Kaçarak evlenmek...

hadi hayırlısı çok sevindim senin adına kızım kaydirigubbakcemile3
Allah tamamına erdirsin opuyorumnanaktan

Tebrik ederim tatlım ben de yakında evleniyorum. opuyorumnanaktan

CANLARIM HEPıNıZı TEBRıK EDER ....EVLENEN GENÇ KIZLARIMIZA MUTLULUKLAR DıLERıM....EĞER ÇOK MECBUR KALMADIKÇA KAÇARAK EVLıLıK YAPMAYIN.... KIZI KAÇARAK EVLENEN BıR ANNE OLARAK SÖYLÜYORUM..TABııKı KıMSEYE AKIL VERECEK DEĞıLıM..HERKES YAŞADIĞINI BıLıR..AMA ıNANIN ÇOK ZOR YAKLAŞIK 4 AY OLDU KIZIM KAÇALI DAHA YENı KAFAMI KALDIRIP ETRAFIMA BAKABıLıYORUM ..KÜÇÜK YERDE YAŞIYORUZ ıLÇEDE HERKES BıRBıRıNı TANIYOR..KıMSE BıRŞEY SORMASIN DıYE KAFAM HEP EĞıK GEZDıM ÇOK AĞLADIM.. ALLAH EVLATLARIMIZI ŞAŞIRTMASIN...YıNEDE NASIL EVLıLıK YAPARLARSA YAPSINLAR ÖNEMLı OLAN MUTLU OLMALARI ..MILONA.. DıDı ..opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
RABBıM bu kaçan kızlara akıl VERSıN DıYORUM BN ÇOK AMA ÇOK KARŞIYIM SADECE BıR SEE DISNDa kızın bir sevdiği vardır ailesi de çocuğu istemez vee v
başkası ile evlendirmeye kalkar o zaman kaçmaktan başka çare yoktur bence.............

kız kaçırmak oğlan tarafının işine geliyor bazen bence. masrafa girmiyolar takıymış, gelinlikmiş düğünmüş bu masraflara girmiyolar. hemde gelini rahatlıkla buyruk altına alabilirler. 1-0 yenik başlıyo çünkü birde her yerde bu bize kaçtı da geldi diyen görgüsüzler olabilir kaçan kızların bunları düşünmesi lazım. Allah hayırlı mutlu evlilikler nasip etsin inşallah. ben kaçmadım bizim akrabamız çook eskiden kaçmıştı ben küçüktüm ozamanlar 18 yıl falan olmuştur daha liseyi yeni bitirmişti işsiz biri kandırmış yaşıda büyük adamın kaçtılar. kızın ailesi çok üzüldü tabi. sonra zamanla kaçan kız da anladı hatasını istemeye bile gelmemişler hamile de kalmış. kocaman çocuğu var şimdi eşi bazen geçici işlerde çalışıyo içki içiyo hanım nasıl olsa iyi maaşlı ben çalışmasamda olur diye düşünüyo heralde adam

bizim burda coğu kısı kacıo hemde aıleler vermeyı dusundugu halde kacma verıcez dıolar ama kız kacıo bunu cozemıyorum sonrada yınede aıleyle kusluk falan olmuo enazından sonra hersey normal oluyor aılerlede anlasıo ama bence herseyın telasla olmaması tam olması ıstenıosa elle gunle gıtmelı ınsan

canım tebrik ederim çok sevindim senin adına mutluluğun daim olsun bende senin durumundayım 6yıllık beraberliğim var annem biliyo ve biraz gönülsüz istemiyo ama ben onu çok seviyorum şuan askerde bayramdan sonra bitiyo hayırlısıyla hemen 1ay sonra gelcekler istemeye ama annem gönülsüz şuan bi görücü çıktı ve bana bi bak buna diyo delircem artık bunaldım sevdiğim askerde ona anlatamıyom üzülmesin diye çok bunaldım

ezer ezmez bileem ama ne kadar seviyorda olsak kör kütük aşıkda olsak ailemizin rızasını almadan kacarak evlenmek çok yanlış bence. anne babanın rızası olmadan kurulan bir yuva bana dogru gelmiyor. aileyi ikna yollarını aramalı

sevdgm insan istedi ve hatta kackez geldi ailesi bize. babam da verdi..nisan söz vs nikah terminleri alirken sirf annem ve kizkardesim yüzünden bu is olmadi. bni verdikten sonra bi telas basladi ve bna "onu daha iyi tanimamiz lazim az daha düsünelim" dedi, aileye de telefon acip benim üstüme atti meseleyi. nede olsa birdahki seferde olur diye evt dedim tanisin dedim..güya ben düsünmek istiyormussum...aslinda bunu zaman istemek icin degil de bi isi kesip atmak icin yaptigini nerden bilebilirdim ki...onlar düsündügünüz gbi birileri degl dedigmde ise bana bagirdi...babami da kiskirtti, beni de...babam onlari tanidiklar üzeri tehdit etti onlari biraksinlar onlara kiz miz yok dediler...sonra ben isin asl yüzünü ögrendim...

