Doğuma Hazırlık İzmirli hamile anneler... Alışveriş için önerileriniz var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
günaydın herkese,
plastik olmayan ve çok süslü olmayan, sade bir beşik arıyorum,
bildiğiniz, gördüğünüz bir yer var mı?

Hisarönünde Yorgancıoğlu Bebe var. Tekstile yönelik çalışıyorlar. Ahşap güzel beşikleri var. Ben oradan aldım. Nakitte 270,00 TL taksitli 299,00 TL'yi dörde bölüyorlar. Beşiğin içinde tekstil malzemeleri de mevcut. İki yan-bir baş-bir ayak koruması, yatağı, yastığı, yorganı ve beşik başı süsü ile aldım ben. Benim aldığım beşik içlerinde en düşük fiyatlı olanıydı. Google'da yorgancıoğlu diye yazarsanız beşik örneklerini görürsünüz. İnternette biraz daha fiyatlı duruyorlar. Beşiği almadan önce Barış Bebe'ye ve Mina Bebe'ye de bakmıştım. Orada da bu tip beşiklerin fiyatı hemen hemen aynı. ,

Bebek mobilyası bakarken Karabağlarda da değişik mağazalarda beşikler vardı fakat o zaman ben beşik almayı düşünmediğim için pek alıcı gözle bakmamıştım. Tekrar Karabağlara gitmesi zor geldi, Bende kemeraltından alıverdim.

Birde Funna Baby'nin beşikleri var yine internetten bakabilirsiniz ürünlerine. Funna Baby'ninde uyku seti, kirli torbası, cibinliği, tavan lambası, üst süsleme perdesi gibi tekstil ürünlerini aldım. Ürünler oldukça kaliteli.

Odamın bir kaç eksiği kaldı. Onlarda bitince fotoğraflarını koyacağım ama daha sipariş verdiğim bir kaç parça eşya gelmedi. Bir de halı sorunumuz var, onu da çözemedik.Bilmem yardımcı olabildim mi?

Daha vaktiniz varsa biraz daha araştırın. Ben alışveriş olayından sıkıldığım için daha fazla araştıramadım.

İçinizin rahatlamasına sevindim. Behçet Uz Çocuk hastanesi çok kapsamlı bir hastane. Doğum sonrasında istenilen tetkikleri orada yaptırabilirsiniz. Bende 4 aylık hamileyken orada bebeğin eko kardiyografisini çektirmiştim. Tabi gideceğiniz doktor da sizi ege ünv. veya 9 eylül ünv. hastanesine de yönlendirebilir.

Doğumunuz istediğiniz gibi normal olur umarım.

Keyfiniz yerinde mi? Doğurdunuz mu diye sormuyorum yerimseniben

Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

ahşaplar var kemeraltında bakabilirsin yada bambular var gidip bakabilirsdin

ay chocuk benim de durumum seninle aynı. artık benim de herkes hala doğurmadın mı diye tepeme çöktü. 39+4üm. hatta strese girdim, bununla ilgili bir başlık açtım arkadaşlar saolsun burdan içimi rahatlattılar hep. ben de bol bol yürümeye çalışıyorum. normal doğum istiyorum ama benim bebiş de maşallah topik oldu içerde en son geçen hafta 3.500 du.
bakalım hayırlısıyla doğuralım inşallah

Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz. Bundan sonra da daha fazla strese girmenize gerek yok sanki. En geç 1 hafta içinde gelir bebeğiniz. Şimdiden iyi doğumlar.

Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz. Bundan sonra da daha fazla strese girmenize gerek yok sanki. En geç 1 hafta içinde gelir bebeğiniz. Şimdiden iyi doğumlar.

evet haklısınız, bugün daha iyiyim önceki günler bayağı stres olmuştum da sizin gibi iyi dilekler iletenler gerçekten iyi geldi. inşallah bebeğimi doğurduğumun haberini veririm, buradan çok saolun

AySay, teşekkür ederim cavabın için, yardımcı oldun tabiki :)
Yorgancıoğlu'na bakmıştım netten ama Funna Baby'yi bilmiyordum, sitesinden tam istediğim gibi bir beşik buldum, ahşap ve sade :)
ama biraz pahallı geldi, daha zamanım var, dediğin gibi biraz araştıracağım, kemeraltı ve karabağlar'a hiç bakmadım, ordan bulamazsam bunu alırım gibi görünüyor :)
Ben henüz oda yapmayacağım için halı ve mobilya bakmıyorum o yüzden halı konusunda fikir veremiyorum, ama gezerken gözüme çarpan olursa haber veririm,

:)) yaa aynı ben.39. haftam doluyor işte, bebek 37. haftada 3.400dü, şimdi kaç oldu düşünmek istemiyorum.Normal doğum taraftarıyım ama 4 kilo beni zorlar.Sezaryen fikrine de alışmaya çalışıyorum gerçi doktorum normal konusunda hala destek oluyor.

AySaycım iyiyim ben, çok şükür lakin doğmuyor, her gören mağazalarda "ayy maşallah doğdu doğacak, ama karnınız çok yukarda" diyor, Kızım gününü bekliyor sanırım.

Beşik için benim de verebileceğim tavsiye ahşap beşikler, bana park yatak al daha kullanışlı diyenler çok oldu ama ahşap yorgancıoğlunun o beşiğini beğendim aldım.Klasik ve sevimli duruyor, yatak odamıza yerleştirdim.Karabağlarda genelde beşikler çok pahalıydı 500 TL ve üzeriydi, ha güzellerdi ama anca 3 ay kullanılcak diye satan kişiler bile tavsiye etmedi.

