İzmir'de Bebek Oyun Grubu

iyi akşamlar

çıtırcım seni ve iklimi tebrik ediyorum mert henüz türkçe olarak 10 kadar sayıyor türkçeyide bazen şaşırabiliyor oda normaldir die düşünüyorum yabancı dillere geçmedik henüz

mertle birebirde ilgilenince istediğimiz herşeyi şarkıyı vs yapabiliyoruz ama biri olsun yanımızda şımarılıklağa vurup dediğim hiç bişiyi söylemiyor saymıyor yapmıyor belkide emir almayı sevmiyor başkalarının yanında

tuna yektacım sanki benim kaynanayı anlattın yemin ederim ben yanındayken bile yemek yedirmeye çalışıyım mert herzaman olduğu gibi istemesin hemen istemiyo işte ne zorluyosun kaç oğlum sen bu anan kötü sana yediriyor ben seni kurtardım diyor ama bu kelimeleri herzamn duyunca artık çokta umursamaz oldum ya suphanallah diyip geçiyosun kendisi giyinir kat kat çocuğun üstündeki hırkayı sıcak die çıkartı verir amannn içimde kurtlandı gene sinirini bozmaya değmez dicem ama olmayacak allah sabır versin

çocuklarımıza kendimiz bakabildiğimiz için hem biz hemde çocuklarımız çok şanslılar gerçekten
bizde şimdi evde sinem keyfi yapacağız mısırd patlattık buyrun gelin efendimmm :87:

benden başkası uğramaz olmuş
kızlar miniğim ardam yanıyor gece yatarken bişi yoktu sabah inlemesine uyandım baktım ateşi var alev alev ilaç verdim az düştü gene çıktı şimdi fitil attım ayağımda sallıyorum herhangi bir hastalık belirtisi yok ne burun akması ne öksürük ne kusma hiç bişi yok şükür ama ateşi düşüremedik 38-38'5 tan aşağı yiğit gelince dr una götürcem üst dişleri çok şişti ya ondan yada idrar yollarından falan sanırım geçsin biran önce

huuu huuuuu ben geldimmmm
netim açıldı çok şükür,beklediğim kadar uzun sürmedi.ev telefonumuz da cumartesi açıldı ve numaramız değişmedi kızlar bilginiz olsun.yalnız doğalgazımız hala olmadı delirmek üzereyiz.tek odada elektrikli sobayla çok zor.Duru Okyanusu üşüttük,nezle oldu kuzum.burnu tıkalı,akıyor,sildirmiyo filan,gıcık bir durum yani.yemek pişirmek zor,ya piknik tüpünde ya da elektrikli gözde yapıyorum.Banyo yapamadım,hasta olmaktan korkuyorum.Eşim hiç üşümediği için ona sorun olmuyor,ketılda ısıtıyorum,ooh alıyor duşunu.Maalesef ben kötü hissediyorum kendimi.yeni evimde olmaktan çok mutluyum aslında ama çok sıkıntı çektik,çok sorunla karşılaştık ve hala bitmiş değil.sağlık olsun,geç olsun güç olmasın vs.. demekten de sıkıldım açıkçası.Henüz fırsat bulup dışarıya çıkıp,çarşıda yürüyüş bile yapamadık.almamız gereken şeyler var onları çıkıp almamız lazım.bir de tek odada ısınmanın zorluğu olarak fazla iş yapamaz bir haldeyim çünkü Duru kuyruk gibi yanımda olmak istiyor.odada tek başına durmuyor.ben de işlerimi bitiremiyorum.
çıtırım geldi sağolsun,hamarat arkadaşım,çok yardımcı oldu,çok yordum onu
sizleri bir an evvel ağırlamak istiyorum ama işte işler bitmedi ve çok ilginçtirki en başından beri hep yavaş gitti,hani derler ya üremiyo,benimki üremiyo işte.Olmazsa herşeyimle 4 4 lük yerleşmiş olmasam da,ilk fırsatta haber vericem buyurun gelin diye..
bensiz pek sessiz kalmış buralar.çok uzun okuyacağımı samıştım şaşırdım.neyse işte geldim burdayım

krikocum nolmuş Ardaya gittiniz mi doktora?çok geçmiş olsun.
çıtırım 41 kere maşallah İklime,afferin prensesime

