Ka yanda evlendiniz?

19 yaş biraz erken değilmi...
bak okulunda varmış bitirsen işe girsen sonrada evliliği düşünsen olmazmı?
bizler evlendikte ne oldu başımız göğemi erdi sanki...:mymeka:
önce okul,iş sonra evlilik....
ahh yeni nesil ah....

şuan 23 yaşımdayım ve sözlüyüm:) 5 ay sonra evleniyorum 24 yaşında evli olucam:)

ben 20 yasinda evlendim normal bence bu yasta evlenmek
senin ailen duruken halan amcan ne karisir ikna etmen gereken kisiler kendi annen ve baban

evet arkadaş doğru söylüyor bence doğal yaş 21_22 yani daha da yolu var yani
ben 26 yaşında evlendim
senin yaşta uygun yani hem sevdiğin var ne karışır hala amca saçmalığa bak ya
annen baban birşey demiyorlarsa ve kararı annen baban vermeli amca ile hala değil onlar kendi evlatlarına baksınlar yani sen ailenle konuş canım karar al
anne ve babanda takmasınlar amcanla halanı

24 yaşımda evlendim. bana göre 24-25 ideal.
21 erken,zamanla beklentilerin çok değişiyor.
okul, iş derken kendi ayakların üzerinde duramadan evlenmemeli bence insan.

bende eşimle 19 yaşında evlendim.okumuyordum eşimde zaten erkek arkadaşımdı evlendim.aslına bakılırsa bir kız 25 yaşından önce evlenmemeli.çünkü o zaman kendini daha iyi ifade ediyor ve sessiz kalıpta kendini ezdirmiyor diye düşünüyorum.ben 21 yaşında evlendim.şu an 8 yaşında oğlum var.yani tek avantajı genç yaşta anne oluyorsun.buda ne kadar avantaj bilemiyorum.ben açıkcası 19 yaşında evlendiğim için pişmanım.çünkü bazı zamanlar kendimi savunamadığımı düşünüyorum.şu an 28 yaşındayım ve herkese gereken cevabı veriyorum.eskiden eşimin ailesine hakkettkleri halde birşey diyemez susardım.ama 25 yaşıma geldikten sonra onlarada başkalarınada kendimi çok iyi savundum.
benim evlenmeyen yada yeni evlene arkadaşlarım var.artık 28 yaşıda çok geç bir yaş değil.çocuk için genç yaşta evlenin diyolarda ama artık çok çocuk düşünen kimsede yok.20 yaşında da evlensen doğuracağın 1 yada 2 çocuk 28 yaşındada evlensen aynı.bende ailen gibi düşünüyorum.ilişkinin ve kendinin tam oturması için bence bekle.eşim çok iyidir bir peoblemim yok allaha çok şükür ama hayata erken atılmanın hiçbir faydası yok.bunları sana yaşadığım için yazıyorum.eşimle 24-25 yaşlarında evlensem sanki daha iyi olurdu.şimdi keşke o zaman şunu söyleseydim keşke şunuda aldırsaydım demezdim.lütfen sende önce okulunu bitir sanırım öğrencisin sonra evlen.evlenince başın göğe ermiyecek.sana abla tavsiyesi umarımailenin sözünü dinlersin.evlenmek için için çooooooooooooooooooooooooook genç yaştasın.
sende ailenin sözünü dinle.

21 yasımda evlendım ve sevdığım kısıyı buldum dıyorsan EVLEN bence. çunku esler arasında guven, sevgı ve saygı çok onemlı. bunların olgunlugu varsa flort donemının çok uzamaması gerekıyor bence...

Ben üniversiteye girdim ve bir arkadaşım o zaman okumadı şartlar gereği, ben 1. sınıftayken nişanlandığını duydum. Çok şaşırmıştım. Ve o yaz evlendi. 20 yaşındaydı. Ve şu an 1 çocuk annesi. Geçen telefonda konuştuk, para kazanmadığı için söz hakkı yok, kayınvalidesinin sözlerine katlanmak zorunda çünkü çıkıp gidemez o istedi erken yaşta evlenmeyi, ailesine karşı yüzü yok, en azından onun bana söylediği bu...

bana da diyorki, çok pişmanım, aşk karın doyurmadı! oku, mesleğini eline al, ezdirme kendini, zamanla aşk kalmıyor inan ki... evlilik sanıldığı gibi rüya gibi olmuyor her zaman. Çok büyük sorumluluklar ve sıkıntılar var.

işte sana canlı bir örnek canım
iyi düşünmeli, pişman olacağın kararlar vermemelisin...

ben evlendiğimde 20 yaşındaydım. inan bana çok pişmanım. bana göre evlenme yaşı 28 yaşından sonraki yaşlar olmalı. insan hayatındaki en önemli karar evlilik kararı. bu nedenle hayatın sana sunucağı tüm seçenekleri görmek adına acele etmemeli. ailene katılıyorum. umarım kararından dönersin. mutluluklar diliyorum. a.s.

