Kaç haftalıksınız , bulantılarınız ne durumda ?

Canım bana kuru yufka ve beyaz peynir iyi geliyordu. Dene istersen. Tüh üzüldüm valla. Ama geçiçi ya bak 11 olmuşsun şunun şurasında ne kaldı,
Teşekkür ederim tavsiyelerin için ama ne yazıkki ne yufka ne ekmek ne de peynir gibi süt ürünleri yiyebiliyorum. Aklınıza gelebilecek herşeyden midem bulanıyor. Geçecek diye sabrediyorum bakalım.

Bulantı hapını neden vermedi size bana verdi doktor. Daha 10 haftalıkken hemde. Çok fazla yan etkisi oluyor bana aslında. Acaba içmesem mi? Bebek için zararı var mıdır ki?

artik bulantiyla ilgili hangi sayfa vsr ise okur yazar oldum bulanti yeni basladi ama basima.ne gelcek.tahmin.edebiliyorum dua ediyorum.ilk.gibi olmasin diye nolur sizde dua edin bana cok ama cok zor bulanti hic bisey fayda etmezmi
İnşallah kolay atlatırsın canım. Gerçekten çok zor bulantı kusma. Ben hele ki su bile içemeyen birisi olarak çok zor geçiriyorum hamileliğimi.

Bulantı hapını neden vermedi size bana verdi doktor. Daha 10 haftalıkken hemde. Çok fazla yan etkisi oluyor bana aslında. Acaba içmesem mi? Bebek için zararı var mıdır ki?
Bilmiyorum . Ben çok kötü durumdaydım artık öğürmekten tansiyonum düşüyordu 7-4 tü hastaneye gittiğimde serum taktılar yatıralım dedi ama evde 5 yasında oğlum var onu yalnız bırakmak istemedim .ben birde çalışıyorum sabah kalk işe git wc den çıkma çok zor .lütfen hap verin dedim ama , 12. Haftaya kadar sabredecez dedi .bitkisel haplar var ama hiç bir işe yaramıyor dedi.benim doktorum biraz ilaç hap sanırım tavırlı çünkü folik asitte bitkisel birşey kullanıyorum . Bu arada ilk hamileliğimde 7. Haftada bulantı ilacı kullandığımı biliyorum ozaman ki doktorum vermişti

Teşekkür ederim tavsiyelerin için ama ne yazıkki ne yufka ne ekmek ne de peynir gibi süt ürünleri yiyebiliyorum. Aklınıza gelebilecek herşeyden midem bulanıyor. Geçecek diye sabrediyorum bakalım.

O zaman serin meyve yemeyi dene bir de bakalım canım, ben de ilk bulantılarım başladığında normal peynir yiyemedim. Labne yiyordum peynir niyetine. Ama işte bu mide olayı hassas ve kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Ama insan yine de kendine iyi gelen bir şey için bir ümit başkasına da iyi gelir mi diye demeden de edemiyor

arkadaşlar biliyorum geçmeyecek gibi geliyor
hayattan soğuyorsunuz
24 saat geçmiyor
2 kere de serum takıldı bana. ilaç da kullandım kar etmedi.

ama sabredin
11. haftadan sonra sadece sabah bulantı kusma olmaya başladı bende
12. hafta ve 13. haftada çok çok azaldı ama her sabah uyandığım gibi kustum
14. hafta başından itibaren sadece 1 kere kustum, iştahım geri geldi, çok acıkıyorum, yemekleri rahatça yiyebiliyorum.
(et ve domates dışında)

dayanın arkadaşlar..

cok fenayim ben sabh acile.gittim bulanti hapi verdi gonderdi dayanacak gibi degil nolurr gecsinnn nolur dua edin

