- 28 Temmuz 2015
- 5.930
- 7.190
- 198
Adam kendisine hizmetci ariyor,hayat arkadasi demek paylasmak demek!Nişanlımla bi konuda tartıştık. Ben onun görüşünü almak için evlenince ev işlerinde yardım edermisin diye sordum.
Çok dağınık bi insan kendisi evlenince böyle dağıtmazsın etrafı diye sordum. Nişanlımda, dağıtırım sen toplarsın dedi senin görevin bu ne diye evleniyoz biz canım isterse yardım ederim istemezse etmem dedi. Ve ben bu laflarını çok sinirlendim. Sen yokken Yemek yerim masayı toplarım ama silmem bunlar senin görevin dedi çok sinir oldum sizce ne yapmalıyım bu insan düzelirmi?
Bunun evlendikten sonraki versiyonu anneme de yardım edeceksin senin görevin bu diyeni. Bilmiyorum işiniz zor
Onu evlenmeden önce halletmiş arkadaş.
Yahu bunlar konuşulmaz ki yardım edecen mi diye zaten hayat içinde ister istemez o paylaşım oluyor ha olmayada bilir benim eşim her an yardım etme derdinde abim de bir bardak kaldırmaz yapı meselesi sen kaldıra bilcen mi onu düşün
kim demiş onu. çalışıyor musunuz sizOnun işi evin geçimiyle ilgilenmekmiş onun dışında ev işleri görevi değilmiş
Ama eşimiz bi bardak kaldırmıyor die koşa koşa mahkemeye mi gitmek gerek ii tarafları hiç yokmu bakın edepsiz aşağlayan halden bahsetmiyorumBu konular konusulmali bence.
Siz kendi bakış açınıza göre değerlendirmişsiniz, yazdıklarınızdan hiçbiri aklımın ucundan dahi geçmedi söylediğiniz türde bir haber de duymadım aklıma dahi getirmem çok çirkin, ayrıca benim yaşamım da sizinkinden farklı değil eşimle herşeyi ortak yapıyoruz, benim de iki kızım var babası banyolarını da yaptırır, altlarını da açar, yemek de yapar yedirir,hayat ortak tabi ki, ben çalışıyorum, çalışmadığım dönemde de aynı yardımları yapıyordu, benim bahsettiğim gerekli durumlar yokken keyfi durumlar, yani ben keyfime bakıp dizi izlerken ay canım bezini de sen al bu kez demiyorum, bu tür durumlar hoş gelmiyor, yazan kişi sofrayı bile silmem diyen birinden bahsediyor, ama yeri gelir hepsini yapar. bu arada mahremiyet konusunu çok yanlış bi yere çekmişsiniz, bu pedegogların da önermediği şeyler,çocuğun gelişimi açısından, tabi ki gerekli durumlar başkadır,benim kızım da babasıyla çok şey paylaşır ama 3 yaşında tuvalet eğitimi verirken babasını asla kabul etmedi, o tuvaletteyken girmesini dahi istemiyor bu fıtri ve sağlıklı bir durumdur,insanın yaradılışında bu vardır. başka boyutlara lütfen çekmeyin.Bunu neden söylediğinizi az çok tahmin ediyorum. Ama söyleme şekliniz durumu kabullendiğiniz ve normalleştirdiğiniz anlamına geliyor ki bu hiç hoş değil! Kendi kızına tecavüz eden baba vardı. Kızını hamile bırakmıştı. Hatırlıyorum o haberi. Ama bunu düşünerek yazmış değilsiniz bunu da hissediyorum. Siz konuyu farklı anlamışsınız. Normal olarak babanın kızının her şeyiyle ilgilenmesidir. Poposundan kakasından dersinden ödevinden ayakkabısından çantasından her şeyiyle. Lütfen bu durumu kabullenip normalleştirmeyin ve bu tarz şeyler yazmayın. Hoş değil. Okurken ürperdim çünkü 2.5 yaşında bir kızım var. Babası onun her şeyi! Biraz önce kakasını yıkadı bende sütünü yaptım yatırıyorum... hayat ortak, çocuk ortak.