Sapişim arayamadım bile canım yaaa,bizimki de hasta burnu akıyor ve öksürüyor,şimdilik ateş olmasada ben ilaçlara başladım,umarım ilerlemeden geriler.Canım tek odada yaşamak heleki bu yaşta bir çocukla çok çok zor ve birde biz alışık değiliz,yada bizim çocuklarımız alışık değil.Yemek yapmak bile sorun olmuştur.Neyse kısa sürede bağlanır sanırım doğalgaz,bak hemen telefon ve internet bağlanmış bu arada senin ev telefonun bende yok be canım ,aslında kimsenin yok herkesin ev telefonunu kaydetsem benim için çok iyi olur,malum benim cep kontörlü olduğundan herzaman arayamıyorum,bu sayede özgürleşebilirim
Krikitosum umarım Arda bebeğimiz diş için ateşlenmiştir,birşeyciği yoktur.
Bugün oğluma ilk defa meraklı minik dergisi aldım belki siz herzaman alıyordunuz bilemiyorum ama biim çok hoşumuza gitti tavsiye ederim.Özellikle çıkartmaları yapıştırmak çok hoşuna gitti.İlerleyen günlerde daha verimli kullanacağımıza inanıyorum:44:

Sapişim canım acele etme canım ne zaman müsait olursan biz o zaman geliriz..

oyyy oyy sapişim gelmiş çabuk bağlanmış neyseki telefon olmadan olmuyor ama doğalgaza üzüldüm yaa oralar haha bi serin malum havalarda hiç nisan havası değil bide siz çok sıcak evden çıkınca baya bi zorlamıştır anlıyorum duru okyanusuma geçmiş olsun çabucak atlatır inşallah bahar gribide çabuk geçiyor allahtan

kızlar çok şükür ardanın bişiyo yok gittik dr a idrar testi oldu ama ateşin nedeni yok gripte değil boğazlarına baktılar vs sanırım dişten zaten üst dişleri fena halde şiş görseniz içim fena oldu tüm gün haline bi ara ateşten gözünü aşamıyordu uykulu uykulu ağlıyordu ben ağladım o ağladı neyse ki şimdi daha iyi

tunişime geçmiş olsun canım özelden ev telimi atıyorum sende bana atarsan iyi olur bende 2 aydır falan konturluya geçtim ve kontur meleti hemencik bitiyor evden araşırız
bende bi tek sapişin ev teli var birbirimize verelim ev numaralarımız yawww

size iyi akşamlar hepinizi öptüm

olsun tatlım sorun değil,vardır elbet bir işin diye üstünde durmadım.Tuna Yektaya a çok geçmiş olsun.aslında siz bu kış grip istikakınızı doldurmuştunuz bu nereden çıktı.doğalgazım bugün bağlandı.yarın servis gelip kombiyi açacak,petekleri filan kontrol edecek,inşallah bir sorun çıkmazsasıcacık oturucaz yarından itibaren.
tatlım senin ev telefonun var mıydı ki? ben de iceangelın,minikprensesin ve krikonu ev teli var.zaten bizim dışımızda lkimsede ev tel. yok sanıyordum ben.özeline yazarım şimdi canım.akşam 7 den sonra da bedava olması süper oluyor
evet canım buralar daha soğuk,evde yeni olduğu için bildiğin dam sağol canım,inşallah çabuk geçer biizmki de siiznki de.

selam arkadaşlar.
bende iklimle uğraşıyorum oda aynen tuniş gibi hasta olmakla olmamak arasında gidip geliyor...
gözü kanlandı bide,damla kullanıyoruz. burnu tıkanıyor gece uyuyamıyor.bu gece rezil bir gece geçirdik gerçcekten.anneannasıne gittim almaya uyuyormuş,eve geldim bende ama tel geldi uyanmış.gidip alıcam şimdi..

bizde iklime oda tasarlıyoruz şu an .. artık odasını yaptırıcaz bakalım.
7 numero için tşk..öpüyorum sizi.

tşkkkk

ah kıyamam arda kuzusuna ya.iyidir inş şimdi.

