• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Vücudumdan ne kadar su ya da yağ gittiğini ben de öğrenmek istiyorum aslında.
Diyetisyen hangi yöntemle ölçüm yapıyor?
Tartıyla mı?
Devlet hastanelerindeki diyetisyenlerde de bu tür ölçüm yapan cihazlar var mı?

Çikolatanın asıl hammadesi kakao yağı.
Sarı renkli bir tür yağ.
Bunun yanında yan bileşenler de var elbet.

evet var canım her diyetisyende =) bence de gidip bi ölçüm yaptırmakta hatta düzenli olarak gidip bunu takip etmekte fayda var ben mesela hedef kiloma ulaştığımda da ayda bir kez fln mutlaka gidicem diyetisyene zaten sporu bırakmayı hiç hiç düşünmüyorum zayfılıktan ölsem gene bırakmam =D

Tebrik ederim canım :71:
Kilon ve verdiğin kilo kıyaslandığında başarının ne kadar büyük olduğu daha iyi anlaşılıyor...

80-90 kilo olan birinin bu kiloyu vermesi büyük bir başarı değil, hatta son derece normal.

Ama senin bunu başarman gerçek bir başarı, kendini ödüllendirmelisin :)

Darısı bizlerin başına... :nazar::nazar::nazar:
çok çok çok teşekkür ederim hayatımmm :16: bugün profiterol yiyerek ödüllendirdim aslında bi nevi ;) gerçi yediğim zaman bilmiyodum henüz 68 olduğumu ama olsun tam da spora gitmeden önce yemiştim de :66:

Her gün pasta alan, börek ve çörek yapan bir anne varken evde kilo vermek zor olsa gerek :1:

haha bende aynı durumdaydım gerçi burda da sürekli çeşit çeşit yemek tatlı çıkıyo ama tutmak lazım boğazımızı başka türlü olmuyomuş yani 1 dlmden bişi olmaz denerek olmuyomuş senelerim geçti bu şekilde :50:

Özellikle diyet ve kilo verme döneminde canı tatlı çekenlere keçiboynuzu tavsiye edildiğini biliyorum ama keçiboynuzu ve çikolata arasında nasıl bir ilişki olduğunu bilmiyorum.

SANIRIM BEN BISILER BULDUM BAKIN ISTEDIM...
Keçiboynuzu bu tadı veriyor size, üstelik kakaonun yarısı kadar yağ içeriyor. İçinde çikolatada olduğu gibi uyarıcılar yok, kafein içermiyor; uykunuzu kaçırmaz. Keçiboynuzu tozunu kakao kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz. Günde 2-3 adet keçiboynuzu yiyerek çikolata tutkumdan kurtuldum. Şimdi de havaların soğuduğu, tatlı ihtiyacımızın arttığı şu günlerde 400-500 kalorilik bir tatlı yiyeceğime keçiboynuzunu tercih ediyorum.

Bir de kızlar ben spor yapmayı hıc sevmıorum ne olcak benım sonum ben de bılmıorum:( zayıflarken kollarımda sarkma oldu...bunu ıcın bı tavsıyesı olan varmıdır?yaz olsa yuzerdım ama...

SANIRIM BEN BISILER BULDUM BAKIN ISTEDIM...
Keçiboynuzu bu tadı veriyor size, üstelik kakaonun yarısı kadar yağ içeriyor. İçinde çikolatada olduğu gibi uyarıcılar yok, kafein içermiyor; uykunuzu kaçırmaz. Keçiboynuzu tozunu kakao kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz. Günde 2-3 adet keçiboynuzu yiyerek çikolata tutkumdan kurtuldum. Şimdi de havaların soğuduğu, tatlı ihtiyacımızın arttığı şu günlerde 400-500 kalorilik bir tatlı yiyeceğime keçiboynuzunu tercih ediyorum.

ben sevmem ki keçiboynuzu ya :S bi kez yemeye çalıştım bunu yiyceğime hayat boyu tatlı-tuzlu hiçbişi yemem diye bıraktım yani cidden vazgeçiriyo çikolatadan bu açıdan :27:

Bir de kızlar ben spor yapmayı hıc sevmıorum ne olcak benım sonum ben de bılmıorum:( zayıflarken kollarımda sarkma oldu...bunu ıcın bı tavsıyesı olan varmıdır?yaz olsa yuzerdım ama...

dumble çalış hayatım int den kol sıkılaltırma egzersizleri diye bak dumble larla hareketler fln var onları yap

