pısssssstttttttt denizim kuzuuu içme o kadar suyu canım kalsın o senin havuzun yüzceksin havuz suyu içilirmiBu arada yarın kontrolümüz var bizim Reis teyzesi..Dua et de kızımız tüm suları tüketmemiş olsun gene :))
Ben öyle sanıyorum ki bu cadı tüm suyu içiyor ondan dolayı ben ne kadar içersem içeyim bunun suyu az çıkıyorfisfisfis
:
çok güzel bilgilenmişsin canım zaten pıhtılaşma sorunu olan bizler araşıtıra arıştıra kadın doğumculardan bile daha iyi bilir olduk bu konuyu..öncelikle merhaba
başıma gelenler nedeniyle bu konunun içinde buldum kendimi ve baya araştırdım. sağlık teşkilatında görev yaptığım için bunları sorabilcek çok kişi var etrafımda.
benim de mthfr a1298 c homozigot ama bu durum pıhtılaşmada mthfr c 677 kadar etkili değil. hatta düşükler konusunda ne denli etkili oldukları bile hala doktorlarca tartışılıyor. kandaki homosistein seviyesi kontrolü bu genler tarafından yapılıyor. c 677 geni bozuksa enzim aktivitesi %35'e kadar düşerken a 1298 c de %65 lerde. mesela benim paı allelinde de problem var ve doktorum asıl pıhtılaşmayı tetikleyen bu durum demişti. bizim durumumuz için aslolan folik asit ve b vitaminleri bunlar olmazsa olmaz.
hastanedeki doktorlar bana gebelikte 12. haftaya kadar vitamin desteği ve gebelik sonuna kadar ve sonrasında antirombotik yani kan sulandırıcı iğne öneriyor. ama gittiğim ve güvendiğim bir başka hekim ise vitamin ve folik asite (ki folik asit te bir b vitaminidir) gebelik boyunca devam etmem gerektiğini söyledi..
ayrıca gebelik dışında ameliyat uzun yolculuk kısa bile olsa uçak yolculuğuna çıkılacaksa bir kaç gün önceden b vitaminleri folik asit alımına başlanmasını ve yolculuk esnasındada mümkün olduğunca bacak kaslarını kasarak kan dolaşımının sağlanmasını öneriyorlar. çünkü bu genlerdeki mutasyonlar arteriyel ve ven tromboz riskini artırıyor yani damar tıkanıklığı ve kalp hastalıkları riski.. anlayacağın hayatımızı daha kaliteli yaşamamız için bunları önceden öğrenmiş bulunuyoruz.. bu da bence diğer insanlara göre büyük bir şans. problemimizi herhangi bir problem çıkmadan öğrenmiş bulunmaktayız... geçmiş olsun...
korkulacak birşey olduğunu düşünmüyorum ama enfeksiyonlara karşı dr ile görüşmende fayda var canım...canım ya ben bugun 15 gun oldu kurtaj olalı
ama dun aksam ılıskıye gırddık esımle:kedi: az bıraz
kanamam oldu bı sorun cıkarmı cok korkuyorum
ben
ALLAHIN izniyle şu an yedinci ayımı geçmek üzereyim,.ilk başlarda hemşiye yaptırdım ilk üç iğnemi sonrasında hep kendim yaptım,bi sorun yaşamadım,.eşimde maalesef iğne vurmaya çekiniyo,.koldan ona vurdursam diyorum bazen,bacaklarım mosmor oldu çünki:sinifsinif: :sinifsinif:
ALLAHIN izniyle şu an yedinci ayımı geçmek üzereyim,.ilk başlarda hemşiye yaptırdım ilk üç iğnemi sonrasında hep kendim yaptım,bi sorun yaşamadım,.eşimde maalesef iğne vurmaya çekiniyo,.koldan ona vurdursam diyorum bazen,bacaklarım mosmor oldu çünki:sinifsinif: :sinifsinif:
Gelevera hoşgeldin canım nasılsın?
