Canim neden kotu bir anne olasin ki? 20 haftalik hamile degil misin? 1 kilo almis olman hic de sorun degil. Gunde 2 bardak sut ictiginden, mutlaka en az iki cesit karbonhidrat aldigindan(ekmek-pilav-makarna-pogaca vs.), iki porsiyon sebze ya da meyve yediginden, mutlaka bir sefer et yediginden emin ol yeter bence. Bir de aralarda daha cok ceviz-badem vs. yemeni tavsiye ederim, cinko icerirler ve bebeginin dogum kilosunun yuksek olmasini saglarlar. Bir seyler yemege vaktin olmuyorsa da ceplerini findik fistik ile doldur ve bunlari mutlaka arada atistir. Unutma sen ac kalirsan bebegin de ac kalir.kızlar galiba ben kötü bir anneyim ( terzi kendi söküğünü dikemez ya bide herkese öğrencilere anlatıyorum vay gebelikte söyle beslenmeli ,, vay bilişsel gelişim vs.vs) beslenmemde sorun yaşıyorum mesela yemek haneden yemek yiyomiyorum öglen en fazla çeyrek bir kaşarlı tost ayran, kesin bir elma yada ızgara tavuk yiyorum sabah kahvaltılarım hafta sonları hariç alel acele 2 ceviz at agza az peynir vs, akşam bir kase çorba yedikden sonra yumuşuyorum çileğe, portakala elmaya tatlı canavarı olan ben agzıma süremiyorum bile ve bu hafta kilo almayı beklerken 20 haftada tam aldım derken gene vermişim aldıgımı hala toplamda 1 kilo gözüküyo ama öğrencilerin tezleri,25 saat haftalık ders vs.derken bebişimi ihmal ediyorum galiba, ama ona ragmen sankı bugun dogurcak gibi karnım burnumda hala servisten hoplayarak iniyorum, drama dersinde öğrencilerde koşuyorum ,ama engel olamıyorum üfffffff bişi olcak diye korkuyorum:2:
Canim neden kotu bir anne olasin ki? 20 haftalik hamile degil misin? 1 kilo almis olman hic de sorun degil. Gunde 2 bardak sut ictiginden, mutlaka en az iki cesit karbonhidrat aldigindan(ekmek-pilav-makarna-pogaca vs.), iki porsiyon sebze ya da meyve yediginden, mutlaka bir sefer et yediginden emin ol yeter bence. Bir de aralarda daha cok ceviz-badem vs. yemeni tavsiye ederim, cinko icerirler ve bebeginin dogum kilosunun yuksek olmasini saglarlar. Bir seyler yemege vaktin olmuyorsa da ceplerini findik fistik ile doldur ve bunlari mutlaka arada atistir. Unutma sen ac kalirsan bebegin de ac kalir.
arkadaşlar merhaba bende tüp bebek ve öncesi tedavilerden dolayı 80kg ile hamile kaldım suanda 20 haftalık hamileyim ve hic kg almadım istedigimde zaten en az kiloyla doğuma gitmek doktorumda kilo almadıgım icin tebrik ediyo beni. Aslında is yerimde yemek yiyemiyorum heralde bende o seklide dengeliyorum cünkü sabahları cok güzel kahvaltı yapıyorum bide aksamları kendim yaptıgım icin yemeklerden yiyebiliyorum. Sadece öglenleri yemek yiyemiyorum onun yerine galeta falan yiyorum gecistiriyorum yani.bide ben tatlıyı cok severdim hamilelikten sonra tatlı istegim azaldı yani hic yemimyorum diyemem sütlac falan yapıyorum arada ondan yiyorum hemde süt destegi olsun diye.Dr bana günde 1 bardak süt yeterli dedi fazlası kilo yapar demisti. Recel yeme bal ye biraz dedi. Hamurisi ve tatlıya dikkat et bebege ve sana bi faydası yok dedi ama ben hamurisini yiyorum valla.Aslında benim illa kilo almıcam diye bi gayretim yokta neden bilmiyorum kilo almadım.
37 haftanın içindeyim 12.5 kilo aldım
düzenli besleniyorsun sanırım değil mi? verdiğim bilgiler işine yaradı mı?hadi bakalım inşallah13-14 ile biter..
çok güzel arkadaşım tebrik ediyorum seni valla. ben 10 haftalık hamileyim 71-72 ile hamile kaldım şuan 69 um kusma falan olmadı ama dediğin gibi tatlı yiyemiyorum önceden yerdim. birde akşamları aır yiyemiyorum zaten. umarım senin gibi 20. haftaya kadar daha böyle giderim... :)
son aylar kg alımı durabilir derler ama ben hep son aylarda alıyorum.
son iki haftada 1300gr aldım yaaaaa
canım valla listeyi asmıştım dolaba uygulamaya çalıştım ama 7 kilodan sonra hızlandım.ama bir ara krizlere girdim böyle tatlı,kebap falan..eşimde hemen aldıonları yiyince hemen kilo aldım..belki daha az olabilirdi 11 falan..neyse bunada şükür diyorum.
ilkinde 18 aldığımı düşününce ne kadar az olsa kar dır diyorum
Arkadaşlar bu liste nasıl bir liste ben kaçırdım galiba ben de hızlı kilo alanlardanım. 61 kilo ile başladım. 23. haftadayım 69.4 kiloyum.
Ya bir de bir şey daha soracağım siz günde kaç bardak süt içiyorsunuz bana fena halde gaz sancısı yapıyor da ben çok fazla içemiyorum.
Arkadaşlar delirmek üzereyim.55 kilo ile hamile kaldım.İlk iki ay düşük tehlikem vardı hiç kalkmaksızın yattım.Yarın 15 haftalık oluyorum ve şuan 61.5 kiloyum.15 haftada 6.5 kiloben ne yapıcan.Yediklerimi görseniz şaşarsınız.Ne tatlı ne kebap ne yağlı hiçbirşey yemiyorum.Izgara et tavuk yarım yağlı süt yoğurt vs.Biri bana yol göstersin.Artık yürüyüşlere başlasam olur mu?Doktor riskli dönemin geçti ama bir iki hafta daha dikkat et demişti 13.haftamda:2:
Evet canım ya bir yandanda korkuyorum işte.Bebeğim sağlıklı olsunda razıyım diyorum ama bu kiloların ne ona faydası var ne de bana.Normal doğum istiyorum aşırı kilo alırsam doğum şeklini etkiler diye de korkuyorum.canım ben yürüyüşe 12. haftamdan sonra başladım eger evde bantta yürüyosam 30 dk yürüyorum çünkü bant beni çok yoruyo ama açık havada yürüyosam en az 45 dk ile 1 saat arası yürüyorum ama tehliken devam ediyosa bence fazla yorma kendini dr a sor öyle başla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?