Keçiboynuzunu gördüm ama hayatımda hiç yemedim :)
Acıkmayı geciktiriyormuş, tatlı isteğini de gideriyor, aslında denemek lazım...

dumble çalış hayatım int den kol sıkılaltırma egzersizleri diye bak dumble larla hareketler fln var onları yap

walla ben de zorla yedim bugun sanki tahta kemiriormusum hıssıne kapıldım walla ıyy...
en ıyısı lıght pudıng yemek:)

tamam saolasın bakarım.bende kum doldurdum sıselere ole calısıorum ama fayda etmıor sankı.bı arkadasım bıomınera almıs ıse yarıo dedı ama bılmemkı..sıkılastırıcı urunler cok ama hangısı ıyı kımbılır?

Keçiboynuzunu gördüm ama hayatımda hiç yemedim :)
Acıkmayı geciktiriyormuş, tatlı isteğini de gideriyor, aslında denemek lazım...

sımdı sole solıyım ben bugun yedım ama katır kutur ıdı...bılemedım.sıcak suya koymak lazımmıs.bu bır.ıkıncısı en guzelı yogurtla karıstırmakmıs yada sutle.kecıboynuzunu rondoda cekıp un halıne getırınce kakaodan farkı yok...

kızlar hakkınızı helal edın...
girip haber veremedım...
kilomda bu hafta bı degısım yok...
nisanlım geldı bu yuzden nete gırcek fırsatım olmadı, gecmısı okuyamıyorum suan, pazartesı gorusuruz...

sımdı sole solıyım ben bugun yedım ama katır kutur ıdı...bılemedım.sıcak suya koymak lazımmıs.bu bır.ıkıncısı en guzelı yogurtla karıstırmakmıs yada sutle.kecıboynuzunu rondoda cekıp un halıne getırınce kakaodan farkı yok...

Denemekte faydar var.
Şu an tadını çok merak ettim :)

girip haber veremedım...
nisanlım geldı bu yuzden nete gırcek fırsatım olmadı, gecmısı okuyamıyorum suan, pazartesı gorusuruz...

Gözün aydın, nişanlın gelmiş canım :16:

Vücudumdan ne kadar su ya da yağ gittiğini ben de öğrenmek istiyorum aslında.
Diyetisyen hangi yöntemle ölçüm yapıyor?
Tartıyla mı?
Devlet hastanelerindeki diyetisyenlerde de bu tür ölçüm yapan cihazlar var mı?

Çikolatanın asıl hammadesi kakao yağı.
Sarı renkli bir tür yağ.
Bunun yanında yan bileşenler de var elbet.

Anladım canım artık yok bana çikolata yemek dolapta dursunlar öylece uzun bir müddet. :)

airlikfeer -

tatlım dün 56.3
bugün 55.4
fark 900 gram

harikasın tatlım çok iyi bravo tebrik ederim bende denicem o zaman kan şekeri düşme tehlikeside yok :66::66:
edaca

Merhaba kızlar dün hiç giremedim foruma misafirlerim vardı ölçüyüde biraz fazla kaçırınca elim gitmedi yazmaya bugün tam gaz devam ediyorum diyete 1000 kalaoriyiyi aşmamaya çalışacam umarım başarırım

yola devam şekerim ayda bir ölçü kaçırmalısın iki ye yer yok :20: ( :51: )

independent -

Alıntı serapkayra kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
kilo vermek o kadar mutluluk vericiki bunu hiçbir şekilde hiçbir yiyeceğin bozmasına izin veremem sende böyle düşün.. tartıya çıkıpta bir kilo gitmişi görmekten aldığın hazzı yemekten aldığın pişmanlığa değişmezsin
evet aynen öyle canımm idolumm sensin senin izindeyimmm bugün tartılcam hayırlısıyla inşallah akşama mutlu bi haber veririm sizlere =)

tamam canım takip et izlerimden :1: mutlu habrini alırım inşallah :54:
uruz -

Kilo verenleri çok tebrik ederim

Serapçım neden böyle oldu bilmiyorum ama hala atlatabilmiş değilim.
Diyet değişikliği planlıyordum ama şu an mümkün görünmüyor.
İlaçla ve bitki çaylarıyla geçiştirmeye çalışıyorum.

Dünkü listem
Bütün gün bitki çayı içtim, kaç bardak içtiğimi bilmiyorum bile.

