte sayabilirsiniz.

Resim ve boya çalışmalarını, varolan enerjisini boşaltma olarak düşünerek ilgisini arttırın.

alıntı..

bizim bızdıkta inanılmaz derecede "ne","kim" özellikle de "neden" soruları tavan yaptı..
bazen öye şeyler soruyor ki donup kalıyor insan..
bugün mıknatıslarla oynadı.zaten dolabın üzerindeki magnetler mutfaktaki 1 numaralı oyuncağı..
odaya getirmiş birini yaptığı resmi magnet ile duvara tutturmaya çalışıyor..bir yandan olmadığı için sinirleniyor,olmuyor yapamıyorum diyor..oraya tutturamayacagını açıklıyorum,patlatıyor arkasından doğal olarak "nedennn??" diye...hadi bakalım anlat..evde keşfe çıkıyoruz nereye yapışıyor nereye yapışmıyor uygulamalı gösteriyorum," anne ama neden duvara da yapışmıyor???" diyor..
derin bir nefes alıp,başka yöne çekiyorum ilgisini..
sonra bir oyun oynadık...öylesine doğaçlama gelişti magnetleri yapıştıracak yer ararken.
tepsiye magnet yapıştırıp hava kaldırıp ters çevirdik..aaaa düşmyorrr dedikk.sonra herhangi başka bişeyler aldık yine ters çevirdik kaldıırıp.aaa düştüüüü dedik.. iyi eğlendi..denersiniz belkim..bugün bide bir resim yaptı.bakıp ağlayacaktık nerdeyse:) beni ve babasını çizmiş. öyle diyor.ama görseniz çizimi...daha önce yüz yaptığını görmüştük. bugün onu geliştirdiğini gördük.çocukların ilk insan figürü olan kafadan çıkan kol ve bacaklar şeklinde bir resim yapmış..(3,5 yaş seviyesinde bir çizim)

her geçen gün bizi şaşırtıyor sıpacan..
iyi pazarlar arkadaşlar...

Paylaştığın yazı için teşekkürler çıtırım.Daha önce 2 yaş sendromundayız diyoduk artık 2.5 yaş dönemindeyiz diyeceğiz galiba.Çünkü Duru Okyanus yaklaşık 1 aydır filan iyice çıldırmış durumda.Ne ben de ne babasında sabır kaldı,evimize gelenle doktoru ne diyor ya da doktora götürdünüz mü diyor hem de ilk tepki olarak.yaşı gereği böyle ama yine de götürmeyi düşünüyorum pedagoga diyorum.Gerçekten de götürmek istiyorum.İnternette biraz araştırdım.Tepecik hastanesinde bayan bir pedagog varmış.Oraya da soğuk havada ve Duru Okyanusla,otobüsle gitmek çok zor bir iş.Çünkü ne kucakta ne de sokakta tek bir noktada sabit duruyor.Durakta otobüs bekleyemiyoruz,caddeye vea orya buraya kaçmaya koşmaya çalışıyor.Kaçmaması için kucağıma alıyorum,kendini yere düşürmeye çalışıyor,elinden tutuyorum,bu kez yere yatıp yuvarlanıyor,ve bunları yaparken avaz avaz bağırıyor.Kalabalığa,avm ye vs ye gitmek istemiyorum onunla,bu konuda çok mutsuzum,çok üzgünüm.Başa çıkamıyoruz.Evde sadece kendi odasının kapısını açamıyor,kapısı çok sert oranın.Çok delirdiğim zaman odasına kapatıyorum,maximum 2 dk dayanabiliyorum ağlamasına,açıyorum kapısını hemen sarılıp barışmak istiyor,bir daha yaramazlık yapmak yok,benim sözümü dinle,kendine zarar vereceksin,uf olacaksın vs.. diye anlatıyorum göz seviyesine inerek.ondan sonra da nalaştık mı diye soruyorum,evet anlamında başını sallıyor ve özür dilemiş oluyor benden,barışıyoruz.Hala konuşamıyor,bunun da çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.Eskiden söylediği kelimeleri de söylemez oldu mesela en basitinden ''dede'' demiyor.Eşim de artık,çok delirdiğinde,sinirlerine hakim olamayıp bağırmaya başladı.Ondan sonra da kıza göstermeden ağlıyor ya.Karı koca oturup ağlıyoruz,başa çıkamıyoruz ve en sonunda bağırıyoruz,odaya kapatıyoruz,sert davranıyoruz diye,pişman oluyoruz çünkü,içimiz sızlıyor ama gerçekten oynatmaya az kaldı

miniğim günlerinizin güzel geçmesine çok sevindim.

çıtırım kocaman maşallah İklimime,afferin benim akıllı kızıma

çıtırcım çok güzel bi paylaşım teşekkürler...
secilcim canım seni çok iyi anlıyorum ama sıkma kendini bugünlerde geçicek emin ol...zaten herşeyi çok iyi bilen ve bebeği için en iyisini yapmaya çalışan araştıran bi annesin...sürekli oyunlar oynatmaya çalış,olabildiğince parka götür ve uzun süre bırak oynasın...boşaltsın o enerjisini...

aynı şeyler bizdede olmuyor değil..bazen benimde sesimi yükselttiğim durumlar oluyor ve kızıyorum oturup hıçkıra hıçkıra ağlıyorum...yine böle olduğu bi gün ona b gidip sarıldım ve gözümün içine bakmasını söyledim o anki davranışı ne ise onunyanlış olduğunu ve bu duruma üzüldüğümü bu yüzdende ona kızdığımı söledim ve ondan bu davranışım için özür diledim..

az önce uyutmaya çalışıyorum beni üzdü sonra gelip sarıldı ve annecim özüy dileyim dedi...öle duygulandımki anlatamam...oturup ağladım...

nasıl model alıyolar bizi...

sphişimm ben sana özelden cevap verdim hayatım..
canımmm sağol

canım arkadaşlarım desteğiniz için çok teşekkürler.Evet miniğim artık havalar ısınıyor çokkk şükür.bizim de park mevsimimiz geliyor.bugünde oynadı parkta.o parktan sıkılana kadar oynamasına izin verdik.koşturdu,hopladı zıpaldı,düştü kalktı çok eğlendi.Geçen sene de baharın gelmesiyle kışa kadar her gün parka götürdük.bir zamandan sonra kendisi parka gitmek istememeye başladı,sıkıldı.onun yerine caddeye arabalara doğru koşturmak daha zevkli geldi nerde abuk sabuk şeyler benim kız orda.parktan sıkılıyor diye deniz taafına geçelim,orda onunla koşturalım,enerjisini atsın mutlu olsun dedik,köpekler,kuşlar,deniz,arbalar vs.. derken hoop ilgi hemen dağılıyor,koşturuyor caddeye,aklımı alıyor,biz Duru Okyanusla dışarı çıkınca zevk almaz olduk artık,bize eziyet oluyor sadece.Havalar ısınsın da şöyle pikniğe filan gidelim diyorum,özgürece koşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…