Perdeyi Taçtan söyledim, halıyı da Royal Halı sanırım(bir çok marka satan bir halıcıydı Kaşmir de olabilir) oradan aldım, bizim odamız lila, mobilyalar beyaz.Perde de lila halı da lila oldu, ama çiçekli böcekli bir şey isterseniz Alsancakta 3K konsept vardı, orada baya baya çeşit çocuk halısı vardı ve %100 yündü, bir üç hafta sonra getiriyorlar dokunuyor istediğiniz halı.İzmir'e yabancıyım ama yer tarifi olarak Lozan Pastanesine yakın diyebilirim, sokağın sonunda Vakkoroma falan vardı yanılmıyorsam.Bu halılar çok güzeldi ancak fiyatı biraz pahalıydı 500 gibi bir şeydi, illa kafanızda bir konsept varsa, halı sağlıkl olsun yün olsun diyorsanız aklınızda bulunsun.Ama sade birşeyler de olur diyorsanız Çilek'e bakabilirsiniz.Orada da halılar var akrilik.

Chocuk bu günlerin keyfini çıkarın. Ne güzel herşeyiniz hazır. Aslında sizi çok iyi anlıyabiliyorum sabrınızın sonuna geldiniz. Benden 3 hafta öndesiniz o bile bir mutluluk sizin için. Çevrenizdekileri boşverin, kulaklarınızı tıkayın onlara karşı. Endişeniz birazda normal doğum olamayacağından yana galiba. Herşeyin hayırlısı. Ben ilk başlarda kesinlikle normal doğururum diyordum. Sonrasında plasenta aşağıda, kordon boynunda derken hala büyük belirsizlik içindeyim. Doktoruma ben normal doğurmak istiyorum diye ağlıyorum. Oda beni sakinleştirsin diye ilerideki günlerde karar vereceğiz diyor. Yani biraz büyük konuşmuşum galiba ben.

Halı konusunda bende royal veya kaşmir olabilir diye düşünüyorum. Fırsatını bulupta gidip bakamadım. Yün halı olsun istemiyorum yada tüyü çıkan halı da olsun istemiyorum. Malum alerjik reaksiyona sebep olabilir. Bir ara bakacağım artık. Hiç olmadı bakamazsam evde yağcıbedir halılarım var onlardan birini kullanırım. Gerçi oda yün halı ama ne yapalım bir süre idare eder.

kızlar hadi sizi kızdırayım azcık...:))))
ayol hala doğurmadınızmı sizzzzzzz................:)))))))))))))))

Merhaba arkadaşlar nihayet yaza biliyorum aksilik işte bilgisayar bozuldu o yüzden yazamadım.

Beni cok merak ettmisin Leylacığım iyi çok şükür bebeğimde cok iyi bugün 1 aylık oldu günler nekadar cabuk geciyor gecem gündüzüme karıştı vallahi.

03,03,2010 saat 13,05 de doğum yaptım nur topu gibi bir oğlum var allah başlarsa.Hiçte kortuğum gibi olmadı doğumum,normal doğum diye yatım hastaneye suni sancı veriler öğlen 12 kadar bekledim ama bebeğim doğum kanalına girmedi,hiç acılama olmadığın için doktorum sezeriyana aldı veee o güzel duygu oğlum geldi dünyaya cokkkkkkkkkk güzel bir duygu annelik ve bir okdarda zormuş Leylacığım sen beni anlarsın herhalde.Şimdi birbirmize alışmaya calışıyoruz,fakat şu bir gercek onun mis gibi kokusun içinize cekince işte bütün sıkıtılar orda bitiyor benim için.

Doğum yapacak arkdaşlar tavsiyem hiç kormasınlar bırakın bebeğiniz nasıl doğumak isterse öyle dünyaya gelsin.

Leylacığım sende sezeriyiyanla doğum yapmıştın şu süt olayını naptın ben cok zorlandım hala yeterli sütüm gelmiyor mama takviyesi yapmaz zorunda kaldım.Doğumdan önce kulanulamsı gereken bitki çayları varmış ben hiç duymamıştım onları ve kulanmadım tabiki,doğumdan sonra başladım kulanmya,göğüs pompasıda aldım süt sağılınca fazla geliyormuş diye ama nerde fırsatım olmuyor sağmak için.sen neler yaptın merak ettim paylaşırsan sevinirim.

Merhaba bu dogumdan önce içilmesi gereken bitki cayları nelerdır acaba?

bu arada Allah analı babalı buyutsun darısıda basımıza

a-Ayrıca ben 2 gün önce buradan duyup e-bebe karşıyakaya gittim hiç de aman aman bir yer değildi fazla birşey de yoktu nedense ben begenemedim bir şey oradan hello baby'e gittik aradıklarımı hep orada buldum bilginize..

Gözünüz aydın, bebeğiniz 1 aylık olmuş bile... Sağlıkla büyütün inşallah. Bende doğum yapan arkadaşlar burayı birer birer terkediyor diyordum. Bu arada bir arkadaşıma ve diğer bir arkadaşımın yengesine doktorları alkozsüz bira tavsiye etmiş sütlerinin artması için :) İkisi de daha yeni doğum yaptılar. Öğrendiğim kadarıyla işe yarıyormuş. İlginç değil mi?

Karşıyaka'daki e-bebe'yi ilk defa duydum. Altınyol'daki Hello baby kapsamlı bir yer.

Teşekürler canım işallah sende sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucagına.
Bana da arkadaşım söyledi milupanın emziren anneler için birki karışımlı çayı var ondan içilecekmiş,ayrıca cocuk doktoruda o çayı önerdi birde malta içeceği var o cok işe yarıyor bilginiz olsun.bitki çayını doğumdan 10-15 gün önce başlanması gerekiyormuş ben bilmediğim için doğumdan sonra başları o yüzden cok zorlandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…