1 kg salatalık
110 kalori

650 gr yoğurt
325 kalori

3 portakal
150 kalori

100 gram peynir
260 kalori

2 dilim ekmek
160

toplam:1005 kalori

canım tanıyamadım bi an seni yaa:1: evet diyetini değiştirme bir müddet bünyen daha da şaşırır :26: Ödem söktürücü bitki çayları nelerdir? - UZMANTV suyu bile sıcağa yakın ve bol bol içersek vücuttaki ödem atılırmış canım.. bir de bol maydonoz her öğün yemeğe devam et :13:

independent canım gözün aydın 68 :65: süpersin tebrik ederim :nazar::nazar::nazar:

kızlar dünkü ayran detoksunda sonra bugün 56.6 oldum 400 gr gitmiş zaten öyle 1 kilo falan beklemiyordum bir günde 400 gr çok iyi bence
:66:

Anladım canım artık yok bana çikolata yemek dolapta dursunlar öylece uzun bir müddet. :)

Canım insan bedeninin yağa da ihtiyacı var, yağı da eksik etmemek lazım :)
Önemli olan miktarı aşmamak.
Kalori dahilinde çikolata yemenin bir mahsuru yok canım :16:

Serapçım
Ayran detoksu sonucunda 400 gr vermişsin, çok güzel :)
Hem senin kilonda birinin 1 kg vermesi çok zor.
Kendi kilona göre çok güzel bir başarı elde etmşsin :16:

Bugün, düne göre daha iyiydim ama hala sorunu çözebilmiş değilim.
Su ve bitki çaylarıyla durumu idare etmeye çalışıyorum.
Desteğin ve gönderdiğin link için de çok teşekkür ederim canım :54:

dene dene tadı çekınce daha hoş...marankı bunun lokumunu yapmış satıormus

( :51: )

tamam canım takip et izlerimden :1: mutlu habrini alırım inşallah :54:

independent canım gözün aydın 68 :65: süpersin tebrik ederim :nazar::nazar::nazar:

kızlar dünkü ayran detoksunda sonra bugün 56.6 oldum 400 gr gitmiş zaten öyle 1 kilo falan beklemiyordum bir günde 400 gr çok iyi bence
:66:

teşekkür ederimm idolumm :71: :69: seninde maşallahın var kilonun azlığına rağmen 1 günde 400 gr süper bence :nazar::nazar::nazar::16::29::119::124:

bu da 65 e indiğim zaman yapacağım ödüllendirme olsun =) %70 kakao içeren bi çikolata yiyimm
:125: :125:

Canım insan bedeninin yağa da ihtiyacı var, yağı da eksik etmemek lazım :)
Önemli olan miktarı aşmamak.
Kalori dahilinde çikolata yemenin bir mahsuru yok canım :16:

Serapçım
Ayran detoksu sonucunda 400 gr vermişsin, çok güzel :)
Hem senin kilonda birinin 1 kg vermesi çok zor.
Kendi kilona göre çok güzel bir başarı elde etmşsin :16:

Bugün, düne göre daha iyiydim ama hala sorunu çözebilmiş değilim.
Su ve bitki çaylarıyla durumu idare etmeye çalışıyorum.
Desteğin ve gönderdiğin link için de çok teşekkür ederim canım :54:

Ewet yok aslında ama ben kendime engel olamamki bi yemeya başlarsam 1 koca paket biter en iisi hiç yememek bir müddet. :D

68 kiloyummmmm :66: :66: :66:

ne demek canım rica ederimmmm :16: :16:

ama bu sana özel bişimiş canım ya ben mesela bu hafta salatalık baya tükettim ona rağmen hem de regl olmama 2 gün fln kalmış olmasına rağmen ödemden 1 kg gitmiş dedi bugün diyetisyenim yağdanda gitmiş 1 kg 68 kiloyum artıkk :66: özellikle sordum bi etkisi olur mu diye salatalığın çoğu su dedi ödem yapar veya ödem sökmeye yarar diye bişi diyemeyiz sadece az su içtiğin günlerde tüketmeni özellikle önerebilirim ama ödeme bi etkisi olmaz dedi :97: ben çok severim çünkü bi de kahvaltıda domates-salatalık vazgeçilmezimdir yani :97:

bu da bugünkü listem :

kahvaltı: 1 kk peynir,3 domates,1-1,5 salatalık,1 dlm kepekli ekmek, şekersiz çay
öğlen: 250 gr kadar yağsız yoğurt,3-4 dlm beyaz ekmek, yaklaşık 1 tbk bezelye yemeği (etsiz)
ara:100 gr kadar yaklaşık profiterol
akşam:knor çabuk çorba domates

