hepinize çok teşekkürederim....
gülşen ve honeymoncum,benim abimin oğluda uyku problemi yaşıyordu onlar bu sorunu bebeğin yattığı odada bir tncerenin içine su doldurup içine lavanta yağı koyup kaynatıyorlardı.sanırım bebek rahatladığı için uyuyordu.
sorma canım yaaa,o kadar garip bir duygu ki o sıkıntı çekip ağladıkça ben odalardan kaçıyorum içim acıyor ne garip bir duyguymuş.....begümcüm başladımı annelik dertleri...::)) aramıza hoşgeldin sende taze anneeee
bunlar geçici rahatsızlıklar canım tüm bebekler genelde yaşar sana tavsiyelerim;
bebek yatağının altına baş kısmına yükseklik yapın bebek eğimli yatsın hafif yani başı yukarda olunca akıntı yutkunmayla inebilecektir..elanın beşik yatağının altına polar battaniye katlayıp koyup baş tarafını hafif yükseltmiştik doktorumuzun ilk önerisi buydu,sonra serumfizyolojik su damlatıp otribebe aspiratörüyle çekiceksiniz burnunu genede faydası olur canım, bulunduğu odada mutlaka buhar makinası çalıştıracaksınız birde...bideee ağladığı zamanlarda yüzüstü tutup sırtına hafif patpatlar yaparsanız ağzı açık ağlarken ağız suyuyla akıtabilir genzindekileri canım
ama baş yükseltme olayını mutlaka yapın mutlaka bikliyosundur ama sakın sırt üstü yüz üstü tek başına uyutma çocuğunu yanında değilsen eğer hep yan yatır
canım evet zaten ilk olarak başını yükslet dediler herhalde genzi rahat aksın diye ama genzinden çıkan sümüğü anlatamam resmen yoğun bir tabaka var.Afedersin temzilediğimiz zaman tabiki pis değil bebek sonuçta ama öyle büyük bir tabakalar çıkıyor ki büyük insandan çıkmaz o kadarı o küçücük genzinin neresinde birikiyor o kadarı anlamış değilim.....evet bu başın yüksekte olmasını bizim doktorumuz da söylemişti hemde 45 derecelik açı kadar yükseklik olacaktı
yatağın ayakları altına konulacak destekle yükseltmeyi önermişti bunun bebeğe çok faydası olduğunu söylemişti
biz Lara ile yattığımız için yapamamıştık ama
sorma canım yaaa,o kadar garip bir duygu ki o sıkıntı çekip ağladıkça ben odalardan kaçıyorum içim acıyor ne garip bir duyguymuş.....
bizede baş yükseltme olayını söylediler canım,nerdeyse taha ayakta uyuyacak o kadar dik yatırıyoruz :)) yatma pozisyonlarınada çok dikkat ediyorum hem kafasının şekli için hemde Allah korusun kusar filan....
serum fizyolojik kullandım ama bir işe yaramadı aspiratörle belki yarayabilir onuda deneyeyim sağol bilgilerin için canım.....
bebeğim huzura kavuşana kadar her yolu deneyecem...foto atmam için özelden mail adresini atsana canım...face koymayacam....
canım evet zaten ilk olarak başını yükslet dediler herhalde genzi rahat aksın diye ama genzinden çıkan sümüğü anlatamam resmen yoğun bir tabaka var.Afedersin temzilediğimiz zaman tabiki pis değil bebek sonuçta ama öyle büyük bir tabakalar çıkıyor ki büyük insandan çıkmaz o kadarı o küçücük genzinin neresinde birikiyor o kadarı anlamış değilim.....
