Kaçarak evlilik

E daha çok beklersin o zaman.
Bir de 7 kardeşin tek erkeği, yapsınlar falan diyorsunuz. Ataerkilikten en çok çeken kadınlar kendileri ataerkilligi yaşatmak için çırpınıyor ya, şaşıyorum ve sinirleniyorum. O errrkek olduğu için kızlardan daha kıymetli bir evlat ve ana babasının errrrkek babası olmasının bedelini gelini takıya boğarak ödemesi mi bekleniyor?
İyi de bu ataerkillik kız istemeyle başlıyor. Gelinin babasına 'bunca yıl bakmışsınız,ederi ne kadardir' içerikli soru soruyor , kızın babası da söylüyor "şu kadar altın şu kadar burma. Hatta anneye süt hakkı (bunu da kkda duydum) , Nişanda bohça,arifede kıyafet. Kınada çerezler sizde" diye
E sizde aile sizi istememis ki. 'alma oğlum o kizi' demişler. Siz de bunu bile bile evlenmişsiniz. Ortada isteme olmamış, kendi öz ailenizi de eşinizin ailesini de sallamadan evlenmişsiniz.
Kim size neden bir şey yapsın?
Ayrıca her şeyi esimle kendimiz yaptık demişsin.
So what???
Tabii ki eşinle kendin yapacaksın. Bu senin yuvan:) ben de evlilik çağı denecek yaslardayim - hatta sanırım yaşıtiz. Yarın bir gün evlenirsem ailem en çok birkaç beyaz eşya alsa yeter. Neden evimi onlar döşesin ki? G.tume guvenirsem evlenirim, güvenmezsem bekar kalırım. Param yoksa da abartıya kaçmadan alır ilk yıllarda taksit taksit öderim zorlansam da. Bundan daha doğal ne var ki?
kocaman çocuklarınız var, anasına babasına çekerlerse on yıla evlenicem diye karşınıza gelirler. Kaynanam ne takmadı diye uzulene kadar "yakında kaynana olacam ne takayım" diye bugünden birikim yapın bari

Bazı aileler kızlarına hiç değer vermiyor(du) gerçekten
Çok şükür Rabbime öyle bir aileye yada sülaleye doğmadım.
Bizim sülalede okumayan yada eğitimi olmayan kız yok gibi.
Ailem erkek kardeşlerime ne yaptıysa aynısı hata daha fazlasını banada yaptılar, hiç birşeydende eksik kalmadım hiç birzaman. Herzaman en iyisini yaptılar. Mesela Ehliyetimi aldığım gün araba çekti babam altıma, yaşıtlarım otobüs/metro kullanırken ben okula arabayla gider gelirdim.
Düğünümde eşimin aileside çok takı taktı ama benim ailemde geri kalmadı. Anne-babadan görmeli insan, eşden yada eş ailesinden değil.
Benim iki kızım var, ne gördüysem onlarada aynısı yapiyorum, yapacağım Allah ömür verdiği sürece inşallah.

Onların verdikleri söze güvenirseniz daha çok beklersiniz kendiniz 30 yaşında kadinsiniz çalışın alın kızınıza küpe. Kaçmadım ama altınlara boğulmadim hiç bir zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…