Sanırım bende senin yolunda ilerliyorum.biraz azalmaya başladı bulantılarım.ama et domates bikaç yiyecek daha var yiyemiyorum

cok fenayim ben sabh acile.gittim bulanti hapi verdi gonderdi dayanacak gibi degil nolurr gecsinnn nolur dua edin
Offf seni çok iyi anlıyorum cnm.bıkıyo insan.beziyo hayatından.bebeği olduğuna sevinmeye fırsat kalmıyo.ben daha yeni yeni açılmaya başladım.çok kötüydü.arada yine midem bulanıyo ama eskiye nazaran çok çok çok iyiyim diyebilirim.Allah yardımcın olsun.

sag salim kucagina al insallah bebegini canim cok saol bukadar zor geceri derdim geciyomus 1 yudum sudan tksindim agzim zehir gibi oluyor caresi 4ay sabretmekmis insalah daha cabuk bter bugunler gecer

sag salim kucagina al insallah bebegini canim cok saol bukadar zor geceri derdim geciyomus 1 yudum sudan tksindim agzim zehir gibi oluyor caresi 4ay sabretmekmis insalah daha cabuk bter bugunler gecer
Benim birazcık olsun rahat atlatmamın sebebi eşim ve annem.kokuyo dedim annem kendi evinde yaptı yemek taşıdı.bana eşime.eşim hiç kızmadı niye yemek yok yada temizlik yapamadım.çamaşır yıkayamadım.hep o yaptı işleri gıkını çıkarmadı.ben hep yattım.kustum başımda durdular.annem ayaklarıma bile masaj yaptı Allah razı olsun.ben banyoya yapamadım.tansiyonum düşüyodu.eşim geldi yıkadı.Ondan da Allah razı olsun.şimdi daha iyiyim.Artık geçti kötü günler.

Off keşke duayla geçse de geçmiyor
Ancak zaman lazım başka hiçbir şey çare değil
Gerçi dün yazdıktan sonra öğlen yine kustum
Bugün de sabah
Ben de geçti derken geri geldi hayattan bezdim artık!
Ama çok şükür ki sadece 5 dk bulantı oluyor istifra edip rahatlıyorum. Bi daha olmuyor

Sanırım bende senin yolunda ilerliyorum.biraz azalmaya başladı bulantılarım.ama et domates bikaç yiyecek daha var yiyemiyorum

En azından azaldı ya
Geçmiş olsun gerçekten zor
Bi de senin annen varmış yakınında
Benim yazık eşim her şeye koşturur oldu
İşten gelip yemek temizlik yapıyor
Ona da eziyet oldum

Yapcak bişi yok.en azından kendilerine baksınlar ben kendime çok bişi istemiyorum.üzülüyorum eşime bi yandan.seninkide yapıyomuş bak ne güzel

.
.Maşallah canım Allah kabul etsin. Ben mümkün değil tutamam. Normalde bile tansiyonum düşüyor iftara yakın baygınlık geçirecek gibi oluyorum. Senin cinsiyetle ilgili birşey demedi mi doktorun. Merak ediyor insan çok. Ben de hep kız çocuklarının saçlarını örerdim çok seviyorum Ama rabbim bize oğluş hayırlı görmüş. Sağlıkla alalım inşallah.

Bir de 2 gün azaldı herhalde geçiyor dedim ki bugün ne yemeye çalıştıysam cıktı 14. Haftaya geldik. Önceye nazaran bi tık iyi gibi ama hiç belli olmuyor ya. Bi koku gelsin hemen ne var ne yok çıkıyor. Allahm geçsin artık

Yok daha gitmedim doktora.cinsiyeti bilmiyorum.merak ediyorum ama çıldırmıyorum.ilk çocuk ya.kız erkek farketmiyo.eşim erkek istiyo.onunla hep takılcaklarmış oyun oynucaklarmış.Allahım dedim ki “ben sana kardeş doğurmuyorum farkındasın değilmi?”.onun ailede hiç kız çocuğu yok.kız çocuğun olursa ne yapacaksın diyorum.”bilmiyorum diyo.çok komik ya.