bugün çok zor tuhaf bir gün yaşadım inanmıcaksınız ama 1 dakika içinde hem sevinci hm acıyı aynı anda yaşadım koca bir binanın 1 katında doğum sevinci yaşanırken seviç çığlıkları atılırken bir üst katta ölümün acı çığlıklarını ağıtlarını işittim,,,,ikisine de ağladım....bir sevindim ağladım...bir yandım ağladım,,
bir gözüm sevinenlere baktı ağladı..diğe gözüm acıyı gördü ağladı
çok canım sıkkın çok moralim bozuk çok depresifim
ve şohben bozuldu sakinleştirici bir küvet dolusu sıcak sudan mahrumum[/QUOTE
iyi ki orada değilim her şeye ağlıyorum ben hala
kimse susturamazdı beni
şofben nasıl bozuldu elektrikli termosifona geç hemen
daha az enerji harcıyor kendi taksitini ödemişti bizimki
bize gel canım taşınmadan jakuziyi de açarım ben sana
c.tesi taşınıyorum küvet yok yeni evde bende size gelirim sonra
şöööle köpük köpük bir banyo canım çekti valla
aynen bende öyleyim honeymom
Lara sürekli kucağımda ayaktayım dolaşalım konuşalım istiyor
bana da yardım edecek kimse yok akşam olunca yorgunluktan ölüyorum
gündüz uyusa bile kucağımda uyuyor o da en çok yarım saat
ağlamadığı için ben biraz daha şanslıyım benimki de sürekli söyleniyor ama
yemek yiyecek vakit olmadığı için poğaça kurabiye atıştırmaktan kilo alıyorum
ne yapalım bugünler böyle geçecek sonunda uslanacaklar elbet
yaz gelsin rahatlarız bence ayaklanmış olurlar o zaman
hem daha çok dışarı çıkarız oyalanırlar
arkadaşlar hepinize çookkk teşekkürederim...çok fazla geçmişi okuyamadım ama hepinizin tebriklerini okudum.aslında çok yazmak istediği şey var ama bu zamanlarda çok mümkün olmuyormuşşş.
En sonunda meleğimi kucağıma aldım bu muhteşem bir duyguymuş.....
sezeryanla doğum yaptım.27 si günü ğlen suyum patladı hiç sancım filanda yoktu hastaneye gittik muayene oldum ve hemen sezeryana aldılar.çok rahat bir doğum geçirdim.bebeğim çok iyi 4060 kg doğduMAŞALLAH... benim o minicik karnımdan o çocuk nasıl çıktı bilmiyorum :))) bebeğimin hiç bir sağlık problemi yok çok şükür sadece yeni doğanlarda bazen genizde balgam birikmesi oluyormuş o problemimiz vardı ama onuda zeytinyağı zayesinde çözdük :)
şimdi herşey yolunda daha sonra tekrar girerim .hepinizi çok öpüyorum........diş çıkaranlar zayıflama problemleri v.s hepsini okudum ama tek tek yazamıyorum Allah hepinizin yardımcısı olsun......
hayırlısı olsun annesi uykusuz gecelerrre devammmmBizim de bugün dişimiz çıktı
bizde iyiyiz leylacımesmen kendinize ii bakın hayırlı olsun hayatınızdaki değişiklik....
kızlarrr herkezler iimi
biz çok iiyiz şükür ama hayata bi tuhaf bakar oldum şu defnenin vefatı beni acayip sarstı nedense kuzucuğuna çok yandım...
ayy evet bahar gibi bir hava vardı bahçede vakit geçirdik bolbol
börülce ektim bostanıma,birde marul ektim
sonra olan turplarımı topladım..yemekte yemeyi unuttuk ama:))
tere ve rokalarım vardı geçen haftaki soğuklarda yandılar
ıspanaklarımada böcek dadanmış delikdeşik etmiş...(
bugün komşu köy pazarından enginar getiricekti fide şeklinde sonrada onu ekeriz
organik tarıma devam..ikide tavuk alsam diyorum yumurta yapsın...
ama koca alex hayatta barındırmaz ki onları
Herkese Merhaba,
Bende İZmir de yasıyorum
25 haftalık hamileyim..
İzmir' e gelin geldim 4 bucuk yıl oldu..
İlk zamanlar zordu ama cok sukur alıstım.
Fakat bebek işin içine girince yine birçok konuda bilgisiz kaldım
Sizlerden ögrencek cook sey var cook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?