Kaç haftalık hamileyiz, kaç kilo aldık? Buyrun...

27 haftadayız 65 ile başlamıştım şuan 74 üm 80 den yukarı çıkmak istemiyorum
hadi hayırlısı bakalım

Son düzenleme:
23+4 günlük hamileyim 5kilo aldım.ama bu benim 2.gebeliğim ilkinde 27kilo almıştım ama 6.ayın sonunda normale dönmüştüm.şişmiştim aslında onda çok.umarım bu sefer normal sınırda bitirebilirim.

49 kilo ile hamile kaldım 59 kiloyum ama hiç kimse kilo aldığımı anlamıyor ben ve eşim dışında :)25+4 haftalık gebeliğim şuan

canım 31+ 3um bebegın durumuna gore yarın 32yım.12 kılo almısım.yanı bu ay ıkı kılo almısım.doktor cumartesı tam sınırdasın dedı ama bu sefer sert bı dılle soylemedı benım de yuregıme su serpıldı :) ekmegı azalttım meyve yıyorum ara ogunlerde,ekmegı sadece kahvaltıda yıyorum mutlaka sut ıcıyorum bır bardak yogurt da yıyorum.havuc elma seftalı uzum delısı oldum ekmek yemezsem bu ay da ıkı kılo alırım dıyorum artık kısmet bebegım de 1737 gram olmus.gecen ayın ıkı katı olmus dedı doktor gayet ıyı dedı.şükür :ecrin_bebek:

yaaa allahınızı severseniz şuu çoook az kilo alanlar nasıl beceriyosunuz ne yiyosunuz ne içiyosunuz yazın lütfen ilk hamilelliğimde 30 kilo aldım ama çocuktum 19 yaşımda çok bilinçsizce yedimmm durdumm şuan 75 kiloyum ve adetimden 1 gün geçti hamilemiyim bilmiyorum hayırlısı ama eger hamileysem boyum174 6yada 8 kilo almayımm diyorum ama ilkini düşününce bilemiyorum artık offffffff

bende çok korkuyorum kilo almaktan ve az alanlara imreniyorum 6-7 kilo ile bitiriyorlar şaka gibi....ilk hamileliğimde çok küçük bir ilçedeydim dışarı çıkamıyorudm fazla evin içind eyürüyüş yaprım ama koşu bandı çok yoruyordu dışarda yürüdüğümde yorulmuyordum.7. ayda rahatsızlandımk 1 ay yürüyemedim hiç evin içinde bile..çok kilo aldım o ay..ama düşünüyorumda sık sık dışarıya çıkabilseydim,bide rahatsızlanmasaydım en fazla 12 ile bitirirmişim..bakalım bunda kaçla bitecek..nasipse buraya yazarız artık.

bende oğlumda 47 kilo ile hamile kalıp 59kg ile doğum yapmıştım 12kg almıştım. Şuan 10 haftalık hamileyim 1.5kg.aldım ve 58 kiloyumfisfisfis hamilelik boyunca 7-8 kilo alan arkadaşlar nasıl beslendiniz neler yaptınız yazarsanız sevinirim

arkadaşlar bütün doktorlar hamilelik boyunca 12 kg alınmasının normal olduğunu söylüyorlar. bakın o kilolar nerede toplanıyor kaydirigubbakcemile2

3500 gr bebek
700 gr plasenta
800 gr amniyon sıvısı
900 gr utreus (rahim)
400 gr meme dokusu artışı
1250 gr kan hacmindeki artış
1250 gr dokulardaki su artışı
3200 gr annedeki yağ dokusu artışı
12 KG TOPLAM

