- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
- Konu Sahibi queen_girl
-
Bu kadar sert bi yorum beklemiyordum, sasirdim dogrusu.Kimsenin tercihlerine kizamazsiniz. Kendini gelistirmek isteyen gelistirir istemeyen gelistirmez. herkesin tercihlerine saygi duymak zorundayiz
sabah ezanıyla :)dükkanı kaçta açıyosunuz ?
Aminn aminn inşallah isteyen herkese. ..Rabbim hayrlı evlat versin aminnnn :)
Bence de , ne zaman bu mevzu açılsa hiç kimse lafının nereye gittiğini bilmiyor çok kırıcı oluyor. Birçoğumuzun annesi, teyzesi, halası da ev hanımı. Onlara da bunları söyleyebiliyorlar mı yüzlerine karşı merak ediyorum?
Dip Not: Çalışıyorum
ne güzel belirttin ellerine sağlık Maddiyatım iyi değilBence eğer iki taraf çalışacaksa ev işleri de bölünmeli,çoğu çiftte görüyorum ki,hem kadın hem erkek çalışıyor ama eve gelince yemeği kadın yapıyor,temizliği kadın yapıyor.Madem çalışma da iki tarafın sorumluluğu var ev işlerinde de böyle olmalı bence.Açıkçası ben çalışmaktan haz duyuyorum,erkek arkadaşım da ev işlerinde yardımcı oluyor,bu yüzden her şey eşit,böyle olduğu zaman çalışma yük olmuyor zaten.Ama belliki sen evde vakit geçirmeyi seviyorsun bu ev işlerini de sen yapıyorsun ama tam yetişmiyor,içine sinmiyor bu yüzden mutsuzsun.Eğer maddi durumunuz elveriyorsa ayrılabilirsin işten,nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa.
o zaman sen şuan dükkan çalıştırıyosan saatleri biraz esnetemez misin?ne güzel belirttin ellerine sağlık Maddiyatım iyi değil
ben işciyim patron değilimo zaman sen şuan dükkan çalıştırıyosan saatleri biraz esnetemez misin?
Ya benim uslubum sorunlu yani kizarsaniz yanlis olur, ister kiz ister kizma yoksa ne yapayim yaniBu kadar sert bi yorum beklemiyordum, sasirdim dogrusu.
Saygi duyuyorum tabi ki herkese, ama kiziyorum da. Kizip kizmamak da bana kalmis
bilemedim valla,şartlar hep istediğimiz gibi olmuyor maalesef.ben işciyim patron değilim
Sanırım bu banaydı ama inanın yanlış anlamışsınız. Ben çalışmayan kadınlara vasıfsız demedim. Eğer elinizde bir mesleğiniz varsa ve çalışabilecek durumdaysanız hayatın size neler getirebileceğini ve neler götürebileceğini düşünün kararınızı öyle verin dedim. Ayrıca yalvarırsınız da demedim rica edersiniz dedim. Ki çalışmayan kadınların geneli için durum tam da söylediğim gibi. Sizin durumunuz özel olabilir, kocanız çok anlayışlı ve eli açık olabilir ama lütfen etrafınıza bakın tüm kadınların kocası böyle mi? Çalışmayan bütün kadınlar kendini sosyal sorumluluk projelerine adamış, hayatı çok şen şakrak geçen, gününü gün eden tipler mi? Hayır. Objektif olmaya çalışıyorum sadece. Benim de çalışmayan arkadaşlarım var. Bir çok ortak projeyi beraber gerçekleştirdik, çocuklarla çalışmalarımda bana yardımcı oldular, kimi ilkokul mezunu bile değil, kimi doktora yapmış ama şu anda çalışabilecek durumda değil. Kaldı ki ev işleri de gerçekten saygı duyulması gereken bir konu. Sonuç olarak dışarıda çalışmak bir emek gerektiriyorsa aynı emeği ev işleri de gerektiriyor. Ama siz kendinizin özel durumundan farklı olarak genel olarak Türk kadınlarını düşünün. Gerçekten dediğim gibi kendine ya da evine en ufak bir şey alırken bile rica minnet dil dökmek zorunda kalmıyorlar mı? Çoğu zaman azarlanıp susturulmuyorlar mı? Hayatları ev işleri çocuk koca derdi üçgeninde geçmiyor mu? Ha bunları yaşayan çalışan kadınlar da var orası ayrı. Ama her zaman insanın bir seçeneği olmalı hele de kadınsa. Çalışmak size alternatif bir yaşama ihtiyaç duyduğunuzda ele güne muhtaç kalmamak için seçenek sunar. Dediğim gibi hayatın kime ne getireceği belli değil. Kocanız bugün yanınızda ama yarın ne olacağına dair garanti verebilir misiniz? Dünyanın bin türlü hali var. Herşeyi bir kenara bırakın çalışıyor olmak kadına özgüven sağlar. Birşeyleri başarıyor olmak, kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabileceğini bilmek güzel şeyler. Hepsini geçtim her sabah aynanın karşısına geçtiğimde şıkır şıkır giyinmiş, saçlarımı yapmış bir şekilde kendime baktığım zaman bile çok mutlu oluyorum ben.He tamam anladık biz evdeki ezikler olarak tüm gün çamaşır, bulaşık yıkıyoruz, tv izliyoruz, vasfımız yok, kitap okumaktan zaten anlamayız, bir etek için bile kocamıza yalvarırız...Hey Allahım ya bu nasıl bir kendine güvendir ya da bu nasıl bir kibirli bakış açısıdır
Sorun yok, ben tartismak icin bisey yazmam o yuzden dedimYa benim uslubum sorunlu yani kizarsaniz yanlis olur, ister kiz ister kizma yoksa ne yapayim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?