Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

3 düşüğüm var benim de..
Üçüncünün nasıl olduğunu anlamadım bile..testlerden sonra anlaşıldı kan pıhtılaşması olduğu..
aylardır bebek için uğraşıyoruz ama şimdi de olmuyor...
doktor yumurtlama için hap verdi..yumurtlamada sorun yok..tamam..çatlatalım dedi..iğne yaptık..
olmadı..adetin başlarsa yine gel dedi..gittim..zamana bırakalım dedi..
bekliyorum..gebelik oluşur oluşmaz da iğneye başlıcam..
hayırlısı bakalım..
Allah gebelik için uğraşanlara tez zamanda gebelik versin,bebeklerinin sağlıkla doğmasını bekleyenlere de sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin..

geçmiş olsun...inşallah bir an önce sağlıklı bir gebelik oluşur ve sağlıkla ilerler.....duan için de aminnnn diyorum.

Günaydın arkadaşlar..
Kan sulandırıcı etkisi olan meyveler var..Bir ara ben de çok araştırmıştım..Ama lütfen dikkatli olun bu konuda, hamile iken, bir yandan iğne kullanıyorken bu tarz denemeler yapmayalım..
Ben de yazın özellikle kiraz sulandırıyor demişlerdi diye yemeye başlamıştım ki sağolsun Şen uyarmıştı beni..
Biz zaten uygun dozda iğne kullanıyoruz, kanın fazla sulanması da iyi değil ki, o da olumsuz sonuçlara sebep olabilir..
Hamile kalana kadar belki ama iğneye başlayınca doktorunuza sormadan hiçbişe yapmayın derim.
Ben 7. haftada kanama geçirmiştim ve doktorum aspirini bile hemen bıraktırdı, sadece iğne ile devam
ediyoruz artık..

merhaba arkadaşlar
çok şükür duamız bitti,Allah kabul eder inş.
kaldı 1 günüm bu günü saymıyorum,hayırlısı ile bir atlatsam
yaseminden haber bekliyorum 250 adeti okuyabildi mi acaba?
canım inşallah güzel haberlerini alırız merakla bekliyorum bak
canım bende 6 aydır hamile kalmaya çalışıyorum bendede yumurtlama da sorun yok hatta dr dediğine göre kolmene çook iyi cevap vermiş yumurtalıklarım ama rahim duvarı yeteri kadar kalın olmadığı için yumurta tutunamıyormuş ben onuda bir araştır derim
günaydın tatlım kesinlikle doğru söylüyorsun nasılsın deniz nasıl

ıyiyiz guluscum sağolasın :)
Artık haftaları sayıyorum, işe gelmek de iyice zor gelmeye başladı..
Bakalım son 4 haftamız sonra 37. haftayı bitirip evde kalmaya başlayacağım inşallah, 2 Şubat itibari ile iznim başlıyorzemuszemus

Tabii 3 haftayı kullanamayacağız ama olsun, muhtamelen 38 de alınacak Deniz:)

Sen nasılsın canım, ne var ne yok? Bu rahim duvarı konusunda ne yapılacak mış peki canım?

hadi bakalım az kaldı canım progesteron hapı verdi dr bide eski drum şeker ilacı vermişti bu şeker ilacı hem rahmi kuvvetlendiriyor hemde yumurta duvarını incelterek spermin daha kolay yumurtaya girmesini sağlıyormuş bakalım yaa normalde dün kanamamın olması gerekti olmadı dr 6 sı için kan tahlili yapalım demişti belkide hamişimdir bilmiommmm
bide annemdede pıhtılaşma varmış ama tabii o daha yeni öğreniyor rahmini kuvvetlendirmek için bir teneke petekli bal yemiş abim maşallah 5,5 kilo doğmuş onun öncesindeki 5 bebişini kaybetmiş

arkadaslarım merhaba
gecen hafta hamıle oldugumu ogrendım tup bebekle hamıle kaldım
2 dusuguuz var
0.3 praxıparın kullanıyorum ama artık son gunlerde cok sertlestı ıgneyı batıramıyorum canım cok yanıyor
claxen kullananlar nasıl acaba dahamı az acıtıyor
ıns bu sefer bırsey olmaz
ılk gunlerde sızınde dozunuz aynımıydı ılerleyen gunlerde artıyormu acaba

Ay canım benim nasıl da sakin sakin yazmışın öyle...Hadi inşallah meleğin seninledir ve sonuna kadar sağlıkla kalır:Saruboceq:

Bu arada bal yemek gerek yani..ben de hiç sevmem ama bundan sonrasında yemeye çalışayım gene de..bebişim tombik olsun biraz:)

Öncelikle merhaba ve hayırlı olsun güzelim. ınşallah sağlıkla kucağına alırsın:)

Ben clexane kullanıyorum ama sanırım acımasının iğnenin markası ile değil sizin elinizin alışması ile ilgisi var..
Benim de başlarda daha çok acıyor gibi geliyordu şimdi ya ben alıştım (33 haftalığız) ya da eşim yapmasını iyice öğrendi eskisi gibi acımıyor..
Bir de iğne dozunu sormuşsun, benimki artmadı ama sanırım bu da değişebilen bir durumdur..Benim kontrollerim de sorun çıkmadı, yani 20. haftadan sonra Doppler Ultrasound ile bebeğe giden kan akışına bakılıyor canım, akış iyi olduğu için iğne dozum da değişmedi.

Bir de ilk haftalarda da benim doktorum bebeğin gelişimi haftası ile uyumlu olduğu sürece (+1 , -1 normal kabul ediliyor) iğne de yeterli demektir demişti..

napıym heray aynı terane oldu mu olmadı mı artık kötü süprizlere alıştım saha temkinli ve sakin olmaya çalışıyorum ama bu sefer çatlatma iğnesi falan oldum hani bi ihtimal işte inşallah bitanem ya inşallah bu sefer tutmuştur ooohhh yeee bol bol ye yarasın denizimize

cok tesekkur ederım cevabın ıcın arkadsım
aslında alıstım ıgneye ılk tup bebekte 15 gun bu ıkıncı bundada 15 gundur kullanıyorum
yanı 1 aylık bır tecrubem var baslarda cok rahattı hıc acıtmıyordu kolaylıkla yapıyordum
tup bebek ıgnelerınıde kendım yapmıstım oda gobekten yapılıyor yanı cok tecrubesız sayılmam
sertlestı morardı son bı kac gunde yaptıklerım kasınıyor fılan hanı onceden bunları yasamadım sımdı nıye boyle oluyor dıye kafamda soru ısaretlerı olustu

sız yolu bıtırmeye yaklasmıssınız ne guzel ınsallah bızde o haftaları saglıkla goruruz ınsallah :)

bu konu da daha öncede yazmıştım ama tekrar etmekte fayda var... biz hastalıklarımızı fiziksel olarak etkilemeden öğrendik... kanda pıhtılaşma bozukluğu olanlarda koagülasyon testleri de sıkıntılı ise (gebelik olmayan dönemde) doktor asprin öneriyor. ancak sadece genetik problem varsa uzun yolculuk, gebelik, ameliyat gibi durumlardan önce asprin ve vitamin desteğine başlanmasını öneriyor. ayrıca doğum sonrası (postpartum) dönemde de 6 hafta yine anti koagülan yani asprin yada antiktrombotik ilaç tedavisi devam ediyor... bu konuyu mutlaka hekimlerinize sorun atlanmaması gereken bir durum.. arteriyel ve venöz tromboz riski, akciğer ve beyin emboli riskini en aza indirmek amacıyla asprin kullanılması gereken bir durum. bi kalp damarcı arkadaşım bana günlük yada gün aşırı asprin almanda fayda var demişti.. ki benim koagülasyon testlerim normal olmasına rağmen. hatta beslenmeyi bile dengelemek gerekiyor.. koagülasyon (protein s, protein c gibi)testlerinde problem olanların bir de kalp damarcı ile görüşüp istişare ile gebelik sonrası dönemler için ne yapması gerektiğini konuşmasında fayda var diye düşünüyorum...

ipekcim hayırlı olsun allah tamamına erdirsin inşallah :Saruboceq:
ben ilk 22 hafta clexane sonraki 10 hafta fraxiparine doğuma kadarda yine clexane kullandım.sertleşmeler cok önemli değil sadece senin canını yakar.ama bebeğe hiç bir zararı yok.benm bezelerim doğumdan sonra gecmişti.
ama şen in bir taktirği var ki işe yaradığını o tecrübeyle onayladı.beze ve morluk olusan yerlere kolonyalı pamukla bastır.
muhtemelen sıvıyı ya cok yavas yada cok hızlı veriyorsunuzdur içeri.yada senin etinle alakalı bir durumdur.eğer cok canın yanıyorsa doktorundan yardım iste.ama dediğim gibi önemli olan sıvının deri altına girmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…