onlar dogrudüzgün tanimadan önyargiyla yaklastilar.kizkardesim evde kalma korkusu yasiyor ve bu yüzden kiskandi beni..bu isin olmasini istemedi...annem ise onu üni okumadi diye istemiyor...

3 ay boyunca konusmadim sevdigim insanla kizgindim cünki kiskirtmislardi beni ama sonra hatami anladim..smdi konusuyoruz..ben ikna edelim tekrar diorum ama o "sence ikna mi olucaklar? baksana üstünü örttüler istemiyorlar beni tehditler etti..nasil ikna edeyim ki" dedi...kacalim ev bakalim istiyor...ailemi bnde karsima almak istemem...ama ztn sorunluyuz...bu aralar daha iyi ama annemle babamn sorunlu evliligi (ayri odalarda kaliolar) assaglanmam, arkamdan konusmalar...beni evden kiskanmalari, masraf cikaririm diye korkmalari (calisiyorum artik)..üstelik babam okul dönemimde bursumu ona vermedim diye beni evden kovmustu...basbelasi defol bu evden s..ol dedi, parami vermedim diye...gidecek yerm olmadigi icin gitmeddim ama piskolojim fena bozuldu kollarimi jiletledim ölmek istedim...su an hepsi bna karsi güleryüzlü ama sürekli arkamdan konusurken yakaliyorum onlari...kardeslerim bna hakaret ediyor ve hicbiriyle zaten konusmyuorum...yha allahaskina ben kacmayim da ne yapayim ki.
simdi ben gelecek hakareti ve kovulmayi beklyiorum acikcasi..bu gitmem icin yeterli de fazla bile...

Son düzenleme:
Okadar kinardimki kacanlari böyle birseye nasil cesaret ederler diye düsünürdüm hep ama basa gelmeyince hic birsey bilinmiyor arkadaslar.. kafam cok karisik 4 yili askin süreli bi beraberligim var birbirimizi cok seviyoruz ayni zamandada uzaktan akraba oluyoruz.. son iki yildir isteme olaylari falan oldu 2 yildir cabaliyoruz annemin gönlü olsadaa babam ragzi olmuyor.. artik yuzumee bakmaz hale geldi gözlerimin önunde ölsen genede olmaz diyor benim istedigim olacak buna ne sen ne annen nede bir baskasi karar verebilir diyor sadece ben karar verebilirim diyor.. Babamdan cok sey gördüm cektim halada öyle sabrediyorum ama daha nereye kadar.. Sevdigim kisi türkiyede ben ise yurt disindayim ayri gayri olmuyor hasretlik cok zor babam ilk baslarda o yurt disi icin istiyordur falan gibi bahaneler uyduruyordu taki babasii biz oglumuzu yurt disina göndermiycez türkiyede hayatlarini kurcak diyene kadar bende türkiyede yasamak istiyorum ama babam ne türkiyeye nede buraya ragzi oluyor.. benim icin kacak yollarla buraya geldi onun hayatinii artik maffettigimi düsünerek bundan 1 yil önce ayrilmayi bilee düsündüm vee yollarimizi ayirmak istedigimi söyledim cunku artik ona cektirmek istemiyordum ve ayrildm.. Ama o intihara kadar tesebbüs etti sonra dayanamadim birakamadm ailemden gördugum davranislara oda göz yumamiyor artik gecen sene kacalimmi dedii lutfen herseyi sil benimle gel yoksa sebebim olcan gibi seyler söyledii 1 sene daha bekleyelim dedim belki babam ragzi olur dedim sabredelim dedim ama artik katlanilmiycak bi hal aldi hasretlik özlem cok zor bide evdeki baski sürekli ayrilacaksin baskasi olacak.. aklinda baska birisi varmis bunlari sevdigim kisiye anlattim hemen biletini al gell dedii cunku gercekten evdeki yasadiklarim kolay degil.. yaza kadar bekliyelim dedim bakalim bu sene gene gelecekler istemeye ama ne olur bilmiyorum babam bu sene cok kötu seyler olacak diyor.. Artik dayanamiyorum kacmayi düsünüyorm ama Korkuyorm geride gözü yasli bi ana birakmaktan her nekadar babam vicdansiz olsada onun basini öne egmekten cok korkuyorum.. ama artik hasrete onsuzluga dayanamiyorum saglik sorumlarim cikmaya basladi ne olacak böyle bilmiyorum Ltfen yardim edin siz olsaniz ne yaparsinizz ?

