Doğuma Hazırlık İzmirli hamile anneler... Alışveriş için önerileriniz var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
esmen ilk dişiniz hayırlı olsun tatlım.Oğluşun kaç aylıktı canım...Biz henüz çıkarmadıkta meraktayım ne zaman olcak nasıl olacak diye.

yaa bu havalar ne zaman düzelecek çok sıkıldım ben..Haftaya abimin cibileri gelecek gezmeye hava böyle olursa nasıl gezdiricem ben onları (( Yazın gelin dedim ama çok özlemişler beni, evden çıkmamaya razılar.

Lara'ya çok geçmiş olsun. Nesi vardı ben hasta olduğunu ve atlattığını şimdi okuyorum.

Esmen dişiniz hayırlı olsun :) artık durmadan ısırır... Memeyi bile!

Leylaela, Ela'da acayip taklit yeteneği var diye düşünüyorum. Küçük kuzucuk kuzu taklidi yaparmış...

Honeymom merak etme her bebekte farklı oluyor bu diş çıkarma. Bizim 6. ayda altta iki tane birden çıktı. Ateş yapmadı ama çok fazla dışkılamaya başladı çünkü bizim kızın ağzının suyu hiç akmadı hep yuttu. Tükürük salgısını yuttuğu içinde mide ve bağırsaktaki hareketi arttırıp ishal yaptı. O günden bu yana başka dişimiz çıkmadı.

AySay teşekkür ederim
Lara ablasından nezle kaptı canım
ben ateşini poposundan ölçüp 38.8 bulunca korktum doktora koştum
doktor da koltukaltından bakıp olmadığını artık popodan ateş ölçmediklerini söyledi
hafif bir soğuk algınlığı geçiriyormuşuz sadece
2 günde atlattık bitti

Gelmiş geçmiş olsun. Anne sütüyle beslenen bebeklerin bu tür hastalıklara yakalanmaması gerekir. Demek ki ablanız oldukça dirençli bir mikrop taşıyormuş. Bebek hastalanınca insan daha bir telaş yapıyor.

Bilemiyorum ki AySay bebeği olan tüm arkadaşlarımın bebekleri de soğuk algınlığı geçirdi Ocak ayında
biz ufak tefek öksürük hapşuruk burun akıntısıyla atlatıyoruz ama
doktorumuz korkunç salgın olduğunu ve dikkat etmemizi söyledi
ishalli bir grip ve bronşit salgınından hastaneler doluymuş
bizde klimalar yüzünden de hasta oluyoruz bu haftasonu taşınıyorum artık
merkezi sistem ısıtmalı bir ev bulduk c.tesi taşınıcaz sanırım
int. bağlanana kadar kaç gün geçer bakalım
Ayça nasıl neler yapıyor neler öğrendi bu ayında?

kızlar selam
bi bakayım dedim ne var ne yok diye
dişi gelen kuzucuklara hayırlı olsun diyorum inşallah hepsini böyle rahat çıkarır esmen bebiş
bizde cuma günü elayı götürdük doktora daha doğrusu babası götürdü ben işi bırakıp yanlarında olamadım( 2 yaş üstü çocuk ağız yapısına sahip demiş dr. elanın 16 adet dişlerini görünce....:)) şaşaırmış haliyle biz çok çabuk atlattık bu işeri yani geldi geliyo azımı köpekmi altüst derken bitti gitti....:)) iştahsızlık dışında da çok şükür bir problem yaşamadık herkeze böyle diş çıkarma nasip olur umarım
sabegden hala haber yok demi keşke girebilse ama zor tabi şu aşamada
eşinin telini verdi bana ama arayıp rahatsız etmek istemiyorum,çekiniyorum da açıkçası
neyse elbet girecektir begüm...

gülsencim hastaneler dediğin gibi bronşitten dolmuş durumada aman dikkat birde rota virüsü salgını varmış...bizimkinde de orta kulak iltihabı başlayomuşta erkenden yakaldık ilerlememiş yani daha
bizim dr.başvurma sebebimiz sadece gece öksürdüğü içindi gündüz tık yok gece çocuk yattımı öksürük nöbeti yaşıyordu meğer çıkan dişler geniz akıntısı yapıyomuş oda onu yatarken tıkıyo ve gıcık yapıyomuş boğadan kulağa giden kanal tıkanıyomuş birde...ciğerler temiz ama..sadece diş yüzündenmiş yani..ama bu esneda otiti erkenden dr.görmüş oldu da kötülemen müdahale etmiş olduk

honeymon canım bu kilo olayları başa bela yaaa...
ben geçen hafta 1 kilo verdim yağtığım tek şey;
akşam tatlılarını kesmek
günde 2 fincan yeşil çay
1 fincan doğadan form çay
enaz 2 litre su içmek
yavaştan bu şekilde başlayabilirsin...
halide ne yaptı acaba enson diyetisyenede gitmişti o ama..oda hiç girmez oldu

leyla az önce girsem nete iyiydi...
of ben neler yedim :))))
akşam yemek yemeyip beterini yaptım.Benim oğlan düzen bırakmadı bende,zor bir çocuk gündüz hiç uyumuyor ve ağlıyor devamlı.Bende akşam yatana kadar pili bitirmiş oluyorum.Sonrası akşama açlıktan delirmiş halde şekerli cisimlere saldırıyorum.
Bugünler geçecek düzene gireceğiz deyip beklemekten başka çarem yok.Sadece aileden uzak çocuk büyütmek çok zor sıkıştığımda bana destek olacak bi allahın kulu yok bu memlekette.Ve ben bazen nefes alamıyor gibi hissediyorum kendimi.

