- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
- Konu Sahibi Obsesifanne
-
E bırakın herkes kendi hayat tarzına göre hareket etsin. Köyde açsınlar kapılarını. Siz evinizde açmazsınız. Kimse kimsenin hayat tarzına müdahale etmediği sürece sorun nedir anlamadım ki?Bakın son kez ifade ediyorum sorun yaşanılan toprak parçasının adı değil ama getirdiği alışkanlık ve yasayislar. Mesela biz asla bir misafirlige habersiz ve sabahın erken saati gitmeyiz ayıptır ama onlar köyde o şekilde kapı açıktır gelen gideni bazen anlayamam. Bu tarz şeyler bana garip geliyor anladınız mj yoksa kimsenin köylüye falan laf ettiği yok
Kesinlikle eminim onlarda bu durumdan hoşnut değildir. Anlatmak istediğim buyduarkadaşlar mesele köylü olması değildir
sonuctak ortak bir hayat olmayınca sohbet edecek ortak konu bulmak, benzer şeylerden zevk almak güçleşiyor. hele de kültür farkı fazla olunca beklentiler karşılıklı karşılanamayabiliyor.
belki de konu sahibinin kayınvalidesi de şehirli gelin aldıgı için mutsuzdur. kimbilir..
konu sahibine cevabım ise kader değil kendi seçimleriniz. sonucları ile mücadele etmek zorundasınız.
Kader insana göre yazılır. Yani Allah sizi bildiği için kaderi de size göre yazıyor.evlilik kader değil midir ya.
evlilik kader değil midir ya.
ne demek istediniz tam olarak? biraz açar mısınız lütfenKader insana göre yazılır. Yani Allah sizi bildiği için kaderi de size göre yazıyor.
Evet yaşam şekli çok farkli olabilir. Ama onlara sorarsanız sabahın köründe evlerine gelen tanıdıkları emin olun onları sizden iyi tanıyan bilen tanıdıklarıdır. Köyde kapılar kilitlenmez. Çat kapı gidilir. Çünkü herkes herkesi gayet iyi tanır iyi bilir. Bizlere bakın bir de.. Kapı komşumuzu bile tanımayız bilmeyiz. Köyde yaşam ve insanlar her anlamda daha doğaldır. Sanırım sizin zorlandığınız şey insanların birbirlerine olan yakınlığı.Bakın son kez ifade ediyorum sorun yaşanılan toprak parçasının adı değil ama getirdiği alışkanlık ve yasayislar. Mesela biz asla bir misafirlige habersiz ve sabahın erken saati gitmeyiz ayıptır ama onlar köyde o şekilde kapı açıktır gelen gideni bazen anlayamam. Bu tarz şeyler bana garip geliyor anladınız mj yoksa kimsenin köylüye falan laf ettiği yok
Siz anlamak istediğiniz gibi almışsınız ama ben yine de deyi vereyim sorun koy değil kültür ve yaşayış farkı onlar kendi hayatlarından mutlu bunda bir skinti yok ama ortak bir alan da yokKöylü milletin efendisidir diyen ataların köylüden utanıyorum diyen torunlarına....
Bir an once boşan kardeşim, zira kusura bakmada aslında öyle bir seviyedesinki asıl o utandıkların senden çok daha iyilerine layıklar.
Tanimadigim etmedigim halde ben dahi onlar adina senden utandim, artik kendin dusun kendi halini ne seviyelerdesin...
Yani Allah’ın ilim diye bir sıfatı. Her şeyi bilen demek. Allah kaderimize yazdığı için başımıza her şey gelmiyor. Allah bizim nasıl biri olduğumuzu bildiği ve bu yollardan geçeceğimizi bildiği için yapacağımız şeyleri kaderimize yazıyor.ne demek istediniz tam olarak? biraz açar mısınız lütfen
bizi bilmesi ve ona göre yazması ne demek oluyor?
Bakın son kez ifade ediyorum sorun yaşanılan toprak parçasının adı değil ama getirdiği alışkanlık ve yasayislar. Mesela biz asla bir misafirlige habersiz ve sabahın erken saati gitmeyiz ayıptır ama onlar köyde o şekilde kapı açıktır gelen gideni bazen anlayamam. Bu tarz şeyler bana garip geliyor anladınız mj yoksa kimsenin köylüye falan laf ettiği yok
Ve buda sana onları küçük görme onlardan utanma hakkını veriyor öylemi? Ne güzel istanbul....Siz anlamak istediğiniz gibi almışsınız ama ben yine de deyi vereyim sorun koy değil kültür ve yaşayış farkı onlar kendi hayatlarından mutlu bunda bir skinti yok ama ortak bir alan da yok
Yemin ediyorum bende bilmiyorum ve bunları hep kendime soruyorumŞekerim kültür farkı vardı madem neden illa ki evlilik..bende bunu anlamıyorum tamam sevgi vs ama biraz da mantık yaa lütfen..ne olacak şimdi eşiniz ailesini mi atıcak, yok mu sayacak nedir yani çözüm?sizlerin ki bile bile lades..sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin yaa..lütfen..
biliyorsa sonucu neden buradayız. söylediğinize göre bu kadıncagaz kader diye seçmemiş oluyor o zaman. kendisi seçtiği için kaderinde yazıyor oluyor.Yani Allah’ın ilim diye bir sıfatı. Her şeyi bilen demek. Allah kaderimize yazdığı için başımıza her şey gelmiyor. Allah bizim nasıl biri olduğumuzu bildiği ve bu yollardan geçeceğimizi bildiği için yapacağımız şeyleri kaderimize yazıyor.
Evet kendisi seçmiş işte. İstese seçmeyebilirdi sonuçta biliyordu ailesini de eşini de.biliyorsa sonucu neden buradayız. söylediğinize göre bu kadıncagaz kader diye seçmemiş oluyor o zaman. kendisi seçtiği için kaderinde yazıyor oluyor.
neyse konu sahibinin mevzusunu dagıtmayalım. yanıt için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?