- 15 Nisan 2010
- 589
- 31
- 318
- 59
hadi hayırlısı çok sevindim senin adına kızım kaydirigubbakcemile3Arkadaşlaaarrr babam razı geldi sonunda, istemeye geldiler ve sözümüz kesildiiiiiiii kaydirigubbakcemile2 o kadar hızlı oldu ki, halen inanamıyorum...Herşey öyle güzeldiki...Bu arada babalarımız tanıdık çıktılar kaydirigubbakcemile3 Allahıma binlerce şükür olsun...
Arkadaşlaaarrr babam razı geldi sonunda, istemeye geldiler ve sözümüz kesildiiiiiiii kaydirigubbakcemile2 o kadar hızlı oldu ki, halen inanamıyorum...Herşey öyle güzeldiki...Bu arada babalarımız tanıdık çıktılar kaydirigubbakcemile3 Allahıma binlerce şükür olsun...
hadi hayırlısı çok sevindim senin adına kızım kaydirigubbakcemile3
Allah tamamına erdirsin opuyorumnanaktan
Tebrik ederim tatlım ben de yakında evleniyorum. opuyorumnanaktan
Arkadaşlaaarrr babam razı geldi sonunda, istemeye geldiler ve sözümüz kesildiiiiiiii kaydirigubbakcemile2 o kadar hızlı oldu ki, halen inanamıyorum...Herşey öyle güzeldiki...Bu arada babalarımız tanıdık çıktılar kaydirigubbakcemile3 Allahıma binlerce şükür olsun...
Okadar kinardimki kacanlari böyle birseye nasil cesaret ederler diye düsünürdüm hep ama basa gelmeyince hic birsey bilinmiyor arkadaslar.. kafam cok karisik 4 yili askin süreli bi beraberligim var birbirimizi cok seviyoruz ayni zamandada uzaktan akraba oluyoruz.. son iki yildir isteme olaylari falan oldu 2 yildir cabaliyoruz annemin gönlü olsadaa babam ragzi olmuyor.. artik yuzumee bakmaz hale geldi gözlerimin önunde ölsen genede olmaz diyor benim istedigim olacak buna ne sen ne annen nede bir baskasi karar verebilir diyor sadece ben karar verebilirim diyor.. Babamdan cok sey gördüm cektim halada öyle sabrediyorum ama daha nereye kadar.. Sevdigim kisi türkiyede ben ise yurt disindayim ayri gayri olmuyor hasretlik cok zor babam ilk baslarda o yurt disi icin istiyordur falan gibi bahaneler uyduruyordu taki babasii biz oglumuzu yurt disina göndermiycez türkiyede hayatlarini kurcak diyene kadar bende türkiyede yasamak istiyorum ama babam ne türkiyeye nede buraya ragzi oluyor.. benim icin kacak yollarla buraya geldi onun hayatinii artik maffettigimi düsünerek bundan 1 yil önce ayrilmayi bilee düsündüm vee yollarimizi ayirmak istedigimi söyledim cunku artik ona cektirmek istemiyordum ve ayrildm.. Ama o intihara kadar tesebbüs etti sonra dayanamadim birakamadm ailemden gördugum davranislara oda göz yumamiyor artik gecen sene kacalimmi dedii lutfen herseyi sil benimle gel yoksa sebebim olcan gibi seyler söyledii 1 sene daha bekleyelim dedim belki babam ragzi olur dedim sabredelim dedim ama artik katlanilmiycak bi hal aldi hasretlik özlem cok zor bide evdeki baski sürekli ayrilacaksin baskasi olacak.. aklinda baska birisi varmis bunlari sevdigim kisiye anlattim hemen biletini al gell dedii cunku gercekten evdeki yasadiklarim kolay degil.. yaza kadar bekliyelim dedim bakalim bu sene gene gelecekler istemeye ama ne olur bilmiyorum babam bu sene cok kötu seyler olacak diyor.. Artik dayanamiyorum kacmayi düsünüyorm ama Korkuyorm geride gözü yasli bi ana birakmaktan her nekadar babam vicdansiz olsada onun basini öne egmekten cok korkuyorum.. ama artik hasrete onsuzluga dayanamiyorum saglik sorumlarim cikmaya basladi ne olacak böyle bilmiyorum Ltfen yardim edin siz olsaniz ne yaparsinizz ?
babanız vicdansız değildir. sizin iyiliğinizi istediği için istemiyordur. istememe sebebi ne ? hiç sordunuz mu? belki karşı tarafın ahlakına güvenmiyordur, onlar güven vermiyordur. ben de anne baba olsam ben de çocuğumu güvendiğim biriyle evlendirmek isterim. demek ki babanızın bu konuda çekinceleri var.
siz şimdi aşk gözü ile baktığınız için herşey size toz pembe görünüyor. oysa hayat aşktan öte ve çok daha zor. bugün aşkla evlenenler yarın çıkarlar uğruna birbirinin gırtlağına sarılıyor. bu yüzden anne babanızı dinleyin. neden istemediklerini konuşun. gerekçelerinde haklılarsa siz de vazgeçin bundan. hayatta bazı şeylerin sonrasını göremeyiz. bu yüzdne evlilik görmüş geçirmiş insanların tecrübelerine güvenin.
