Kaderim mi tercihim mi

Cok tuhafsin

herkes köylü milletin efendisi falan demiş de...
şimdi köylü var köylü var, biraz yol yordam bilmek lazım,
bir gün kardeşim de bizdeyken kayınvalidemlerle dışarı yemeğe gittik mesela,
mekan kalabalıktı, bir masa kalkar kalkmaz oturduk,
kayınvalidem, şşşş garson gel hele, sil bakem şuraları diye bağırdı, haah aferin falan filan
ben alışığım da kardeşim yerin dibine girdi.
biz asla insanlara bu şekilde hitap etmez/emir vermeyiz.
özünde iyi insan ama nerde nasıl davranacağını bilmiyor, görmemiş çünkü, 65 yıldır köyünden çıkmamış, ben yadırgamıyorum, ama genç bir kızın bundan utanmasını da yadırgayamam.
nerde nasıl davranacağını bilenin ellerinden öper, önünde eğilirim, ama bilmeyeni cidden çekilmiyor.

Buradaki türlü türlü ciddi ciddi dertleri olan kadınların sorunlarını okuyun sonra düşünün eşinizin ailesi ile aranızda kültür farklılığı var diye evliliği bitirmeye değer mi değmez mi?.. Anlıyorum zorlandığınız durumlar oluyor bu farklılıktan ötürü ama bahsettiğiniz kadarıyla kendi hallerinde insanlar ve size kötülük yaptıkları yok. Eşiniz de iyi bir insanmış, iyi bir babaymış. Yani katlanılmayacak bir şey değil diye düşünüyorum. Bu yüzden boşanmayı düşünmeniz yanlış bana sorarsanız :/

Ben seni çok iyi anladım.Çünkü ben de aynı git gellerdeyim.İçimi kasıp kavuran pişmanlık her geçen yıl artıyor.Ama dönüşü de yok.Bu işin köylülükle alakası yok ,sorun bulunduğun aileye ait hissedememe durumu.Çözümü herşeyi göze alıp bitireceksin ya da kaderim deyip geçeceksin.

Canim bir gun o insanlar olup gideckler ne koy kalacak ne kasaba. Biraz sabretmelisiniz buna da sukur demelisin. Esinle iyiymissin iste. Esinin ailesinin sizi rahatsiz ettigi yok. Bence sukur onemli. Bundan dolayi ayrilirsan basina daha buyum seylerin gelmeyecegini biliyor musun

Kibir sıkıntılı bir mevzu konu sahibi. Eşinizle ilgili sıkıntı yokmul boşverin ailesini ya. Köylüyse köylü valla önemli olan insanlık. Ne modern takılan çakallar var insanı medeniyetten soğuturlar.

Esinin ailesi iyi insanlarsa sorun yapma benim ex esimin ailesi koyden degil dagdan gelmeler ve asiri sonradan gormeler keske koyde yasayan saf temiz insanlar olsalardi kv 60 yasinda saclari degisik bi renge boyali arkadan uzun bi kuyrugu var degisik renk renk giyiniyor lafta modern sehirli kendisi bende onla gezerken utaniyodum...

Hepimiz topraktan köyden geldik unutmayın....

Siz de onlarla aynı köyde yaşamıyorsaniz bi problem göremedim ben. Evlenip üstüne çocuk yapmadan dusuncektiniz bunları.Eşinizin yaşadığı yeri ailesini gormedenmi evlendiniz?Ki öyleyse bu da çok saçma.
Bence siz esinizden sıkılmişsiniz sevgi kalmamis ailesini bahane yapıyorsunuz şuan eşinizi gerçekten sevseniz onu doğuran büyüten aileyi küçümsemezdiniz.

Konu basligina gelirsekte insan kendi kaderini kendi çizer.Allah akıl ve irade vermiş biz insanlara çok şükür. Allah karşımıza insanlar çıkarır biz evlenecegimiz kişiyi kendimiz seçeriz.Yani sizi bu adamla zorla evlendirdiyseler kaderiniz tabiki.Ama isteyerek evlendiyseniz kendi tercihiniz.

Sen esini sevmiyorsun
Ya da evlendikten sonra sevgi kalmadi
Oyle olsa yasam tarzlarini bu kadar sorun etmezdin.

Ben bunalima girecek birsey goremedim.
Bosanmayi dusunecek birsey goremedim.

