Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Mrb arkadaşlar nasılsınız,
bebek doğduktan sonra iğnelere devam ediliyormu ediliyorsa ne kadar süre sonra başlanıyor ne kadar kullanılıyor ve 6 ayda bir kontrolerin olduğunu duydum doğrumu
bu arada 28 hafta bitmek üzere az kaldı heyecan son noktalarda

arkadaslar daha öncede yazmıstım ben 3 düşük yaptım diye
ve hiçbirisinde keseyi görememiştik malesef
yaptırdığım test sonuçlarında mthfr c677t:heterozigot çıktı
drumla görüştüm drum korunmayı bırak hamile kaldığında gel keseyi gördükten sonra ya aspirin ya da
yüksek dozda folik asit dedi bende problem orda zaten biz keseyi göremiyoruz dedim
drum da bana daha önceden baslatırsam allah korusun dış gebelik olursa basım belaya girer dedi
bende kafayı sıyırcam artık zaten keseyi göremiyoruz ben yine mi düşük yapıcam ya

allahın izniyle olur inşallah.bende mthfr677t hetere..hamile kalmadan önce folik asit vre coraspine basla.ewet doktorun dooru söölemiş kseyi rahim içinde görmek zorunda:teselli:ama iğnede verseydi keske:uhm:

esercim üzülme sakin ol panik yapma kanaman yoksa karın ağrısı üşütmekten de olur kendini sıcak tut
bugün bende burak ağcaya muayene olmaya gittim iyi bir dr dediğin gibi korunmayı bırak hamile kalmay çalış dedi pregestoron ve heparın le bebeği tutmaya çalışalım belki bünyen kabul etmiyordur dedi kurtaj olduktan sonra bebeği neden genetik incelemeye göndermediniz o zaman bir sonuç elde ederdik fakat şimdi hem eşine hem sana pahalıya mal olu genetik test dedi 2 seçenek sundu ya hamile kal takip edelim yada testlerin hepsini yapalım sonuçta hiç bir şeyde çıkmayabilir dedi şimdi düşünüyorum ne yapsam
hamilemi kalsam yoksa ne kadar test varsa yaptırsammı faktor5 normal ama çok faktor testleri var diyor bilemiyorum

allahın izniyle olur inşallah.bende mthfr677t hetere..hamile kalmadan önce folik asit vre coraspine basla.ewet doktorun dooru söölemiş kseyi rahim içinde görmek zorunda:teselli:ama iğnede verseydi keske:uhm:
cnm hamile kalmadan önce sadece folik asit dedi
coraspirin bile vermedi napıcam bilmiyorum

ne olur yardımcı olun bana benim durumumda olan var mı

canım geçmiş olsun bende hamilelikten önce folbiol b12 ve zinco kullandım 3 ay hamileliğin 12. haftasına kadarda devam etmek gerekyor hamile kalır kalmazda iğne kullndım.aspirine gerek görmedi doktorum önemli olan keseyi görür görmez iğne başlamak canını sıkma

ben hamile kaldıktan sonra bu dr.u bulduğum için bana testleri yaptırma şansı yoktu. ama bana ve eşimede sordu neden testleri yaptırmadınız diye. bizde bilmediğimizi söledik. şimdi sıkı takip ediyo. herhangi bir durum olduğunda hemen arıyorum cebini. ona ulaşamazsam gamze hemşire var orda onunda cebini verdiler onu ararım. eğer maddi imkanlarınız elverirse testleri yaptır gerçekten pahalı diye biliyorum. Umarım bi dahaki hamileliğin srunsuz geçer. ben hamile kalmadan gitseydim bu testleri yaptıramazdım şahsen.

canım eğe sosyal güvenceniz varsa kendinizi dokuz eylüle sevk ettiin.oda bütün testlei yaparlar.bnm orda acıklandı.1 ayda cıkmıstı bizim.genetik tıp var orda.

evet bende 9 eylülde yaptırdım tüm tahlillerimi genetik incelemeleri 1 ayda çıkıo şükür sonuçlar temiz bir tek mthfr heterozigot var o kadar aranızda irenbeye giden varmı

celencim pazartesi gidicem bazı testler için yani açlık kan şekeri tiroid vs yani rutın testler dr sölim 9 eylüle sevket yaptıralım bu testleri diye fakat çok faktor var dedi düşen bebeği göndersek genetiğe daha iyi olurdu dedi ben ısrar etsem dr la ters düşermiyim bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım

ne olur yardımcı olun bana benim durumumda olan var mı

merhaba canım tabılı var...bende mthfr 677 heterozıgotum.bende senın gıbıydım aynı.doktor doktor gezdım.folık al yeter dıyolardı.en sonunda kendı doktorum tedavı olmam konusunda kararlı oldugumu ıyıce anladı.benı gebelık oncesı folbıol ve coraspıne, gebelıkle beraberde ıgneye baslattı...bu henuz acıklıga kavusmamıs bı konu oldugu ıcın cekımser davranıyolar...ama sen bı kac doktorla daha gorus mutlaka...benım bıldıgım herkes aspırıne gebelıkoncesııgneyede gebelıkle beraber hemen basladı....

naber canlarım nasılsınız? esercım endıse etme canım kanama yoksa rahat ol annesıı.... benım bu aksam doktor randevum var...cok korkuyorum..cunku bende pek gebelık belırtısı yok...olmuyo yanı..ve bu benı cok endıselendırıyo...ınsallah hayırlı haberlerle doneırm sıze...dualarınızı eksık etmeyın...hepınız dualaımdasınız.....

