Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Ama yemedim, karnım doydu şimdi canım istemiyor :8:

40 gr tam yağlı beyaz peynir 100
4 siyah zeytin 52
1 salatalık 11
1 domates 30
bir tutam maydanoz(10 gr) 5
2 dilim kepek ekmeği :77: 120
2 kesme şeker 40
=353

Başlangıç için iyi :6:

selamm kızlarr......
benim hasssas tartım yok yedikelerimi gram olarak lçemiyorumtabiki
artık üç aşagı beş yukarı hespalıycazzz

birşey sorucam diyetisyenler slaatanın kalorisini almazlar hesaplarken
ama bu hespa yapan sitler onuda hesaplıyor?

birde kolay bir site buldum hesaplamak için ama dogrumu sonuç veriyor bilemiyorum:26::26:

Selam kızlar,
Ben de buraya katılmak istiyorum.. Kendimi çok fazla sıkmadan, sağlıklı-dengeli bir şekilde şu 3-5 kilomdan kurtulmak istiyorum.. Hani ayda 1 kg. bile versem kardır benim için.. Kendi değerlerime göre günlüğümü 1200 kalori civarında tutmam gerekiyor.. Diyet işini başaramıyorum maalesef, diyet denince ilkönce beynim isyan ediyor, özgür ruhum ben :27: Bir lokma çikolatanın, yazın bu sıcağında buz gibi dondurmanın, karpuzun, kirazın tadını çıkarmadan olmaz değil mi :50: Tadını çıkaracağım ama hesabını da yapacağım.. Spor olarak da elimden geldiğince haftada 3 gün leslie 5 mil yürüyüş, 6 gün de callanetics yapmayı planlıyorum.. 2 haftada 1 tartı sonucumu da yazacağım.. Yarışmacı arkadaşlara başarılar :52::52::52:

selamm kızlarr......
benim hasssas tartım yok yedikelerimi gram olarak lçemiyorumtabiki
artık üç aşagı beş yukarı hespalıycazzz

birşey sorucam diyetisyenler slaatanın kalorisini almazlar hesaplarken
ama bu hespa yapan sitler onuda hesaplıyor?

birde kolay bir site buldum hesaplamak için ama dogrumu sonuç veriyor bilemiyorum:26::26:
Bende de hassas tartı yok, internetten gramların mutfak ölçülerine göre nasıl bulunacağına bakıp yaklaşık olarak hesaplıyorum.

Salataların içine zeytinyağı, mısır, zeytin vb konulduğunda kaloriler artıyr. Özellikle yağ açısından bakıldığında bir kaşık yağ 80-90 kalorilerde... Dolayısıyla kalori hesaplanıyor. Mesela bir domates de 25, marul 10, havuç, mısır vs derken oluyor 150-200, yağı biraz fazla koyarsan bu rakam 300'lere rahatlıkla çıkıyor. Tavuklu, ton balıklı salata yendiğinde bunlar da kaloriye ilave oluyorlar. Salatanın da kalorisini hesaplaman en sağlıklısı yani... Ama tabii marulun vs nin enerjisi çok düşük olduğundan yazmana pek gerek yok :)

Kolay bir siteyse üç aşağı beş yukarı doğru sonuç verir diye düşünüyorum, istersen diğer sitelerle karşılaştır. Ben genelde tek bir site kullanıyorum ama ölçü istediğinden mesela 1 yumurtanın kalorisini veya bir yemeğin bütün olarak kalorisini google a yazarak buluyorum.

Bu arada menemen yedim :1: Ekmeği abarttım dolayısıyla. 548 kalori almış bulunuyorum sabahki 358 ile birlikte toplamda: 906 oldu. Akşam hafif yesem iyi olacak :1:

Bende de hassas tartı yok, internetten gramların mutfak ölçülerine göre nasıl bulunacağına bakıp yaklaşık olarak hesaplıyorum.