oy oyy kimler gelimşş..hoşgeldin canım.internetinin hızlı bağlanmasına sevindim ama doğalgaza üzüldüm canım ya.
keşke kalmasaydınız orda.annende bizde,ablanda falan idare ederdiniz olana kadar. gerçi bizdede tek odada klima çalışıyor.yatmaya doğru da yatak odasında ısıtıcıyı açıyorm..
tek odada zor oluyor gerçekten ama iklim alışkın zaten,tek odada zaman geçirebiliyoruz. gündüz zaten serbest oluyor havalar iyi oldugundan beri,akşam da çkması gerekirse üzerine bir yele geçiryorum.öyle idare ediyoruz. ama duru alışkın olmadıgından zr oluyrdur gerçekten..
seneye yazın bzde inş doğalgaz işini halledicez,seneye rahatızz.
bizi misafir etme işi için ise kendini sıkmana gerk yok canım hiç.dert etme.sen nezaman ohh dedin o zaman gelicez inş..öptümm çok

Arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz işe yaradıtuniş gce uyuduktan sonra bolca öksürerek balgam çıkardı ve rahatladı,gecede biraz öksürdü ama bugün düne göre çok çok daha iyi,burnu bile akmadı,hatta parka bile gittikşimdi uyuyor ve bende ütüye gidiyorum ,her ütü yapışımdan önce ben buraya muhakkak uğruyorum galiba:26:
Çıtırım İklimin odasını nasıl birşey düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bizim Tunişe aldığımız yeri tavsiye edebilirim,yeri karabağlarda ve senin isteğine göre yapabiliyor,hem kaliteli ve sağlam hemde ekonomik,Biz o zaman alırken en ekonomik orasıydı tabii emsallerine göre...

valla hayatm bizim odamız küçük olduğu için zaten istediğmiz ölçülerde yaptırıcaz zaten mecburen..yabancı sitelerden oda bakındım biraz ve hem sade hem kullanışlı hem de odayı daraltayacak birşey tasarladık baktığımız odalardan fikir edinerek..
yaptıracağımız yer eşimin çalıştığı okullara vs iş yaptırdığı yer.arkadaş oldular artık.bide taksit imkanı olacak orası güzel. ama sizin yaptırdıgınız yerin de adını öğreneyim aklımda bulunsun canım.
biz daha tam olaak ne istediğimizi belirtmediğimizden fiyat da alamadık..mail olarak atayım odaları size çok güzel tasarılar var ben çok beğendim ama tabi çok fahiş fiyatlı birşey olsun da istemiyoruz.orta karar bişey olcak herlade bakalım..

bu arada tunanın iyi olmasına da sevindim canım..
iklimin bir iki gündür göz altları çökük ve mor duruyor kızlar ya dikkatimi çekiyor:26:

mesela bu model üzerine gittik biraz. tabi yatağı korumalı bişi olucak..

....................................... 2kez aynı mesaj..pardon

Son düzenleme:
daha çokk varr bunlar gözüme çarpanlar sadece..

Eklentiler

• $img11m.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 45
  • $detski-0004m7[1].webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 69
  • $kiz-cocuklari-icin-mor-yatak-odasi.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 62
  • $home-design-6-kids-room-decor-pink-1.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 46
  • $3F9_amazingly-pink-kids-room-inspiration-554x391.gif
    124,7 KB · Görüntüleme: 53
  • $meubelland_flog.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 57
hoşbuldum canım doğalgazım dün halloldu.kaloriferlerim yanıyor artık evim ısındı düşüncen için teşekkürler canım,ablamların ve annemin ev de kaloriferli değil diye gerek yok dedik ama bizim ev kadar da soğuk değildir onlarınki.aslına bakarsan Metin pek istemedi,gerek yok filan dedi.neyse geçti şükür.
İklimin gözaltları niye mor acaba?oda modellerinin hepsi çok güzel bence canım.Allah içinize sindirsin,en güzeli olsun prenses kızımınki :81:
Tunayektanın hastalığı atlatmasına sevindim Banucum