canım ya ne guzel doktorun testlerın hepsını yapma secenegı sunmus sana...ben bı turlu ıkna edememıs ve kendım yaptırmıstım en sonunda.bence hepsını yaptır...bısey cıkarsa ıalc dozu ona gore belırlenır.cıkmazsada ıcın rahat olur...hadı bakalım bı ıse baslanmak bıtırmenın yarısıdır derler...guzel haberlerını beklıoruz canım....:CüvCüv:

sevgılı calıkusu, papatya sureya, sulal,umutsevgım, cımen ve adını unuttugum dıger bekleyen arkadaslarım....bu ne kadar derın bı uzuntu bızden ıyı kımse bılemez....ama kızlar bu kadar umutsuz olmak dogru deıl...cok sukur saglıklıyız ve hayat devam edıyo...ustelık bı sorunumuz var tamam ama tedavı sansımız var...evet bazılarımızın sınavı dıgerlerıne gore daha zor oluyo...ama Allah cok buyuktur ve herseyın en ıyısını bılır...ne olur buna ve yarınlarınıza ınanın...baska turlu olmazkı...bı gun guzel haberlerınızı okucam burdan ve o gunler cok yakında...ben ınanıyorum ve sızler ıcın dua edıyorum...sızde ınanın bıraz lutfen ınanın....:Saruboceq:a.s

Merhaba arkadaşlar ,

Hematoloğun istediği tetkikleri yazmamı isteyen arkadaşlarımız olmuştu...Dün aldım hemen yazıyorum..

Arkadaşlar bunlar arasından şu testler daha önceden yapıldığı için yeniden istenmedi ...FAKTÖR 5 LEİDEN , PROTROMBİN 20210 MUTASYONU , MTHFR MUTASYONU , PROTEİN- C AKTİVİTESİ , ACTİVE PROTEİN -C REZİSTANSI , FREE PROTEİN S ( LİA TEST ) ...

Hematoloğun istedikleri ise şunlar ; PAI-1 GEN MUTASYONU , PROTROMBİN ZAMANI , , APTT , FİBRİNOJEN , THROMBİN ZAMANI , D-DIMER 3 , LUPUS ANTİKOAGÜLANI , ANTİ-DS-DNA, KOMPLEMAN 3, KOMPLEMAN 4 , BRUCELLA AGLUTİNASYON ..

FERRİTİN , FOLİK ASİT , VİTAMİN B12 , TSH , LİPOPROTEİN , HOMOSİSTEİN , ANTİTPO.

Bir de kolestorel , albümin , protein falan gibi genel bi test var...

Sonuçlarıma göre PAI-1 gen mutasyonu heterozigot...Yani bir faktörde daha sorunum çıktı...Hocaya pıhtılaşma sorunumun ileri düzeyde olup olmadığını sordum..( MTHFR de homozigotum..) Orta seviyede olduğunu söyledi...Hamile kalınca yüksek doz heparin başlayacağız dedi...0,6 lık doz artı 100 lük aspirin...Yüksek doz folik aside devam etmemi söyledi...Homosistein seviyem normaldi , düşüktü...Folik asit sayesinde düşük kaldığını söyledi...Folik asit , B12 ve Demir oranım normalin bile üstünde çıktı...Nerdeyse 2 yıldır folik asit alıyorum , uzun zamandır da B 12 alıyorum.. B12 ve folbiole devam , gebelik öncesi de , gebelik olunca da...

Böyle işte arkadaşlar...Hematolojinin görüşünü almış oldum böylece..Bakalım hayırlısı ...Herkese selamlar , sevgiler...

selvıhan nıye yazmıyo kızlar? bılen varmı?

canım benim çok sağol beni sormuşsu iyiyiz çok şükür.ikili testi yaptırdık bugün hoca sonucu değerlendirecek.bakalım inşallah sonuç iyi çikar.bu sıralar bende idrar yolu enfeksiyonu başladı.dr.oraceftin 500mg antibiyotik verdi.fakat hala içmekte korkuyorum .bebişe bişey olacak diye.yarın çok şükür 12.hafta doluyor ama ben genede antibiyotik içme konusunda endişeliyim .ne yapacağım bilmiyorum.

benim gibi idrar yolu enfeksiyonu olanlar var mı.bol su içmek dışında neler yaptılar .yazarlarsa çok sevinirim.bugün televizyonda prof .dr.ibrahim saraçoğlu günde üç kez melisa çayı için geçer diyor.fakat bitki çaylarınında gebelikte kullanımını öner miyorlar.siz nedesiniz.cevaplarınızı bekliyoruz.

sevgili celenciğim nasılsın.güzel bebişin nasıl.inşallah iyisinizdir.canlarım benim ben iyiyim çok şükür.idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili bana yardımcı olacak bilgilerini bekliyorum.yazarsan çok sevinirim .sevgilerle

canım ıdrar yolu enfeksıyonu eger onlenmez ve ılerlerse gebelıkte tehlıkelı durumlara yol acabılıyor. zaten senın doktorun cok ıyı bı hekım. verdıgı antıbıotıkler a yada b kategorılerınden secıyolar. kı bunlarında gecısı yok. bence doktorunu dınle ve ılacı kullan. ve benım fıkrım eger o bıtkı cayı ılac ıcmekten dahada rısklı bı durum...ınsallah testınde guzel cıkıcak ve yazıcaksıın arkadasım. bende doktora gıdıcem ve yıne ıcımde hep aynı korku var...vakıtte gecmıyokı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…