Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419

canım listen güzel aslında tek zararlı olan papates kızartması o olmasaymış çok güzel bir liste olurmuş ..
kayısıyı mutlaka gün içersinde sık sık ye bağırsak sorunu yaşamazsın.. Ben Bursa lıyım arkadaşım Malatya lı ondan istedim o getirtiyor kayısının sarı halinde oanından değilde gül kurusu dediklerinden , onda sarı rengini korusun diye koruyucu katkı falanda yok o yüzden gül kurusunu tercih ettim ...
çevrendeki tüm olumsuz şartlara rağmen sen gayet iyi gidiyorsun kendini bu konuda eleştirme ilk önce sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzın olarak benimse kilolar yavaş yvaş gider ..

Hanımlar rica etsem 100 gramda kaç tane zeytin olduğunu söyleyebilir misiniz?
Normal boy, siyah zeytinden bahsediyorum.
Mutfak tartısı olan arkadaşlardan rica ediyorum :)

28 zeytin 100 gr yapıyor canım şimdi tarttım

bravo canım

canım o aslında kızartm değil tavuğun yanında dilimında patates ama biraz sosluydu nasıl hesaplatsam bilemedim o yüzden öyle hesaplattım =/ bende kayserideyim burda ancak marketlerde ve aktarlarda kuru kayısı bulabilirim aktarlardakiler fln da çok tozlu olur ben marketten pakette alayım en iyisi ama önerini dikkate alacağım sarımsı değil de daha gül kurusuna yakın renkte olanından seçmeye çalışacağım =) teşekkür ederim =)

Serap çok teşekkür ederim
Sana da zahmet verdim, kusura bakma :)
Ama bu bilgi eminim hem benim hem de diğer arkadaşların çok işine yarayacak.
Ben ortalama bir rakam belirleyip 25 zeytin = 100 gr diyorum o zaman :)

28 zeytin 100 gr yapıyor canım şimdi tarttım

Serap çok teşekkür ederim
Sana da zahmet verdim, kusura bakma :)
Ama bu bilgi eminim hem benim hem de diğer arkadaşların çok işine yarayacak.
Ben ortalama bir rakam belirleyip 25 zeytin = 100 gr diyorum o zaman :)

rica ederim canım ne demek 25 zeytin = 100 gr

marketlerde ki paketlerde bu kayısının adı gül kurusu olarak geçiyor zaten .. ara öğün olarakta iyi bir seçenek aslında, ben birde kuru erik aldım 2 kayısı 2 erik yiyp üzerine bol bol su içince hem tok tutuyor hemde bir ara öğün olmuş oluyor ... fasfodtan uzak kalmak için çantada taşınmalı bence

o zaman bende gül kurusu şeklinde ararımm =) erik hiç raslamadım ama yarın ona da bakarım canım çok haklısın bende farkettim bunu kendimde ara öğün yapmadığım zamanlar iradem daha zayıf oluyor fast food lara karşı

bugün yediklerim
[1] Bulgur Pilavı 1 PORSİYON 291
[2] Sütaş Lor Peyniri 10 GRAM 11.8
[3] Çavdarlı Ekmek 2 DİLİM 110
[4] Bal 0.3 YEMEK KAŞIĞI 21
[5] Mantı 1 PORSİYON 490
[6] Armut 0.5 ADET 35
Toplam : 958.8 kal. +1 dilim pudingli bisküvili pasta kaç kalori olduğunu bilmiyorum
içimdeki bu tatlı canavarını öldürmek istiyorum

saat:6 :yarım çay bardağı süt
saat:11.20 1 tane muz
saat:14.20 1çay bardağı haşlanmış kepekli makarna içine 3yk kadar yğurt az sarımsak az tuz
ara:10 tane antep fıstığı 10 tane kuru siyah üzüm,2 tane badem,1 tane fındık
akşam:2 tane et köfte,1dilim ekmek,2yk kadar mercimek çorbası,1 su bardağı meyve suyu 100% 100 karışık olandan
1litre kadar su .