Sen geldin ben gidiyorum ama(
Malum öğle yemeği vakti, ben gideyim karnım zil çalıyor vallahi:)
öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ediyorum.. ama sormak istediğim bişi var bu kadar cesaret ve potif olmayı nasıl başarıyorsun.. ben hala bebeğim doğsaydı şu kadar olcaktı bu kadar olcaktı psikolojisinden kurtaramadım kendimi.....kızlar tskr ediyorum güzel msjlarınız için.bundan sonra aklımın zamanımın yettiğince yanınızdayım yerimseniben
aysudecim cok gecmiş olsun canım :çok üzgünüm: emin ol cok sanslısın sen :teselli: şimdi bu da nerden cıktı diiceksin.şöyle : dış gebelik geciren birinin riski diğer normal kadınlara göre %70.yani 70 tekrarlama riskin vardı ki sen bunun üstüne 2 tane normal gebelik gecirmişsin.ben 4 tane dış gebelik gecirdim.dedim kurtulamıycam bu durumdan ve artık tüplerimi kaybedip şansımı kaybedicem.4. dış gebelikten 1 yıl sonra normal gebelik gecirdim ama 8. haftada alındı.bunun üstüne 2 tane daha normal gebelik gecrdim.onlarda 8 ve 10. haftalarda alındı.birinin kalbi attı durdur dierinden hiç atım alınamadı.en son 8. hamileliğimden 1 ay önce folik asit ve coraspine basladım.1 ay sonra hamilşe kaldım.şimdi 14 aylık bir kızım var allah bağışlarsa :Saruboceq:
canımın içi korkulacak hiçbirsey yok.sen yarından itibaren folğik asitine ve coraspinine basla.gebelik testin inşallah pozitif cıkınca hemen o gun doktorunun önerdiği dozda iğnene basla.tabi mutlaka usg ye gir ve normal gebelik olup olmadığını öğren.ben herseyin yolunda gideceğine eminim.cok yakın zamanda güzel haberler gelicek senden :1hug:
Dinamiss benim içime hep oğlumuz olacakmış gibi geliyordu,eşimde kız istiyordu,12.haftada prof.a gittik ikili testten sonra,o ultrasonla epey incelemişti ve kızımız olacağını söylemişti : ))
gittiğmiz hocada kocaelide 1 numara ve ultrason cihazıda çok iyi,genelde hiç bir konuda yanılmıyor,bunda da yanılmazsa bebişimiz hem KIZ hem de sağlıklı : ))
NİLÜFER maşallah sende de geri sayım başlamış : ))
2010 da buradaki tüm arkadaşalarımız anne olacak : ))
benim eşimde bana iğne vururken çok çekiniyor,korka korka vuruyor
Dinamiss benim içime hep oğlumuz olacakmış gibi geliyordu,eşimde kız istiyordu,12.haftada prof.a gittik ikili testten sonra,o ultrasonla epey incelemişti ve kızımız olacağını söylemişti : ))
gittiğmiz hocada kocaelide 1 numara ve ultrason cihazıda çok iyi,genelde hiç bir konuda yanılmıyor,bunda da yanılmazsa bebişimiz hem KIZ hem de sağlıklı : ))
Bu arada yarın kontrolümüz var bizim Reis teyzesi..Dua et de kızımız tüm suları tüketmemiş olsun gene :))
Ben öyle sanıyorum ki bu cadı tüm suyu içiyor ondan dolayı ben ne kadar içersem içeyim bunun suyu az çıkıyorfisfisfis
Sende ne var ne yok Reiscim, yok mu güzel gelişmeler
bir sorun çıkmıycak çıksa bile birşey olmayacakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkzemuszemus sen takma kafaya turp gibi çıkarıcan bu kızıkaydirigubbakcemile2
canım benimmmm nolur kafana takmakızlar kanamam az az oluyor hala napıcam yaa yardım sİtrese gİrdİm İyİyce
canım benimmmm nolur kafana takma
kolay bişey yaşamadın... ve vücudunun azda olsa tepki vermesi normal
doktora gitmek seni rahatlatacaksa doktora git ve emin ol normal bişeyiniz yok diyecektir rahatlat biraz kendini nolurrrl....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?