Kalbim kırıldı..

Amın canım amın.allah herseyı bılır.bıze bu sıkıntıları verıyosa elbet bı bıldıgı vardır

evet dediğine kesinlikle inanıyorum. evlilikler 3 yılda ancak yerine oturuyor deniliyor ya doğruluğuna inanmaya başladım artık. eskiden öyle çok tartışırdık ki artık ayrılmalıyız diye düşünürdük hep ama sonra rayına girdi herşey fakat bu sefer de sanırım fazla tartıştığımız günlerden kalma bir saygısızlık problemimiz var. onları böyle bağırıp çağırırken videoya alıp seyrettirmenin faydası olabilr mi acaba :uhm:

Kırılmakta çok haklısın.
Çok büyük kabalık ve saygısızlık etmiş.
Ama keşke konuşmak istediğinde ertelemeyip kırgınlıklarını anlatsaydın, içindekileri dökseydin.
İnsan içindekileri söylemediği her an daha fazla büyütüyor ve küçük de olsa kocman bir kar yumağı haline dönüşüyor.

doğru haklısın aslında başta konuşmak daha iyidi ama o kadar kırgın ve kızgındım ki içimden hiç konuşmak gelmiyordu. kaldı ki ağladığımı da görmesini istemiyordum. bana acımasından çok hak vermesini saygı göstermesini istiyorum..
ya bizim yaşadıklarımızdan daha büyük şeyler yüzünden tartışan insanlar var ama bi o kadar da aralarındaki ses tonunu ayarlamayı bilip karşısındakinin eşi olduğunu unutmadan diyeceklerini diyen insanlar da var.. bunları düşündükçe insan niye bunlardan biri de biz olmayalım ki diyor.. ve dediğin gibi düşündükçe büyütüyor içindeki kırgınlığı kızgınlığı..mafoldumben

Canım bazı insanlar yapısı gereği
agresif ve sinirlidirler
tamam budemek değildir ki
insanlara saygısızlık yapılsın
eşlerini kırsınlar
ama maalesef bazen insanlar değiştiremeyeceğimiz
özelliklere sahip oluyorlar...Hangi yolu denesek
değişmeyen bir eş çıkıyor karşımıza.
9 aylık evliyim ama çok büyük kırgınlıklarım oldu
bazen bende saygımızı yitirdiğimizi düşünürüm
eşimde bu düşünceme katılır hatta
oturur konusuruz hallederiz...
başa döndüğümüzde olur

aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali
bazen eşlerimizi hoş olmayan davranışlarıylada
kabul etmeye çalışmalıyız...
başka çere göremiyorum

doğru söylüyorsun. zaten benim istediğim bana hiç bağırmasın değil ki, bu bi hayal biliyorum :)
istediğim sadece ne derdimiz varsa dört duvar arasında çözmek birbirini aşağılamadan..
oturup biz de konuşuyoruz ama konuşmaktan da yorulduğumu düşünüyorum artık çünkü geçerli bi faydasını göremedim..

böyle bir gerçeklik yok canım...ve doğru olan da bu değil zaten...hele evlilikte....durumun hakkında söyleyebileceğim seni sevdiğini biliyorsan ve eninde sonunda özür diliyorsa,konuşmak istiyorsa zaman herşeyi düzeltir...

bu arada 1 buçuk yıllık evliyim neler yaşadık ne kadar sesimizi yükselttik birbirimize ama beni en iyi anlayan insan o onu da ben....birbirimize ulaştık ve konuşabilmeyi başardık artık herşey yerine oturdu...dilerim zamanla siz de bunu başarabilirsiniz...

Son düzenleme:
9 aylık süreçte 9 bin sefer konuşmusuzdur
artık görmezden geliyorum,sinirlerimi yatıştırıyorum
baktım hep ben evliliğimiz nereye gidiyor diye düşnüyorum
artık ondan da vazgeçtim olduğu gibi kabul ettim
yaşayıp gidiyoruz,konuşamıyorsak yapacak birşey yok diyorum
defalarca denediğim birseyde başarılı olamıyorsam eğer
düzeleceğine inanmakta saçmalık olur
ben çok sinirliyimdir,eşim sakin başlar konusmaya
onun bu sakinliği beni deli eder...sonra başlarız işte :)

beni sevdiğini biliyorum ben de onu seviyorum zaten sevmese insan niye katlansın ki. dediğin gibi böyle zamanlar dışında birbirimizi bizden başka daha iyi anlayan yok. konuşmakla mı çözdün sorununuzu yanlızca?

ben de çoğu zaman aynı şekilde yapıyorum söylemiyorum bile kızdığımı söylemeyince o da zaten farketmiyor ve konu büyümediği için geçip gidiyor.
ama galiba ogünlük geçiyo konu insanın içinde unutsa da yer ediyo.

arkadaşım sen saatlerce ağlamışsın tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış konuşmadan senin nekadar rencide olduğunu anlamasının imkanı yok sen konuş anlamamış gibi görünsede içine yer eder

bu ilk değil ki canım biliyor olması gerekmez mi kırgın olduğumu?
bu akşam konuşuruz büyük ihtimal. küs kalmak istemiyorum çünkü bir işe yaramıyor. inşallah bu son olsa da rahat etsek.

