• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamudan istifa etmek

En büyük hayalim.. kamu girdap gibi, atanmak o kadar zor ki ve ülkede adam akıllı garantili iş bulmak artık o kadar imkansıza yakın ki çıkamıyorsun o girdaptan. Bırakmak enayilik gibi hissettiriyor, büyük çoğunluk da bırakamıyor zaten. Bir gün eğer kendi işimi kurmayı başarabilirsem, dakika durmayacağım.

Kamuda gördüğüm en can sıkıcı uygulama şu; iş yapana veriliyor. Anlamayan salağa yatan ise yatış o yatış. İşten de atamıyorlar hiçbir şey yapmıyorlar. Amir 10 cümleyle anlatıp iş yaptıracağı biri yerine 3 cümleyle anlatacağı kişiyi seçiyor. Hele temiz iş yapıyorsanız tebrikler tüm işler sizde. Bu tabi özensiz çalışmaya sebep değil benim için asla olamaz ama böyle bi gerçek mevcut.

Haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüzde cimere yazmaktan çekinmeyin evet çoğu zaman bi faydası olmuyor ama amirler isimlerinin böyle geçmesinden hoşlanmıyorlar, yukardan böyle anılmak onları çok rahatsız ediyor o yüzden geri adım atıyorlar ve dişli olduğunuzu görüyorlar. 12 yılda neler yaşadık her bakanlık böyle, kurban olmayın zorbanız çok olur.

Pandemide donusumlu calismanin rahat oldugunu dusunen bir kesim var. 7 24 telefonunuz acik olacak diyip gecenin bir yarisi yazan amirleriniz oldugunu dusunun. Ben de cok zorlandim. Guvenli alanim kalmadi. Is hayatim evime girdim, her an telefonuma mesaj gelecek kaygisiyla dolandim durdum. Her an huzursuz. Is yapmaktan gocunmak degil bu. Bircok kisi yatiyor biliyorum ama benim isim var bunu da biliyorum. Onlar gezer tozarken surekli bana is gelmesi...soyleyince de duvara soyleme hissi.
Evet annem her isten sikayet edisimde isin var sukret der. Ya bu baska bir sey sukursuzluk degil. Eminim arkamda olmazlar. Ozellikle babam. Istifa etsem el aleme ne dicez diye dusunurler.
Yok olayim belki bunu aciklayabilirler.
30 yasindayim, hayir baskaca bir yetenegim yok. Yani oturup tekrar sinava hazirlanmam, tekrar mulakatlara girmem gerekecek. Tekrar bi yere girebilir miyim muamma

Ben ilk savunmami cumartesi aksam 9da 3 kere arayan amiri acmadim diye yemistim o zmn cok aglamistim ama simdi gulesim geliyor he bu arada beni ilk ve son defa aradi arayacagini bilsem ztn acardim ben aranan gruptan degildim kac kere otobusten inip mesaiye donmustum simdi olsa hadi len ordan derim ay aklima geldikce gulesim geliyor valla geciyor siz yeterki gececegini bilin ve vazgecmeyin

Ben de birkaç hafta sonra kamuda başlayacağım, şu an soruşturmam yapılıyor. Gerçekten bu kadar sıkıntılı ortamlar var mı, çok gözüm korktu

Sizinle konusmustuk yanlis mi hatirliyorum?
Nasilsiniz kurumla gorustunuzmu
Belediyedeydiniz dimi, bizimki baska bir tiyatro sahnesi ama alisinca birakamiyorsunuz. Pavyon gibi demisler dusen kurtulamiyor ama herkes korkuyor 😂

Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
Eşim yarı kurumsal yarı özel yıllarca çalıştığı yerden çıktı şimdi bulamıyor bende yeni evlisin çocuk yaparsın olayına takıldım kaldım iyice düşünün iş ayarlayin öyle bırakın bu süreçte nasılsa maas var psikolog yardımı alin mutlaka bu yardımı alın umarım geç olmadan okursunuz ve bir psikolog ile görüşünüz...Bizim durumumuz öyle berbat ki şuan

Kacirdigim mesajlar oluyor sanirim. Ama toplu bir cevap vermek istiyorum. Burda pandemide soyle oldu bugun bana bunu yaptilar faso fiso arkadaşlar. Mobbing dediginiz sey birkac olay degil. Surec icerisinde gelisen olaylar zinciri. Her olayin mobbing olmadığını bilen biriyim. Ben 4 senedir yasiyorum. Sadece ben de degil bu arada yalniz da degilim. Bunu biliyorum ama herkesin dayanma gucu bir degil. Yani burda su bu oldu diye anlatacak durumda degilim. Anlatamam da zaten. Sadece 4 sene sonrasinda tukenmis haldeyim beni bu noktaya getiren uzun bir surec.

