Kaderim mi tercihim mi

Egitiminiz nedir?
Yolda yurumeye utandiginiz kisilerden makyaj yapip topuklu ayakabbi giymek disinda farkiniz mesela?
Esinizin ailesi sizinle gurur duyuyormu acaba.
Benim anneannem koyde yasardi.cocuklugumuzda tatilerde koye gitmek mutluluktu bizim icin.
Sehirde tum cocuklarina ev aldi hep gurur duyuldu onunla.gelinleride hala rahmetle anar

Bazılarına,burda bir sorununu bir fikrini bir derdini paylaşan insanlara “size göre yanlış düşünüyor/davranıyor” diye,sizinle benzer değil diye,içinde yıllarca biriktirdiği bütün kinini bütün pisliğini kusma hakkını kim veriyor çok öerak ediyorum.

Çok doğru ben zaten herseyin farkındayım ilk zamanlar bazı şeyler o kadar gözüme batardi ki sonra kendimı bazı şeyler için değiştirmeye calistim sonuçta illa iki taraflı fedakarlık olacak herhangi bir konu için bile olsa. Sorun bazen başa sarıyorum hep varis noktam aynı beni yoran bu

B
inanın bende sun
Basta cevaplayıp açıklamaya çalıştım ama baktım ki çirkin yerlere godecek görmemezlikten geliyorum nefret soylemleröyle tatmin olsunlar

Basa sariyorsunuz cunku esiniz uyum saglamaniz icin hic bir caba sarfetmiyor mu? Yani cunku konudaki enonemli nokta bu bence. Herkes sizi asagilar gibi konusmus burada da sasirdim. Gayet normal aslinda hissettikleriniz.

Siz elinizden geleni yaptiginizi dusunuyorsaniz iciniz rahat olsun. Evlenmek kadar bosanmak da hak. Keske evlenmeseydim diyeceginize bosaniyorum ben demek inanin daha az bir yuk teskil eder omuzlarinizda

Bende de aynı durum var.. kv gil köyde değil ama çok cahil konuşmaları var milletin içinde çok utanıyorum..

kafa yapıları bi kadın açık giyinmişse tecavüzü hak eder tarzı

Bazen bi yerde öyle bi laf ediyorki onunla gezmektwn utanıyorum..

Ailenin size dayattığı bir şey yada beklentileri yoksa sorun edecek bir şey yok ortada.

sizden hayvan bakmanızı, ot biçmenizi, tarhana yoğurmanızı istediklerini de sanmıyorum.

Ara sora çat kapı gelişleri varsa görmezden gelinebilirdi.

Soru şu, siz utanacak kadar farklı bulduğunuz aile için değişmeye çabalayacak kadar eşinizi seviyor musunuz?

Sizi çok iyi anlıyorum. Ve çok üzüldüm içime öküz oturdu resmen. Benzer duyguları başka birşey için yaşamıştım uzun zaman. Ve en kötüsü ne biliyor musunuz bunun bir çözümü yok. Adınıza çok üzüldüm. Cevabım ise, tercih hatası.

Yani Esinizin ailesini kucumsuyorsunuz.benim kayinvalidemgilde kultur anlaminda bizimle cok cakisiyor cok eski kafalar ama ben idare ediyorum beni cok seviyorlar biliyorum esimle huzurum icin kucuk hatalari buyutup huzursuzluk cikarmiyorum bu sekilde cok mutluyum.esimi de cok seviyorum hic bunun ikilemine dusmedim.eger esinizi sevmiyorsaniz bosanin ama seviyorsaniz da ailesine saygi duyun

Sizi anlıyorum, benzer sebepten yıllar önce çok sevdiğim sevgilimle severek ayrıldık, aileler istemiyordu zaten biz de farkına vardık çok fark vardı. Aslında iki aile de köylüydü ama biri batıda diğeri doğuda. Düşündüm taşındım bir türlü iki aileyi yanyana düşünemedim mesela düğün sırasında, kimse yanlış anlamasın küçümsediğimden değil asla, öyle olsa oğullarını sevmezdim, inanın annesini tanımadan bile çok sevmiştim, ama hani o etraf ne der klişesi varya işte o çok menem bir şey. O kendi memleketinden biriyle evlendi, ben de kendi kültürümden biriyle. Mutludur herhalde, ben mutluyum çok şükür. Senin soruna gelince de benimki tercihti, ama evlilik olunca kader midir seninki ben de bilemiyorum.
Şunu söyleyim bir de, zor süreçleri geçmişsiniz evlenmişsiniz çocuğunuz olmuş, ayrılırsanız daha mutsuz olursunuz gibime geliyor, eşinizle mutluysanız bırakmayın onu, insanların da size bir kötülüğü yok neticede. O kadar sorumsuz eşler var onları düşünün, ya da ayrıldıktan sonra karşınıza çıkacak insanların ne kadar güvenilmez olabileceğini. Siz eşinizin ailesini olduğu gibi kabul edin, onlar da sizi olduğunuz gibi kabul ediyorlarsa mutsuz olmaya gerek yok, garip huyları da yoktur umarım, olunca da belirtin rahatsız olduğunuzu, size karışırlarsa güzelce anlatın, eşiniz destekse eğer çözülmeyecek sorun yok. Sevgiler.

