Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Ben de yeni üyelerdenim. Sizin konuyu başından beri okuyorum. Ama hala bitmedi. Paylaşımlarınız için teşekkürler. İzin verirseniz sizinle devam etmek istiyorum.

ben de 63 kg dan 55 e bugün itibari ile düşmüş bulunuyorum kalori sayımı ile :) hedefim 55 di ama şimdi 52 oldu . ben metabolizması çok yavaş biriyim daha önce rejim yapıp kilo aldığım da olmuştur. troid, şeker de ölçtürdüm kaç kere kilo veremediğim için ama hep normal çıktı. nihayet kalori sayımı ve spor ile vermeyi başardım. metabolizması yavaş birisinin spor yapması şart. ben önceleri hulahoop çeviriyordum yani annem el koyana kadar. sonra jimnastiğe başladım. haftada 4-5 kere 1 saat yapıyorum. ben Tülin Şahin'in nesfit hediyesi olarak verilen kitapçığında gösterdiklerine bir kaç şey ekledim, öyle yapıyorum. bir de kırmızı ve yeşil biberi elektrikli ızgara da yağsız pişirip üzerine light yoğurt döküp yiyorum çoğu kez çünkü çok az kalorisi var ve de doyurucu.. ama ben herkesten az kalori alıyorum. mesela 1200 ün altına düşmeyin diyor herkes ve hesaplara göre günde 2000 kalor almam gerekiyordu kilomu korumak için ama ben zaten hiç bir zaman 2000 kalorilik yemem ki ve buna rağmen 63 e çıkmıştım. ben başlarda 1200 kalori alıyordum, 57 ye düşünce artık sabit kaldı ben de 900 kalori falan alıyorum, aç kamıyorum ama az kalorili şeyler yiyorum sadece. 4 ayda ancak 8 kilo verebildim. benim yediğim kadar az başkası yese herhalde bi deri bir kemik kalırdı ama ne yapayım ben de böyle yaşıyorum artık.bir de bol bol meyve, domates , salatalık, marul, semiz, biber yiyorum. zaten toplasam günde 200-300 kalorilik şeyler. ben et yemediğim için her gün bir yumurta ve gevrekle beraber süt tüketiyorum protein için. eskisinden çok daha sağlıklı hissediyorum şu an :32:

tebrik ederim canım.:nazar:ama inan 1000 kalorinin altına düşüldüğünde, ne kadar az yenirse yensin,sanıldığı gibi bi deri bi kemik kalınmıyor.tersine vücut kendini koruyor ve kilo sabitleniyor.

Ben de yeni üyelerdenim. Sizin konuyu başından beri okuyorum. Ama hala bitmedi. Paylaşımlarınız için teşekkürler. İzin verirseniz sizinle devam etmek istiyorum.

hoşgeldiiiinnn...:71:

evet bende ramazanda kalori saymını tercih ettim :)) burdayım artık

[1] Kiraz 150 gr 108
[2] Cacık 0.10 PORSİYON 13.1
[3] Yoğurt (tam yağlı) 10 GRAM 6.8
[4] Kırmızı Biber 8 GRAM 25.44
[5] Tarhana Çorbası 1 KASE 290
[6] Lokma 30 GRAM 94.2
[7] Kısır 2 YEMEK KAŞIĞI 125
[8] Kırmızı Biber 15 GRAM 47.7
[9] Tavuk Şiş 1 PORSİYON 382
[10] yufka ekmek 0.50 100 gr 76
Toplam : 1168.24 kal.
İlk gün oruçluydum. Bunlar dünkü yediklerim.Buna rağmen fena sayılmazdı. Ama açlık hissetmedim.

Merhaba arkadaşlar,ben de bir sitede kalori sayımı ve yediklerimi not ederek kilo vermeye çalışıyorum,şimdilik iyi gidiyor :nazar: Tavsiye ederim.

Arkadaşlar,sizlerden ricam,kalori sayımı yaptığınız siteleri bana özelden yazabilir misiniz,farklı alternatifler bakıyorum ama bulamadım bir tane dışında,ondan memnunum şimdilik ama kıyaslama yapmak isterdim,msjlarınızı bekliyorum

Sanırım herkes bu yontemden memnun ben de baslamak ıstıyorum kullandığınız sıtelerı ozelden atarsanız sevınırım :-) sımdıden tesekkurler

[1] yufka ekmek 1 100 gr 152
[2] Bitter Çikolata 6 GRAM 43.2
[3] Karpuz 200 gr 52
[4] İzmir Köfte 0.50 PORSİYON 174
[5] Şehriye Çorbası 1 PORSİYON 115
[6] Kısır 2 YEMEK KAŞIĞI 125
[7] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[8] Ezine peyniri 20 GRAM 56
[9] Yumurta (haşlanmış) 60 GRAM 94.8
[10] yufka ekmek 1 100 gr 152
Toplam : 988 kal
2.GÜNÜMDE ALDIKLARIM BUNLAR. Arkadaşlar yeni olduğum için özelden yazamıyorum. Umarım uğrayan arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.

