Kadınların üstündeki yük

Zat-ı şahaneleri mağarasında kalsın diyeceğim ama sen denemekte kararlı gibisin

Ben okumusum da siz son cumlenizde hayat ortak diyerek ters kose yapmissiniz
Hani sizi tanimayan diger arkadaslar da benim anladigimi anlar , ben insanlari uyariyim dedim gorusleriniz hakkinda , cocuk konusunda hayat ortak size gore cunku
Yemek yapmak ve ev ile ilgilenmek konusunda eşimin işime karışmasını istemiyorum. Yapayım derken bozan biri olduğu için bunu kendime görev edinmiş olmam sizin de bizimle yaşayan bir birey gibi ilgilendirmesi çok garibime gitti! Ne alaka? Ev işleri bana ait o ev benim ve ben hoşlanıyorum bunu yapmaktan. İşime karışmasını istemiyorum. Eşimin yaptığı da beğenmiyorum! Var mı bunda bir sorun? Varsa bile beni bağlamaz... çocuk konusunda yazdım ayrıca ev işi konusuna girmedim mesajımda... daha önceki konulardan beni tanıdıysanız ne mutlu size... insanlara beni tanıtma görevini de üstlendiğiniz için teşekkür ederim ama beni tanıtacak kadar neyimi biliyorsunuz merak da etmedim değil :) lütfen boş vakitlerinizi beni takip ederek geçirmeyin üzülüyorum ... zamanınızı faydalı konulara harcayın. Hoşçakalın.

Benden bir hayırlı olsun gelsin o zaman. Umarım her şey istediğin gibi yolunda gider. Senin gibi güçlü kadınları görmek beni çok mutlu ediyor.

Yapmazsa alıyorsunuz eve yardımcı catır catır odesın parasını. Erkek milletine ıyılık yaramaz. İşi bastan sıkı tut guzel kardesim taviz verme rahatından. Bız kadınlar köle degılız...

Siz ciddi misiniz yahu?
Daha 2 hafta once burada kadinlik gorevlerinden dem vurup , erkeklerin yemek yapmasini garip karsiliyordunuz
Hangi ara evrildiniz bu goruse?
Yoksa sadece erkekler baba olunca cocuga bakabilir ama ev isi yine kadinin gorevi mi?
Evet aynen son cümlenizdeki gibi demiş bence konu çok dağıldı sayfayı terkedelim

Tek başına mı evlenecekmişsin ? Şimdi neyse ileride de aynılar arkadaşım, aynı eve girince değişmiyor,evlenince değişir düşüncen varsa sil kafandan olmuyor öyle.Onun ki can da senin ki patlıcan sanırım ? Canı isteyince yaparmış sende canın isteyince yaparsın o zaman herşeyi.Mağarasında yaşamaya devam etsin ,yakma kendini.

Canım sanal da olsa bir hayırlı bereketli olsun dileği de benden gelsin :) allah muvaffak etsin inşallah. Çocuklu kadınların kendi hayatlarını ve mesleklerini boşvermemesi zaten çok güzelken bir de girişimci olup iş kurmaları o kadar saygı duyulası birşey ki. İşim gereği çok girişimci ile haşır neşirim çoğunlukla imrenirim yaptıkları işlere. Boşver bakma öyle diyenlere, alışkın değiller ondan, yoksa senin yerinde olmayı çok isterlerdi eminim.

Bir hayirli olsunda benden gelsin. Zaten bir anne olarak sürekli kendimizi sorguluyoruz, bide üstüne etrafin yargilanmasi..

Bence yaptigin harika. Cocuklar ottan moktan trauma kapmazlar. Sevildikleri, güvende olmalari yetiyor onlara. Ve buda bir süreç ve geçecektir. Umarim hersey gönlünce olur, dogru yoldasin canim.

Evet öyle dedim ne gibi bir sorun var bunda? Merak ettim açıklarsanız sevinirim. Sizi üzen durum nedir tam olarak?
Beni birşey üzmedi neden üzüleyim. Ev işlerini yapmak isteyen yapabilir. Belki de gerçekten severek yapıyorsundur. Senin evine de karışacak değiliz. Sadece ev işleri kadının görevidir diye düşünmemenize sevindim ama çok düşünürsem tüm evin işlerini yaptığınız için üzülebilirim. Benim eşimde bir iş yaparken ardından bissürü iş çıkartabilen biri. Ama ben ev işlerini o kadar sevmiyorum ki size anlatamam. Bu sebeple zamana bıraktım ve zamanla düzeldi. Yapamıyor diye yaptırmamak erkeklerin bu yönde evrimleşmemesini sağlayacak zaten. Ayrıca onun peşinde bıraktıklarını toplayacak güç yok bende. Sizde varsa karışacak değiliz abla sakin ol sorun yok

