Doğuma Hazırlık İzmirli hamile anneler... Alışveriş için önerileriniz var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
herkesin yeni yıl dileklerine teşekkürler...
bende herkese iyi sağlıklı mutlu ve dileklerinizin gerçkelştiği bir yıl dilerim...
ben daha doğurmadım bekliyorum ama oğluşumun hiççç gelmeye niyeti yok..şaka gibi herkes doğurdu ben hala bekliyorum :)))

sen direk okula yazdırıcan galiba canım
koca adam oldu artık seninki
şaka şaka daha vakit var acele etme ne kadar dursa kardır bakımı kolay olur hem

Yeni yılınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin arkadaşlar...

Esmen Kıbrıs'a gitmişsin bizi niye götürmedin? İyi eğlenceler sana...

Honeymom sana da iyi yolculuklar. Kocanı fazla yalnız bırakıyorsun :) Takılıyorum sakın alınma...

Leylaela ve Gülsen_Arda size de afiyet olsun. Öğle yemeğinde buluşacaksınız. Çalışmaya başlamasam bende katılırdım size.

Sabeg seni merak ettim acaba doğurdumu diye... Senin bebiş rahat yerinde. Zamanı gelince doğacak annesi, gününü bekliyor.

Ben artık buraya pek yetişemiyorum. Ayça ile kaliteli vakit geçirme adına buradan biraz feragat ettim. Bizimki son hız büyümeye, günü yakalamaya devam ediyor. Acayip meraklı, istediği olmayınca ortalığı yıkıyor. Çok fena bu kız. Mama ve devam sütü dışında ek gıdalara alıştık. Bizim yemeklerden yiyiyor. Bizde salçasız, tuzsuz pişiriyoruz yemekleri. Artık evdeki oyuncaklar tatmin etmiyor hanımı, yeni oyuncaklar almak gerekiyor. Evdeki objeler ile oynamak istiyor. Birde yürüme isteği çok fazla, hep ayakta duruyor... İşte bizden haberler böyle...

herkeze mutlu yıllarrrrr sağlık dolu huzur dolu geçsin inşallah...
büyüyen bebebklereaferim...doğmamaışlara ohhh birazadaha anne sıcaklığı içten içtennn
gzenelere de ii gezmeler...
biz acayp sümüklü olduk kızlar yaaa hasta değiliz ama burnumuz hiççç durmuyo...bide çok kızıyo sildirmiyo hanfendi öyle sümüklü gezcekmiş sultan...
sümüklü sultan

3. mesajıda bizden olsun :))))

selam kızlar

size bi sorun olcaktı
Bergama nasıl bir yer?

Yaşam olarak sosyallik olarak?
Bilgisi olan varmı?
bende sessiz bi yer olarak biliyorum canım

ah ah sorma bizimde mümükler akıyor birazda mız mızzzzz

ehehehe

vardır zamanııııı

sen sıkılıyorsun ama bak beyefendi rahat yerındeeee

sen direk okula yazdırıcan galiba canım
koca adam oldu artık seninki
şaka şaka daha vakit var acele etme ne kadar dursa kardır bakımı kolay olur hem
ay ne bileyim yaaa artık daraldım.hem son zamanlarım olduğu için hormonlarımda değişiklik olmaya başladı sanırım, adet olamayınca insanda bir sinir olur ya o halleri yaşıyorum
sağol canım ben iyiyim...sadece daraldım.....bende bekliyorum bakalım ne zaman doğuracaksam....
normal doğumun cilveleri sancım ne zaman olacak,suyum ne zaman gelecek diye beklemekten helak oldum :)
senin bebiş iyi çok şükür,tek bir derdi var size kök söktürmek Maşallah annesi....
bende sessiz bi yer olarak biliyorum canım

ah ah sorma bizimde mümükler akıyor birazda mız mızzzzz

ehehehe

vardır zamanııııı

sen sıkılıyorsun ama bak beyefendi rahat yerındeeee

belliki var zamanı ama ben biraz daha nasıl bekliyecem bilmiyorum...benimle bir hamile kalanların çoğu bebişlerini kucaklarına aldılar ama hepsi sezeryan oldular.....
Valla beyfendi rahatmı bilmema ama ultrasonlarda 2 kat çıkıyor :) garibimmmm yüzünü bile göremiyoruz artık öyle bir katlanmış ki!!!!!

sabeg canım çok tez canlısın dur ya bunun 40 haftaya kadar yolu var biliyosun hatta 41 42 bile olabiliyor aysay hatırlarsan 41. haftada artık bebek gelmeyince mecburi sezeyan oldu
sen normal dığum için beklemiyosun ki yada normal olsun diye ekstradan bir zaman geçirmiyosun hepimiz sezeyan olmamaıza rağmen 38 leri 39 ları gördük canım çok erken kendiliğinden gelenler hariç
sen şuan normal zamanındasın yani daha 37 de sin azcık sabırrrrr...

