Kaçarak evlilik

Senin kızın yok muydu? Bir evin bir oğlunu bulsun. Bunu okuyunca iki oğlum olduğuna sevindim
evet kızım var da valla altınını şimdiden aldım.öyle gözlerini belerterek erkek tarafından altınnn altınnnn diye istemeyecek.ne takarlarsa gönüllerinden kopan razı olacak.

Kaçarak evlenmek kanın deli aktığı zamanlarda olabiliyor bunu ben de çok düşündüm ancak bir şeyleri kaçarak halledemeyecegime karar verdim

Eşimle de başta çok kavgalar ettik çoğunda şiddet gösterdi ve boşanmak istedim ailem karşı cıktı şu an aramız çok iyi
Ailesi sizi istememiş yine de evlenmişsiniz
Şiddet uygulamış
9 sene geçmiş
Sizin derdiniz takı mı?

evet kızım var da valla altınını şimdiden aldım.öyle gözlerini belerterek erkek tarafından altınnn altınnnn diye istemeyecek.ne takarlarsa gönüllerinden kopan razı olacak.
Aynen benim kızlarımın altınlarıda hazır
Allah o günleri gösterirse üzerine yine koyarız tabii
Ama aç gözlü gibi kocamın ailesi altın taksınlar diye beklemeyecekler en azından
Takarlarsa kendileri bilir takmazlarsada kendileri bilir
Hiç takmasalar bile bizim takacaklarımız onlara yeter

30 sene öncelerini hatırlıyorum.kız çocuklarına kıyafet alınmazdı okutulmazdı çoğu takı vs alınmazdı.evlenince kocan alsın kaynanan kayınpederin alsın denilirdi.gelinlik nişan düşün kına hep erkek tarafı alırdı.erkek anneleri ayaklarına terlik alamazdı bunları almaktan.genç yaşta da çökerlerdi.ama artık akıllandılar.yarı yarıya eşitçe evlilikler istiyorlar.olması gereken de bu.altın kendi ailesi neden takmamış da sadece eş ailesinden bekliyor konu sahibi?ya da bir zahmet çalışıp alsaymış çok istiyorsa.valla 2023 e gireceğiz.hala eşim evin tek oğluuu altınlar benim hakkımm diye dolananları var.pessss.

Ne fark eder ki kaç yıllık evlisiniz altın takma düğün mevzuları kapandı o tren çoktan geçti gitti

Ne fark eder ki kaç yıllık evlisiniz altın takma düğün mevzuları kapandı o tren çoktan geçti gitti
tüm evliler aradan seneler geçince tekrar takı töreni yapsın.eş kayınvalide görümce komşular taksınlar işte bir şeyler yeniden.yakında böyle bir adet de istenirse şaşmam.

tüm evliler aradan seneler geçince tekrar takı töreni yapsın.eş kayınvalide görümce komşular taksınlar işte bir şeyler yeniden.yakında böyle bir adet de istenirse şaşmam.
Bazıları anlamsızca yıllar sonra durup “ bana nikahta tam takmadılar, kayınvalidem hediye almamıştı, balayım olmamıştı, nişanda nişan tepsisini unutmuşlardı…” şeklinde bi anda geriye dönük eksik listeleri içinde buluyor kendini ukteleri giderme adeti gibi bişey çıkarsalar ben de şaşmam

Benim eşimin ailesi beni istemedi bizde kaçmak zorunda kaldık ama düğün oldu ve hiç-bir şekilde kaynanam destek yapmadı kendi düğünümüzü kendimiz yaptık takı takılmadı
Aile istemediği için kaçmışsınız zaten
İstemedikleri geline takı yaparlar mi
Daha istediklerine yapmıyorlar.

Ay yok benim bir tane kızım var. Bir evin bir kızı....Ne çileler çektim de büyüttüm ağırlığınca altın isteyeceğim ben iki bilezik, bir gümüş sete tav oldum. Kızımın vermem.

Sen de verme. Bir kız kolay yetişmiyor.

He he çok komik

O eskidendi içinde bulunduğun topluma göre de değişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…