- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
9 senedir takı beklemek.... bilemiyorumBen o zaman 21 yaşındaydım şu an iki çocuğum var dokuz sene oldu evleneli
o zaman bir gün şakayla karışık "anne sende söyleyip durma şunu bak heyecanlanıyorum" vs diyin
E daha çok beklersin o zaman.
Bir de 7 kardeşin tek erkeği, yapsınlar falan diyorsunuz. Ataerkilikten en çok çeken kadınlar kendileri ataerkilligi yaşatmak için çırpınıyor ya, şaşıyorum ve sinirleniyorum. O errrkek olduğu için kızlardan daha kıymetli bir evlat ve ana babasının errrrkek babası olmasının bedelini gelini takıya boğarak ödemesi mi bekleniyor?
İyi de bu ataerkillik kız istemeyle başlıyor. Gelinin babasına 'bunca yıl bakmışsınız,ederi ne kadardir' içerikli soru soruyor , kızın babası da söylüyor "şu kadar altın şu kadar burma. Hatta anneye süt hakkı (bunu da kkda duydum) , Nişanda bohça,arifede kıyafet. Kınada çerezler sizde" diye
E sizde aile sizi istememis ki. 'alma oğlum o kizi' demişler. Siz de bunu bile bile evlenmişsiniz. Ortada isteme olmamış, kendi öz ailenizi de eşinizin ailesini de sallamadan evlenmişsiniz.
Kim size neden bir şey yapsın?
Ayrıca her şeyi esimle kendimiz yaptık demişsin.
So what???
Tabii ki eşinle kendin yapacaksın. Bu senin yuvan:) ben de evlilik çağı denecek yaslardayim - hatta sanırım yaşıtiz. Yarın bir gün evlenirsem ailem en çok birkaç beyaz eşya alsa yeter. Neden evimi onlar döşesin ki? G.tume guvenirsem evlenirim, güvenmezsem bekar kalırım. Param yoksa da abartıya kaçmadan alır ilk yıllarda taksit taksit öderim zorlansam da. Bundan daha doğal ne var ki?
kocaman çocuklarınız var, anasına babasına çekerlerse on yıla evlenicem diye karşınıza gelirler. Kaynanam ne takmadı diye uzulene kadar "yakında kaynana olacam ne takayım" diye bugünden birikim yapın bari
Niye onlar benden gelin gibi davranma mi bekliyorlar amaTakı takınca mı sahip çıkmış olacaklar?
Eşinizin ailesinin sahiplenmesine ihtiyaç duymanız da cok enteresan ayrıca.
Burada oğlu evlenenlerin düğünü yapılır eşyası alınır destek olunur bir oğlan olduğu için değil evlat olduğu içinBir 9 yıl daha zaman verin. Belki tek oğlan diye takabilirler.
Benim ailem eşimin ailesi düğüne yanaşmadığı için düğünü yaptı ne zaman zordayım desem hemen geldiler hep destek olmaya çalışırlarSizin aileniz bu hikayenin neresinde?
Size kaç bilezik kaç set taktılar?
Ev alırken nekadarını ödediler
Araba verdilermi?
30 senedir naptılar kısacası
İnsan o yaşta eğriyi doğruyu pek seçemiyor inşallah kızlarımın kaderi bana benzemez benzememesi için de elimden geleni yapacağımTürkiye’nin genç beyinleri evden kaçmakla uğraşıyor okuyup kendini yırtıp bir şekilde ayaklarının üzerinde durmak yerine kaderini başka bir adamın ellerine teslim ediyor hep aynı bahaneler hep aynı sızlanmalar.
Konu açtığınız için ben de düşüncemi belirttim alınmayın darılmayın. Evlatlarınızı iyi yetiştirin en azından kendilerine faydaları olsun.
Aynen kabullenmek den bahsediyorum Ne zaman ıhtiyaç duysak sırtlarını döndüler ama benden de gelin olarak herşeyi yapmamı bekliyorlar bende o yüzden bekliyorum madem ben gelinsen önce onlar gerekeni yapsınSahip cikmaktan kastiniz sanirim kabullenmek. Buda takiyla olmaz. Dogum yaptiginizda kapınıza bir tencere corba yollasaydi oglum sevmis deyip kabullenmis olurdu.