19 yaşında evlendim okulumu evli olarak bitirdim. Şu an 6 yıllık evliyim. Eşimden yana kesinlikle bir pişmanlığım olmadı. Yanlız şimdiki düşüncelerime göre tam bu yaşlarda evlenmem daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

21 yaşındayım 4 aylık evliyim tam zamanı olduğunu düşünüyorum şimdilik ileride ne düşünürüm bilmiyorum ama bence ilk adım olarak duygularını annenle paylaşmalısın çünkü böyle durumlarda anneler kızlarının en iyi yardımcılarıdır babanı ikna edecek olan annendir yani benimde senin gibi bir sürü karışanım vardı beni de baya üzdüler ama şimdi çok mutluyum.. evliliğe giden yolda bir sürü dikenli çitler var gerek evleneceğin kişiyle ilgili, gerek ailesiyle ilgili ve gerek seninle ilgili bu durumda sana düşen bütün zorlukları omuzlanıp sabırla herkesin suyuna gitmek siz kararınızı verdiyseniz gerisi boş hiçbir aile evladının mutsuz olmasını istemez eminim onlarda senin mutluluğun için böyle düşünüyorlardır onlara evlendiğinde mutlu olabileceğini söyle ....Allah yardımcın olsun canımmmm.. düğün haberini almak dileğiyle....

27 yaşında evlendim,doğru zaman olduğunu düşünüyorum.bence 21-22 çok erken..en azından 25 olmalısın diye düşünüyorum..

24 yaşımda evlendim. Üniversiteyi bitirdim, 1-2 yıl çalıştım, sonrada evlendim. İdeal yaşta evlenmişim yahugamyoncuiremsu

ben 18 yaşında evlendim ve 18de evlenen arkadaşlarımda var 19anne oldum ama hiç pişman olmadım
bence adamına gör canım ama sana benden bi tavsiye sakın askerden gelen adamla hemen evlenmee
bu çok önemli çünkü görümcemede ne kadar anlattı isem dinlemedi ve 9ay sonra geri döndü tüm ailesini karşısına aldı en az1yıl bekle evlenmek için askerden geldikten sonra ve ailene söyle ne derselerde o olsun sakın kırma karşına alma
ben asla yapmadım ama görümcem şimdi pişman oda 24 yaşında evlendi ama

erken oldugunu düşünüyo
ben memnunum hayatımdan he ev hanımıda deilim geçici olareak evdeyim yoksa çalışan sosyal bi bayanım
kendi şartların ve eşinin şartlarına baglı evlilik

arkadaşlarımda pişman deil evlendiklerine

22 yasındayım arkadaslarımın buyuk bı cogunlugu buyaz evlenıyo gecmı kalıyorum dıye dusunurken tam bu topık denk geldı.benımde 1.5 senelık çok saglam temellerı oldugunu dusundugum bı ılıskım var bızde evlılık dusunuyoruz ama bencde ınsanlar sevgılılerının hayatlarının baska baska evrelerındede bırbırlerını tanımalı.gercı ben askımı 7 senedır tanıyorum ama:) yanı kardesım bırak kendını uzmeyı ve hayatını plamla hedeflerın olunca bı bakıcaksın aılen kızım evlenme vaktın geldı dıyecek.bosuna sımdıden kasma.evlılık bu nasılsa bırgun olacak hayatın tadını cıkar.bızde çok sık gorusemıyoruz ama ısyan etmıyoruz ılerde cocuklarımızın hayatı ıcın sımdı sabredıp hayatımızı yoluna koymalıyız.bız 2012de ıns.evlenıcez bızımkı kadar gec kalmazsınız ama bıra bekle arkadasım.ve sakın aılenı üzme helede babanı..canım askımla hep su cumle gecer aramızda "çocugumun bana yapmasını ıstemedıgım seyı bende aıleme yapmayacagım"eger babnı uzersen hıcbırzaman sevdıgın adamı kabullenmez ve bu senı çok uzer.erken evlendım mutluyum dıyenlere pek ıannmıyorum kendı evlatları kucuk evlenseler emınım kayaları kaldırırlar:)dıger tum samımı ıtıraflar ıcınde evlı arkadaslarımıza sonsuz tesekkurler....