İroni mi yaptınız yoksa gerçek mi yazdınız. Eşinin yemek yapması , çocuğun altını bile(!) alması , çocuğa bakması lutuf mu ki. Bunları yapması için illaa "yeri geliyor ki" gibi olağan bir durum mu olması lazım. Sen her gün yemek yapmıyor musun, her gün çocuğun altın almıyor musun. Bunlar senin asli görevin mi. Şunda hemfikir olalım bu saydıklarınız sizin göreviniz ama eşiniz lutuf amaan yardım mı ediyor yoksa zaten hayat ta ev de cocuk da ikinizin olduğuna göre onun da görevimihayatta öyle anlar öyle durumlar oluyor ki, yeri geliyor eşim yemek yapar,çocuğa bakar, altını bile almışlığı var,hastalık var başka şartlar var, hayatın ne getireceği belli olmuyor, eşim bu kadar anlayışlı olmasaydı evlilik zulüm gibi gelirdi, belki çok toy belki kaba ama şimdiden bazı şeyleri konuşarak aşın.
kime göre neye göre değişir. eşin çocuğun altını alması kimine göre lütuftur,bana göre hiç değil, yazan kişinin sofrayı bile silmem diyen bir nişanlısı varken altını BİLE alıyor demem bir vurgudur. ben ve eşim de çalışıyoruz bir dönem doğum iznindeyken çalışmıyordum. eşim akşam 7 de geliyor yorgun argın bezgin, bir de ona al hayatım çocuğun bezini de sen aç mı diyeceğim? şartlar ve durumlar değişir. hasta olursun yorgun olursun bir sebebin vardır o zaman eşin işten geldiğinde bile altını açar. ben çalışmıyorken de eşim aynı yardımları yapıyordu çalışıyorken de yapıyor, yazdıklarımın gayet normal olduğunu düşünüyorum, herkes aynı düşünmek zorunda değil, ayrıca burda sorunu olan ben değilim benim yazdıklarıma takılıp dalga geçip eğlenenler kişinin derdine bir çözüm olacaksınız buyrun, konu çok başka yerlere çekiliyor gereksiz yere.İroni mi yaptınız yoksa gerçek mi yazdınız. Eşinin yemek yapması , çocuğun altını bile(!) alması , çocuğa bakması lutuf mu ki. Bunları yapması için illaa "yeri geliyor ki" gibi olağan bir durum mu olması lazım. Sen her gün yemek yapmıyor musun, her gün çocuğun altın almıyor musun. Bunlar senin asli görevin mi. Şunda hemfikir olalım bu saydıklarınız sizin göreviniz ama eşiniz lutuf amaan yardım mı ediyor yoksa zaten hayat ta ev de cocuk da ikinizin olduğuna göre onun da görevimi
Kocan aksam eve 7 de yorgun argın bezgin geldiğinde sen 7 ye kadar yan gelip yatmış mı oluyorsun. Evde de iş gün çoluk çocuk yemek uğraşmıyor musun. Kocan 7 den sonra dinlenirken senin dinlenme kendinle ilgilenme yan gelip yarma vaktin hangi saatler aralığında. Siz memnunsanız no problem. Çocuk ikinizin arkadaşım bunu anlamıyorsun. işte 7 de ister 12 de o evde olan herkes o çocukla ilgilenecek altını alacak. Yorgunmuş uykusuzmuş bilmem neymiş fasa fiso bunlar.kime göre neye göre değişir. eşin çocuğun altını alması kimine göre lütuftur,bana göre hiç değil, yazan kişinin sofrayı bile silmem diyen bir nişanlısı varken altını BİLE alıyor demem bir vurgudur. ben ve eşim de çalışıyoruz bir dönem doğum iznindeyken çalışmıyordum. eşim akşam 7 de geliyor yorgun argın bezgin, bir de ona al hayatım çocuğun bezini de sen aç mı diyeceğim? şartlar ve durumlar değişir. hasta olursun yorgun olursun bir sebebin vardır o zaman eşin işten geldiğinde bile altını açar. ben çalışmıyorken de eşim aynı yardımları yapıyordu çalışıyorken de yapıyor, yazdıklarımın gayet normal olduğunu düşünüyorum, herkes aynı düşünmek zorunda değil, ayrıca burda sorunu olan ben değilim benim yazdıklarıma takılıp dalga geçip eğlenenler kişinin derdine bir çözüm olacaksınız buyrun, konu çok başka yerlere çekiliyor gereksiz yere.
dün hastaneye gittim. 19 20 li yaşlarda bi bayanla yan yana oturuyoruz. Jinekoloji bölümü malum hamile misin falan filan muhabbetler. Kadın 2 ay olmamış evleneli. Diyor 1 aydır korunmuyorum ama çocuk olmuyor. Şaka mısın dedin sen çocuksun gez toz evliliğin tadını çıkar dedim. Karşı tarafın ne düşündüğü onemli dedi. Kim o dedim kocam istiyor dedi. Sen istiyor musun peki, önemli değil sonuçta kocam istiyor dedi.Ben iş gereği karşılaşıyorum maalesef. Oldukça iyi okullardan, bölümlerden mezun mesleği olan kadınlar çalışmıyorlar mesela. Kadının işi evidir, çocuğudur diyor. Yeni nesil anneler bunlar, çocuğunu okula götürüp getiriyor altında son model jiple. Belli bir kesim kadının çalışmasına, hayata karışmasına takık durumda. Yani sosyal hayatta karşına çıkmıyorsa da farkındasındır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?