Kamudan istifa etmek

Çok haklısınız bizim kurumda da cimere
En düşük memur 4500dan başlıyor eger sozlesmeliyse düşüyor mesela 4cli biri 3000-3500 aliyor bizde müdür bile 7 bin almiyor
Bizim kurumda benden yüksek maaş alanlar var 8 bin kusur kadroya gore değişiyor maaşlar uzmanlık çeşidine mühendis vs üniversite mezunuyum 5000 den aşağı aldığını düşünmüyorum bizde almıyor en azından bizde sözleşmeli yok o yüzden bilmiyorum ama ozel sektörde çalışmışsanız farkı bilirsiniz özel sektörde daha çok maas alsam da geçmem eşim isi bırakmanı bile istiyor maddi acıdan ihtiyacımız yok ama insanın çalışması kendi gücü olması çok farkli

Bizde muhendis 6 civari alıyor uzman vs yok

Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum.

geri kalanına zaten ayrıntılı yorumlar gelmiş

ben bu nasıl geçinirim ödemeler borçlar var kısmına takıldım

ne borcu bunlar

evet geçim zor vs de sorunlar yeni değilmiş, neden açılıp borçlanıyorsunuz ki

yani ailenizi biliyorsunuz, çakılı kadrolu işinizden memnun değilsiniz cidden ne borcu

ev araba vs mi yani yatırım ise satar o parayla yaşarsınız gerekirse de nerede ise her işi bıraksam mı diyenin bir borcum çok yorumu geliyor

hayatımın hiçbir aşamasında bu hisse kapılmadım galiba, zira borcum çok olmadı

evet ev araba alınırken borçlanılır da alternatifi intihar değil her şeyi satıp savıp başka yerde sıfırdan başlamaktır

bana kalırsa kamudan istifa etmeyin

çakılı iseniz de becayiş deneyin eğitim mazereti ile atama isteyin şansınızı deneyin en azından

çakılı üniversite olur belediye olur ikisinde de gayet tayin imkanı olur, şartları sağlayınca

araları okuyamadım mesleğinizi konuya yazmamışsınız ama çevremde 2-3 tane üniversite üniversite gezen vhki var örneğin

Aile borclari olabilir bilmiyorum da
Ben de memur olmama ragmen borçtan korkarım, ya odeyemezsem diye
Istifa etmeyi düşünürken bile en azindan borcum harcim yok mecburiyetlerim yok diyebiliyorum gercekten herseyi düşünmek insani yoruyor
Becayis dun aklimdaydi yazmayi unuttum sanırım bu da bir secenek aslinda

aile borcu olabilir de çizdiği profilde bir aile ile çok borçlanmak makul değil

aslında o yazdığım sadece konu sahibine değil 30 yaş altı çalışan kadınların hep dilinde bir borcum var

nedir bu borç denilen

yani yatırımlık ev, arsa hadi araba dışında borcum var denilecek ne alınabilir ki

belki ben fazla ütopiğim ama ev eşyası desek onun borcu da bir yılda biter ki konu sahibi işyerinde çok yeni de değil gibi yazmış

borç borç tüm toplumun diline pelesenk olmuş, gücüm yeterse alırım yetmezse almam der geçerim

geçen eşim bir pantolon denemiş bedeni olmamış, internetten al dedi

alırken takıldım "taksit yapayım mı" diye, ona bile "hayırrr, borca gerek yok" dedi 200 TL altı üstü :)))

parası varsa alır o pantolunu yoksa almaz, "ayy alıp çeşit çeşit giyeyim, kredi çekeyim sonra öderim" diyemediğimiz için de anlayamıyoruz bu her konudaki borç da borç serzenişlerini

Aynı benim kafa, nefret ediyorum borçtan harçtan. Allah herkese bol bol versin inşallah ama varsa yerim, yoksa otururum yerimde. En azından kafam rahat derim yani. Eşim bu tavrımı cesaretsizlik olarak görüyor ama borç insanın elini kolunu bağlamaktan başka bir şeye yaramıyor, ben çok huzursuz oluyorum şahsen.

borca girilir ama yukarıda da yazdım yatırım için girilir

yani ev alırım kredi ile

ödeyemezsem satarım olur biter

hem param birikmiş olur

yine araba alabilirim ama kullanım ihtiyacımı giderecek kadar

borç ile gidip 1 milyonluk BMW almam ama ulaşım sıkıntım var diye 200 binlik araba alırım, ödeyemezsem satarım

ama 3000 maaş alanın elinde 12 binlik telefon var

1000 taksitle aldım vs

yahut hiç unutmam bir kursa gidiyordum asgari ücretle maaş alan sekreter o zamanın asgari ücretinin yarısından fazlası ile saçını yaptırmıştı balyaj vs yaptırmış

hep yazarım yine yazayım

evet saçını yaptırabilir, iyi yerde de yaptırabilir ama geliri varsa

meteliğe kurşun atarken kredi kartı ile bir aylık maaş saça yatırılmaz

ya da mesela tatil konuları bolca

geceliği 5000 olan yere de gidecek bütçesi olan insan var tabii ki ama maaşı 5000 olan birisi ben gidip orada tatil yapmalıyım, kredi çeker tüm kış öderim dediğinde çokkk şaşırıyorum

bazen hatalı yetiştirilmişiz diyorum, bazen çocuğumu da hatalı mı yetiştiriyorum diyorum

ihtiyaç ve isteği ayırım, ihtiyacı da gerekirse en iyisinden değil fayda maliyet analizi ile en uygunundan halledip artarsa isteklere aktarılması gerektiğini düşünüyorum

o nedenle borç ile tabii ki bir şeyler sahibi olunabilir ama hep B planı da olmalı ve o borç geri dönebilir şeylere ilişkin olmalı

saçımı yaptırdım borç, kıyafet aldım borç, tatile gittim borç, işten çıksam nasıl ödeyeceğim diye tabii ki düşünmek gerekiyor

Temmuzdaki merkezi de olmaz mıydı, branş sıralamanız nasıl? Belediyeler siyasi yerler olduğu için sıkıntı gibi geliyor bana o yüzden dedim. Yanlış anlamayın lütfen.
Estağfirullah neden yanlış anlayayım, merkezindeki yerlerde hiç güzel bir yer açılmadı birkaç yer dışında ve yalnızca 8 kisi aldilar şaka gibi :) Olmadı yani. İkinci merkeziyi beklemeyi düşündüm ama ya tekrar böyle olursa diyerek riske atamadım. Belediyeye de mulakatina girmiştim, kazandım. Hayırlısı diyorum artık. Evet haklısınız siyasi yerler ve uzak durulması gereken yerler ama maaş olarak daha yüksek bunu da düşündüm. Bizim bakanlıklardaki maaşımız ortalama 6.5 iken şu an belediyede 7.5-8.5 arası alacağımızı söylüyorlar, sds ile birlikte. İnşallah pişman olmam :)

Benim kardesim de mimar kpssden 89 aldi hic calismadi cunku ozel sektorden ilerlemeye calisiyor bu arada yeni isiniz hayirli olsun cok guzel bi puan almissiniz
Açıkçası ben çok çalıştım kpss ye. Çünkü özelde pek deneyimim yoktu ve sıfırdan başlamak gözümü korkuttu. Ama şu an kamudaki bu sıkıntıları görünce memur olmak da çok matah değilmiş onu farkettim teşekkür ederim ayrıca

İnşallah pişman olmazsınız, Rabbim muvaffak eylesin..

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…