- 3 Şubat 2009
- 10.080
- 17.604
- 823
- 45
- Konu Sahibi bombycinus
-
Peki neden böyle birini seçtiniz, yanlış anlamayın cidden merak ediyorum motivasyonunuzu
Sosyal medyada "Efendi" erkeklerimiz tavsiye veriyorlar. Bu tiplerle ilişki yaşar/evlenirseniz öldürülürsünüz konulu vaazlar veriyorlar. Erkeklerin çoğu da bu yorumları beğeniyor.
Merak ettiğim şey şu, içinizde şiddete uğrayacağını/canına kast edileceğini bile bile, göze alarak böyle tiplerle ilişkiye başlayan, devam eden birileri cidden var mı? Bu mudur yani?
Eki Görüntüle 2665557
Heheh, sorma. Ne kadar yetersiz varsa kin kusuyor alttan alttan '' Zamanında bizi seçmediniz bak noldu şimdi? '' diye.Bu sözlükteki erkekler beni erkeklerden sogutuyor.Midem bulanıyor artık her kadın cinayeti sonrası açtıkları bu başlıktan.
Şu sıralar tek suçlu kadınlar olarak görülmeye başladı. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilmeyen erkeklerde giderek artan kadın düşmanlığıyla beraber, neredeyse oh olsun diyecekler.
Ayrıca kadınlara suç bulan erkeklerinden de efendi, düzgün olduğunu düşünmüyorum. Sadece şiddet göstermeye fırsatı olmamış, katille empati kurabilen, ezik ve karaktersiz erkekler, bunu yapanlar.
Heheh, sorma. Ne kadar yetersiz varsa kin kusuyor alttan alttan '' Zamanında bizi seçmediniz bak noldu şimdi? '' diye.
Diyorum ya zaten oAdam sizi götürüyor aklınız bilinciniz yerin de bir de kahve içiriyor hala algılarınız açık değil mi? İşte bu bile bile lades demek. Bunu göze alıp yürek yemişssiniz
Kendimi eleştirdim zaten sizin eleştirmenize gerek yok , akılsızmışım .ve bu şekilde biri olduğunu zaten bilseydim kahve de içmezdim .kilitleme olayının ardından zaten uzaklaşmaya çalıştım bırakmıyordu peşimi.."Evden bir şey alıcaz diye benide götürmüştü" Zorla kolunuzdan tutup götürmediyse bu "götürmek" sayılmaz.İstemediğiniz Zaman hayır gelmeyeceğim diyebilmelisiniz.Birazda beraber olduğumuz insanlara dikkat etmeliyiz değil mi ?
O kadar katılıyorum ki. Aldatmayıp dövmeyince efendi irrrrkek oluyorlar. Oh ne güzel; işe git işten gel, ne ev işi ne çocuk bişeye elini sürme, karını ailene karşı yalnız bırak, yay totonu PlayStation oyna. Sonra ben efendiyim. Hadi len.''Efendi erkek'' imiş ama onlar.Her seçilmeyen erkek de bu kılıfı kullanıyor artık ''kızlar efendi erkek sevmiyorlar yeaaaa'' diye.Sonra da böyle klavye başında egolarını tatmin ediyorlar ''bakın bizi seçmiyorsunuz diye tüm bunlar'' diyerek.Ne efendilik ama ( ! ).Gözlerim yaşarıyor bu ülkedeki zihniyetten artık.Ne kadar çifte standart varsa Türk toplumu hepsini kullanıyor.Aldatılan erkek karısının sevgilisini öldürünce namus cinayeti oluyor,gururla çıkıp söylüyor öldürdüm diye,aldatılan kadından toplum susup oturmasını kocişini savunmasını bekliyor.Kız aileleri bile bir süre sonra ''yavrum hadi dön evine artık erkektir yapmış bir hata '' diye resmen evden atmaya çalışıyorlar kızlarını.
Öyle bir yazıyorlar ki bazen kadın hakları konusunu Türkiye'de ; sanırsınız ülke İsveç seviyesinde,herkes feminist,kadın cinayetleri yok ( olanlar hep kadınların yanlış seçimi efendi erkekleri tercih etmedikleri için ),kadın-erkek her konuda eşit,ülkede ''onu giyemezsin,onunla konuşamazsın,ben erkeğim sen ne bileceksin'' zihniyeti hakim değil,herkesin babası kızlarını oğulları kadar özgür yetiştiriyor.Yerseniz.
Böyle kıyas ne mana?
Ceren Özdemir öldüren adamı tanımıyordu bile..
Özgecan da öyle..
Yanlış kişiye aşık olabilir insan, vazgeçmeyi bilmeli.. Kimse kimsenin prangası olamaz, öldüremez.
Erkeklerin kadınlar üzerindeki baskısı sanıldığından daha çok, kadınlar sevdikleri için görmezden geliyor.. Fedakarlık yapıyor ne zaman bilinçleniyor o zaman karşı taraf öldğrüp kendini rahatlatıyor boyunduruğu altında tutmak istiyor kadını, kimse kimsenin rahatsızlığına neden olamaz. Kadın cinayetlerinde erkek tarafı haklı ASLA bulamam.
Hayır normalleştirmek değil bu. Elbette bu zulme hep birlikte karşı çıkmak sesimizi duyurmak gerek. Cezalar caydırıcı olmalı. Ama bunlar bir süreç hakinde ilerlerken bu yolda daha fazla kadını kurban vermemek için bizim elimizden gelen ne var buna bakmalıyız. Haluk Levent’in söylemeye çalıştığı şey de buydu bence. Evet tanımadığın biri de böyle bi vahşet gerçekleştirebilir ama hiç değilse bu şekilde tanıdığı kimseden gelecek şiddetten korunmak için aslında beni seviyor kafasındaki kadınları uyarmak şiddeti normalleştirmek değil. Öte yandan erkeği uyarmak tabi ki ilk tercih ama böyle bir işi yapacak kadar haysiyetsiz biri uyarıyla kafayı değiştirir mi? İdam cezası olan ülkelerde bile idamlık suçlar işleniyorsa bazı kötü insanlar canı pahasına kötülük yapmaktan vazgeçmiyor lanet olsun ki. En azından sevgi hakkında yanlış fikirleri olan kadınları uyaralım, diğerleri hukuki süreçlerle çözülecekYani böyle kadınlar olsa bile her öldürülen kadının arkasından erkeklerin, işte böyle adamlarla birlikte olursanız böyle öldürülürsünüz diye cinayeti normalleştirmesiı mantıklı mı ? Tüm kadınlar da mi kabulleniyor öldürülmeyi? Hadi sen istemedin ben istemedim, bu erkekler yalnız kalacak mı? Bir şekilde yanlarında birileri mağdur olmayacak mı? Kadın olmasa çocuk, çocuk olmasa hayvan.
Yok artık anasına bak kızını al kadar sığ oldu bu.Erkekler kendilerini cok iyi saklıyorlar. Kadının duygularını sevgisini ellerine alınca başlıyor EGO şişikliği.. Babasına bakıp oğlunu alacaksın netim bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?