Kamudan istifa etmek

Branş sıralamam 50lerdeydi bu arada :)
Tahmin ettim sıralamanızı zaten o yüzden branşınızı sormak istedim ya ne diyeyim biz iş diye çırpınıyoruz. Konu sahibini böyle görünce bir an kötü hissettim. Bizim sektör özelde bildiğin diplomalı köle devlette alım yok. Mühendisim bu arada ben de. Belediyelerin alım sırasında yaptıklarını memurlar nette falan görmüşsünüzdür saçma sapan başvuru redlerini vs. Sizin için çok sevindim en azından liyakatli bir belediye alımı olmuş.

Evet açıkçası ben de okudukça kötü hissettim kendimi eşim falan çok dalga geçiyordu oh rahat işi kaptın diye. Su konuyu ve yaşayanların tecrübelerini okutsam şok olur herhalde.

aynen ben de anlamadım yani anlatamayacak ne olabilir anonim ortam. ben de kamuda çalışıyorum bi sıkıntım olsa kesinlikle anlatırdım. o kadar insan içinden beni kim nerden tanısın. yaşı 30muş bu arada 5 yıllık memur.

Evet açıkçası ben de okudukça kötü hissettim kendimi eşim falan çok dalga geçiyordu oh rahat işi kaptın diye. Su konuyu ve yaşayanların tecrübelerini okutsam şok olur herhalde.
Evet mesela ben özel sektörü bu yüzden bıraktım. Müthiş bir mobing ve fazla çalışma var diye ayrıca yaptığım iş hiçbir zaman maaşımı karşılamadı. Alınan sorumluluklar, yapılan iş, haftasonu çalışma, akşam iş kaçta biterse fazla mesai kavramı yok ağır geldi bana. Şimdi burada yazılanları okuyunca hiçbir yerde rahat yok bunu anladım ama devlet bir tık daha cazip geliyor hala. Çünkü benim çalıştığım firma battı emeğimin karşılığını alamadım icrada 2 buçuk seneden beri ümidi kestim en azından devlette böyle şeyler olmuyor. Bizim ülkemizde malesef insana değer ve saygı olmadığı için bu tarz olaylarla karşılaşıyoruz.

Ben de kısa süre özelde çalıştım, o zamanlar öğrenciydim resmen kullandı beni adam Yurtta kalıyordum, yurda iş götürürdum ya, hiç unutmuyorum ramazan vakti sahurda falan millet yemek yer ben çizim yapardım. Adam maaşımı iki ay sonra vermişti, vermeyecek ve yaptıklarım havaya gidecek diye çok korkmuştum. Yani sıkıntı çekilecekse özelde de devlette de çekiliyor.

Yaaa seni çok iyi anlıyorum benzer şeyler yaşamışız.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Ben de çalışırken çok mobing gördüm ama sessiz kalmadım sessiz kalırsam daha beter olurdu çünkü.Saygı çerçevesinde cevaplarımı verdim. Bir de ses kaydı falan alıyordu bizim proje müdürü haberimiz olmadan ruh hastası konuşurken bile dikkat etmemiz gerekiyordu. Hatırlamak istemiyorum sadece konu sahibine şunu demek istiyorum her yer böyle malesef..

Bence de pişmanlık ...

Aynen öyle canım. Vakit öyle bir vakit ki insan önünü görmeden bir adım dahi atmak istemiyor. Malesef kötü insanlar, huzursuzluktan beslenen insanlar her yerde var , Allah hepimizin yardımcısı olsun

bende kamuda çalışıyorum sakın kimse için ekmeğinden olma benim çalıştığım yer de önceleri berbat ötesiydi ama herkese tavrımı gösterdim. gerekli yerlere de gerekli kişileri ispatlı olarak şikayet ettim şimdi ağzını açamıyor kimse sende öyle yap kimse için ekmeğinden olmaya değmez.

Bizim kurum mu acaba bize gelen istifa ediyor. Yemin ederim özelde daha rahattım. O baskı, stres, haftasonu çalışma,surekli mesaiye kalma, hata yapma gibi bir durumunun asla olmaması gerektigi,çıkar arkadaşlığı vs vs yarisini yaşamadım özelde. Çok ağladım, çıldırma noktasına geldim, herkesi karşıma aldığım oldu vs vs. Istifa düşündüğüm de oldu. Sonra dedim kpss kazanmışım, bu kadar bu kuruma emek vermişim gorevde yükseleyim dedim. Çok şükür yukseldim maaşım da 7000e yakın oldu ama özelde hep iyi yerlerde calistigim icin o gorguyu, kaliteyi,disiplini arıyorum.

Bugun eski amirle bir isimiz vardi. Sonrasinda kahve icelim mi dedi oturduk bir yere. Dun yasadigim olayi anlattim. Sonra döndüm odama 1 saat agladim dedim. Mesai bitti ben odada oturakaldim dedi. Uzuldum cart curt diyo ama umrunda olmadigina eminim:) ama en azindan soyledim artik o da kime ne derse desin. Sonrasinda bugun wpde is namina kim varsa engelledim. Bi gruplar kaldi. Onlari de sessize aldim. Ama bir sey gelince keske bana dusmese istiyorum. Bunun bir yontemi var mi bilmiyorum. Çok iyi oldu. Artık mesai saati dişina moralimi bozacak seyleri en aza indirmeye calisiyorum. E mailim ve dahilim yeterli. Isteyken zaten ulsmak isteyen ulasir. Hic bununla konusuyorum bu kalsin demedim. Kim var kim yok gitti. Bi ailem ve arkadaslarim var.
Bu devirde granti meslek kamu cok isteniyor biliyorum. Ama oyle dusunuldugu gibi olmuyor malesef. Keske herkes sadece isini yapsa.
Artik zihnen kendimi biraz daha kisisel gelisime vermem gerekli.

Degil degil ama bir dayi varsa arkani yaslayacak senden iyisi olmaz

Reactions: The
hem özel sektör hem de kamuda çalışmış biri olarak konuşursam özellikle taşra teşkilatları insanı ruh hastası yapar o derece... fırsatını bulsam anında kaçarım diyorsun onun bile önüne geçiyorlar bir şekilde. özel sektörde kurumsal bir firmada veya kendi işinde çalıştıysan uyum sağlaması, olan bitene anlam vermesi neredeyse imkansız insanın. ayda an az 5 defa istifa etmeyi bende düşünüyorum, sonra diyorumki neden bunu yapıp onları mutlu edeyim? onlar da benim varlığımla rahatsız olsunlar!konuşsunlar arkamdan günahlarım dökülsün. her insan bir değil ben koç burcuyum kendimi çok pis gazlama kabiliyetim var. sen yapamıyorum diyorsan psikolojik yardım al bunda bi beis yok.
demem o ki olmamış şeyler için kendini üzme (bana kimse bakmaz gibi) hayat süprizlerle doludur. ümitvar ol tatlım.
ekleme: kendine mutlaka işten bağımsız bir sosyal çevre edin. atıyorum kurs olur yardım dernekleri olur ne bileyim işte hobi olur ama hayatın işten ibaret olmasın. inşallah iyi olursun yakında iyi haberlerini alırız.

bir iş yeri ne kadar kötü olabilir agaç değilsiniz şube değiştirebilirsiniz. 657 değilsiniz sanırım

aynılarını yaşadım, seni çok iyi anlıyorum çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…