kuzeninle gorusmuyormusun o ne diyo yani kacmismi kacirilmis mi ?:26:
Teyzemin kızı kaçarak evlendi ve gayette mutlu.
Eşiyle birbirlerini seviyorlardı, damatta bizim akrabamız az çok biliriz yani. Çok iyi birisi, efendi, sevdiğine sadık vs.. En az 5-6 kez istemelerine rağmen kızın babası vermedi. Neymiş kriterlerine uymuyormuş.. Mal adam kendini çok bişey sandı kızı da kaçtı.. Önce affetmem, şöyle asarım böyle keserim diyordu ama evlendiklerinin 26. gününde affetti. Hem de plazma tv alarak.
Pişman olanda var olmayanda var.
Aile baskısından kurtulup koca evinde rahat ederrim düşüncesiyle kaçan zaten mutlu olamaz.
Anca yağmurdan kaçar doluya tutulur.
sonucta evlatlerının kötülügünü istemıyorlar ve onların rızası olmadan ıster ıstemez uzuluyorlar bu da belki ah yerine gecıyor sonucta anababa duası kabul olur derler ya sanırım bu sekılde.
bu konuyu acmam ıyı oldu aslında boyle okuyan varsa rızayla evlenırler de vesile olur umarım
ellerine saglık canım.anne babanın vermeme gerekçesi de çok önemli
ben duymuştum bi kere, kızın sevgilisi kilolu diye, bizim aileye yakışmıyor gerekçesiyle vermemişler
hani böyle bi saçmalıkta şahsen ben eğer sevgilime de çok güveniyorsam ilerde kafama kakmayacağına eminsem kaçmayı düşünürdüm, yazarken bile zorlanıyorum, eminim yaşamak daha da zordur. ama yapcak başka bişey kalmıyorsa geriye el mahkum..
bi de gerçekten senin göremediğin şeyleri görüyolardır, daha ciddi gerekçelerdir bunlar. o zaman oturup tarafsız bi kafayla düşünürüm ve ailem verene kadar sevgili olarak devam ederdim sanırım ya da ayrılırdım
bi de günümüzde macera olsun diye kaçanlar var ki, bu kaçmak çok kötü bişey ya SON ÇARE olmalı kesinlikle.
hayattan da 2 örnek vereyim canım. benim annem babama kaçmış, şöyle ki 80 li yıllar, köyde.. babam olacak adam annemle yanyana fotoğraflarını çekiyor ve kaçmazsan bana bunu babana gösteririm diyor, annem de dedemden korkuya kaçıyor. bu şu zamanda gülünç geliyor evet ama o zamanlar öyle değilmiş. ve annem şimdi bile der 2 sopa yicektim en azından geçicekti, şimdiki gibi geriye dönülmez pişmanlıklar yaratmıcaktı der. sonuç annem kaçmış, ikisi de deli gibi seviyolarmış. ama sonra adam terkedip gitmiş başkasına..
bi de şu örneği vereyim: sevgilimin annesiyle babası 5 yıl çıkmışlar. bu sırada sevgilimin babası sevgilimin annesini 7 kez istemeye gitmiş. 7 sinde de vermemişler. vermeme gerekçeleri şu: sevgilimin annesi o sırada lisede okuyomuş. sevgilimin annesinin ailesi ''vermicez seni'' diyolarmış. sevgilimin annesi de '' o ısrarla gelmeye devam edicek ve ben ısrarla kaçmıcam'' diyomuş hep. ailesi vermicez dedikçe, o verceksiniz kaçmıcam o da hep gelicek istemeye diyomuş. bilmemkaçıncı istemesinde vermişler =) şimdi inanılmaz uyumlu bir çiftlerama kayınpederim de maşallah çok uğraşmış. şimdi bi de günümüzde çabuk pes etmeler var. hayır pes etmiceksin, gerçekten sen o evden telli duvaklı bi gelin olarak çıkmak istiyosan ve sevdiğin adam seni öyle görmeyi en az senin kadar istiyosa aileye kabul ettirene kadar denicek. aşkı için savaşıcak.
burda sana kaçanın mutsuz, kaçmayanın mutlu olan bi hayatını sundum. biri benim ailem biri sevdiğimin ailesi.. bunu derinlemesine yaşadım. ama yine de genelleme yapılmaz. nasıl aile rızasıyla evlenip boşananlar varsa, kaçıp mutlu olanlar da var canım..
kuzenım bızımle bekarken ki kadar konusmuyor malum kocası yasak koymus ya
ama duydugumuz kadarıyla kendım kactım dıyormus.
annesı de zorla goturduler dıoyr:44:
inşallah faydası olur. hepsinin rabbim yardımcı olsun.
iyi geceler ve iyi bayramlar..
anladim canim bilinmez tabi kiz belki korkuyla kactim diyor yada annesi ana yuregi kacirildi diyor neyse olan olmus INSALLAH bundan sonra mutlu olsun olmusla ölmuse care yok nede olsa
konuyu acmanda iyi olda bence bu dusuncede olan birileri varsa en azindan dogrumu yanlismi kendisi gormus olur orneklerle ALLAH HERKESE HAYIRLI KISMETLER VERSIN SEVDIGINE KAVUSTURSUN INSALLAH(AMIN)
evet annesının oyle dusuncesı olabılır bılemıyoruz dedıgın gıbı.
amin canım amin hayırlısıyla sevdıgımıze kavusuruz bız evlı olmayanlar ınsallah
teyzem kaçtığı için hiç istememelerine rağmen, anneannemler evlendirmiş. boşandılar, çok oldu.
Ben de masraf olmasın diye bohçamı alıp kaçıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?