[1] Knorr Çabuk Çorba (Domates) 1 ADET 84.00
[2] Bolulu Hasan Usta Profiterol 1 100 gr 208.00
[3] Etli Bezelye 1 PORSİYON 285.00
[4] Sütaş Light Homojenize Yoğurt 250 gr 147.50
[5] Ekmek 3 DİLİM 195.00
[6] Domates 3 ADET 42.00
[7] Salatalık (hıyar) 1.5 ADET 16.50
[8] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
[9] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[10] Ekmek 0.5 DİLİM 32.50

Toplam : 1140.50kal.

tatlım çok tebrik ederim. çok güzel vermişsin kilonu :)

bu arada ayurvedada 3 ana tip bu tiplerin birleşimiyle oluşan ara tipler de dahil 6 ara tip toplam 9 vücut tipi yani dosha var canım. bu 9 tipin 4üne salatalık yasak. yani neredeyse yarısına. night bu 4 tipten biri olabilir diye ben salatalığın ödem yapabileceğini söyledim. alerjik reaksiyon gibi düşün. çok yararlı, toplumun büyük kısmına faydalı olan bir şey bir kısmına ters etki yapabilir. malesef diyetisyenler ya da herhangi bir duyarlılık-alerji testi yapmayan dolayısıyla istisnaların duyarlılığını bilmeyen doktorlar istisnalar kaideyi bozmaz diyerek kabul edilmiş ama ıspatlanmamış savları söylemekte diretebilirler. kekik ödem attırıcıdır. ama kekiğe alerjisi olan birisi kekik yediğinde şişer, salatalık için de aynı şey söz konusu olabilir. daha bireysel ve ilgili çalışan doktorlar zaten bu noktaları göz ardı etmez. o yüzden ezbere konuşan bir diyetisyeni pek de dikkate almıyorum ben bu konuda. onun dışında ben de domates-salatalığı çok sever ve arada baya kaçamak yaparım onlarla :)

1983 canım senin mesajını okuyana bugün biraz salatalık yemiştim ama okuduktan yemeyi bıraktım.

Etkisini yarın göremicem büyük ihtimalle ama salatalık yemeyi kestim, birkaç güne kadar etkisini göreceğimi düşünüyorum.

Batıda da ayurvedanın aynısı olmasa da york testine dayanan york diyeti var.

Testlerle hangi besinlere direncin var, hangi besinlere karşı direncin yok öğrenip ona göre tamamen sana özel diyet hazırlıyorlar.

Herkeste aynı etkiyi yaratmaz elbette ama ben salatalığın bendeki etkisini öğrenmek için birkaç gün salatadan uzak durmak istiyorum :)

evet canım, york testi hatta bilimum alerji testleri batı tıbbında aynı işlevi görüyor. inşallah sorunun çözümünü biran önce bulursun ve kaynağını belirlersin de bir daha aynı sorunu yaşamazsın. ben sadece sorunun kaynağı salatalık olabilir dedim, emin olmadığımı bir daha belirteyim daha fazla tepki almamak için :)

girip haber veremedım...

iyi haftasonları ve hasret gidermeler arkadaşım :)

serapcım seni de tebrik ederim, 400 gr çok güzel bir rakam. arada sırada uygulamak lazım galiba bu detoksları.

kızlar hepiniz çok iyi gidiyorsunuz. ben ilaç içiyorum diye dikkat etmiyorum ama 500 gr vermişim cumadan beri. salı günü yani ayın 1inde tamamen aranızdayım. hepinizi kocaman öpüyorum.

Son düzenleme:
3 günlük yediklerim
26.02.2010
[1] Çiğ Köfte 2 ADET 100 100
[2] Ekmek 2 DİLİM 130 130
[3] Tavuk Sote 1 PORSİYON 230 230
[4] Marul Salata 1 PORSİYON 93 93
[5] Tavuk Sote 1 PORSİYON 230 230
[6] Pide 80 GRAM 212.8 212.8
[7] yumurta 1 adet 80 80
[8] Zeytin (Siyah) 20 GRAM 41.4 41.4
[9] Maydanoz 10 gr 4 4
[10] Domates 1 ADET 14 14
[11] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110 110
Toplam : 1245.2 kal.