Konu sahibi kendini yanlış ifade etmiş bu kadar sert tepki vermesek. Eğer doğru ifade ettiyse de ayıbı kendine. Evet farklı hayat tarzlarında ki insanların bir arada yaşaması bazen eziyet oluyor fakat siz aynı evde yaşamıyorsunuz. Örnek verdiğiniz şeyi şehirdr yaşayan kayın aileler de yapıyor mesela. Örneğin dini bayramlara aile ziyareti yerine tatile giden çocuklarını yerden yere vuran şehirli aileler var. Ya da aldığı hakim savcı gelinin tatillerde tarlada çalışmasını bekleyen köylü aileler ve de eş de var. Burda önemli olan eşinizin nerede durduğu. Elinizden tutup sizinle tatile geldiyse sarılın o adama. İyi bir baba iyi bir eş diyorsunuz. Yedi göbek istanbullu olup ta eşine ve çocuğuna eziyet eden kocalar var. Eşinizi sevmiyorsanız tabi ki bunlar mevzu olmaz ama siz anladığım kadarıyla rumuzunuzun hakkını verip tek bir yere takılıp kendinizi mutsuz ediyorsunuz. Değişiremeyeceğiniz şeyler için gelecek günlerinizi karartmanın manası var mı. Ya da yılda sayılı günler beraber olmak zorunda olduğunuz kişiler için yuva yıkmaya değer mi onu düşünün. Ortak zevklere sahip olduğunuz, karşılıklı oturup sohbet ettiğiniz, ya da orta halli bir restoranda gidebildiğiniz kayın aileniz yok diye sizi seven, kıymetinizi bilen bir adamı kaybetmek ne kadar mantıklı kendinize bir sorun. Gerekirse takıntı olmuş bu ruh halinden kurtulmak için bir bilene danışın, anlatın. Allah evinize gönlünüze ferahlık versin.

Eşimle başta catisiyorduk çünkü ben çok keskindim ve kırıyordum sonra tabi annemler falan biraz benimle konuştular bide eşim yavaş yavaş bazı şeyleri gördü şimdi çoğu yerde seni anlıyorum bana da uzak bir yaşam diyor asla seni hiçbir şey için zorlamayacam diyor. Bu konuda eşimin hakkını yiyemem çünkü çok zor süreçler geçirdik ve ben çok kirdim keşke o günlerde bu aklım olsaydı da kirmasaydim eşimi. Ben haklıyım demiyorum hatalarım oldu ama şunu aklımdan atamıyorum hiç karşılaşmamış olsaydik ben şuan ki aklimla tercih etmezdim bu durumu ama buda mümkün değil. Boşanın sam buna pişman olacağımı da biliyorum o yüzden çıkmazda hissediyorum kendimi.

Sorun sevgisizlik eşini sevmiyorsun eger sevseydin o ailenin her hali hoş gelirdi sana ama eşini sevemedigin için hersey batiyor tabi bir yandan da iyi bir adam sanırım bırakmakta zor geliyor hem kendin çekiyorsun hemde eşin illaki hissediyordur ona cektiriyorsun. Şiddetli geçimsizliği olan insanlarla biraz dertleş derim bir tebessüme ne kadar muhtaç kadınlar var.

konu sahibi bence biraz kafanız karışmış. eski kırgınlıkları bile şu an dert ediyorsunuz yani ne gerek var olmuş gitmiş salın.. obsesif olmayın yani :) keşke evlenmeseydim keşke söyle olsaydı böyle olsaydılar uzarrr giderr.. ama hiç bir faydası yok bunların. kadere inanıyorum ben. hayat ilerlemesi gereken yoldan ilerliyor. zor da olsa, hoşnutta olmasanız sizin yolunuz buradan geçecekmiş. öğrenmeniz gereken şeyler törpülemeniz gereken yönleriniz varmş. biraz teslimiyetçi olmak lazım.
bir de meditasyon yaptınız mı hiç . bir deneyin bence

Yazdıklarınız için çok sağolun. Evet yalnış mi ifade ettim bilmiyorum ama siz benden güzel anlattınız skintimı. Söyledikleriniz çok doğru yalnış bir adım daha atıp iyice sarpa sarmaktan korkuyorum. Bu skintimı ilk sesli dile getirisimdi insallah bazı şeyler yoluna girer

Haklısınız boşuna obsesifanne olmadım zaten

Anliyorum sizi. Dediginiz gibi keske esinize karsi kirici olmasaymissiniz ama gecmis gun. Inanin esiniz de koylu aliskanliklarini benimsemis olsa sizinle evlenmezdi bence. Benim de esim ayni durumda. Sehirde yasamis tatillerini koydeki teyzesinde gecirmis onlara ailem demis bir insan. Evet kapi baca acik onlarda giren cikan belli degil. Tatil nedir bilmezler. Hepsi tesetturlu. Alkol kullanmazlar. Ama ben oyle degilim. Dogma buyume 7 gobek sehirliyiz. Tatil seviyorum. Giyimim tesettur degil. Alkol de severim. Bunlar aradaki cok belirgin olan farkliliklar mesela. Esim de demek ki benim gibi birinden hoslanmis evlenmis. Aksi durumda koyunden bir kadinla evlenebilirdi sonucta bu da gayet dogal olurdu.
Sizin esiniz de bu sekilde. O bakisla bakildiginda sizin keskeler gecersiz oluyor bakin siz esinizi begenin. Ailesini napacaksiniz birakin aliskanliklarini kendi yasadiklari yerde surdursunler.

eşinizin ailesiyle görüşme sıklığınız nedir?
eğer sık görüşüyorsanız bu sıklığı azaltın
gidip gelmeyin, mecbur değilsiniz buna.
ben eşimin ailesini severim ama yılda 1 haftayı bile birarada geçirmeye tahammül edemem o yüzden gidince max. 3 gün kalıp dönüyoruz bitip gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…