Her ne kadar çirkin bulsam da eş ailesi ile altın pazarlığına oturmayı, her şey gibi o da zamanında güzel. 9 yıl geçmiş, çoluk çocuk sahibi olmuşsunuz, az utanın.Sen böyle şeyleri yaşamadığın için konuşması kolay zaten kendimiz yapıyoruz merak etme kimseden bi b.k dilenmiyoruz ama insan özeniyor özenmeyecek kadar olsun istiyor ama sen bunu anlamazsın
Birşeyler takılaydı bende razı olurdumBen evlenirken takılana razı oldum. Şu kadar altın isterim demedim. Ayrıca çalışıp kendime ne istersem aldım bekarken. Aynını tavsiye ederim.
E yapma? Zorunda değilsin ki canım benim. Gelinlik isteyenin yapması gereken belli.Aynen kabullenmek den bahsediyorum Ne zaman ıhtiyaç duysak sırtlarını döndüler ama benden de gelin olarak herşeyi yapmamı bekliyorlar bende o yüzden bekliyorum madem ben gelinsen önce onlar gerekeni yapsın
Ailelerin yakasını bırakın, kendi yaginizda kavrulunBenim ailem eşimin ailesi düğüne yanaşmadığı için düğünü yaptı ne zaman zordayım desem hemen geldiler hep destek olmaya çalışırlar
Onlar bedavaya aldiği gelinden herşeyi beklerken utanmıyor da ben altın isteyince mi utancam hadi oradan beHer ne kadar çirkin bulsam da eş ailesi ile altın pazarlığına oturmayı, her şey gibi o da zamanında güzel. 9 yıl geçmiş, çoluk çocuk sahibi olmuşsunuz, az utanın.
Satılık miydiniz?Onlar bedavaya aldiği gelinden herşeyi beklerken utanmıyor da ben altın isteyince mi utancam hadi oradan be
İşte onlar bedavaya almamış, sen gitmişsin. Önce bunu kabullen.Onlar bedavaya aldiği gelinden herşeyi beklerken utanmıyor da ben altın isteyince mi utancam hadi oradan be
Tabii ki anlayamam. Çünkü kendi yağımda kavruluyorum. 9 aydır çalışmadığım halde anne babamdan bile asla para beklentim olmuyor, çalismadigim halde sevgilimle gittigim tatillerde bile bir denge tutturuyorum, kendi masrafımi adama yikmiyorum. Ailem bakkala gönderse para üstünü getiriyorumSen böyle şeyleri yaşamadığın için konuşması kolay zaten kendimiz yapıyoruz merak etme kimseden bi b.k dilenmiyoruz ama insan özeniyor özenmeyecek kadar olsun istiyor ama sen bunu anlamazsın
Ailem kaçtım diye bir de altın mi taksin eşimin ailesi gelin diye övünürken bende aynı düşüncedeyim kızlarım için elimden geleni yapacağımBazı aileler kızlarına hiç değer vermiyor(du) gerçekten
Çok şükür Rabbime öyle bir aileye yada sülaleye doğmadım.
Bizim sülalede okumayan yada eğitimi olmayan kız yok gibi.
Ailem erkek kardeşlerime ne yaptıysa aynısı hata daha fazlasını banada yaptılar, hiç birşeydende eksik kalmadım hiç birzaman. Herzaman en iyisini yaptılar. Mesela Ehliyetimi aldığım gün araba çekti babam altıma, yaşıtlarım otobüs/metro kullanırken ben okula arabayla gider gelirdim.
Düğünümde eşimin aileside çok takı taktı ama benim ailemde geri kalmadı. Anne-babadan görmeli insan, eşden yada eş ailesinden değil.
Benim iki kızım var, ne gördüysem onlarada aynısı yapiyorum, yapacağım Allah ömür verdiği sürece inşallah.
Altına çok heves ediyorsanız kendiniz alıp takın, ya da sahteleri var, onlardan alın .Ailem kaçtım diye bir de altın mi taksin eşimin ailesi gelin diye övünürken bende aynı düşüncedeyim kızlarım için elimden geleni yapacağım
Kendi yağımızda kavrulmadimi kim söyledi bunca zaman sabrettim göğüs gerdim herşeyi kabullendim ama insanın içinden çıkmaanlar var ukte kalanlar varAilelerin yakasını bırakın, kendi yaginizda kavrulun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?