Herkese günaydın
kaloriferlerim yanıyor ama musluklardan sıcak su gelmiyor :2: bıktım bu evin dertlerinden.yemin ederim pişman olduk bu evi tuttuğumuza.Başka yer mi yoktu,en problemlisi bizi buldu.Ev sahibi ilgilenmemiş ince işleriyle,yapanlarda baştan savma yapmış,sonuç:biz uğraşıyoruz herşeyle.Tesisatçı bekliyorum dünden beri,gelecekte sıcak suyumuzu açacak,bende yıkanıcam.Kuaför keşfettim yakınımızda,ona gideyim bir fön çektireyim yıkamalı diye düşündüm ama utandım gitmeye ya,sanırım kokuşucam çok moralim bozuk
Benim ocağımın 2 gözünde sorun vardı o yüzden dün bizim ocağı dönüştürtemedik servise,bunun yenisini alsanız daha iyi olur dedi adam.Yenisini alıcaz şimdi.Mecburen hala piknik tüpünde ve elektrikli gözde yemek yapıyorum.Herşey çok sancılı oluyor sinir geldi.
Duşakabinden de su geliyor banyonun içine,onu farkettik bir de,dünden beri duşakabinci bekliyorum.
okurken sinir gelecek size.düşünün ben bunları yaşıyorum ve her çıkan sorunu da yazmadım buraya

Ayyy Sapişim kıyamam yaaa geldimi üstüste gelir işte,demesi kolay biliyorum ama sabret canım yaaa sonra tam içine sinen bir ev olacak emin ol...Allah sağlık versin demekten başka yapacak birşey yok işte evin içine girmeden butür şeyler anlaşılmıyor...Dün gece seni rüyamda gördüm bize yemeğe gelmişsiniz bende yemekleri eksik yapmışım,pilav yapmamışım,sofrada ne su var ne tuz var ne de salata ayyy ne sıkıldım,ay niye ben hepsini unutmuşum diye ne hayıflandım anlatamam:)))Senin sıkıntın bana malum olmuş meğerSen bir fkire sadaka faklan ver ne dersin şöyle başın üstünden geçir...
Çıtırım odaların hepsi bencede çok güzel ve orjinal ama benim favorim 1.ideki yatak tabiiki ben o tür şeylere bayılırım ezelden beri,ama diğerleride güzel Allah sana kolaylık versin seçmek karar vermek çok zor

toton açıkta kalmış arkadaşım Metinin horoz adağı var bir de benim bir adağım var ama ne yapsam bilemedim aslına bakarsan.yazayım da bir fikir verin siz biliyorsunuzdur belki.Senemim mevlüdünde zekeriya sofrası da yaptılar ya,ben de dilek tutup zekeriya sofrası adamıştım.Yalnız benimki o gün içindi.Şöyleki o gün bazı beklentilerimiz vardı.Gelecek olan habere göre taşınacaktık ve maalesef o gün o iş olmadı.ama işte sonradan bir şekilde oldu ve taşındık.şimdi bu duurmda benim zekeriya sofrası yapmam gerekiyor mu yoksa o gün adadığım ve olmadığı için yapmamam mı gerekiyor?

Hala apartmada yalnızız ama bu ayın sonunda ilk komşum taşınıyormuş.Alt katı genç bir çift tutmuş.Aşağıda annelerimiz yaşlarında bir hanımla karşılaştık.Biz tuttuk burayı,oğlumla gelinim gelecekler,bir de 9 aylık bebekleri var dedi.Gelinim yurt dışında,bu ayın sonunda gelecek,kendisi rus dedi :86: arkadaşlık edersiniz artık dedi.inşallah kafa dengi biridir,güzel bir arkadaşlığımız olur. Yalnız yazın havuz başında rus hatun nasıl olur sizce ? Çok ilgi çekermiş gibi geliyor bana çok mu fesatım ne :76: ilahi ben :89:
üst katın tutulmuş olduğunu söylemişlerdi ama sakinlerini henüz görmedik.Dün ben yaşlarda bir kız çaldı kapımı.Eve bakmaya gelmişler,tutmuşlar sanırım.Nişanlıymış,gelin gelecekmiş buraya,4 haziranda evleniyoruz dedi.pek heyecanlı bir tipti,annesi de bir o kadar suratsız :2: ya da beni sevmedi belkide,bilmiyorum.amaaan beni sevmeyen bitlensin be

demek rus hatun ha:) hehehe
seniin arkadaşın o gün anlattığı moldovyalılar gibi çıkmasın bide hahaha ne gülerim ha
ammaaa önyargılıyız haa:)

ben zekeriya sofrasını hiç duymamıştım senden duyunca baktım şimdi:
belki benim gibi bilmeyeniniz vardır diye buraya da kopyalayım dedim.

