kaçarak evlenipte mutlu olan var mı?

Pişman olanda var olmayanda var.
Aile baskısından kurtulup koca evinde rahat ederrim düşüncesiyle kaçan zaten mutlu olamaz.
Anca yağmurdan kaçar doluya tutulur.

kuzeninle gorusmuyormusun o ne diyo yani kacmismi kacirilmis mi ?:26:

kuzenım bızımle bekarken ki kadar konusmuyor malum kocası yasak koymus ya
ama duydugumuz kadarıyla kendım kactım dıyormus.
annesı de zorla goturduler dıoyr:44:

26. gun kısmına bayıldım
işte istisnalar da varmıs.
ıyı bari hedıye de almıs adam daha ne ıstıyorlar

anne babanın vermeme gerekçesi de çok önemli
ben duymuştum bi kere, kızın sevgilisi kilolu diye, bizim aileye yakışmıyor gerekçesiyle vermemişler
hani böyle bi saçmalıkta şahsen ben eğer sevgilime de çok güveniyorsam ilerde kafama kakmayacağına eminsem kaçmayı düşünürdüm, yazarken bile zorlanıyorum, eminim yaşamak daha da zordur. ama yapcak başka bişey kalmıyorsa geriye el mahkum..
bi de gerçekten senin göremediğin şeyleri görüyolardır, daha ciddi gerekçelerdir bunlar. o zaman oturup tarafsız bi kafayla düşünürüm ve ailem verene kadar sevgili olarak devam ederdim sanırım ya da ayrılırdım
bi de günümüzde macera olsun diye kaçanlar var ki, bu kaçmak çok kötü bişey ya SON ÇARE olmalı kesinlikle.
hayattan da 2 örnek vereyim canım. benim annem babama kaçmış, şöyle ki 80 li yıllar, köyde.. babam olacak adam annemle yanyana fotoğraflarını çekiyor ve kaçmazsan bana bunu babana gösteririm diyor, annem de dedemden korkuya kaçıyor. bu şu zamanda gülünç geliyor evet ama o zamanlar öyle değilmiş. ve annem şimdi bile der 2 sopa yicektim en azından geçicekti, şimdiki gibi geriye dönülmez pişmanlıklar yaratmıcaktı der. sonuç annem kaçmış, ikisi de deli gibi seviyolarmış. ama sonra adam terkedip gitmiş başkasına..
bi de şu örneği vereyim: sevgilimin annesiyle babası 5 yıl çıkmışlar. bu sırada sevgilimin babası sevgilimin annesini 7 kez istemeye gitmiş. 7 sinde de vermemişler. vermeme gerekçeleri şu: sevgilimin annesi o sırada lisede okuyomuş. sevgilimin annesinin ailesi ''vermicez seni'' diyolarmış. sevgilimin annesi de '' o ısrarla gelmeye devam edicek ve ben ısrarla kaçmıcam'' diyomuş hep. ailesi vermicez dedikçe, o verceksiniz kaçmıcam o da hep gelicek istemeye diyomuş. bilmemkaçıncı istemesinde vermişler =) şimdi inanılmaz uyumlu bir çiftler ama kayınpederim de maşallah çok uğraşmış. şimdi bi de günümüzde çabuk pes etmeler var. hayır pes etmiceksin, gerçekten sen o evden telli duvaklı bi gelin olarak çıkmak istiyosan ve sevdiğin adam seni öyle görmeyi en az senin kadar istiyosa aileye kabul ettirene kadar denicek. aşkı için savaşıcak.
burda sana kaçanın mutsuz, kaçmayanın mutlu olan bi hayatını sundum. biri benim ailem biri sevdiğimin ailesi.. bunu derinlemesine yaşadım. ama yine de genelleme yapılmaz. nasıl aile rızasıyla evlenip boşananlar varsa, kaçıp mutlu olanlar da var canım..

Pişman olanda var olmayanda var.
Aile baskısından kurtulup koca evinde rahat ederrim düşüncesiyle kaçan zaten mutlu olamaz.
Anca yağmurdan kaçar doluya tutulur.

haklısın.
ne dıyelım herkes tellı duvaklı gelın olur ınsallah.
bekar kızlar okusun da bu düsüncelere gırmesınler bari knuyu acmamızın bır faydası olsun

inşallah faydası olur. hepsinin rabbim yardımcı olsun.
iyi geceler ve iyi bayramlar..

ellerine saglık canım.
dogru söylüyorsun genelleme yapılmaz elbette yapılmamalı da.
kolaya kacmak yerine bıraz ugras verırsen Allah zaten kapıyı kapatmaz tabi
ınsallah hepımız tellı duvaklı gelın oluruz aminn

kuzenım bızımle bekarken ki kadar konusmuyor malum kocası yasak koymus ya
ama duydugumuz kadarıyla kendım kactım dıyormus.
annesı de zorla goturduler dıoyr:44:

anladim canim bilinmez tabi kiz belki korkuyla kactim diyor yada annesi ana yuregi kacirildi diyor neyse olan olmus INSALLAH bundan sonra mutlu olsun olmusla ölmuse care yok nede olsa

konuyu acmanda iyi olda bence bu dusuncede olan birileri varsa en azindan dogrumu yanlismi kendisi gormus olur orneklerle ALLAH HERKESE HAYIRLI KISMETLER VERSIN SEVDIGINE KAVUSTURSUN INSALLAH(AMIN)

evet annesının oyle dusuncesı olabılır bılemıyoruz dedıgın gıbı.
amin canım amin hayırlısıyla sevdıgımıze kavusuruz bız evlı olmayanlar ınsallah

teyzem kaçtığı için hiç istememelerine rağmen, anneannemler evlendirmiş. boşandılar, çok oldu.