babanız vicdansız değildir. sizin iyiliğinizi istediği için istemiyordur. istememe sebebi ne ? hiç sordunuz mu? belki karşı tarafın ahlakına güvenmiyordur, onlar güven vermiyordur. ben de anne baba olsam ben de çocuğumu güvendiğim biriyle evlendirmek isterim. demek ki babanızın bu konuda çekinceleri var.

siz şimdi aşk gözü ile baktığınız için herşey size toz pembe görünüyor. oysa hayat aşktan öte ve çok daha zor. bugün aşkla evlenenler yarın çıkarlar uğruna birbirinin gırtlağına sarılıyor. bu yüzden anne babanızı dinleyin. neden istemediklerini konuşun. gerekçelerinde haklılarsa siz de vazgeçin bundan. hayatta bazı şeylerin sonrasını göremeyiz. bu yüzdne evlilik görmüş geçirmiş insanların tecrübelerine güvenin.

Konusmaz olurmuyum canim tabiki konustum araya kimleri soktum lütfenn bi bildigin bi duydugun varsa söyle baba dedim hic birsey diyemiyor.. üstelik sevdigim insanin babasi babamin cocukluktan beri yakin arkadasi bu isteme konulari olmadan öncee her yaz tatilee onlara giderdik veya onlar gelirdi hep bi iletisim icindeydik taki beni istemeye gelene kadar.. Ben insanliklarinada hic bisey diyemem ahlakinada hic birsey diyemem diyor.. Benim sevdigimi ve Konustugumu ögrendigi icin inat etti artik hic olacak gözuyle bakmiyor neden Cünkü sevmis ve KOnusmusum!! Annem konusuyor bi bildigin varsa bizede söylee diyor hic diycek bise bulamiyor.. ben ne onu yurt disina getirmek icin ugrasirim nede onu türkiyeye yollarim diyor.. Olmuycak konustugu icin sevdigi icin diyor.. Babama göre Sevmek dünyada yapilabilecek en kötü hatalardan birisii.. bana gecerli bi sebep göstersee ki ztn akraba tanidik yillardir en yakin dostuyduu bi sebep söylese gecerli bi sebep ozaman evet derim haklisin derimmm.. Ondaki sadece inatt ailemizdeki herkez seferber oldu babamin inadini kirmak icin ama Asla diyor ben karar verecem o degil diyorr

bence bu safhada babanıza baskı yapmadan karşı tarafı araştırın. belki babanızın size söylemediği söylemek istemediği bazı durumlar vardır. ailesini, çocuğu etrafından sorun soruşturun. aileleri bazı konularda anlamak çok güç ama istediği şeyi muhakkak sizin mutluluğunuz için istiyordur. kasıtlı olarak szi üzmek ya da dediğiniz gibi ''sevmek suç'' olduğu için değil.

herşeye rağmen araştırdınız ve babanızın haksız ya da keyfi olarak izin vermediği kanaatine vararsanız... o zaman sadece adaya değil ailesine de güvenip güvenmeyeceğinize bakın ve ona göre babanıza ısrar edin. tek başına adaya da güvenmeyin. dünya hali ne olacağı hiç belli değil. çünkü eğer babanızı karşısınıza alır ve yarın öbür gün ne olur bilinmez geri dönmek zorunda kalırsanız babanız sizi eve de almayabilir. bu yüzden şu andaki imtihanı aşmak iç.in sabırla dua edin. Allahın size hayırlı olanı nasip etmesi için...