Tabii ki insanın içinde yer ediyor
hatta o günlük bile geçmiyor
şahsen ben çok hassas biriyim
kafama çok takarım,üzülürüm
ama eşim rahat,dediğin gibi
ben dile getirmesem farkına bile varmaz
aslında çok iyi farkında olduklarını
düşünüyorum ancak işlerine gelmiyor
çünkü bize içten içe susmayı öğretmeye
çalıştıklarını düşünüyorum...

he nereye kadar susarım onuda bilmiyorum :)

konuşarak değil aslında sevgimiz çözdü herşeyi...ikimizde baskın karakteriz sanırım hiç alttan alamadık başlarda sonra baktık ki olmuyor birbirimizi yıpratıyoruz, ilk aylarda resmen ne seninle ne sensiz durumları yaşadık... sonra ben kendimi onun yerine koyarak düşünmeye çalıştım, sabırla kendimi ona anlatmaya çalıştım, o beni anlamaya çalışarak yaklaştı ve birbirimizi eğitip büyüttük...ben de çok üzülmüştüm başlarda hiç istemiyordum ben de öyle 4 4 lük hayal ediyordum ama insanız mümkünü yok...

dedim ya gerçekten seviyorsanız birbirinizi hiç yıpratmayın boşuna...

düşünüyorumda bana öyle çok şey kattı ki aslında o tartışmalar...

ha hoşlanmadığım tavırlarını surat asarak ya da küserek anlatmaya çalışmadım ona, üzüldüğümü ve hiç hoşlanmadığımı söyledim hep...öyle anlar geldi ki "seven insan nasıl böyle davranır" diye delirdiğim zamanlar oldu...ama gözlerine baktığımda o ışıltı beni hep sakinleştirdi...ve biliyoru eminim ki, dünyada onu en çok seven insan benim, beni de o....bundan en ufak bir şüphem olmadı hiç....

aslında yazmak istediğim çok şey var ama şimdilik budur pek vaktim yok...dilerim halledebilirsiniz sorunlarınızı...

Son düzenleme:

aynen dediklerine katılıyorum. öğrendikleri bu aslında. anneler susuyor babalar kızıyor hep. ama benim öğrendiğim bu değil. ben hiç babamın anneme bağırdığını duymadım. aksine mesela annem ve babam arasındaki ilişkiye özenmişimdir mesela annem kızar babam iyi iyi tamam der annemin doğru olduğunu içten içe kabul eder. asla onu bağırarak aşağıladığını görmedim ve bunu kendi evliliğimde yaşamak sanki başarısızlıkmış gibi geliyor bana.
bunun tam tersi eşimin annesi ve babasının anlaşma şekli böyle değil kayınpederim sesini yükseltse de kayınvalidem alttan alır. eşimin davranışları da sanki bizim de böyle olmamız yönünde gibi geliyor bana.
böyle düşününce de kızamıyorum ona çünkü ben nasıl eş olmayı anne babamdan birbirne bağırmadan halletmek olarak gördüysem o da baba bağırabilir anne bağıramaz olarak ögrmüş için için..
bu da nasıl halledilir bilemiyorum.

küsmenin çözüm olmadığını bildiğim halde kendime hakim olmadım küstüm ve sanırım söylediklerinden küsmekten ziyade içimdekilerini dökmenin ve onu da dinlemenin daha etkili olacağını anlıyorum. denemiştim aslında ama galiba sürekli bunu yapmam gerekiyor.

keşke benim kadar o da kendini benim yerime koysa da öyle davransa.
teşekkür ederim yorumların için,çok sağol.yerimseniben

bak olayı çözmüşsün aslında...herkes sadece kendi doğruları var zannediyor....ama sizin evliliğiniz, yaşadıklarınız, hayatınız bambaşka, ne sen annensin ne de o babası...bunu anlamasını sağlar sen de bunun farkında olarak yaklaşırsan çözülebilir...

o kendi ailesinde büyüdü sen kendi ailenle büyüdün şimdi ise ortaya başka bişey "sizin aileniz" çıktı...iletişim yöntemleriniz de farklı olmalı, başkalarına özenmek yerine kendi doğrularınızı oluşturmalısınız..

sen sabırla yaparsan bunu erkekler öğreniyor emin ol, hele seven erkek daha çabuk öğreniyor...hem sen bunu sadece onun için değil daha olgun, daha mutlu bir birey olabilmek adına kendin için de yapmalısın....

rica ederim, bişeyler katabildiysem ne mutlu bana

Son düzenleme:

bu sorunu çok önceden farkettim ve konuştum onunla. mesela ilk başlarda annesi ve babasının yanında da bana laf söylüyordu sonra babası da uyardı ben de konuştum. bunun böyle olmayacağını anne baba da olsa onların da eninde sonunda tartışmaya katılıp aranın soğuma ihtimali olduğunu söyledim. sonra artık bizim aile olduğumuzu konuştuk, sorunların ikimizin sorunları olduğunu konuştuk ve bu sorun çözüldü gibi. hatta o konuşmamızın arasında aramıza kimseyi sokmamak için söz de verdik birbirimize şimdi biri bana laf söylediğinde koruyor beni ama kendisi yine bağırıyor o sorunu halledemedik işte.
sanırım akşam etraflica tekrar konuşmak en iyisi.

kesinlikle sen sorunun çözümünü biliyorsun zaten ki bir tane çözmüşsün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…