Doğuma Hazırlık İzmirli hamile anneler... Alışveriş için önerileriniz var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
neler yiyosun canım ben beyaz ekmekle pilavı yemiyorum ama tatlıya dayanamıyorum
ben de kaçamak yapıyorum o kadar çok tatlı seviyorum ki.

ama şeker çıkınca bebeğimi düşününce pişman oluyorum.
ben kepek ekmek, ve bulgur pilavı yiyorum yediğimde.Sabahları yumurta peyni ve zeytinle birlikte greyfurt suyu.öğlen salata, çorba, et ya da tavuk(balıktan tiksiniyorum ) yiyorum.İş yerinde çıkıyor, ne gelirse yani.

2 elma yiyorum.akşam da hafif yiyorum.badem ceviz yiyorum biraz.Ama ben çalıştığım için çok da süper dikkat edemiyorum inşallah izinde daha dikkatli olucam, kuru incir ceviz meyve, bunlara daha ağırlık vericem.

doğumdan sonrada aç gezmiceksin merak etme bu seferde süt için yiceksin htta ozaman bebişin yüzünü gördüğün içinn aman yarasın süt olsun diyerek daha çok yiceksin ben emziremediğim için diyetteyim yani.ben hamişken çok dikkat ettim beslenmeye bol yeşillik sebze balık protein süt ceviz fındık acayip yiyodum dr a 3 günlük beslenmemi götürdüm drumu yapıyorum diye dr.um benide ye istersen leyla demişti:kedi:ama sonuç ne oldu 2640 kız 74 kilo leyla offffff

aslında bende yediklerime çok dikkat ediyorum dediklerinizin hemen hemen hepsini yiyorum bu aralar dikkat etmemeye başladım

Slm kızlar ben geldimmmmmmmm
uzun zamandır yazamıyorum buyuk annanemin mevlütü vardı ;annanemde aydında oturuyor gerçi bütün ailem orada ben sadece annemle burdayım kaynanam görümcem derken bir haftayı geçirdim aydında sonra ben döndüm bir gün sonra malum okullar tatil yeğenler geldi kalmaya bir haftada öle geçti sizleri çok özledim giremedim hiç çocuklardan bize düşmedi .
Beni merak edenleriniz olmuş allah razı olsun hepinizden yok teyzoşları daha doğmıcaz biz erken allah zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah .
Doğumlardan bahsetmişsiniz ben hamile kaldığım günden beri normal doğum yapmadan yanayım ama gün geçtikçe korkuyorum ya sezeryan yaparlarsa diye görümcem 1 ay önce doğum yaptı normal yaptı ama ne güzel 3 saatte yaptı ve şimdi hiç doğum yapmamış gibi gayet iyi allah hepimize nasip etsin ama sancılar iyice sıklaşmadan hastaneye gitmemekte önemli çünkü hemen giderseniz hemen suni sancı veriyorlar ve çok acı duyuyorsun erkeklerde nişan kanama ile oluyo kızlarda su geliyo aklınınzda olsun nişan geldikten yaklaşık 3 veya 6 gün sonra doğum oluyo sancı 5 dk ile 3dk da gir girmeye başladıgında doğum başlıyor demek .
Bebek arabalarını alanlar olmuş hayırlı olsun güle güle kullanın ben daha almadım bende puseti(ana kucağı) bebek arabasına oturanlardan hafif ve kullanışlı birşey istiyorum benimde o modeller çok hoşuma gidiyor bizde bebek arabasını babanne alıyo o yüzden çok pahalı olmasını istemiyorum fiyatlarınıda bzimle paylaşırsanız sevirim kızlar bende şimdilik bu kadar tekrar görüşmek üzere kocaman öptüm kendinize iyi bakın ve ayrıca bebişlerimizede byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeopuyorumnanaktan /COLOR]

iyi olduğuna çok sevindim Nazire:)Allah vakti geldiğinde sağlıklı sıhhatli bebeğimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
ben de normal doğumdan yanayım ama korku ne yazık ki var, benim görümcem de aynı şekilde normal doğum yaptı, onun epiduralle oldu ve çok rahat oldu.Bugün istanbuldaki doktoruma gittim son kez, o da dedi ızmir çok iyidir epidural konusunda, ıstanbuldan daha yaygındır dedi.Bir de riski yok dedi, bir kere kötü bir olay yaşanmış o da doktor farklı yanlış bir ilaç vermiş.