Salataların içine zeytinyağı, mısır, zeytin vb konulduğunda kaloriler artıyr. Özellikle yağ açısından bakıldığında bir kaşık yağ 80-90 kalorilerde... Dolayısıyla kalori hesaplanıyor. Mesela bir domates de 25, marul 10, havuç, mısır vs derken oluyor 150-200, yağı biraz fazla koyarsan bu rakam 300'lere rahatlıkla çıkıyor. Tavuklu, ton balıklı salata yendiğinde bunlar da kaloriye ilave oluyorlar. Salatanın da kalorisini hesaplaman en sağlıklısı yani... Ama tabii marulun vs nin enerjisi çok düşük olduğundan yazmana pek gerek yok :)

Kolay bir siteyse üç aşağı beş yukarı doğru sonuç verir diye düşünüyorum, istersen diğer sitelerle karşılaştır. Ben genelde tek bir site kullanıyorum ama ölçü istediğinden mesela 1 yumurtanın kalorisini veya bir yemeğin bütün olarak kalorisini google a yazarak buluyorum.

tşk edeirm cvp için bende salatalarıma yag filan koymuyorum aslında çok az kalorisi oluyor sanırım
sende çok güzel kilo vermişsin arkadaşım tebrik ederim hep kalori hesabı ile mi verdin:16:

tşk edeirm cvp için bende salatalarıma yag filan koymuyorum aslında çok az kalorisi oluyor sanırım
sende çok güzel kilo vermişsin arkadaşım tebrik ederim hep kalori hesabı ile mi verdin:16:

Sağol :) Yok malesef, kalori sayımına daha yeni başladım 2. haftamdayım. 1 buçuk kilo civarında verdim. Şimdi kilom durdu. Diğer kiloları isveç diyetiyle, amerikan kalp vakfıyla sporla falan vermiştim.

Galiba sen de montignac falan yapmışsın, sen de çok iyi vermişsin. İnşallah hedefimize ulaşırız, aç kalmadan.

evet cnm bende başta kalori diyeti ile verdim 13 kilo
sonra monti yaptım aralarda detoks filan
şimdi beimde durdu veremiyorum aylardırr
birde eskisi gibi azimli ve hırslı degilim
şimdi tekrardan kalori hesabına döndüm
ama hespalamak çok uzun sürüyor yaa:6::6:
bakalım bugün kaç kalori aldım

birde kahvaltınızı kaç gibi yapıyorsunuz arkdaşlar

Bu da benim listem

SABAH:2 dilim uno kepekli ekmek arasına 1 dilim üçgen peynir
1 küçük kutu süt
(zamansızlıktan kuşluk yok)
ÖĞLE:İşyerinde çıkan nohut yemeğinden yarım tabak
Yanındaki pilavdan yine yarım tabak
orta boy salata
saat 4 te: 2 taze kayısı,1 küçük şeftali

AKŞAM:(semizotu,taze biber,domates,kuru soğan)Hepsini attım tencereye,kendi suyunu çekince pişti zaten.Saat 7 de onu yoğurtlayıp ekmeksiz yemeyi düşünüyorum.
:56::56::56:

masumm, inşallah kalori sayımıyla istediğin kiloya inersin pek bir şey kalmamış zaten, şimdi de fıstıksındır sen :1: Bence artık verememe sebebin diyetlerin kalorisinin yemen gereken kaloriye hemen hemen denk düşmesidir. Ben kahvaltıyı genelde 8-9 gibi yapıyorum ama bazen geç kalkıyorum o 11'e kadar uzuyo :)

hepbera bence sen çok iyi kilo verirsin bu sağlıklı hafif menülerinle :34:

önce bir sorum olacak, leslie dediğiniz nedir? aradım bulamadım ne olduğunu..

bir kaç gündür canım pizza çektiği için kalorimi 800-900 gibi tutuyordum. bugün yarım orta boy pizza yedim küçük sezarda :) nasıl mutlu oldum anlatamam :64::64::64: akşam da 1 kaseye yakın tarhana çorbası içtim 15g peynirle, üzerine de çeyrek gibi bir ekmeğe azıcık kavurma, 10g kaşar peyniri bi tatlı kaşığı da ketcap koyup tost yaptım. bundan sonraki bir kaç gün proteinle beslenip ekmeği filan unutucam :1:

bir de şunu farkettim, buraya genelde yaramazlık yaptığımda yazıyorum ehehe

ben gayet rahat besleniyorum ama kilo vermeye de devam ediyorum azar azar da olsa. 5 haftada neredeyse 4 kilo verdim ve bu benim için çok iyi :) bir kaç günde bir tartıda sola kayma bana çok iyi hissettiriyor. bir de derler ya beyinde biter her şey diye, belki çok kasmasam bile aklıma koydum 57 kiloyu diye destek oluyordur :) nasıl işliyorsa işlesin, çalışsın yeterr! :)

