kahve - misafir

Makine ile iki seferde yap makine çabuk yaptığı için sogumuyor önce yapılanlar.bu arada kahveye geliyoruz dendiginde o genelde lafın gelişi söylenmiş oluyor amaç çay kek eşliğinde oturmak oluyor

Kimse kek,börek çörek yemeye ,dedikoduya geliyoruz demez .daha üsturuplusu kahveye geliyoruz derler.
bi kahve ile kurtaramazsınal sana tembel işi ağırlama:hazır kurabiye al ,hazır kahve al işte bitti gitti.konu komşu oturmasını hiç sevmem

Hazır Türk kahvesi yapabilirsin.

Kahveye gelicez lafın gelişi söylenir genelde. Misafirliğe geliyorlar İşte.. ne içersiniz diye sorarsın çay içerler genelde. Tatlı kurabiye falan..

Kahve seni zahmete girmesin diye laf olsun diye söylenmiş bişey..Bence kahve yerine güzel bi çay demle yanınada kek vb. bişiler ile ağırla derim..ben öyle yapardım

Off bende hic sevmem yaa hele cocugumu kucaktan kucaga yapip ellerini de yikamicaklar. Bn sinir harbi

Sonuçta bebekli kadınsın.. Komşuların kahveye gelmek istedilerse, sende kahve yap.. Sorarsın, türk mü? nescafe mi? diye.. Ona göre yaparsın. Yanına da bence, sütlü tatlı yapın. Ben tavuk gögsü tatlısını hem pratik, hafif ve lezzetli buluyorum. Yahutta ıslak kek yaparsınız. Bitti gitti.
Eğer çay yaparsanız, 2 saatten aşağı kalkamazlar ve sürekli çay servisi yapmak zorunda kalırsın.. Kahve iyidir..

iyi de kahve makinesi zaten 1 dakika da yapıyor nerdeyse. yapın ilk faslı tepsiye dizin hemen 2. yi yapın soğumaz aten. çok da abartılacak birşey değilmiş. ha kahve demişler ama bir de çay pasta servisi olmalı sanki.

Off bende hic sevmem yaa hele cocugumu kucaktan kucaga yapip ellerini de yikamicaklar. Bn sinir harbi
Aynı sinir harbinden ben de geçtim .İlk şoku atlattıktan sonrası kolay geliyor. Ben kucağına almak isteyene açıkça ellerinizi yıkayacaksanız lavabo şurada demiştim. İster terbiyesizlik desinler ister görmemişlik.kolay gelsin kızlar size:))

Ben bu Türk işi misafirliği anlamıyorum. Kahveye geliyoruz derse kahve yaparım. Çay derlerse çay, yemek derlerse yemek. Biz onu diyoruz ama sen bunu anla ona göre hazırlık yap nedir. İlişkiler hep imalar üzerine kurulu. Netlik yok. Hiç bana göre değil. Bebeğin var boşuna zahmete sokma kendini. Marketten kurabiye al birde kahve yeter bence.

Nasıl içtiklerini sor sade içenleri bi posta, şekerli içenleri ikinci posta yap ver.
İlk pişirdiklerini servis et, soğumasın diye ikram edeyim şekerlileri yapıp geliyorum de.
Kimse senden olağanüstü bir performans beklemiyor, not da vermeyecekler.
Sana kahveye geleceğiz'in açılımı genelde sadece kahve anlamına gelmiyor. Yanına ya ıslak kek yap ya da satın al, kurabiye de ekle tamamdır.

Kahveye gelicez derken oturmaya gelicez diye söyleme çalışmış olabilirler mi? Yani 3 5 elinizden geldiğince ikram hazırlayıp olmazsa bir kısmını hazır alıp çay koysanız daha mı şık olur. Boş boş kahve nasıl karşılanır evinize ilk kez gelecekler. Pek bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…