Bebek arabasını ben de henüz almadım, aynı şekilde hafif ve kullanışlı olsun doğduğundan kocaman olana kadar kullanacağı bişi istriyorum, bakalım alınca derim:)

nazirecim hoşgeldin iyi olduğuna çok sevindim allah kabul etsin canım benim kilom olduğu için normal doğum yapıp riske girmek istemiyorum zaten doktorumda sen normal doğuramazsın dedi çevremde bütün arkadaşlarım epidural sezeryan oldu sanki hiç doğum yapmamış gibiler benim ilk bebeğim 7 haftalıkken düştü Yeşilyurt devlet hastanesine gitmiştim evim yakın diye orda hiç uyuşturmadan bayıltmadan kürtaj yaptılar o acıya dayandım ben sezeryanın ağrısı sızısı falan olursa onada dayanırım zaten hiç korkmuyorum doğumdan.Bebek arabasını bizde henüz almadık eşimin babasına aldırtcam Ankara'dan gelince bende şöyle uzun boylu kullanabileceğimiz kullanışlı bişey istiyorum fiyatı ne olursa olsun önemli değil alsın öyle kuru kuruya dede olunmuyor

Çok hoŞsun kız yelda bencede bende ne ıstıyorsan onu aldırcam tabı Öle kuru kuru olunmuyor... HoŞbulduk amın canım komsum kıyamam ben sana kÜrtaj olayın kÖtÜ olmuŞ ama allah gÖnlÜnÜze gÖre vermıŞ ŞÜkÜr...

nazire hoşgeldin inan ben doğum falan yaptın yolunda gitmeyen bişeyler var sandım ama neyseki iyisinşkızlar dedeler neneler bugünler için aldırın herşeyi ben kayın valideme göğüs pedi bile aldırdım düşünün odanın lambasına kirli torbasına emziğine varana kadar bitek mobilyayı aldık bide halı
perdeleride kendi anneme yaptırdım ona rağmen batmış durumdayız çookkkk masraf oluyo kim ne alırsa ay ne gerek var demeyin aldırın ay çokkk mersssiiiii diyinnnnkaydirigubbakcemile3

sana bunu yapan dr un bırak hekimliğine insanlığına ben ..............

Biz evlenirken hiçbişey yapmadılar herşeyi eşim yaptı elleri cebine gitmedi başlarda susyordum ama şimdi sokuyorum lafları valla kimseden çekinmiyorum.Allah hepimizin gönlüne göre versin canım Allah bebeklerimizi sağlıklı olarak kucağımıza almayı nasip etsin

sana bunu yapan dr un bırak hekimliğine insanlığına ben ..............

Sorma canım bana sordu dayanıklımısın diye bende ne bileyim böyle olcağını sonuçta ilk defa başıma geliyor dayanıklıyım dedim ben çok dayanıklıyımdır çünkü demez komaz olsaydım

hoşbulduk leylaela;canım yok allaha şükür iyiyiz benim kayınvalidemde ne alır ya benim kayınvalidem aydında oturuyo ben hamile kaldıgımdan beri daha bir kere gelmedi bile gecen gittigimde çok sölendimde sün aradı subatın 10 nunda gelecekmiş oda bosuna değil haaa erkek kardesinin kayınvalidesi o gün ameliyat olacakta ondan yani keşke almak istesede bende aldırabilsem benim kendi annemdem başka bana destek olan yok...

canım aslına bakarsan aldırdınmıda bi hallere giriyolar ben sonradan keşke yaptırmasaydımda bu kadar kendinde herşeye karışma hakkı bulmasaydı dedim.şimdi 20 40 ım çıktığımdan beri laf olsun diye konuşuyoruz çok büyük sorunlar yaşadık 3 haftada bir falan araşıyoruz.şu lohusalık olayı çok zor kızlar ya ben atlattım ama gelin bide bana sorun yani

her şekilde kaynanayla ugraşmak zor oluyor ama lohusayken daha başka dır allah yardımcın olsun canım...

benimkide yılda bir kere gelir ama çenesiyle bıktırır çok konuşur elim elim üstünde bütün gün oturur kayınpeder desen ayrı bir dert herşeye alınır allahtan uzaktalar

Leylaela'nın dediği gibi büyüklerin gönlünden geçmiyorsa aldırmamak lazım. Gönüllerinden almak geçiyorsa alsınlar. Benim kayınvalidem dün aradı ne alalım ne istersin dedi. Ne isterseniz onu alın sadece çok küçük bedenlerde almayın dedim. Birde para gönderelim istediğnizi siz alın dedi. O konuyuda oğlunla konuş anne dedim. Ben gelin olarak ne bir şey istedim ne de yapmak istediklerine karışmak istedim. Galiba doğum parasının yarısını falan karşılamayı düşünüyorlarmış. Ama ben pek sormam böyle şeyleri. ısterse yapar, istemezse de paşa gönlü bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…