Dedigim gibi ailesini ve sevdigim insani 4 yili askin süredir taniyorum.. Annemle sevdigim insan sürekli konusuyolar annemde cok istiyor ben seni ondan baskasiyla düsünemiyorum bile diyor.. hep iceceydik herseylerini biliyoduk.. Birde akrabayiz herkez seferber oluyor her yönden kimseden kötu bisey duymadik babam kendide diyor Allah var bisey diyemem ama o sevdi konustu birazda düsünce geriligi var.. Konustu adi onunla cikti diyor laflarin ustunu kapatmak icin dogrulamamak icin asla vermiycem eger verirsem hersey dogrulanir evet seviyolarmis konusuyolarmiski Verdiler dedirtmem diyor.. Sadece inat kötu birileri duyardik hic kimseden onlarda söyle lafini duymadik.. Artik cok yoruldum yillardir sabrediyorum kacsam simdiye coktan kacardim hala sabrediyorum ama gün gectikce cekilmez oluyor.. Rabbim hayirlisini versin hep dua ediyorum.. Ama bu yaz da istemeye geldiklerinde babam gene ters tepki verirsee ozaman nolur biLmiyorm.. Babamdan yanada korkuyorum tehtit ediyoru bu yaz türkiyeye gittigimde dananin kuyrugu kopacak.. herseyi noktaliycam diyor (.. istemeye geldiklerinde arkadasi oldugu icin kötu davranamiyor bu senede durun belki seneye diyip gecistiriyor kac yildir bu yuzden erteliyoruz.. yüzümee baska arkamdan baska konusuluyor.. Boyle seneye seneye diye diye erteliycez unuturlar birbirini elbet unutacaklar diyor Cok seviyoruz kafam cok karisikk Allah kimseyi Ailesiyle karsi karsiya getirmesin cok zor bir durum..

ALLAH HEPINIZIM YARDIMCISI OLSUN..

aynı model tipten benim ailemde de var işleri uzatarak sürümcede bırakmayı seviyorlar galiba

arkadaşım burda yapacağın en doğru şey babanla kesin ve net bir şekilde konuşmak de ki babana ''baba eğer bu kişi benim için hayırlı biri ise ve sen buna rağmen bunu istemiyorsan, haklı bir gerekçe olmadan, o zaman yarın öbür gün yapacağım evliliğin sorumluluğu da sana ait. eğer mutsuz olursam hayırsız birine düşürsem bunun hakkını diğer dünyada alırım. senin görevin beni hayırlı biriyle evlendirmek keyfi olarak bazı şeyleri görmezden gelerek mutsuz bir hayat sürmem değil...yok hakikaten haklı gerekçelerin varsa...o zaman da birşey diyemem''

ben olsam böyle yapardım sanırım...

savaşırdım ama bir yere kadar. bazen çok fazla ısrar etmemek gerekir. çünkü neyde hayır neyde şer var biz bilemeyiz.

Allah hayırlı evlilikler nasip etsin

Denemedigim hic bir yol kalmadii herseyi dedim annem diyor onunkisi inattan baska bisey degil.. Artik susuyorum cok söyledim cok konustumm artik yoruldumm.. Hep dua ediyorum umarim hersey istedigimiz gibi olur..

merhaba;bende üniversite de tanışmıştım eşimle.28 yaşındayım 8 yıl önce kaçarak evlendik.daha önce hiç aşık olmamıştım.eşimede en başlarda hiç ilgi duymamıştım.kendisi 4 sene onu sevmem için inanılmaz şeyler yaptı ve bir gün bende ona aşık oldum.ben hep ilk bakışta aşka inanırdım...okul bitti ben bursalıyım.eşim elazığlı.memleketine dönmedi bursa da iş buldu çalıştı.askerliği yoktu.babam paraya fazlasıyla önem veren bir insandı.eşimi istemedi eşim çıldırdı beni isteyen vardı bunu da öğrenince geleceğim hazırlan dedi kaçarak evlenmeye de çok karşıydım ama insan neler yaşayacağını kestiremiyor şu hayatta.ve kaçtık.elazığa gittik kültür farkı inanılmazdı.eşimin ailesinin durumu çok kötüydü.eşim askere gitti.ben çalıştım para biriktirdim.eşime harçlık gönderdim eşimin askerlik bitimine 2 ay kala bursa ya döndüm.kiralık ev buldum badanasını kendim yaptım eşya aldım.annem ve babamlarla görüşmüyorduk.eşim geldi yanıma iş buldum çalışmaya başladım onu da aynı firmaya aldırdım.geçtiğimiz temmuz kızım doğdu.şu an 8 aylık.babam hastaneye geldi 'madem kaçtın zengine kaçsaydın dedi.'anneme çalışacağım kızıma bakar mısın dedim bakamam dedi.şu an annem ve babamı hayatımdan çıkardım.kimileriniz beni yargılayabilir fakat bu yazdıklarımda yaşadıklarımın sadece başlığı var.ne de olsa anne baba dedim bende anneyim anlamaya çalıştım onları ama ben şu an zengin olsaydım evimden çıkmayacaklardı inanın.her gün ağlıyorum gizli gizli.eşim çok iyi bir insan ALLAH ondan razı olsun ama anne kadar kimse olamazdı.insan bazen yaşadıklarına inanamıyor.ben bunu hak ettiğime inanmıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…