kızlar pek bilgim yok ama ben bu kalori hesabını çok merak ediyorum ve bende bu şekilde hesaplamak istiyorum acaba bugün kaç kalori yemişim gerçi diş çektirdim ondan bu kadar düzensiz oldu ama normalde günde 1.5 saat yürüyüş yapan biriyim aslında bugün ancak çocuğun peşinden geldim gittim evin içinde o kadar.
acaba kalori olarak verebilir miyim ki .

bu ayın 16 sında bu diyette 2. ayım dolucak ... 8 kilo verdim kalori sayma yöntemi bana göre hem eğlenceli hemde sağlıklı bir diyet . Daha önce ne yediğimi pek bilmiyormuşum kalori sayarak ve enerji değerlerini öğrenerek ne yediğimin farkına vardım meğer o hiçe saydığım gün içerisindeki atıştırmalıklar topladığımda ne kadar çok kalori oluyormuş şimdi yemeğin tadına bile bakarken dikkate alıyorum :) çocukların artıklarını da yemiyorum bahçedeki kedi yiyor ...
kalorinin kafadan hesabı 700-800 civarlarında bana göre ve az yemişsin 2 kaşık mercimek çorbasını bir kase yapman daha iyi olurdu .. kalorilerini kolari sepeti nden hesaplayabilirsin ...

kalorin az olmasına rağmen bana göre doğru bir menü değil tabii her günde böyle beslenmiyorsun şartlar öyle olmuştur sanırım .. bir meyve yada bir sebze, bir protein gıdası olmalıydı yinede ...

Son düzenleme:
serapkayra canım çok teşekkür ederim verdiğin siteye bbaktım yarın üye olurum incelerim ve yaptığın yöntem güzel olmuş canım.mercimek çorbası içeçektim ama diş çektirdim dikişlerim acıyordu çorbayı kontrol etmekte zorlanıyorum dilimle ancak kat şeyler yiyorum onuda çignemeden de yuttuğum oluyor :26: kalori olarak bende şöyle düşünüyorum bazen ara yapıyorum ben muz 100 kalori diye biliyorum hani 160 lık bir tadella yiyorum mesela akşam ki aramı yapmıyorum bu durumda iki ara yerine bir çikolata yediğim zaman nefsimi öldürmemiş hem de günlük kaloride fazlalık olmaz diye düşünmüştüm aksine sağlıklı mı değil mi o kadarını tabiki bilmiyorum ama hep sağlıklı beslenen biri olmadığım için beni mutlu ediyor bu tarz hesaplamalar.
yarın daha ayrıntılı inceleyeceğim burayı.yardımın için teşekkürler canım iyi geceler.

kızlar gunaydınnn ....

serapcımm bukayısı olayını bende denıyıcem cunkı cok sorun yasıyorummm(((

birde dun dktora gıttım adetle ılgılı bı duzensızlıgım avrdı bı kac aydıırr off yas 30 u gecınce sorunalr basladıı((( adet duzenleyıcı horman ılacı verdıı ve o bıttıkten sonra horman testı fılan yapıluıcakk ılac kullanmam gerekebılır horman ılcaı buyuzden moralım cok bozuk cok korkuyorumm horman ılacları dırek şişiriyor cunkıı kılo almak ıstemıyorum(((((

Günaydınlar...
Ben galiba kürkçü dükkanına geri geleceğim...
Hadi bismillah...

Havalar ısınıyor artık daha fazla savsaklamadan gitmeli kalan fazlalıklar...
Soğuklar yavaş yavaş gittikçe içimdeki enerji çıkıyor ortaya...
Hareket etme isteği geliyor çok şükür...

Şöyle bir başlangıç yapayım hemen...
Günlük kalori hedefim 1400 kalori...
Kaldıgım yerden devam edıyorum...