merhaba, sürekli takipçinizim ama anca üye oldum. Belkide sizin kadar cesaretli olamadım için bu kadar geciktim :59: bende ne kadar diyet yaparsam yapayım başarılı olamayacakmış gibi düşünenlerdendim. ama sizleri gördükçe aşka geldim. Benide aranıza alırsanız mutlu olurum :)

merhaba, sürekli takipçinizim ama anca üye oldum. Belkide sizin kadar cesaretli olamadım için bu kadar geciktim :59: bende ne kadar diyet yaparsam yapayım başarılı olamayacakmış gibi düşünenlerdendim. ama sizleri gördükçe aşka geldim. Benide aranıza alırsanız mutlu olurum :)

hoşgeldin arkadaşım.bizde senin gibiyiz.ama destek olcaz birbirimize.
boy kilo ne senin?

hoşgeldin arkadaşım.bizde senin gibiyiz.ama destek olcaz birbirimize.
boy kilo ne senin?

hoşbuldum arkdşm, boy 151, kilo 69 :( . 5,5 ay önce doğum yaptım. 55 kilo ile hamile kaldım 76yla doğuma girdim, hastaneden geldiğimde 72dim. 1,5 ay içinde 69 a düştüm.düşüş o düşüş grm oynamadım. emzirmiyorum, öyle çokta yemiyorum ama kiloda veremiyodum. diyetisyene gittim mayıs 23 te, 1200 kalorilik diyet verdi. ona uymaya çalışıyorum. 69 la başladım, tartıda azalma var ama sabit değil bi aşağı bi yukarı anlamadım. Bu platformun diyetisyenden daha etkili olacağı kanaatindeyim.

hoşbuldum arkdşm, boy 151, kilo 69 :( . 5,5 ay önce doğum yaptım. 55 kilo ile hamile kaldım 76yla doğuma girdim, hastaneden geldiğimde 72dim. 1,5 ay içinde 69 a düştüm.düşüş o düşüş grm oynamadım. emzirmiyorum, öyle çokta yemiyorum ama kiloda veremiyodum. diyetisyene gittim mayıs 23 te, 1200 kalorilik diyet verdi. ona uymaya çalışıyorum. 69 la başladım, tartıda azalma var ama sabit değil bi aşağı bi yukarı anlamadım. Bu platformun diyetisyenden daha etkili olacağı kanaatindeyim.

merhabaa umarım istedigin kiloya ulaşırsın mein ol istedikten sonra oluyor:71::71::71:

Selam kızlar,
Ben de buraya katılmak istiyorum.. Kendimi çok fazla sıkmadan, sağlıklı-dengeli bir şekilde şu 3-5 kilomdan kurtulmak istiyorum.. Hani ayda 1 kg. bile versem kardır benim için.. Kendi değerlerime göre günlüğümü 1200 kalori civarında tutmam gerekiyor.. Diyet işini başaramıyorum maalesef, diyet denince ilkönce beynim isyan ediyor, özgür ruhum ben :27: Bir lokma çikolatanın, yazın bu sıcağında buz gibi dondurmanın, karpuzun, kirazın tadını çıkarmadan olmaz değil mi :50: Tadını çıkaracağım ama hesabını da yapacağım.. Spor olarak da elimden geldiğince haftada 3 gün leslie 5 mil yürüyüş, 6 gün de callanetics yapmayı planlıyorum.. 2 haftada 1 tartı sonucumu da yazacağım.. Yarışmacı arkadaşlara başarılar :52::52::52:

Canım ayda 1 kilo vermek isteyen biri için 1200 kalori az değil mi:26: Normalde 1200 kaloriyle birza da haraketle haftada 1 kilo gidiyor

Eğer acelen yoksa çabuk sıkılmamak adına kalorini 1500 civarında öneririm :) 1200 gerçekten kısıtlayıcı sen 1500-1600 kalori civarında alıp günde 1 saat FAZLADAN yürürsen(normal hareket durumun ne bilmiyorum mesela ben her gün 1-2 saat zaten yürüdüğüm için FAZLADAN diye belirttim:) ) çok rahat 2 hafta sonra 1 kilo verebilirsin.:34:

BAŞARILAR:34:

Back
X