[1] Ayran 1 ADET 92
[2] çoban salata 0.50 porsiyon 57
[3] Yağsız Izgara Et 100 GRAM 167
[4] yufka ekmek 0.30 100 gr 45.6
[5] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[6] Ezine peyniri 20 GRAM 56
[7] Yumurta (haşlanmış) 60 GRAM 94.8
Toplam : 536.4 kal.
3 GÜN DE ORUÇTUM.
biraz az olmuş ama canım birşey istemedi.

Diğer diyetleri yapamayan ya da belli bir süre yaptıktan sonra bu diyetlerden bıkanlar... Kalori sayımıyla zayıflamaya çalışanlar, deneyimlerimizi buradan paylaşalım. :55:

biz her nekadar hayal aleminde yayşamayı istesekte hayat acı ve gerçek ..yani alman gereken kaloriden ancak daha az kalori alırsan zayıflayabilirsin..ben 4 kilo verdim 3 haftada ...börekte yedim,dondurmada yedim,kumpirde yedim,simitte yedim,pizzada yedim bu 3 hafta içerisinde.yani demem oki herşeyin bir kalorisi var 10 tane salatalık yiyeceğine otur çikolatanın üçte birini ye arkadaş....yani diyetlerde onu yeme şunu yeme şu zayıflatıyor şu kilo aldırıyor..heeeeeeeeeeepsi yalan..:24:

1] Kiraz 100 gr 72
[2] soda limonlu 1 adet 68
[3] Ayran 1 ADET 92
[4] Çoban Salatası 0.50 PORSİYON 45
[5] İzmir Köfte 0.50 PORSİYON 174
[6] Sahanda Yumurta 2 PORSİYON 320
[7] Dana Kıyma (yağsız) 70 GRAM 70
[8] yufka ekmek 1 100 gr 152
Toplam : 993 kal
4.GÜN ORUÇTUM.
3 LT SU İÇTİM.

artık hiç açlık hissetmiyorum. Ve çok memnunum. Bugün kilo bildirimi fakat iftar öncesi tartılırım. Yarına yazarım. Bende haftada bir gün tartılıyorum.Kalori sayımı yöntemini çok seviyorum.İstediğim herşeyi yiyorum. Fakat miktarlarını azalttım sadece. Hayatımda tek üzüntüm hareketsiz bir yaşantı olması.Yani spor yapamıyorum.

Arkadaşlar ben aradım taradım iki tane site buldum kalori sayımı yapan ama biri (kilotakibi) hiçbir zaman açılmadı.Diğerine ise (kalorisepeti) başladım ve memnun kaldım ama bugün itibariyle o da hiç açılmıyor.Acaba bu sorunu bir tek ben mi yaşıyorum yoksa sizlerde de mi açılmıyor?Sizlerden yardım istemiştim ama kimseden ses çıkmadı.Bu siteleri nasıl açabilirim veya aynı içerik ve ayarda farklı site bilen varsa benimle paylaşabilir mi?Bu arada şimdiye kadar diyet deneyimlerim olmuştu ama ilk kez bu yöntemle hiç sıkılmadan,zevk alarak diyetimi devam ettiriyordum,o yüzden benim için önemli.

Arkadaşlar ben aradım taradım iki tane site buldum kalori sayımı yapan ama biri (kilotakibi) hiçbir zaman açılmadı.Diğerine ise (kalorisepeti) başladım ve memnun kaldım ama bugün itibariyle o da hiç açılmıyor.Acaba bu sorunu bir tek ben mi yaşıyorum yoksa sizlerde de mi açılmıyor?Sizlerden yardım istemiştim ama kimseden ses çıkmadı.Bu siteleri nasıl açabilirim veya aynı içerik ve ayarda farklı site bilen varsa benimle paylaşabilir mi?Bu arada şimdiye kadar diyet deneyimlerim olmuştu ama ilk kez bu yöntemle hiç sıkılmadan,zevk alarak diyetimi devam ettiriyordum,o yüzden benim için önemli.

Ben kalori spe.tini kullanıyorum. Çok da memnunum. Biraz önce akşam da girdiğimde problem yaşamadım. İstersen sitesine mail at. Yardımcı olacaklardır.

[1] cornetto in love 1 adet 220
[2] Lokma 30 GRAM 94.2
[3] limonata (250ml) 1 büyük bardak 105
[4] Karışık Tost 1 ADET 280
[5] yufka ekmek 1 100 gr 152
[6] Sahanda Yumurta 1 PORSİYON 160
[7] Dana Kıyma (yağsız) 100 GRAM 100
Toplam : 1111.2 kal.

Oruçda 5.günüm. Ayrıca 2 lt su içiyorum.

Kilo bildirimini bugün yapacaktım.
29.07.2011 66,10
05.08.2011 64,70 :65:

Yalnız ben kilo cetvelimi hazırladım fakat bir türlü yapıştıramadım. Nerde yanlış yapıyorumdur sizce?

