Bunlar evlenmeden önce konuşulur, kararlaştırılır.
İkiniz de çalışıp eve eşit maddi katkı yapacaksanız, modern kültürü benimsemiş olursunuz. Ev işleri, çocuk bakımı ve misafir ağırlama işlerini de eşit paylaşırsınız, haklarınız eşit ve önceliğiniz çekirdek aileniz olur.
Evin ve eşinin geçimini sadece erkek sağlayacaksa, ataerkil kültürü benimsemiş olursunuz. Ev işleri, çocuk bakımı ve misafir ağırlama işleri kadının sorumluluğundadır, haklarınız eşit olmaz, erkeğin sözü daha önemlidir ve önceliğimiz çekirdek aileniz değil, aileler ve daha çok erkeğin ailesi olur.
Bu ikisi de pakettir. Hangisini seçeceğiniz konusunda hemfikir olduğunuz sürece sıkıntı yoktur. Sıkıntı erkek işine geldiği şekilde o paketten bunu şu paketten şunu istiyorum derse sorun olur. Bunu yapamaz. Modern paketin ve ataerkil paketin işine gelen kısımlarını seçemez. Hangisini alacaksa bütünüyle almalıdır.
Örneğin, “ikimiz de maaşlarımızın tamamıyla evin geçimini sağlayacağız, ayrıca ev işlerin tamamı senin sorumluluğunda, ben de bazen yardım ederim, ayrıca annem haksız da olsa sesini çıkarma, devamlı laf soksa bile sen sadece güleryüz göster” diyemez.
Bu sebeple, nasıl bir kültüre evet dediğinize, bu kültürün her öğesine dikkat edin. Ve müstakbel eşinizin birçok Türk erkeğinin yapmaya çalıştığı gibi doğunun ve batının sadece kendi çıkarlarına uygun kısımları uygulatmayı isteme ikiyüzlülüğüne izin vermeyin.