Çok doldum frenlemesem daha yazacağımda ama topic şişmesin daha fazla.

Oğluşumun bi gülümsemesi ama herşeye değer...

arkadaşlar hepinize çookkk teşekkürederim...çok fazla geçmişi okuyamadım ama hepinizin tebriklerini okudum.aslında çok yazmak istediği şey var ama bu zamanlarda çok mümkün olmuyormuşşş.
En sonunda meleğimi kucağıma aldım bu muhteşem bir duyguymuş.....
sezeryanla doğum yaptım.27 si günü ğlen suyum patladı hiç sancım filanda yoktu hastaneye gittik muayene oldum ve hemen sezeryana aldılar.çok rahat bir doğum geçirdim.bebeğim çok iyi 4060 kg doğduMAŞALLAH... benim o minicik karnımdan o çocuk nasıl çıktı bilmiyorum :))) bebeğimin hiç bir sağlık problemi yok çok şükür sadece yeni doğanlarda bazen genizde balgam birikmesi oluyormuş o problemimiz vardı ama onuda zeytinyağı zayesinde çözdük :)
şimdi herşey yolunda daha sonra tekrar girerim .hepinizi çok öpüyorum........diş çıkaranlar zayıflama problemleri v.s hepsini okudum ama tek tek yazamıyorum Allah hepinizin yardımcısı olsun......

Son düzenleme:

aynen bende öyleyim honeymom
Lara sürekli kucağımda ayaktayım dolaşalım konuşalım istiyor
bana da yardım edecek kimse yok akşam olunca yorgunluktan ölüyorum
gündüz uyusa bile kucağımda uyuyor o da en çok yarım saat
ağlamadığı için ben biraz daha şanslıyım benimki de sürekli söyleniyor ama
yemek yiyecek vakit olmadığı için poğaça kurabiye atıştırmaktan kilo alıyorum
ne yapalım bugünler böyle geçecek sonunda uslanacaklar elbet
yaz gelsin rahatlarız bence ayaklanmış olurlar o zaman
hem daha çok dışarı çıkarız oyalanırlar

tebrikler canımmmm
maşallah tosunuma nazar değmesin

Güle güle büyüt canım senin adına çok sevindim

maşallah taha bebeğe hoşgelmişşşşş dünyamıza....
honeymon ve güsencim ikinizide çok ii anlıyorum zor zamanlar tabi ama baharda rahatlıcaksınız inanaın biraz sabırrrrr...baharda çıkar temiz hava aldılarmı uyurlar mışıl mışıl inşallah sizde azda olsa rahatlarsınız enazından bol sıvı tüketin kızlar

kızlar size birşey danışacam.daha öncede dediğim gibi bebeğimin tek sorunu burnunun tıkanıklığıydı.zeyrinyağı ve anne sütü ile açmıştık fakat yine tekrarladı.aslında burnuda değil,nasıl anlatsam genzinde sümük birikiyor ve onu tabi daha hınkırmayı bilmediği için atamıyor biz onu burnundan zeytinyağı vererek yumuşatıyoruz daha sonrada anne sütü ile akıtıyoruz ama bu işlem öyle kolay değil bebek bayağ yoruluyor ağlıyor 3 saat filan uğraştıktan sonra anca o kalıbı atabiliyor.ama bir türlü geçmedi tamamını atamamışki hala tekrarlıyor.sizin bir fikriniz varmı bu tabakayı atabileceği....
doktor kimyasal damlaları kullanmamın şimdi iyi olmayacağını daha çok küçük olduğunu kullansakta en fazla 4 kere kullanabileceğimi, aspiratörün olmayacağını çünkü sümüğün burunda değil genizde biriktiğini söyledi.serum suyu ile yıkadık hiç bir işe yaramıyr (((((

tebrikler canımmmm
maşallah tosunuma nazar değmesin

Güle güle büyüt canım senin adına çok sevindim

hepinize çok teşekkürederim....

gülşen ve honeymoncum,benim abimin oğluda uyku problemi yaşıyordu onlar bu sorunu bebeğin yattığı odada bir tncerenin içine su doldurup içine lavanta yağı koyup kaynatıyorlardı.sanırım bebek rahatladığı için uyuyordu.

begümcüm başladımı annelik dertleri...::)) aramıza hoşgeldin sende taze anneeee
bunlar geçici rahatsızlıklar canım tüm bebekler genelde yaşar sana tavsiyelerim;
bebek yatağının altına baş kısmına yükseklik yapın bebek eğimli yatsın hafif yani başı yukarda olunca akıntı yutkunmayla inebilecektir..elanın beşik yatağının altına polar battaniye katlayıp koyup baş tarafını hafif yükseltmiştik doktorumuzun ilk önerisi buydu,sonra serumfizyolojik su damlatıp otribebe aspiratörüyle çekiceksiniz burnunu genede faydası olur canım, bulunduğu odada mutlaka buhar makinası çalıştıracaksınız birde...bideee ağladığı zamanlarda yüzüstü tutup sırtına hafif patpatlar yaparsanız ağzı açık ağlarken ağız suyuyla akıtabilir genzindekileri canım
ama baş yükseltme olayını mutlaka yapın mutlaka bikliyosundur ama sakın sırt üstü yüz üstü tek başına uyutma çocuğunu yanında değilsen eğer hep yan yatır

evet bu başın yüksekte olmasını bizim doktorumuz da söylemişti hemde 45 derecelik açı kadar yükseklik olacaktı
yatağın ayakları altına konulacak destekle yükseltmeyi önermişti bunun bebeğe çok faydası olduğunu söylemişti
biz Lara ile yattığımız için yapamamıştık ama

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…