25.02.2010

[1] Sahanda Yumurta 0.5 PORSİYON 80 80
[2] Marul Salata 1 PORSİYON 93 93
[3] Milföy 2 ADET 380 380
[4] Şeker (toz) 20 GRAM 80 80
[5] ETİmek Klasik 10 GRAM 40.1 40.1
[6] Kremşanti 0.250 PORSİYON 35 35
[7] Tepsi Börek 1 PORSİYON 421 421
[8] Kısır 3 YEMEK KAŞIĞI 187.5 187.5
[9] Beyaz Peynir 10 GRAM 25 25
[10] Domates 1 ADET 14 14
[11] Maydanoz 10 gr 4 4
[12] Zeytinyağı 10 GRAM 93 93
[13] Sucuk 40 GRAM 180 180
[14] Ekmek 3 DİLİM 195 195
Toplam : 1827.6 kal..

24.02.2010

[1] Domates 1 ADET 14 14
[2] Portakal 1.5 ADET 75 75
[3] Ekmek 3 DİLİM 195 195
[4] Patlıcan Dolması (etli) 2 ADET 448 448
[5] Ekmek 1 DİLİM 65 65
[6] Sulu Köfte 1 PORSİYON 256 256
[7] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110 110
[8] Patates Kızartması (orta) 0.5 ADET 140 140
[9] Domates 1 ADET 14 14
[10] Zeytin (Siyah) 40 GRAM 82.8 82.8
Toplam : 1399.8 kal.

tatlım çok tebrik ederim. çok güzel vermişsin kilonu :)

bu arada ayurvedada 3 ana tip bu tiplerin birleşimiyle oluşan ara tipler de dahil 6 ara tip toplam 9 vücut tipi yani dosha var canım. bu 9 tipin 4üne salatalık yasak. yani neredeyse yarısına. night bu 4 tipten biri olabilir diye ben salatalığın ödem yapabileceğini söyledim. alerjik reaksiyon gibi düşün. çok yararlı, toplumun büyük kısmına faydalı olan bir şey bir kısmına ters etki yapabilir. malesef diyetisyenler ya da herhangi bir duyarlılık-alerji testi yapmayan dolayısıyla istisnaların duyarlılığını bilmeyen doktorlar istisnalar kaideyi bozmaz diyerek kabul edilmiş ama ıspatlanmamış savları söylemekte diretebilirler. kekik ödem attırıcıdır. ama kekiğe alerjisi olan birisi kekik yediğinde şişer, salatalık için de aynı şey söz konusu olabilir. daha bireysel ve ilgili çalışan doktorlar zaten bu noktaları göz ardı etmez. o yüzden ezbere konuşan bir diyetisyeni pek de dikkate almıyorum ben bu konuda. onun dışında ben de domates-salatalığı çok sever ve arada baya kaçamak yaparım onlarla :)

evet canım, york testi hatta bilimum alerji testleri batı tıbbında aynı işlevi görüyor. inşallah sorunun çözümünü biran önce bulursun ve kaynağını belirlersin de bir daha aynı sorunu yaşamazsın. ben sadece sorunun kaynağı salatalık olabilir dedim, emin olmadığımı bir daha belirteyim daha fazla tepki almamak için :)

iyi haftasonları ve hasret gidermeler arkadaşım :)

serapcım seni de tebrik ederim, 400 gr çok güzel bir rakam. arada sırada uygulamak lazım galiba bu detoksları.

kızlar hepiniz çok iyi gidiyorsunuz. ben ilaç içiyorum diye dikkat etmiyorum ama 500 gr vermişim cumadan beri. salı günü yani ayın 1inde tamamen aranızdayım. hepinizi kocaman öpüyorum.

canım tepki olarak algılama lütfen ben sadece yardımcı olmaya çalışmıştım :26: tabi ki herkesin bünyesinden bünyeye değişir besinlere gösterilen tepkiler ben sadece şu anda diyetisyene de gittiğimden burdaki sorularınızı sorunlarınızı çözmeye bi uzmana danışmaya yönelik sormuştum o da zaten kesin yapmaz demedi farkettiysen yapar ya da yapmaz diyemeyiz genel olarak dedi

bu da kahvaltım kızlar 10.30-11.00 arası

[1] Domates 2 ADET 28.00
[2] Salatalık (hıyar) 2 ADET 22.00
[3] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[4] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
şekersiz çay

Toplam : 180.00kal.

Canım hepimiz kendi bilgi ve deneyimlerimiz dahilinde birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Bunları tepki olarak algılama lütfen, sadece beyin jimnastiği yapıyoruz, irdeliyoruz :1:

Rahatsızlığın geçmedi mi hala?
Tam manasıyla diyet yapmasan da 500 gr vermişsin, çok tebrik ederim canım :16:

Back
X