Zekeriya Sofrası

Bu gelenek, Cumhuriyet sonrası Ankara’sında görülmüştür.1930-40’lı yıllarda yaygınlaşmış, günümüze kadar gelmiştir.Adak adama, adağını yerine getirme, yeni dileklerde bulunmak için yapılan bir yemekli toplantıdır.Buradaki yemek, daha çok çerez, yemiş ve yeşilliklerden oluşur.Eski İstanbul ve Bursa’da da örneği görülmüştür.

Oralarda geleneğin adı, ‘Zekeriya Peygamber Sofrası’ ya da ‘Peygamber Sofrası’ adıyla adlandırılır. Geleneğin, yüzyılın başında Hicaz’dan gelen ihtiyar bir kadının eseri olduğu söylenmektedir.Zekeriya Sofrası geleneği, genellikle yalnızca kadınlar arasında yapılır.Fakat genç öğrenci delikanlıların ya da ender olarak kadınlı erkekli gurupların katıldığı sofraların da kurulduğu görülmüştür.

Sofra, dileği yerine gelmiş bir kadın tarafından düzenlenir.Daha çok Şabanı Şerif ayı içinde yapılır.Sofraya komşu ve akraba kadınlar çağrılır. Sofra açılmadan önce, iki rekat namaz kılınır.Namazdan sonra Kur’an-ı Kerim’in 19.Suresi olan Meryem Suresi okunur.

Zekeriya Sofrası, adını Zekeriya Peygamber’den alır. Sofranın özelliği ise, namaz kılınıp Kur’an okununcaya ve sofraya adak mumu dikilinceye kadar, katılanların birbirleriyle konuşmamalarıdır.Yani, susmak ve konuşmamak, sofranın başlıca kurallarındandır.Bu nedenle davete çocukları götürmezler.Zekeriya sofrasının bir diğer özelliği, sofrada 41 çeşit yiyeceğin bulunması zorunluluğudur.Eğer sofra iki kişi tarafından düzenlenirse 82 çeşit tabağın olması gerekmektedir. Sofraya katılanlar bu 41 çeşit yiyecekten tadarlar.

Sofranın ortasında, adağı yerine gelmiş olan ve sofrayı düzenleyen kadının diktiği mum, sonuna kadar yanık durur.Bu mumun yanına, davete gelenler ve adak dileyenler de birer mum dikerler.Bunlar, “Eğer muradım olursa gelecek yıl Şaban ayında böyle bir sofra kurmayı” ya da “Böyle bir Zekeriya sofrası kurmayı adıyorum” derler.Diledikleri niyet sayısına göre de mum dikerler.

Bazıları, Zekeriya Sofrası’nın dinle ilgili olmadığını söylüyorlar.Fakat, namaz kılınması, Kur’an-ı Kerim okunması, dua yapılması gibi uygulamalar, konunun dinsel yönünü göstermektedir.Sofraya mum yakmak ise dinsel esaslara uymamaktadır.Bir Zekeriya Sofrası Listesi Şöyle:

1)Antep fıstığı , 2)Fındık , 3)Sarı leblebi , 4)Kuru üzüm , 5)Beyaz leblebi , 6)Kuru erik , 7)Dut kurusu , 8)Yerfıstığı , 9) Pestil , 10) Kuru incir , 11)Şeker, 12)Portakal , 13)Mandalina , 14) Ayva ,15) Armut ,16)Muz , 17)Kestane , 18)Hurma , 19)Ceviz içi , 20)Damla sakızı , 21)Vişne kurusu , 22)Kesme şeker , 23)Çikolata ,24)Tepsi böreği , 25)Sigara böreği , 26)Zeytinyağlı dolma , 27)Kuru köfte , 28)Patates salatası , 29)Patates kızartması , 30)Turşu, 31)Bisküvi , 32)Maydanoz , 33)Tere , 34)Roka , 35)Marul , 36)Salatalık , 37)Taze soğan , 38)Havuç salatası , 39)Domates , 40)Tuz , 41)Çörekotu

(kulturturizm.gov.tr.)

bence "bugün olursa diye" diye dilediysen yapman gerekmez gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…