Ben kalori spe.tini kullanıyorum. Çok da memnunum. Biraz önce akşam da girdiğimde problem yaşamadım. İstersen sitesine mail at. Yardımcı olacaklardır.

Tamam,teşekkürler fikriniz ve yardımınız için,ben de çok beğendim kal.sepetini umarım tutukluk yapmaz da açılır hep çünkü insan eksikliğini hissediyor uygulamaya başlayıp alışınca.

Fikir ve yardım için teşekkürler.Evet ben de kal. sepetini çok beğendim,umarım bir daha tutukluk yapmaz hep açılır çünkü uygulamaya başlayıp devam edince insan eksikliğini hissediyor

ben de 63 kg dan 55 e bugün itibari ile düşmüş bulunuyorum kalori sayımı ile :) hedefim 55 di ama şimdi 52 oldu . ben metabolizması çok yavaş biriyim daha önce rejim yapıp kilo aldığım da olmuştur. troid, şeker de ölçtürdüm kaç kere kilo veremediğim için ama hep normal çıktı. nihayet kalori sayımı ve spor ile vermeyi başardım. metabolizması yavaş birisinin spor yapması şart. ben önceleri hulahoop çeviriyordum yani annem el koyana kadar. sonra jimnastiğe başladım. haftada 4-5 kere 1 saat yapıyorum. ben Tülin Şahin'in nesfit hediyesi olarak verilen kitapçığında gösterdiklerine bir kaç şey ekledim, öyle yapıyorum. bir de kırmızı ve yeşil biberi elektrikli ızgara da yağsız pişirip üzerine light yoğurt döküp yiyorum çoğu kez çünkü çok az kalorisi var ve de doyurucu.. ama ben herkesten az kalori alıyorum. mesela 1200 ün altına düşmeyin diyor herkes ve hesaplara göre günde 2000 kalor almam gerekiyordu kilomu korumak için ama ben zaten hiç bir zaman 2000 kalorilik yemem ki ve buna rağmen 63 e çıkmıştım. ben başlarda 1200 kalori alıyordum, 57 ye düşünce artık sabit kaldı ben de 900 kalori falan alıyorum, aç kamıyorum ama az kalorili şeyler yiyorum sadece. 4 ayda ancak 8 kilo verebildim. benim yediğim kadar az başkası yese herhalde bi deri bir kemik kalırdı ama ne yapayım ben de böyle yaşıyorum artık.bir de bol bol meyve, domates , salatalık, marul, semiz, biber yiyorum. zaten toplasam günde 200-300 kalorilik şeyler. ben et yemediğim için her gün bir yumurta ve gevrekle beraber süt tüketiyorum protein için. eskisinden çok daha sağlıklı hissediyorum şu an :32:

aynen beni anlatmışsın.bende zor veririm.az yesemde spor yapsamda öyle kısa zamanda güzel sonuçlar alamam.başkası benim yaptıklarımı yapsa ben 2 verirken o 6 kilo verir herhalde ama bende alıştım üstelik hormonlarımdada hiçbir sorun yok..

ne güzel listeler yazmışsınız kızlar..ramazan beni krize soktu.uğrayamadım buraya.. 2 saatte bir bişeyler yemeye alışkınım ben.saatlerce yemeyince tatlı krizleri geri geldi maalesef:(insan iftarı tatlıyla açar mı.ben öyleyim...2 haftadır iftarı ve sahuru düzenlemeye çalışıyorum..bi parça rayına girdi...dünkü menümü yazayım....
İFTAR: saç kavurma vardı.yağ koymadan domatesin suyuyla pişmesini sağladım.baharatlarla falan lezzetli oldu.1 porsiyon saç kavurma, yanında 1 kaşık bulgur pilavı.ayran.1 kepçe çorba.1 kase zerde
SAHUR:2 dilim kepekli ekmek,yarım poğaça,domates,salatalık
booooollllccccaaaa suu....:61:

Son düzenleme:
kızlar yöntemi uygulayanların fikrini almak istedim.ii bir siteye üye oldum hesaplıyorum dünden beri kalorileri.ben 60 kiloyum, boyumda 1.70 57 olmak istiyorum.bu yöntemle kilo verebilirim umarım.şuan 1 ayda 3 kilo vermek için 1350 kalori almam gerekiyormuş,zor gelmiyor açıkçası bu yöntem şimdilik bakalım sonuç ne olucak:))

kızlar yöntemi uygulayanların fikrini almak istedim.ii bir siteye üye oldum hesaplıyorum dünden beri kalorileri.ben 60 kiloyum, boyumda 1.70 57 olmak istiyorum.bu yöntemle kilo verebilirim umarım.şuan 1 ayda 3 kilo vermek için 1350 kalori almam gerekiyormuş,zor gelmiyor açıkçası bu yöntem şimdilik bakalım sonuç ne olucak:))

3 kilo mu.......kesin verirsin...saymana bile gerek yok..azcık dikkat et...senin işin kolaymış..başarılar canım..

Back
X