.
Erkekler zaten erkek ister Hayırlısı inşallah canım öğrenince yaz inşallah. Benim bulantılar hala devam bugün hep yattım ya.Yok geçmiyor. Herşey kokmaya devam ediyor evimde Evdeki herşeyi atasım var 14. Haftanın ilk günü bugün. Bekliyoruz bakalım ne zaman sona erecek bu bulantı.
....Bulantısı yeni başlayan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun benimde 5. Hafta dedi hooop başladı bulantı ama ne bulantı rabbim. Çekmekten başka çare yok Ağlaya ağlaya bu günlere geldim. İlk zaman diyordum şu 13 leri 14 leri görsem bi diye. Bekliyoruz artık.
Buraya yazınca insan dert ortağı buluyor yazın arkadaşlar.

Dun esime hazir boreklerden yapmistim, sahurda yesin diye. Sabah da bir tane yiyeyim dedim, demez olaydim. Ne yesem agzimda asiri tuzlu bir tat kaliyor. Yemek yemek bana cok manasiz geliyor artik. Zaten hepsi de midemi bulandiriyor. Yiyebildiklerim; makarna ve bazi corbalar. Canim manti cekiyor mesela, yersem tiksinecegim biliyorum. Her seyi neredeyse 1 kere yiyebiliyorum. Ikinci kere gormek istemiyorum. Hic sebze ve et gormek istemiyorum. Bi bakiyorum tabagimda sacma sapan cogu karbonhidrat olan seyler. Tadi cok aromali olmadigi icin herhalde. Ondan da vicdan azabi cekiyorum. Neyse ki meyve yiyebiliyorum cok sukur. Her seyi yiyip, aseren insanlara sasiriyorum.

Kızlar günaydın.
Herkes farklı yaşıyor demek ki. 7. Haftada başladı mide bulantısı ağrısı. Hepsi karıştı. Günde 10 dan fazla kusmaya başladım. Keton. Seviyesi yükselince hastaneye yatırdı doktor
Serum tedavisi derken hastanede bir anda iyileştim. Ondansetron içeren ilacımla evde devam ettim. Ne oldu peki? Üç ay bitsin gececek, dört ay bitsin geçecek, hiçbirşey geçmedi. Oyle sabah kraker ye iyi beslen hareket et düşünmemeye çalış
Hiçbiri zerre etki göstermedi. Benim yiyeceklerle sorunum yoktu yada koku falan. Midem sürekli rahatsızdı kusunca rahatlayacagımı düşünüp kusuyorum. Karın ultrasonu çekildi hatta endoskopi yaptıracağım çünki dayanılır gibi değil. Allah a çok şükür tabiki bu halimize de. Geçmeyince geçmiyor. Hamilelik hormonları benim mideme iyi gelmedi. Hani deneyipte biraz olsun iyi geldi diyeceğiniz ne var derseniz; içebildiğiniz kadar hafif soğuk su. Yemeklerle su içmemek, yüksek yastıkta yatmak, süte yüklenmemek, kesinlikle mideyi boş bırakmamak, tahin pekmez karısımı yemek, karpuzdan uzak durmak, mercimek çorbası içmemek, gazlı yiyecekleri saymıyorum bile, düzenli yürüyüş,sabah çok erken mutlaka birşeyler atıştırıp uyumaya devam etmek. Yoğurt çorbası iyi gelebilir,
Cinsiyetle alakası yok benim kusmalarımın. Bebeğim erkek olduğu halde devamlı bu haldeyim. Kız olacagı yaygın görüşünün aksine erkek bebeklerde de bu görülebilir demek ki. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. allah hepimize şifa versin. Bir de dayanamayacak durumda oldugumda gözümü kapatıp salavat çektiğimde uyuyakalıyorum genelde. Bu sekilde de uyku ile bulantıyı es geçebilirsiniz bir süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…