Sen ailesini degil esini istemiyorsun bence.

bunun koyle şehirle alakası yok aslında.
köyde yaşayıp yaşam şekilleri çok farklı olan aileler var inanın.
yada birbirine çok yakın iki köyde dağlar kadar kültür farkı.
bende köyde büyüdüm ama ben sehirliyim diyen kaç kişiye ders verecek yapida bir ailede büyüdüm.
yani bu çatışmaları direk yaşam yerine bağlamak doğru olmaz.
aile yapıları hoşunuza gitmeyebilir.
anlarım.kaç kişi ailelerin birebir kültürde yetiştiği evlilik yapıyor bilmiyorum.
ben hiç rastlamadım desem
eşinizi seviyorsanız ailesini tolere edersiniz.
bunun yolu budur.
yoksa zaten çok azdır eşiyle sorunlu olup ailesine bayılan.
kendinize bunu takıntı haline de getirmiş olabilirsiniz.
yani biraz duymazdan , görmezden gelmek lazım.onlarda öyle ışte deyip geçin siz yine bildiğinizi yapın.
aile içinizdeki durumlara müdahale etmeden sadece dışardan bu kadar rahatsız oluyorsanız eşinize de yazık.
kimse ailesi için surekli olumsuz şeyler duymak istemez.
sırf bu sebepten boşanmak yada zamanı geri almak istiyorsanız eşinize karşı eksik olan hisleriniz var demektir.
bence ailseni bırakıp eşinizle aranızdaki ilişkiye yogunlasin.
o ne kadar sağlam olursa başkaları o kadar etkisiz olur üzerinizde.

Sabah akşam beraber durmuyorsanız aynı evde yaşamıyorsanız, her fırsatta eşinizle köye gitmek zorunda kalmıyorsanız neyi dert ediyorsunuz?

Eşimin ailesi ile aynı memleketteniz ama ona rağmen kültürlerimiz farklı
Sevmesem de beğenmesem de idare ediyorum
Olabildiğince bir araya gelmemeye çalışıyorum
Artık o adamdan çocuk bile yapmışsın, o çocuk da o kişilerin genlerini taşıyor. Alışmaya çalış istersen...

Muhtemelen senede bi falan goruyorsundur...ne var bunda?
Kaldi ki ailesiyle evli degilsin ya...
Kibirine deginmiyorum bile...banlanırım
Değsen bari ama cıks....

Esin şimdiki aklım olsa seninle evlenmezdm dese ne dusunurdun?
Sevmiyorsun bence...

Siz Ambalaj istiyorsunuz!!
Sevgi,saygı,güven duygusu ,insanlık,doğallık sizin gibiler için boş yeter ki süslü ambalaj olsun..
Böyle düşünceler için boşanmak istiyorsanız çabuk davranın Eşinizi ve güzel ailesini kendinizden kurtarin.

Köylü milletin efendisi felan değildir..
Milletin efendisi olmak için edep, haya da bilmek gerekir.
Köylü ekip biçer evet ama her köy yapmıyor artık onu. Dedikodu, iftira, yalan dolan almış başını gitmiş. Ha şehirde de bu böyle..
Nice köy var huzuru hücrelerine kadar hissedersin, nice köy var bir an önce kaçmak istersin.
İnsanları köylü şehirli diye ayırmakta değil mesele. Mesele edep ve ahlak..

Konu sahibi eğer esinizin ailesinden sizi utandıracak davranışlar görüyorsanız haklısınız ama sırf köylü diye şehirli olduğunuz için küçük görüyorsanız o zaman haklı değilsiniz.
Hem mühim olan esinizin size sevgisi değil mi ? Kapınızı kapattığınızda eşiniz ve siz kalıyorsunuz, diğerleri dışarıda kalıyor. Eşiniz size değer veren biriymiş, onun için ailesini görmezden gelebilir, ya da yeri gelince yanlışlarını düzeltmeye çalışabilirsiniz, gülüp geçebilirsiniz..
Ha konu başlığına da cevap vereyim :)
Kader zaten bizim seçimlerimizdir. Siz eşinizi bırakıp yeni bir hayat da kursaniz bu yine kaderinizi yaşamak olacak.

İyi ki insanlar birbirinin düşüncelerini okuyamıyor.
Eşin bu düşündüklerini bilse hayal kırıklığından ölebilir.
Ne bilim bu içten içe niye evlendim durumu da aldatmak gibi ağır bence.
Ayrılmayı da yine sırf kendinizi düşündüğünüz için seçemiyorsunuz
Bu kadar bencil olmak nasıl bir duygu?

Onları öyle kabullenin önemli olan burda eşinizin tutumu . Onlar tatil bizde Yok dedi diye götürmemezlik yaptı mı ? Yoksa sizi savunur tarzda mı konuştu önemli olan eş . Dengeyi o sağlayacak sende ailesini kabul edeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…