gamzecim öncelikle merhaba.
bende şuan 22 yaşındayım ve evleneli 2,5 ay gibi bir süre oldu.tabi ki yaşında önemi var ama hemen evlenelim demekle de olmuyor bu işler. öncelikle arkadaşın şuan da askerde ve askerden gelince sivil hayata adepte olması 6-7 ay ve bu süre zarfında iyi bir iş bulabilecek mi? sonuçta artık 2 kişinin hayat sorumluluğunu üstlenecek. bunu başarabilir mi maddi yönden? ayrıca eğer ailen erken diyorsa bir bildikleri vardır inan. çünkü kimse evladının mutsuz olmasını istemezzz. Ayrıca inan flört etmekle evlenmek çok farklı şeyler. 2 insanın aynı evde yaşayıp o ortama adepte olması bile uzun bir zaman alıyor. bence önce okulunu bitir ve arkadaşında ikinize iyi bir ortam hazırlaması için biraz beklemelisin. Ben bu yaşta evlendim çünkü eşim Kendi ayakları üstünde duran, herşeyini kendi başına yapan ve mesleğini eline almış biri. o yüzden sorun yok. ama senin durumda olsaydım inan bunlardan birkaçının olması için beklerdim. eğer aranızdaki sevgi zaten sağlamsa ve siz temellerini sağlam kurduysanız 2 veya 3 yıl beklemek sizden birşey götürmeyecek aksine iyiki böyle oldu diyeceksiniz. Tabi ki insanın sevdiğiyle birlikte olması,ona sarılıp uyuması çok güzel bir şey ama hayat bundan ibaret değil. Bunu evlenince anlıyorsun ve sorumlukların 2-3 kat artıyor. öncelikle hazır olmayı bekleyin ve sonra da inş birbirinize kavuşur huzurlu ve mutlu bir ömür geçirirsiniz. Rabbim hayırlısını nasip etsin size...a.s.

25 yaşında evlendim. Yaşadığım yerdeki toplum baskısı ve ailemin tutumu olmasaydı 30uma kadar kesin beklerdim. Bekarlık sultanlıktır....

18 yaşımda evlendim ve pişman olmadım çok şükür.
Genç yaşta iken hep hayatı iki kişilik düşünüp yaşamak sorumluluk üstlenmek bazen ağır gelebiliyor insana. Yaşıtlarınız laylaylom edasında iken bir ailenin sorumluluğunu, eskiden kendi ailenizde annenizin üstlendiği rolü çalışmayı da planlıyorsanız 2 katı ile üstlenmek. Önceden kapıdan çıkarken ben şuraya gidiyorum haberiniz olsun ha demek yerine kimine göre izin alma kimine göre söyleyip onay almak babında iki kişilik yaşamak.

Tam kendinizi bulmuş ailenizle bir şeyler paylaşabilme aşamasına gelmişken evliliği seçtimi insan ne bileyim sanki evli olunca ifadesi de pek zor ama sanki bir şeyleri yarım bırakmış gibi hissediyor. Tabi bunu daha sonradan hissediyor.

Sağolsun eşim çok iyi, anlayışlı bir dediğimi iki etmeyen biri ama ailemde yakınımda olmasına rağmen bazen hep içimdem şimdi annemin dizinin dibinde olsamda başımı onun dizine yaslasam diye düşünürüm. Sanırım bazen yükümlülükler ağır geliyor belkide kolayı seçmek istiyorum belkide benim bencilliğim.

şuan 20 yaşındayım ve 8.5 aylık evliyim.. eşim 4 aylık asker..
kötü mü ettim.. HAYIR! hiç birgün pişman olmadım olacağımıda sanmıyorum..
tamam askerliğini bekleyebilirdin diceksiniz ama ben öylede beklicektim böylede bekliyorum..evlilikte elbette zor askerlik ama iyi yapmışım diyorum iyiki askere gitmeden evlenmişim çünkü onu yaşamak asker eşi olmak okadar gurur verici ve güzel birşeyki ben her zorluğuna razıyım iyiki evliyim eşimle..
40 sene sonrada aynı şeyleri düşüneceğimden eminim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…