Vermezlerse kaçarım Şaka şaka.

Kaçmak çok ağır olur ama annem yaş farkında arıza çıkaracak gibi duruyor öğrendiği vakit, babamın problem çıkaracağını zannetmiyorum zaten uysaldır, sever insan olsun adam olsun da yeter

Ama aynı meslekten olduğumuzu ve aramızdaki süper uyumu görünce yumuşayacak annem biliyorum Yumuşamazsa ya yumuşayacaksın ya yumuşayacaksın, ben istiyorum bu adamı diyeceğim.

Bak şimdiden planı yaptım bile

Bu biraz kısmet işi sanırım, evlilikte aile rızası olması çok güzel tabi

Ablam kaçarak evlendi, boşandılar. Sahipsiz kaldı ezeriz düşüncesine girdiler, yürümedi haliyle. Bence kocası adam değildi

Burada bir komşum var, o da kaçarak evlenmiş, üç evladı var, 12 yıl olmuş, kocasıyla hala göz gözeler. Ailelerle barışılmış zaman içinde, sevgileri saygıları çok, öyle güzel bir aileler ki. Bazen konuşuruz kadın kayınvalidesine dua ede ede bitiremiyor, beni evlatlarının üzerinde tuttu, hiç ezmedi hep korudu diyor.

Yani bu konuda kesin bir kural yok, insanın insanlığı ile ilgili her şey. Ama tabi güzel olan her şeyin usulünce olması.

bende kaçarak 18 yaşında evlendim çok toydum ailemden yeterince sevgi göremedim onun her sözü bani ona bağlıyordu gencken su 15 22 arasını atlatmak zordu ailem istemiyordu evet ama onu tanımıyordu paraya önem vermiyordum pek herseyden çok ona güvendim onu sevdim taptım bir insana güvenmek kaçtım aıleme hayata test çektim cahıldım çok ve içimdeki o vicdana zaplığı annemin babamın ağlaması gözümden gitmedi evlendiğim adam teselli etmedi beni çocuğum oldu o psikolojil çöküntüyü anlatamam en önemlisi de sevip herseyden çok güvendiğim ınsanın yalan olması koskocaman bir YALANNN bunu çok geç anladım ama su anda 23 yasındayım ve sanki 40 yasında hissediyorum hayatım bitmiş görüyorum beni hayata bağlayan tek hayat sevgim ise KIZIM o benim herşeyim ailemin yanında kaıyorum hergün o günler yüzüme vurulur ama takmamaya güçlü olmaya çalısıyorum çünkü bende anne oldum ve sorumluluğum var evet doğru kaçanın sonu yok aile anne baba gerçekten önemli ama bunu gençlere anlatmak zor suda var kaçmak nıye beni ailem itti bunu bir tek ben bilirim benı ailem itti onları suçlayamıyorum çünkü bende sabırlı olamadım benim üstüme geldile 3 kardeşiz ama hep üvey muamaelesi oldu hala da öyle ama artık büyüdüm kızımla büyüyorum şimdi ise yıkılmadan ayakta kalmak...

Ben de masraf olmasın diye bohçamı alıp kaçıcam

Ben de masraf olmasın diye bohçamı alıp kaçıcam

kaçarak evlenmedim aslada bunu düşünmezdim ailemin başını öne eğeceğime aşkımdan vazgeçerdim, çünkü anne babaların hislerine güvenirim yani bişeye olmaz diyosa vardır bi nedeni, işinde gücünde adam gibi adamı niye kabul etmesinler,zaten bizim toplumda kaçan kıza erkek ailesi sahipsiz gözüyle bakar genelde, düğün falan yapmıyolar çoğunlukla,ama düğünden dernekten önemli olan kesinlikle ailesinin yüzünü yere çalmak, ben çok duydum kaçan kızların arkasından kesin hamileydi o yüzden kaçtı, zaten gözleri fel fecir okuyodu vs dendiğini

vala kimseye tavsiye etmem ALLAH kimsenin başına vermesin
gittiğin gibi paşa paşa geri dönüyosun
o kaçtığin herşeyi göze alıp gittiğin karektersiz varlık nerye bile demiyor
sakın kızlar sakın ben bi hata yaptım sonum çok kötü oldu

Kaçarak evlenen tek kuzenim var bildiğim..
Halamın kızı kaçtı sonrasında eniştem yine düğününü yaptı eşyalarını aldı çeyizini verdi
2 yıl sonra boşandılar 1 tanede çocuğu var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…