Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aminnnnnnnnn...........

sagolasın canım insallah hamileligin sorunsuz devam edr ve bebesini saglıklı kucagına alırsın insallah bende sorun yasamam allahım yaa cok korkuyorumm(

canım merhaba benimde seninle aynı mutasyonum varda daha sonucu yeni ögrendim dra göstermedim. cok merak ediyorum sen hamilelikten önce ve hamilelikte nasıl tedavi gördün bu ignelerin dozunu neye göre ayarlıyolar sadece kadın dogumcunmu karar veriyo baska dal drlarDA danısılıyomu acaba. bu arada kacıncı haftadasın hamilelikte insallah allahım saglıkla kucagına almayı nasip edr insallahhhhh rabbimmmm dualarımızı duyarr

senin hamilelik te ilerledi yavaş yavaş daha zor olur şimdi hele çocuklar gelince oturamıyoruz da aman sen yine de dikkat et önce can ve minik canan :) bende gidip geliyorum öyle tatilden yeni gelince adapte de olamadım tam az önce misafirlerimi gönderdim bir bakayım size dedim

Doktorun sana iğne vermediği kesin değil canım. Neden dersen keseyi görmeden kalp atışlarını görmeden iğneye başlatmamıştı benmim doktor. ancak önceden başlatan doktorlarda var canım. Merak etme sen sadece dua et ve kalp atışlarını ve kesesini görmeyi bekle. Sonra doktora bu konuyu sor hatta sormadan eğer ehli biri ise muhakkak sana bilgi vercektir. eğer ehil olmadığını düşünüyorsan yada tatmin olmadıysan muhhakkak farklı bir doktordan görüş alç
. Allah yardımcın olsun inşallah.

teşekkür ederim. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin. Canım hamilelikten 2-3 ay önce coraspirin 100 ve folic plus kullandım sonra hamile kaldıktan sonra kalp atışlarını görünce doktor clexane 0.2 ye de başlattı. coraspirin folic elevit ve iğneye ilk baştan beridir devam ediyrum folic 4 yada 5. ayda bıraktırdı. diğerlerine devam ediyorum. Şimdi 26. haftadayım elhamdülilllah. İğnenin dozunu mutasyton değerine ve kiloya göre doğum doktorum ayarladı. Ama hemotologtan da fikir alan doktorlar da var canım. Allah yarımcın olsun. endişe etme tedavisi olan bir rahatsızlık. İnşallah bebeklerimize hayırlısı ile kavuşuruz.

insallah canım yaa insallah düsük yaptıgımdan beri hep aynı seyleri düsünüp duruyorum kafayı yicem simdide bu sonucu görünce sevinsemmi üzülsemmi anlamadım. sonuctanedenini ögrendik tedbirimizi alırız diyorum diger yandanda yaa dozunu ayarlayamazsak yine düsük yaparsam diyorum offf cok bunalıyorum bazen canımyaa. peki igeneyi kullanırken aralıklı tetkik yapılıyomu ilacın dozu yeterlimi degilmi diye cok soru soruyrum biliyorum ama eminim benim endiselerimi sende anlıyosundur canım.

nuraycım rahat ol ve bol bol dua et.inan hepimiz risk altındayız.ben 5.5 aylık oldum ama bugüne kadar hep bir korku bir yerlerde duruyo.yapmamız gereken bol dua ve stressiz olmaya çalışmak...

haklısın canım, bizim gibi kayıplar yaşamış anne adayları bu acıyı ve korkuyu sanırım bebeklerini kucaklarına alana kadar atlatamaz.

valla canım tam olarak hangi yapıda olduğunu isim olarak bilemiyorum ,yani dr söylemişti ama zaten 2 şeklin arasında demişti.yani hem olması gerekenden daha küçükmüş, hemde üstten içe doğru basıkmış genişçe bir alan(üst orta kısımda)bu da rahmi boydan düşündüğümüzde üst kısmını ikiye ayırıyor.ama ince bir perde şeklinde değil bu ayrım.zaten öyle olsa ameliyat edilebiliyormuş.kabaca kalp şekline benziyor. ve eğer bebek o üstteki zayıf kısma tutunursa oradaki kaslar bebeği taşımaz dedi.

evet mthfr 677 TT homozigot um. ama rahim problemim de var. kan pıhtılaşması için ınnohep 0,7 ve coraspin 100, rahim için de progestan kullanıyorum günde 3 kez.

soruna gelince bu ilaçlar öyle tavsiye ile kullanılacak ilaçlar değil. mutlaka dr un yönlendirmesiyle hareket etmelisin.benim dr umda keseyi görünce başladı iğneye, öncesinde başlamadı.hatta kalp atışını duyduktan sonra başlayanlar da var.dr una güven, eğer güvenmiyorsan başka bir dr a daha görün. bu benim 3. doktorum , umarım bununla başarırız.hakkımızda hayırlısı olsun.umarım sende bebeklerine kavuşursun, keseler dediğine göre sanırım ikiz bebek a.s.