6 kilo bebeğin doğumuyla kaybedilir. su kaybıda buna eklendikten sonra ilk hafta sonunda 8 kilo kaybedilir. doğumdan 2 hafta sonra gebelik öncesi kilosundan 4-4.5 kg fazladır. 6. aya kadar 2,5 kg daha verilir. gebelikte alınan kilolar önerilenden ne kadar fazlaysa gebeliğin hediyesi olan kilolar o kadar fazla olacaktır. kalan kiloları egzersiz ve diyetle verebilirsiniz.
(alıntıdır)

arkadaşlar mankenlere özenmeyin Allah aşkınıza az kilo alıcam diye bebeklerin sağlıklarıyla oynamayın yasakkelime
herkese bende nasıl az kilo alırım neyle besleniyorsun diye soruyorsunuz ama kilo alımı her bünyede farklıdır. dengeli beslenin yani olay budur a.s

Valla 6-7 kılo alıcam dıye kendımı harap edemem.Hamıleyım ya ben neden ıstedıgımı tatmıyım yemıyım.Dozunda yerım ama canım ıstıyosa yerım vallayi canlarım. Ilk zamanlar cosmustum herkesın lafına gelıp ne bulursam yıyodum bol bol şimdi daha az yemeye calısıyorum ama yıyorum.12 kılo aldım daha 8 haftam var doguma,bebegım saglıklı ben de oyle cok ta takmıyorum artık. :ecrin_bebek: :CüvCüv:

ben bu aralar hamur işine yüklendim hemen kilo almışım yaaasempatiksalakcinnieskiden böyle diyenlere şaşardım hamileyken anladım o insanların halini,zormuş baya ,yerdim yerdim kilo almazdımkaydirigubbakcemile2 23 haftalık hamileyim,5 kilo aldım...şimdi düşünüyorum,5,5 ayda 5 kilo.aslında düşününce idare eder ama bu kilonun hepsini nerdeyse 16. haftadan sonra aldım.bu açıdan bakınca baya hızlı olmuş,önce hiç almayacağım sanıyordum.

canım son haftalarda taş çatlasa 4-5 kilo alırsan hiç de sorun olmaz bence,bu gidişle benim de öyle olacak:)

bravo. işte benim kafadan biri daha. herşeyi yerim ama dozunda. öle az kilo alıcam diye kendimi harap etmiyorum artık. doğumu podyumda yapmıcamya:) kızım sağlıklı olsunda varsın ben bir iki ay tombiş geziveriyim. 28. haftadayım 8 kilo aldım. ama hiççç umurumda değil.kaydirigubbakcemile2

canım son haftalarda taş çatlasa 4-5 kilo alırsan hiç de sorun olmaz bence,bu gidişle benim de öyle olacak:)

Ben son aylarda 5-6 kıloyu gozden cıkardım canım,sımdı bebegın kılo alacagı zaman dimi ama e anne de bıraz sebeplenır bu durumdan :)) kaydirigubbakcemile3

Aynen canım aynen.Doktora gıttım bebegım 1737 gram ıolmus 31. haftamdaydım o zaman.Sımdı ona ne yararlı olur dıye dusunup ona gore yıyorum ama canım ısteyınce de yemek ıstedıgım seyden vazgecmıyorum.Ayy dun canım bısı cektı unla yapılan bı tatlı. Yaptım,yarısını dun yedım yarısını da bugune sakladım zemuszemus Hepımıze hayırlı dogumlar nasıb etsın rabbim

aynen böyle kızlar pozitif olun süprizzzzz her şeyi kafamıza mı takıcaz. anne ne kadar huzurlu olursa bebekte o kadar huzurlu olurmuş ve doğduktan sonra aynı sakinliği devam edermiş a.s
bu günlerinde yeri bir başka gün gelir koca göbüşlerimizide özleriz kaydirigubbakcemile3

hamilelik döneminde bize sürekli yememizi söyleyen insanların sayısı artıyor herkesin her ye dediğine yesek öyle oluruz nedense insanlara sağlıklı beslendiğini anlatamıyorsun.Hamileyken de sizi kıskanan bayanlar çok en çok da akrabalarınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…