Kaç haftalık hamileyiz, kaç kilo aldık? Buyrun...

14. haftamdayım. Henüz kilo almadım. Ama bulantılarım çok oldu, son 2-3 gündür biraz kesildi. Sanırım bundan sonra almaya başlayacağım.
Doktorum her ay 1 kilo, daha fazla alma diyor. İnşallah her ay sadece 1 kilo ile kalırım ben de.

Ben de 16+2 günlük hamileyim. 54 kilo ile hamile kaldım. ılk 2 ayda 1 kilo verdim. Şu anda 55 kiloyum.

Kilo alımı ile farklı farklı şeyler okudum.

1- Bir kaynakta diyor ki 3,5 kilo sağlıklı bir bebek için en az 12,5 kiol alınması gerekir diye. Yan 12,5 kilo alan ve 3,5 kilo bebek doğuran bir anne kendisi için hiç kilo alamış oluyormuş. Kilonun bir miktarı bebek, eşi, süt üretebilmek için vücudun depoladığı yağ ve annenin hamilelik boyunca vücudundaki kan miktarının artması dolayısı ile aldığını sandığı kiloların toplamı 12,5 kilo ediyormuş ortalama olarak.

2- Bir başka kaynakta ise ilk 20 hafta boyunca 2-3 kilo son 20 hafta boyunca 8-10 kilo alınması gerekiyormuş.

3- Doktorum ve hastanenin diyetisyeni ise ilk yarıda her ay 1 yada yarım kilo, ikinci yarıda ise her ay 1,5 yada 2 kilo almam gerektiğini söyledi.
Bu hesaba göre de en az 9- 9,5 kilo en fazla 14-15 kilo alınması gerekiyor.

Hepimize sağlıklı hamilelik ve bebeklerimizi huzurlu, mutlu en önemlisi sağ sağlım kuçaklarımıza almak nasip etsin Allahım.

Ben ilk hamileliğimde görmemiş gibi yiyip toplamda 23 kilo alarak hamileliğimi tamamladım. Doktorum beni çok azarladı aşırı kilo aldığım ve normal doğum yapamayacağım diye ama öyle olmadı Allaha şükür çok kolay bi doğum yapıp 9 ayda da asla rejim yapmadan eski kiloma rahaaaat rahaaat döndüm. Sütüm güzeldi bebeğimi rahat emzirdim ve ömrümde ilk kez bu kadar hızlı ve de her istediğimi yiyerek kilo verdim. Şimdi 14 haftalık hamileyim ve 2 kilo aldım şimdiye kadar. Yani arkadaşlar diyeceğim çok abartmayın ama fazla aldım diye de endişe etmeyin. Biraz dikkat ederseniz üzerinize yapışıp kalmıyor o kilolar:CüvCüv:

34.haftam bitiyor 64 kg ile basladim bir hafta oncesine kadarda 83 kiloydum. 19 kilo aldim ve bu ay dahada alicam. doktorum dikkat et yuruyus yap falan diye bir iki soyledi ama yasadigim ulke dolayisiyla fazla hareket edemiyorum. aslina bakilirsa cok fazlada yemek yemiyorum. bundan once 4 dusuk yasadim. bu bebegimede bisey olur korkusuyla ilk 6 cok dikkat ettim kendime ve her ay 2 kilo aldim. umarim bebegimi emziririmde kilolarimdanda kurtulurum.

Filiz onur, bende aynen senin gibiyim hatta senden 1 kilo fazlam var, ne yapacağımı bilemiyorum kendimi frenlemeye çalışıyorum ama herşeyi yiyesim var :) Valla geceleri sırf yemek yememek için aç olduğum halde uyuyorum :) yediğim zaman da nefes alamıyorum yatarken boğulacak gibi oluyorum...Allah yardımcımız olsun ve inş.daha fazla almadan hayırlısı ile dünyaya getirirz bebişlerimizi...

amin canım. malum ağırlaştık artık uyumakta zor olmaya başladı. gece 1-2 gibi uykum geliyo ve çok acıkmış oluyorum. en iyi bastırma yolu ve uyku için yoğurt yiyorum. ama bazen o da kesmiyo öğlen yine kaçırdım sanki ucunu yemenin :S ama 4 gibi karnımdan gurultular yükselicek biliyorum.

kızlar bende 13-1 hamileyim 1 kilo aldım galiba normal dimi? ama ben bütün herşeyden tiksindim artık normale dönmek istiyorum ben

22+1 im ve 6 kilo aldım sanırım normal son aylarda daha çok alıcağımı söylüyorlar ama son derece rahatım kilo takıntım başından beri hiç olmadı olmıycakta:)

benim durumum ne kadar vahim. 14 haftalık hamileyim ve şimdiden 2 kilo aldım. 55 kilo ile başladım.diğer hamileliğimde 14 kilo almıştım.bunda daha fazla olmaz umarım.

şimdi benimki de komik olacak ama :))) 76 ile hamile kaldım 9. haftamdayım 2 kilo verdim çok midem bulanıyo akşamları hemen hemen hiçbişi yiyemiyorum zaten dr de kilo almayacaksın dedi ..

29 haftalık hamileyim toplamda altı kilo aldım. hamile kaldığımda ideal kilodaydım ne şişman ne de zayıftım 62 kiloydum 68 oldum

48 kiloda hamile kaldım 16 haftalık hamileyim 55 kiloyum çok almışım ama sorun yapmıyorum doğumdan sonra hemen gidiyor yine aynı kiloya dönüyorum 3 cü bebeğim diğer ikisinde 16 kilo aldım doğumdan birkaç ay sonra aynı kiloya döndüm bakalım bunda ne olucak

inanamıyorum nasıl gidiyor o kilolar?? :)

7 haftalık hamileyim doğal olarak hiç almadım 57 kiloyla başladım aynıyım....10 kilodan fazla almam umarım...zaten bişi yiyemiyorum 5 günde sadece çorbayla duruyorum dikkat edin doktorlar hastaneye yatırıp serum tedavisine başlıyolar ben gibi yemeyenlere:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…