Merhaba arkadaşlar ,
Hematoloğun istediği tetkikleri yazmamı isteyen arkadaşlarımız olmuştu...Dün aldım hemen yazıyorum..
Arkadaşlar bunlar arasından şu testler daha önceden yapıldığı için yeniden istenmedi ...FAKTÖR 5 LEİDEN , PROTROMBİN 20210 MUTASYONU , MTHFR MUTASYONU , PROTEİN- C AKTİVİTESİ , ACTİVE PROTEİN -C REZİSTANSI , FREE PROTEİN S ( LİA TEST ) ...
Hematoloğun istedikleri ise şunlar ; PAI-1 GEN MUTASYONU , PROTROMBİN ZAMANI , , APTT , FİBRİNOJEN , THROMBİN ZAMANI , D-DIMER 3 , LUPUS ANTİKOAGÜLANI , ANTİ-DS-DNA, KOMPLEMAN 3, KOMPLEMAN 4 , BRUCELLA AGLUTİNASYON ..
FERRİTİN , FOLİK ASİT , VİTAMİN B12 , TSH , LİPOPROTEİN , HOMOSİSTEİN , ANTİTPO.
Bir de kolestorel , albümin , protein falan gibi genel bi test var...
Sonuçlarıma göre PAI-1 gen mutasyonu heterozigot...Yani bir faktörde daha sorunum çıktı...Hocaya pıhtılaşma sorunumun ileri düzeyde olup olmadığını sordum..( MTHFR de homozigotum..) Orta seviyede olduğunu söyledi...Hamile kalınca yüksek doz heparin başlayacağız dedi...0,6 lık doz artı 100 lük aspirin...Yüksek doz folik aside devam etmemi söyledi...Homosistein seviyem normaldi , düşüktü...Folik asit sayesinde düşük kaldığını söyledi...Folik asit , B12 ve Demir oranım normalin bile üstünde çıktı...Nerdeyse 2 yıldır folik asit alıyorum , uzun zamandır da B 12 alıyorum.. B12 ve folbiole devam , gebelik öncesi de , gebelik olunca da...
Böyle işte arkadaşlar...Hematolojinin görüşünü almış oldum böylece..Bakalım hayırlısı ...Herkese selamlar , sevgiler...
sevgili celenciğim nasılsın.güzel bebişin nasıl.inşallah iyisinizdir.canlarım benim ben iyiyim çok şükür.idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili bana yardımcı olacak bilgilerini bekliyorum.yazarsan çok sevinirim .sevgilerle
yerim senn belirtini beeeenn:teselli: ah kuzucum bak nazlımında yok belirtisi.olcak die de bişe yok.allahım korusun minik kesecimizi ve içindeki minişi:Saruboceq:canım ya randevum 6 6 bucuk gıbı...ama yuregım agzımda.belırtm yokkı benım hıc...cooook az var onlarda bazen. bırazda pımpırıklımı oldum nedır a.s vala heyecanlıyım ve korkuyorum ben cok....:Saruboceq:
cemreıgımızede maasallah bu nasıl bı tatlılık boyle bılmemkı....allah uzun omurlerle sana bagıslasın ınsallahhhhhh
İnşallah sidocum yaa..Ben de senden güzel haberler bekliyorum inşallahh... Akşama yaz olur mu ?canım bak ne guzel tepeden tırnaga sorun arastırılıp ortaya konmus...en azından sorunun boyutu ıle ılgılı kesın bı fıkrı var doktorunun ve buna uygun doz belırlemesı yapmıs...bunlar guzel haberler...dıger guzel haberıde beklıyoruz ınsallahhhhhhh:CüvCüv:
canım ya randevum 6 6 bucuk gıbı...ama yuregım agzımda.belırtm yokkı benım hıc...cooook az var onlarda bazen. bırazda pımpırıklımı oldum nedır a.s vala heyecanlıyım ve korkuyorum ben cok....:Saruboceq:
canım benim çok sağol beni sormuşsu iyiyiz çok şükür.ikili testi yaptırdık bugün hoca sonucu değerlendirecek.bakalım inşallah sonuç iyi çikar.bu sıralar bende idrar yolu enfeksiyonu başladı.dr.oraceftin 500mg antibiyotik verdi.fakat hala içmekte korkuyorum .bebişe bişey olacak diye.yarın çok şükür 12.hafta doluyor ama ben genede antibiyotik içme konusunda endişeliyim .ne yapacağım bilmiyorum.
benim gibi idrar yolu enfeksiyonu olanlar var mı.bol su içmek dışında neler yaptılar .yazarlarsa çok sevinirim.bugün televizyonda prof .dr.ibrahim saraçoğlu günde üç kez melisa çayı için geçer diyor.fakat bitki çaylarınında gebelikte kullanımını öner miyorlar.siz nedesiniz.cevaplarınızı bekliyoruz.
