- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.873
- 298
- Konu Sahibi Latinachica
-
Katılıyorum harfi harfine en mantıklı yorumlardan biri.kamudan istifa etmek için yürek yemiş olmanız lazım
Bu işsizlikte garanti iş bırakılmaz
Tayin isteyin , başka birimlere geçmenin yoluna bakın.
Hiç bir şey yapamıyorsanız kimseyle konuşmadan sadece gün içinde işinizi yapın.
İstifa edeceksin de ne olacak ?
Aylarca asgari ücretli bir iş bulayım diye başvuru yapacaksın her yere.
geri de dönüş olmayacak , ailen Gül gibi işini bıraktın diye başının etini yiyecek. Bir süre sonra sende kendini suçlayıp yanlış yaptım diyeceksin.
Hem özel sektörde yok mu sanıyorsun senin yaşadıkların.
Her yer aynı ... her yer
İş hayatı kurtlar sofrası maalesef
İşte politik ol, herşeyi duyma , herşeye cevap verme , işini yap geç ...
Bu devirde de kamudaki işi sakın bırakma sakın !
öyle mi oldu senden duydumSeninkisi baska aslında
Bu arada diger konundan sonra memurlarda tapu çalışanları memnun değil anketleri yayinlandi aaa dedim kiz konu açtı seslerini duyanlar oldu :)
Yarın bir gün evlensen eş durumundanda mı yararlanamayacağın bi yerBen isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Hiç ilginç değil, atamamız çok az malesef :))94 ve belediye ilginç geldi açıkcası
Tamam işte destek al nasıl hayır dersin nasıl iletişim kurarsın öğrenirsin olmaz miBen isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Kamuda 5 yılınız dolmuşsa 1 yıllık ücretsiz izin hakkınız var, onu kullanıp özelde ne yapabilirsiniz, kendinize yeni iş olanakları yaratabilir misiniz, yurtdışı olanakları, yüksek eğitim, dil kursları vs neler yapabilirsiniz değerlendirirsiniz. Yoksa da bence psikiyatri bölümüne gidin ve durumunuzu anlatın, profesyonel yardım alın, rapor alıp ortamdan uzaklaşıp kendinize zaman ayırın. Ben de hazırlandığım bir sınav döneminde psikiyatri raporu almıştım(amirim bilgisi dahilindeydi, işler aksamayacaktı) onların verdiği rapor memuriyeti olumsuz etkilemez, bazı kişilerin bu konuda çekincesi oluyor.Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
asla anlatamam seklınde yazmıssınız hep anlatamayacak ne var ? sılah zoruyla zımmetlerıne para gecırmek ıcın sızı mı kullanıyorlar mesela ne var kı burada hangı sehırdesınız adınız ne kımsınız bılmıyoruz bıle ?Keske anlatabilsem, iddia ediyorum cok zor benzerinin olmasi.
Hiç ilginç değil, atamamız çok az malesef :))
Evet uzmanım ama düz memurlarda 5000 in altında almıyor maaş ve çalışma koşulları çok iyi bence kurumdaki herkesin maasini gorebiliyorum özel sektördeyse çalışmış biri olarak çok özel bir işiniz yoksa hem maas hemde çalışma koşulları olarak çok iyi o yüzden istifa etek pismanlik getirirÇok iyi maaş
Uzman mısınız a kadro mu yani ?
O 1 yılı amir uygun görürse kullanabilirsin. Ben idari iznimi kullaniyorum diye ise gelmeyeceksen istifa et diye baski bile gördüm ucretsiz izni geçtim hakkim olan izinler bile yandi 2 senelik de kullanilmamis duruyor. Yani bazi amirler izin vermeyebiliyorKamuda 5 yılınız dolmuşsa 1 yıllık ücretsiz izin hakkınız var, onu kullanıp özelde ne yapabilirsiniz, kendinize yeni iş olanakları yaratabilir misiniz, yurtdışı olanakları, yüksek eğitim, dil kursları vs neler yapabilirsiniz değerlendirirsiniz. Yoksa da bence psikiyatri bölümüne gidin ve durumunuzu anlatın, profesyonel yardım alın, rapor alıp ortamdan uzaklaşıp kendinize zaman ayırın. Ben de hazırlandığım bir sınav döneminde psikiyatri raporu almıştım(amirim bilgisi dahilindeydi, işler aksamayacaktı) onların verdiği rapor memuriyeti olumsuz etkilemez, bazı kişilerin bu konuda çekincesi oluyor.
Tüm alternatifleri değerlendirin, izne çıkın, tatil yapın, iş imkanları araştırın. Sonuçta sizi mutsuz eden, ölümü düşündürten bir yere de mahkum olmayın. Bol şanslar
Is hayatında böyle şeyler oluyor bende yaşadım hem özel sektörde hemde devlette ama inan bunlar hiç bitmiyor her yerde var zamanla umursamamayi he diyip geçmeyi öğreniyorsunuz ilerde çocuğunuz olur oncelikleriniz değişir özelde sıkıntı yaşarsınız.Izin alın biraz uzaklasin insanlarla iletişimi azaltın ne kadar çok muhabbet o kadar çok sorun günler geçecek merak etmeyin çok nefret etmişseniz tayin alın ve gittiğiniz yerde insanlara mesafeli durun çünkü mesafeli durduğunuzda karşı taraf size birşey demeye çekiniyorçok doğru insanın başına her şey gelebiliyor. her şey insanlar için. valla ileri gidemiyorum geri de gidemiyorum sağa sola bile dönemiyorum kaldım böyle ne diym. kapana sıkışmış gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?