Bak sen yaramaz Ayça'ya neler yapıyormuş
ben bugüne kadar oyuncak seven çocuk görmedim
bunların hepsi kepçe cezve tepsi falan seviyor
boşuna bir dünya para verip oyuncak alıyoruz biz
AySay sen ne zaman yemekleri tattırmaya başladın Ayça'ya
bana 4. ayda başla yoksa zorlanırsın dediler
bende yoğurt sürdüm diline mercimekten bile küçük bir kaç kez

Sabeg benden daha aceleci
ben en azından 38 falan diyordum da
Lara acele etti canım

Leyla sümüklü resimlerini çekiyorsan koysana faceye
ne şekerdir o şimdi

Şimdi yaşayacağın heyecan çok güzel. Doya doya yaşa... Doğumun nasıl olacağını bilmemek insanı meraklandırsa da geriye dönüp düşündüğünde ne güzel heyecanlarmış diyorsun. Önce suyum mu gelecek, nişan geldi mi nasıl birşey, yoksa sancım mı tutacak gibi bir dolu cevabı henüz verilmemiş soru var kafanda. Çok az kaldı Sabeg...

Ben 4. ayda sadece elma ve şeftali tattırmaya başlamıştım. Yemek ve yoğurt hiç vermedim. Yemeklerin ve diğerlerinin tadını beğenirde emmeyi bırakırsa diye korkuyordum. Aslında saçma bir kaygıymış gibi geliyor şimdi. Altıncı aydan sonra sebze çorbası, yoğurt, meyve (elma, armut, muz), sabah kahvaltı karışımı (labne peynir, bisküvi, devam sütü, pekmez, yumurta sarısı) vermeye başladım. Meyve dışındakileri hep reddetti. Doktorumla Anne sütünün yettiğine kanaat getirdik ve zorlamadık. Yutma yeteneği arttıkça 7. aydan sonra bizim yemeklerden vermeye başladım. Her türlü zeytinyağlı, çok çok az tuzlu sebze yemeklerinden, kendimize yaptığımız çorbalardan, ızgara köfte, tavuk haşlaması veriyorum. Kahvaltı öğününü artık bulamaç vermiyorum tek tek elimizle veriyoruz. Yumurtanın sarısı ve labne ile terayağında omlet yapıyorum. Yani ek gıda işine biraz da çocuk kendi karar veriyor. Eskiden biz bir şey yerken umursamazdı. Şimdi elimde yiyecek bir şey gördümü yanıma tatmaya geliyor. Bu defa da vermeyince kızıyor.

Ek gıda Lara ve sana kalmış bir durum. Bakalım siz neler yaşayacaksınız ek gıda döneminde

Son düzenleme:

Burnuna dokundurmayı seven bir çocuk bende hiç görmedim bu güne kadar. Genellikle kollarına silerek halletmeye çalışırlar :)

haklısın gülşen suan benim oglan ufak tencere almış içinede bez bide tahta kaşık yemek yapıyor aklınca

ben ek gıdaya 4.ayda gecmiştim 6-7 aydan sonra bizim yedıgımız her yemekten verdım salcalı tuzlu biz nasıl yıyorsak onada öyle yedirdim
ayırmadım hiççç
dogdugundan itibarende kaynamış su verdim

özellikli bişey yapmadım yani.
bence yemekler yagsız tuzsuz oldumu yemege öyle alışıyor etrafımda cok örneklerini gördüm
1 yaşdan sonra köfte tavuk pilav ve makarna yıyeyerk büyüyen cocuklar cok
sebzeyede alışmalı hemde yaglı tuzlu
ben böyle yaptım yani tabi sizlere kalmış :)

Son düzenleme:
teşekkürler AySay verdiğin bilgiler için haklısın aslında bebek belirliyor ek gıdayı.
Eşim bir kez muz yalattı şimdi sürekli elimizdekilere bakıyor Lara
bugünde küçücük kaşar peyniri tattırdım yoğurttan sonra
aaa birde portakal yaladı demir verdikten sonra durmayınca emziremeyeceğim için portakal yalattım

Ne güzel Urlacım aynı yemekleri yemekten dolayı bir rahatsızlığı olmuyorsa bende öyle yaparım zaten çok yağlı tuzlu yemeyiz biz
oyuncakla şimdi bu aylarda oynamak zorunda kalıyorlar henüz kurcalayamadıkları için o da
biraz ayaklanınca ne ilgisini çekerse onunla oynuyorlar

bi problem yaşamadım evet bizde aman aman yaglı tuzlu yemıyoruz zaten canım

evet oyuncaklara yüz cevrılıyorrrrr

Son düzenleme:
herkese selammm...bugün kocam geldiiiii ama hemen gitti......
olsun en azından onu görebildim.HAfta sonu izmirde ayakkabı fuarı varmış o bittikten sonra artık doğuma kadar sürekli yanımda olacak.Belki o gelince sıkıntım geçer....
biliyorum canım ama ne bileyim artık yoruluyorum....birde hakikaten beklemek çok zor ,sabır sabır sabırrrrrr:)sadece tek bildiğim birşey var oğlum iyi :)
Sabeg benden daha aceleci
ben en azından 38 falan diyordum da
Lara acele etti canım
ben bu aralar çok daraldım ondan oldu bende bu acele....

haklısın canım..nişanım geldi dünden beri iki kere hoplatacak kısa süreli sancımda geldi ama çok kısa, 1 saniye filan geldi gitti....önümüzdeki hafta cumartesi yine gidicem doktora bakalım ne diyecek

begüm sen izmirde degılmisin
şimdi kayınvalidenın yanındamısın
aman iyi olunda inşallah küçük oglan babayı bekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…