canım cemre bnm 8. hamileliğimdi.diğerlerinde olduu gibi bundada acaip bulantı-kusmalarım vardı.elimde kovayla dolasıyıordumkafamçokkarıştı bence bünyeyle alakalıCADIARZUsido bu senin kaçıncı gebeliğin.?.gebelik belirtileri ilk gebelikte yoğun oluyor diğerlerinde azalıyor diye okumuştum bir yerlerde..
bulantı falan aslında vücudun gebelik hormonlarına verdiği tepkiymiş..sonraki gebeliklerde vücut bu hormona alıştığı için tepkisi de az oluyormuş..
celennnn cemrecik 4 aylık olmuş maşallah canım yazaman ne kadar çabuk geçmiş ayy.. gel bi de bana sor diyosun dimi:jeyyar: cemrecik çok güzel maşallah, onu gördükçe oglumu merak ediyorum. zaman bana da hızlı geçsin artıkkksırnaşık şey
celencim nasılsın. ben iyiyim şükür. bu arada bana niye idrar tahili yapılmadı acaba.(takacak birşey buldum bak) :))))
sidocum bak celen de demiş bende bulantı falan olmadı sadece dönem dönem göğüslerim hassaslaştı. bu tamamen kişiye göre değişiyor lütfen takma. bebişin seni üzmeden büyüyordur merak etme.
celencim nasılsın. ben iyiyim şükür. bu arada bana niye idrar tahili yapılmadı acaba.(takacak birşey buldum bak) :))))
sidocum bak celen de demiş bende bulantı falan olmadı sadece dönem dönem göğüslerim hassaslaştı. bu tamamen kişiye göre değişiyor lütfen takma. bebişin seni üzmeden büyüyordur merak etme.
celencim yazını okuyunca gözümdeki yaşları tutamadım 8. ya dile kolay canım benim. benim 2 kürtaj, 1 düşük, 1 kimyasal gebeliğim var. en sonuncusunu 6 kasım 2008 de aldırdım malesef. genetiğe gönderildi. şükür temiz çıktı birde kız olduğunu öğrenince dünyam başıma yıkıldı. kürtaj olduğumda hiç ağlamamıştım hep sabır dilemiştim allahtan ve vermişti. ama kız olduğunu duyduğumda allah bilio ya bende ölseydim dedim. onunla birlikte gitseydim dedim. kızımı öyle çok özlüyorum ki. tutamadığım elleri pamuk gibidir, bakamadığım gözleri sevgi doludur, öpemediğim yanaklarını şimdi melekler kokluyodur. kimbilir nerelerdedir minik kan pıhtım. eğer gitmeseydi 5 aylıktı şimdi. 4 ay kalmıştı kavuşmamıza. ama ne yapalım kader. acılar aslında geçmiyo da zaman alışmayı öğretiyo acılara. şimdi bu ay yine başlıyorum tedaviye ve ne kadar uğraşsamda korkularımı yenemiyorum. birçok şeyle geçirmeye çalışsamda vaktimi (iş kurs ). ama yine aynı şeyleri yaşamak ağır gelio. biliyorum her zaman aynı şey olcak diye bişey yok. dr um da önlemini aldı. ama yinede beynimde bir yerde öyle bir korku varki. dr uma da dedim; eğer olursa her hafta gelmek istiyorum, en azından 3 ay dolana kadar görürsem rahatlarım. dr umda isterse nher gün gel baharcım dedi. o harika bi insan ,tamamen pozitif enerji veriyo insana ne kadar teşekkür etsem az. şimdi korkularımla tekrar yüzleşme vakti. bir kez daha kendimi herşeye hazırlamak zorundayım. ama içimden bi ses diyo ki;'' bu kez son olucak. artık sende anne olcaksın. o büyülü dünyaya sende dahil olucaksın. meleğin kanatlarıyla gelip seni havalara uçuracak ve sen gül yanaklarını öptüğünde yaşadığın tüm kötü zamanları unutup sımsıkı sarılacaksın yavruna işte içimdeki ses böyle diyo:ecrin_bebek:
canıımmm...boğazıma bi tas oturdu sanki.gözlerim doldu.birden yasadıım o gün geldi aklıma.bilmem kacıncı hamileliğimdi.dokuz eylülde alındı.genetiğe gönderildi.bebeğim.babası götrdü onu minicik bi tpte.bizim kanlarımızda verildi.1 ay sonra almaya gittik sonucları.kocamın elinde.ben doktorun kapısında.aldım.bende mthrf die bişe yazıodu.önemsemedim.hemen bebeğimiz kağıdına baktım.bişeymi vardı ki ölmüştü.temizdi.tertemizdi.kızıımmmm.bende kızımı kaybetmiştim.xx yazıodu.yığıldım.oturdum kapının önüne.doktorla bi yandan kocam bi yandan kaldırmaya calısıo.ben kızım die ağlıyorum.etraf bize bakıo..ooff yazamıycam dahaasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?