15 Mart Salı

Sabah

2 dilim kepek ekmeği +3 zeytin+40 gr peynir+domates+salata+1 haşlanmış yumurta+şekersız yesıl cay

Ara

3 kuru kayısı

Motive olsun dıye yazdım bu kadarını kendıme, akşam detaylı gorusuruz

ben diyeti bıraktım kızlar:124:bu kadar yeter

hepinize kolay gelsin inşallah hedefinize ulaşırsınız

benim ilk hedefim 66dan 59a inmekti ben şuan 57 kiloyum:124:

Son düzenleme:

kayısı tam bir mucize canım kesinlikle her gün tüketmelisin...
bu adet düzensizliği sende varmıydı yoksa bu ara mı böyle oldu ? benim ilk defa reglim 15 gün gecikerek geldi ki hiç mi hiç olnamaz benim her ayın aynı gününde gelir oynayan sadece 2-3 gün .. şu 15 günde nasıl bir stres nasıl sıkıntı yaşadım anlatamam ama sanırım bunun nedeni vücudumdaki değişiklik çünkü 8 kilo gibi bir rakam ve yanında değişen beslenme alışkanlığı ... buda regl düzensizliği yapıyormuş bende uzun süreli yaptı ve ben stres yaptıkça dahada gecikti akşam 2 aspirin içtim , adaçayı, yeşil çay içtim ve yogo benzeri nedef egzersizi yapıp yattım sabah adet olmuştum neredeyse sevinçten ağlıcaktım .... hamile olduğuma inanmıştım iki test yapıp negatif çıkmasına rağmen ... çok şükür ki yokmuş öyle bişey ...

güzel bir başlangıç olmuş canım, kaç kilosun şuan hedefin ne vede boyun kaç merak ettim

buda benim listem

sabah 2 yumurta kırdım içine 2 kaşık un ve taze sopan doğradım bir çay bardağı süt ilave edip çıprtım iki defada pişirdim birini ben birini oğlum ve kızım yedi..
yanında 30 gr peynir
3 çay
3 esmer şeker..
ara
2 türk kahvesi
1 sade soda

öğle
2 kuru erik
su
akşam
sütlü şehriye çorbası
salata (daha yemedim )
1 kepekli ekmek

ara
elma

ben diyeti bıraktım kızlar:124:bu kadar yeter

hepinize kolay gelsin inşallah hedefinize ulaşırsınız

benim ilk hedefim 66dan 59a inmekti ben şuan 57 kiloyum:124:

sen hedefine çoktan ulaşmışsın canım tebrik ederim arada gel bizi yokla ama özleriz
ticker ınıda 57 yap barim ulaştığını görüp motive olalım
bundan sonra dikka et diyeti bıraktım deme yinede

2011-03-15 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Uno Denge Light Ekmek 3 1 dilim/22gr 117
[2] Zeytin (Siyah) 5 GRAM 10.35
[3] pınar beyaz light 0.3 100 gr 60.3
[4] Galeta (kepekli) 1 adet 20
[5] Portakal 0.5 ADET 25
[6] Havuç 0.5 gr 0.21
[7] Şehriye Çorbası 2 PORSİYON 230
[8] Uno Denge Light Ekmek 2 1 dilim/22gr 78
[9] Ayçöreği (57gr) 2 adet 462
[10] dankek dilim üzümlü (35gr) 1 adet 131
[11] Tavuk 120 GRAM 258
[12] Ayva 200 gr 126
Toplam : 1517.86 kal.
Hanımlar bugünkü talihsiz kaçamağımı birazdan başlayacağım spor ve birkaç gün haşlanmış sebze yiyerek telafiye çalışıcam.Gergindim biraz bugün,komşuların da ısrarı ile kaçırıverdim

uğrarım tatlım aranıza 2. hedefim di ama ulaşmak istiyorum ona o yüzden değiştiriyorum hemen
yiyorum tatlım ama dikkat edeceğim tabi eskisi gibi yemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…