Geçmişe şöyle bir baktım. Bayramdan söz etmişsiniz. Ben de akrabaları görmemek onların soruları ile karşılaşmamak için memleketlere gitmek istemedim. Buradakilerden de kaçmak için Ankara'ya gidiyorum. Görümcem var biraz kafa dağıtırım. En azından etrafımda hamile bebek çocuk ve etrafta uçuşan sorular olmaz. Kendimden bıktım zaten hiç kimseye laf anlatmak istemiyorum. Bu arada AHTAMARA ve GÜZİN 75 cesaretlendirmeniz için teşekkürler.
Kan pıhtılaşması için hamilelik öncesinde kan sulandırıcı kullanıyor muydunuz ? CADIARZU

fetusu genetiğe filan gönderdiniz mi...bunun sebebi kan pıhtılaşması değilmiymiş...belli oldu mu..biz bebeği genetiğe gönderdik daha sonucu çıkmadı...rabbim bir daha yasatmaz inşallah...çok geçmiş olsun sana da...ben de 4. ü düşüğümü 15 gün önce yaptım...

çok geçmiş olsun,Rabbim bir daha yaşatmasın.......tüm incelemeler yapıldı canım,hiçbir anomali tespit edilemedi,gelişimi falan herşey uyumluydu haftasıyla......büyük ihtimalle kalp anomalisi vardır dediler,o da ancak 23.haftada belli oluyormuş zaten,artık olan oldu giden gitti,yapacak birşey yok.....şu an clex. yerine innohep kullanıyorum,coraspin alıyorum,her gün yürümeye çalışıyorum....bu gebeliğimde sevinemiyorum bile,temkinli davranıyorum elimden geldiğince,her an herşeyin olabileceğini,gebeliğin başlamasıyla herşeyin bitmediğini çok iyi anladım...kendimi çok fazla kaptırmak ve yaşadıklarımı tamamen unutmakda istemiyorum aslında.......işin özü Allaha emanet,pıhtılaşma sorunu olup iğne ilaç kullanmadan bebeğine kavuşanlarda var......Yaradan OL dediği zaman olacak ondan ötesi yok.......

merhaba arkadaşlar ben bayramdan sonra kan pıhtılaşması testi yaptıracam aynı zamanda da coraspirin kullanıyorum.Acaba bu tahlilin sonucunu etkiler mi?yani kan pıhtılaşması varsa coraspirin içtiğim için çıkmayabilr mi*?eğer öle olursa yanıltıcı olur.Teşekkür ederim.

merhaba canım sanmıyorum ben ama coraspirinin sonucunu etkileyecegini cünkü genetik bi arastırma bu. kanama zamanına falan bakılsa etkilerdi.bence sen emin olmak icin drunu ara sor bu arada kesmis olursun hem ilacı zaman gecmis olu

hayır canım .pıhtılaşma testleri genetikle ilgili olduğu için kullandığın coraspin testleri etkilemez.
genetik testlerin dışında bazen dr lar " protrombin zamanı" diye ,kanama zamanı ile ilgili bir test daha istiyorlar.bunun sonucunu etkiler.ama zaten bu genetik test değil.

eylül mavi ve papatya 10 sizlere çok teşekkür ediyorum canım.İnsan o kadar çok bunalıyorki.Allahım herkesin kalbini rahatlatsın.Bugün kadir gecesi.RAbbim ne olursun yarabbim bizlerin sıkıntılarını al.

endişelerinde haklısın mecbur bunu yaşıyoruz biz bebişleri doğup kucağımıza alana kadar bu gerginlikleri ve telaşı yaşıyoruz, aslında sorduğun sorular doktorunla birebir ilişkili, dediğim gibi bazı doktorlar kendileri iğneyi ve dozu ayarlamıyorlar hemtologlarla çalışıyorlar yani iğne dozunu çoğu zaman hemetolog ayarlıyor ve gebelik sürecinde de takip ediyor, bazı tecrübeli doktorlar ise kendileri ayarlıyor benim ki hiiç göndermedi hemetoloğa kendi ayarladı ve dozu değiştirmedi, ama her ay tam kan ve tam idrar tahlili veriyor enfeksiyon ve diğer şeyere bakıyor, orada kanın pıhtılaşma oranını anlıyor mu bilmiyorum, ama topikteki bazı arkadaşlar aptt diye kanın pıhtılaşmsının oranını gösteren tetkiki hamilelik sürecinde yaptırdılar. Aslında korkma toz yeterli geliyor, eğer bir sorun olursa doktor ya iğnenin dozunu değiştiriyor ya da asprini kesmeni söylüyor meraklanma doktoruna güven ve dediklerini harfiyyen yap allahın izni ile şu mübarek günlerde Rabbim inş her isteyene bebiş versin sana da versin. ha bu arada bizim için folic çok önemli aksatmadan kullan hamilelikten iki veya üç ay önce başladım ben.

Kandilimiz mübarek olsun hanımlar allahım dualarımızı boş çevirmesin bu günde inşallah. Rabbim sağlıklı hayırlı bebelerimize hepimizin bir an önce kavuşmamızı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…