Kaç haftalık hamileyiz, kaç kilo aldık? Buyrun...

canım boyun uzunsa normal diyeceğim ama
eğer ben gibi kısa isen fazla
sebze meyve agırlıklı besleneceksin tatlıyı da küçük porsiyonlar halinde sabahları yersen düzene girer
ama hamurişi ve tatlı sadece anneye yarar

evet haklısın. bugün öğle yemeğini yedim o kadar mutluyum ki =))

bence biraz hızlı gidiyorsun canım diyet falanda yapma ama yediklerine dikkat etmelisin çünkü 24 haftadan sonra ister istemez hızla kilo alıyorsun a.s

--------------------------------------------------------------------------------

hanımlar gebelikte alınması gereken kiloyla ilgili dr detaylı konuştuk hamilelikte kişilerin bünyeleri farklı oldugu için aslında kimse için bir standart yokmuş önemli olan annenin çok kısa sürede çok kilo almamasıymış.mesela bir haftada 4-5 kilo aldım yada bir ayda 7-8 kilo bu bedenimin ödem yaptıgı anlamına geliyormuş ve gebelik zehirlenmesine işaretmiş.bu nedenle dr haftalık kilo takibi yapıyormuş en önemlilerinden biride bol su tüketmek.böylece beden daha az ödem yapıyormuş

ben bu son 4 gün içinde 3 kilo almışım. bugün farkettim. yarın şeker yükleme testinin sonucunu alıcam. 25 haftalığım 4 günde 3 kilo görünce ödüm koptu. napıcam bilmiyorum.:uhm:

dr bana 9 ay boyunca 20 kiloda alabilirsin bu bizim açımızdan önemli değil önemli olan yani dikkat ettiğimiz bu kiloları 9 aya yayıp aldıgınmı yoksa kısa zamanda bir anda aldıgınmıdr dedi.

20 eylül pazartesi epidural sezeryanle doğuma giriyorum nasipse:Saruboceq:
7 kilo aldım hamileliğim boyunca
53-60

süper ya:lepi:
canım nasıl beslendin anlatsana ben 29.haftamda 6 kilo aldım sen maşallah 7 le bitiriyorsun gerçi hedefim 12 ama 12 yi gecerim diye korkuyorm

süper ya:lepi:
canım nasıl beslendin anlatsana ben 29.haftamda 6 kilo aldım sen maşallah 7 le bitiriyorsun gerçi hedefim 12 ama 12 yi gecerim diye korkuyorm

öncelikle 56 kilo ile hamile kaldım. boyum 160. 9-12 haftalar arası tiksinmeden ve bulantıdan 53 kiloya düştüm...
beslenmeme gelince Allaha şükür gebelik şekeri vs çıkmadığı için öncelikle hiçbişeyden özellikle kaçınmadım. ama herkesin bir yeme kapasitesi var malum, yumurtayı pek sevemediğim için bebek için şart olmasına rağman 9 ay boyunca en fazla beş kere falan yemişimdir. ceviz, kuruyemiş vs pek yemedim, onun yerine ocean balık yağı tablet kullandım 3 günde 1. et muhakkak haftada birkaç kez yedim, hergün muz yedim. geçtiğimiz yaz aylarında kirazı çileği çok çok yedim. 3 ana öğün beslendim, ara öğünlerde meyve yedim ama ana öğünler asla iki tabağı geçmedi. ekmek günde en fazla 2 dilim yedim. çoğunlukla her sabah yağsız kaşarlı tost yedim ve sütü doğduğum günden beri çok çok sevdiğim için hergün içtim. elevit ve ferrum fortu 12. haftadan beri hergün kullandım. hazır dondurma da hazır meyve suyu da tükettim.öyle aşırı derecede su içmedim, 8-10 bardak içtim. ödem vs oluşmadı. bunların yanı sıra ben hamilelikten önce de yemeklerde tuz kullanmazdım, öyle devam ettim...sevmiyorum tuzu. yürüyüş de yapmadım avmlerde haftada bir falan gezinmek dışında.. sanırım bünye meselesi bu kilo olayı...
herkese hayırlı doğumlar dilerim

valla pembehera cım benimki de senden farklı değil ama sanırım bünye meselesi
Allah kurtarsın canım bir avazda

pembera maşallah sana
bencede
bünye meselesi
bende aşırı ekmek yemem çok su içiyorum
ama alıyorumm
neyapalım inş.aşırı almayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…