Pandeminin başından beri bahsettiğiniz durumu öğretmenler olarak sürekli yaşıyoruz.. Sabah sekiz, gece on iki arayan idare mi?dersiniz çocuk mu? Veli mi?.Son dakika gelen haberler, iletilmesi gereken duyurular..Sürekli tetikte olmak çok zor farkındayım..Üstelik son iki yıldır çalıştığım kurumda ağır mobbing var, anlatsam inanılır gibi değil. Daha önce çok farklı kurumlar da çalıştım ama böyle bir şeyle karşılaşmamıştım..Meslekte yeni sayılmam çok ama buna rağmen zorlandım..Direniceksiniz ve kendi çizginizi oluşturacaksınız..İşinizi en iyi şekilde yapıp sorumluluklarınızı aksatmayacaksınız..Üstünüze gelme şansları bu durum da azalıyor. Onun dışında istenilenlere boyun eğmeyeceksiniz..İntiharı bile göze aldıysanız Her şeyi yapabilirsiniz diye düşünüyorum..Bulunduğumuz yere kolay gelmedik, bir kaç kendini bilmez insan yüzünden bu derece karanlığa sürüklenmek doğru değil..Yaptığınız işi seviyorsanız üstesinden gelebilirsiniz, ama işinizi de sevmiyorsanız ona bir şey diyemem..

Kacirdigim mesajlar oluyor sanirim. Ama toplu bir cevap vermek istiyorum. Burda pandemide soyle oldu bugun bana bunu yaptilar faso fiso arkadaşlar. Mobbing dediginiz sey birkac olay degil. Surec icerisinde gelisen olaylar zinciri. Her olayin mobbing olmadığını bilen biriyim. Ben 4 senedir yasiyorum. Sadece ben de degil bu arada yalniz da degilim. Bunu biliyorum ama herkesin dayanma gucu bir degil. Yani burda su bu oldu diye anlatacak durumda degilim. Anlatamam da zaten. Sadece 4 sene sonrasinda tukenmis haldeyim beni bu noktaya getiren uzun bir surec.
Anlatamam diyorsunuz hep. Ne diyelim hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence bir uzmandan destek alın.

O zaman iş konusunda en doğru kararı verirsiniz.

Daha önceki kurumumda idari amir tarafından yapılmayan mobbing kalmamıştı. İddia ediyorum ki yaşadıklarınızla yarışır. Ama sabrettim çok şükür gitmişti de kurtulmuştum. Kimse için istifa etmeye değmez. Çok zorluyorsa sen de eteğindeki taşları dök. Sendikalardan yardım al. Olayı yargıya taşı. Dişini görsünler o zaman bak bakalım bir şey yapıyorlar mı.

Bu arada cimer falan denmiş ama cimer nasıl bir şey açıklayayım. Diyelim x şehrinde y kurumunda bir kişiden ya da bir durumdan şikayetçi olup yazıyorsunuz. O şikayet yine x şehrindeki y kurumunda çalışan memurun önüne düşüyor. Cevap ordan geliyor. Yani cimer bir araştırma soruşturma makamı değil, sadece şikayetleri ilgili kuruma ileten bir oluşum.

Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
belki depresyonda oldugun icin tahammulun azalmistir. ayrilsan bir seylerin daha iyi olacagi garantisi yok, terapi destegi al bence.

Kamuda gördüğüm en can sıkıcı uygulama şu; iş yapana veriliyor. Anlamayan salağa yatan ise yatış o yatış. İşten de atamıyorlar hiçbir şey yapmıyorlar. Amir 10 cümleyle anlatıp iş yaptıracağı biri yerine 3 cümleyle anlatacağı kişiyi seçiyor. Hele temiz iş yapıyorsanız tebrikler tüm işler sizde. Bu tabi özensiz çalışmaya sebep değil benim için asla olamaz ama böyle bi gerçek mevcut.
O anlamayan salakları yükseltiyorlar bir de 😅 çünkü anlayanı yükseltseler işleri kim yapacak dimi?

Ben isini iyi yapan ama pazarlayamayan bu yuzden kafasina vur kopek gibi calistir ama deger verme, enayi yerine koy, nasil olsa kimsesi yok gibi bir ortamdayim. Cok baska seyler var anlatamiyorum. Ozelde bulmam zor ancak dernek vakifta filan. Ya da oturup sinavlara calisicam. O da istifa etmemden daha zor. Cunku ben defalarca derceyle mulakatlardan elenmis biriyim. Tahmin edersiniz niye. Allah yuzume bakmisti burasi olmustu. Ama nerden bilebilirdim boyle olacagini
Ücretsiz izin alablrsn sınavına çalış ve kurumda yaşadıklarını bir avukata anlatıp onun desteği ile mobingi kanıtla şikayeci ol

Back
X