- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
- Konu Sahibi PapatyamsiHatun
-
Bazı ameliyatlarım ve okulum var. Annemin ödenmesi gereken emekliliği ( toplu bi para ) var. Ayrıca yaşadığımız ev annemin evi, haklı olarak bunca yıl evimi kullandı çalıştım eve para getirdim bide benim hakkım ne olacak diyor. kısaca böyle durum.
Eh o zaman bu durumda annemle ben eşek oluyoruz.. :)Para onun ama
Size oturup aile hayatımı anlatamam ne yazık ki. Çünkü dinlemezsiniz yani uğraşmazsınız. Böyle bi hak görüyorsam demek ki var bi şeyler. Ama istiyorsanız oturup uzun uzun her şeyi anlatabilirim. Zaten dolup taşmış durumdayım..
Annemlik bi durum yok ikimizde yeni öğrendik. Babama güvenmiyoruz. Babam orayı çar çur eder hayatını yaşar yer bitirir elde avuçtada bi şey kalmaz.
Size oturup aile hayatımı anlatamam ne yazık ki. Çünkü dinlemezsiniz yani uğraşmazsınız. Böyle bi hak görüyorsam demek ki var bi şeyler. Ama istiyorsanız oturup uzun uzun her şeyi anlatabilirim. Zaten dolup taşmış durumdayım..
Babam sorumsuz bi insan. Eğer dedemin çocuklarına verdiği birer ev olmasaydı oturacak bi evimiz olmazdı çoktan ayrılırlardı annemle babam. Babam böyle biri çünkü.
Annemin yerden göğe hakkı var o yüzden çıldırıyor zaten. Ama arada bende çıldırdım.Sade babanin degil anneninde hakkivar ki o yuzden kizmakta hakli kadin.. ama sen cok vel baglana bence.. okulunu guzelce bitir is bulup hayatini kur
O zaman hemen kısa bi özet geçeyim kızlar.
Biz şuanda annemin evinde oturuyoruz. Dedem bütün çocuklarına birer ev verdi. Annemle babam evlendiğinden beri bu evde yaşıyoruz.
babam sorumsuzdur, çalışmaz kazanmaz. Parayı çarçur eder. Kendini düşünür kendi hayatını yaşar bizi düşünmez umursamaz. Bizi ailesi olarak gördüğü şüpheli. Ailesi olarak teyzesini görür kuzenlerini görür onları yaşatır yeter ki biz ondan bi şey görmeyelim.
Kısacası annemi eşek olarak görüyor demek ki. Bizden hep saklar kendine ölümüne saçar. İşler çok karışık kızlar ne kadarını nasıl anlatayım ki.
Eşine ve evladına laf ettirecek ve laf geldiğinde bunun karşılığını vermeyecek biridir.
Babam böyle yetiştirilmiş biri. Annem yengeç burcu, hiç öyle şeylere girmez. Sadece çıldırdı. Çünkü inanın ki haklı. Yoo sakinim zaten. Babanızdan kazık yediğinizde sizi hiç kimse strese sokamıyor zaten. Sadece olayın içinde kalamayıp laf sokma çabasına girince insanlara durumu anlatmaya çalışıyorum ama nafile :)Gerilecek bir durum yok ki. Biz bilmeden ancak bu kadar yorum yapabiliriz. Durumu anlamaya çalışıyoruz, sakin olun biraz. Babanız böyle bir adamsa ona güvenmeden hayatınızı idame ettirecek duruma gelmelisiniz. Yasal olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Oturup konuşun babanızla öyleyse. Ne denir bilemedim. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 20 yaşında olsanız, o evde 20 senedir oturuyor olsa aileniz, annenizin hala "benim evim" diyor olması bile ilginç gelir insanlara, bana geldi çünkü. Keşke imkanı varken anneniz boşansaymış, ailesi gibi görmüyor demek ki, demek ki babanızın buna sebep oalcak davranışları olmuş.
Adam hayatını yaşamasın size versin yani:)) ya bi insan anne baba olunca bütün hayatını ipotek altına alıyor sanırım="PapatyamsiHatun, post: 54370715, member: 667908"]Annemlik bi durum yok ikimizde yeni öğrendik. Babama güvenmiyoruz. Babam orayı çar çur eder hayatını yaşar yer bitirir elde avuçtada bi şey kalmaz.
Babam yüzünden.Ailenizde herkes mal para hırsına bürünmüşse, (annenizin her şeyi alıp boşayacağım demesi, sizin bir ev için sinir krizleri geçirmeniz) babanızın kendi kazancını yiyip size bir şey bırakmak istememesi ihtimali de normal geldi bana.
Ekleme: Anladığım kadarıyla tam bir aile olunmamış, herkes bireysel olarak kendini düşünüyor sadece.
Babam böyle yetiştirilmiş biri. Annem yengeç burcu, hiç öyle şeylere girmez. Sadece çıldırdı. Çünkü inanın ki haklı. Yoo sakinim zaten. Babanızdan kazık yediğinizde sizi hiç kimse strese sokamıyor zaten. Sadece olayın içinde kalamayıp laf sokma çabasına girince insanlar durumu anlatmaya çalışıyor ama nafile :)
ya ahahaha siz bakmayın burda ahkam kesmek o kadar kolay ki, uzun zaman konu açmayınca unutmuşum tabi :)) benim şuan içinde bulunduğum duruma burdaki o ileri görüşlü hatunlarımız düşseydi ne yaparlardı bilemiyorum. Allah düşürmesin tabi. Baba gibi baba şart herkese. Yoksa hem tüm insanlığa olan güveninizi hem ruh sağlığınızı kaybedersiniz.Ay yorumları okuyunca kimse ana baba parası yemedi, herkes çocukluğundan beri alın teriyle kendi parasını kazandı sandım. Hayal tabi :)
Zor. Çok zor. Neler yaşanıyor şu hayatta..Ya bak, benim anne babam boşandığında ortak edinilen mal kanunu henüz olmadığı için ev babamda kalmış. Annemin tüm birikimi, altını varı yoğu eve gitmiş halbuki. Annemin maaşını bile içkiye yatırırmış babam.Neyse. Sonra babam evlendi. Sonra kaybettik babamı. Eşi çocukları o evden kira alıyorlar. Bana vermiyorlar mesela. Ben satalım, ihtiyacım var dedim, konuşmuyorlar şu an benimle. Ne bileyim babam ölünce bankadan bilmem kaç bin lirasını kaçırdılar bana kalmasın diye. O parayla gidip yazlık aldılar. Arabasının hissesini verdiler yalnızca, onu da on bin lira daha fazlaya sattılar vs. İnsanlar böyle. Ben kirada oturuyorum. Eşimin babasının apartmanı var mesela. Annemin de evi var ama istemiyoruz. Boşver, okulunu bitir, mesleğini edin. Büyüklere bel bağlama. Kendin çalış, kazan, yap. Bu kadar strese değmez, canına yazık.
e bundan size ne adam kazanmış parayıAnnemlik bi durum yok ikimizde yeni öğrendik. Babama güvenmiyoruz. Babam orayı çar çur eder hayatını yaşar yer bitirir elde avuçtada bi şey kalmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?