Konusmaz olurmuyum canim tabiki konustum araya kimleri soktum lütfenn bi bildigin bi duydugun varsa söyle baba dedim hic birsey diyemiyor.. üstelik sevdigim insanin babasi babamin cocukluktan beri yakin arkadasi bu isteme konulari olmadan öncee her yaz tatilee onlara giderdik veya onlar gelirdi hep bi iletisim icindeydik taki beni istemeye gelene kadar.. Ben insanliklarinada hic bisey diyemem ahlakinada hic birsey diyemem diyor.. Benim sevdigimi ve Konustugumu ögrendigi icin inat etti artik hic olacak gözuyle bakmiyor neden Cünkü sevmis ve KOnusmusum!! Annem konusuyor bi bildigin varsa bizede söylee diyor hic diycek bise bulamiyor.. ben ne onu yurt disina getirmek icin ugrasirim nede onu türkiyeye yollarim diyor.. Olmuycak konustugu icin sevdigi icin diyor.. Babama göre Sevmek dünyada yapilabilecek en kötü hatalardan birisii.. bana gecerli bi sebep göstersee ki ztn akraba tanidik yillardir en yakin dostuyduu bi sebep söylese gecerli bi sebep ozaman evet derim haklisin derimmm.. Ondaki sadece inatt ailemizdeki herkez seferber oldu babamin inadini kirmak icin ama Asla diyor ben karar verecem o degil diyorr
bence bu safhada babanıza baskı yapmadan karşı tarafı araştırın. belki babanızın size söylemediği söylemek istemediği bazı durumlar vardır. ailesini, çocuğu etrafından sorun soruşturun. aileleri bazı konularda anlamak çok güç ama istediği şeyi muhakkak sizin mutluluğunuz için istiyordur. kasıtlı olarak szi üzmek ya da dediğiniz gibi ''sevmek suç'' olduğu için değil.
herşeye rağmen araştırdınız ve babanızın haksız ya da keyfi olarak izin vermediği kanaatine vararsanız... o zaman sadece adaya değil ailesine de güvenip güvenmeyeceğinize bakın ve ona göre babanıza ısrar edin. tek başına adaya da güvenmeyin. dünya hali ne olacağı hiç belli değil. çünkü eğer babanızı karşısınıza alır ve yarın öbür gün ne olur bilinmez geri dönmek zorunda kalırsanız babanız sizi eve de almayabilir. bu yüzden şu andaki imtihanı aşmak iç.in sabırla dua edin. Allahın size hayırlı olanı nasip etmesi için...
Dedigim gibi ailesini ve sevdigim insani 4 yili askin süredir taniyorum.. Annemle sevdigim insan sürekli konusuyolar annemde cok istiyor ben seni ondan baskasiyla düsünemiyorum bile diyor.. hep iceceydik herseylerini biliyoduk.. Birde akrabayiz herkez seferber oluyor her yönden kimseden kötu bisey duymadik babam kendide diyor Allah var bisey diyemem ama o sevdi konustu birazda düsünce geriligi var.. Konustu adi onunla cikti diyor laflarin ustunu kapatmak icin dogrulamamak icin asla vermiycem eger verirsem hersey dogrulanir evet seviyolarmis konusuyolarmiski Verdiler dedirtmem diyor.. Sadece inat kötu birileri duyardik hic kimseden onlarda söyle lafini duymadik.. Artik cok yoruldum yillardir sabrediyorum kacsam simdiye coktan kacardim hala sabrediyorum ama gün gectikce cekilmez oluyor.. Rabbim hayirlisini versin hep dua ediyorum.. Ama bu yaz da istemeye geldiklerinde babam gene ters tepki verirsee ozaman nolur biLmiyorm.. Babamdan yanada korkuyorum tehtit ediyoru bu yaz türkiyeye gittigimde dananin kuyrugu kopacak.. herseyi noktaliycam diyor(.. istemeye geldiklerinde arkadasi oldugu icin kötu davranamiyor bu senede durun belki seneye diyip gecistiriyor kac yildir bu yuzden erteliyoruz.. yüzümee baska arkamdan baska konusuluyor.. Boyle seneye seneye diye diye erteliycez unuturlar birbirini elbet unutacaklar diyor Cok seviyoruz kafam cok karisikk Allah kimseyi Ailesiyle karsi karsiya getirmesin cok zor bir durum..
ALLAH HEPINIZIM YARDIMCISI OLSUN..
aynı model tipten benim ailemde de varişleri uzatarak sürümcede bırakmayı seviyorlar galiba
arkadaşım burda yapacağın en doğru şey babanla kesin ve net bir şekilde konuşmak de ki babana ''baba eğer bu kişi benim için hayırlı biri ise ve sen buna rağmen bunu istemiyorsan, haklı bir gerekçe olmadan, o zaman yarın öbür gün yapacağım evliliğin sorumluluğu da sana ait. eğer mutsuz olursam hayırsız birine düşürsem bunun hakkını diğer dünyada alırım. senin görevin beni hayırlı biriyle evlendirmek keyfi olarak bazı şeyleri görmezden gelerek mutsuz bir hayat sürmem değil...yok hakikaten haklı gerekçelerin varsa...o zaman da birşey diyemem''
ben olsam böyle yapardım sanırım...
savaşırdım ama bir yere kadar. bazen çok fazla ısrar etmemek gerekir. çünkü neyde hayır neyde şer var biz bilemeyiz.
Allah hayırlı evlilikler nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?