EVET... ev işlerini severek yapıyorum. Her gün makina açıyorumok hoşuma gidiyor terapi gibi hissediyorum temizlik yapıp da üstüne kahve içtiğimde. Camlarımı ayda bir siliyorum. Yağmurlu günde bile sildiğim oluyor, bulaşık makinaya diziyorum ama anneme gidersem makina ters duruyor elimde hemen yıkıyorum elime yapışmıyor... evde küçük bir koz çocuğum var, onun temiz alanda oyunlar oynaması içimi rahatlatıyor... seviyorum temizlik yapmayı. Eşimin de işime karışmasını sevmiyorum. Hasta olduğumda kendi işini kendi yapar yemeğini onu bunu ama bundan bile hoşlanmayıp hemen iyileşmeye bakıyorum. Kızıma yemek yedirirken bile yerlere döküyor. Beceremiyor. Evrimleşmesini beklemiyorum öyle bir amacım da yok... bana yardım ederken daha çok iş çıkarttığını farkettiğimden beri kendi döküntüsünü toplaması dışında bir şey beklemiyorum da istemiyorum da... annemin bile benim evimin temizliğini yapmasından hoşlanmıyorum. Çünkü kendi sistemim var... düzenimin bozulmasını sevmiyorum. Sabah kalkıp düzenli işlerimi yapıp çocuğumla vakit geçirmeyi seviyorum. Anlatabildim mi? :) daha açık yazmamam artık da benden bu kadar hanımlar :) şimdi isterseniz eşinize ütü yaptırın, isterseniz çamaşır astırın. Ama kimsenin ev işlerine bu kadar “seni tanımayanlara tanıtayım dedim” diye laf atmayın... tanımak isteyen mesaj atabilir bana :) iyi geceleeerrrr

Benden bir hayırlı olsun gelsin o zaman. Umarım her şey istediğin gibi yolunda gider. Senin gibi güçlü kadınları görmek beni çok mutlu ediyor.

❤ teşekkür ederim.
Iyi geldi ne yalan söyleyeyim.

O kadar dolunca konu ile alakasını yazmamışım.
Kadının isi/erkeğin lutfu diye ayırıyorlar ya,
Esim maddi manevi destekledi.
Bana iyi geleceğini düşündü.
Çocuklar konusunda birlikte ustesinden geliriz diye guven verdi.

Öküzün biri çıkıp da ben dağıtacağım sen toplayacaksın diyorsa, sevmiyordur.
Bunun aileden görmekle, ataerkillikle alakası yok.
Seven insan sevdiğinin mutluluğu için, hedefleri için, istekleri için emek verir.
Aman yük olmayayım, yorulmasın diye dikkat eder, eşek yerine koyup sırtına binmez.
Ve herkes evlendiği adam tarafından sevilmeyi hak eder. Aksi durum evlenmiş olmak için evlenmek oluyor. Bu da seçimdir. Saygı duyuyoruz

Ayrıca üzülmeyin. Neden üzülüyorsunuz ki? Ben evim ve çocuğumun sağlığı için temizlik yaparken zevk alıyorum. Gündeliğe giden kadınlar gibi koca evi bir günde temizlemiyorum :) ev hanımı olduğum için vaktim var zamana yayıyorum yapıyorum kahve içiyorum yapıyorum kitap okuyoruz kızımla Yapıyorum kızımla öğlen uykusuna yatıyoruz :) bütün gün kendimi çamaşır suyuyla kafayı bulacak kadar yıpratmıyorum :) üzülmeyin olur muuuu

konu dışına çıktık. Kusura bakmasın arkadaşlar iyi geceler

Hayırlı olsun yeni işinizde başarılar dilerim. Benimde ikinci çocuğum olacak. Hesapta yokken hamile kaldığımı öğrendim. Bir iş kurmayı planlıyordum. Nasip doğumdan sonra inşallah. Siz ne üzerine açtınız özel değilse? Belki ilham olur bana da..

Yok ya ne üzülcem şimdi oturup başka işim mi yoktu takma o kadar sende biri birşey yazdı diye. biraz gez dolaş hava al. Hadi iyi geceler

Yok ya ne üzülcem şimdi oturup başka işim mi yoktu takma o kadar sende biri birşey yazdı diye. biraz gez dolaş hava al. Hadi iyi geceler
Kendini biri olarak mı görüyorsun? Oysa ki ben sana ve yorumuna değer vererek cevap yazmıştım. Bilseydim böyle düşündüğünü yazmazdım :) iyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…