ben diyet yapmadım doktorlarımda yap demedi.becozym cyi hamile kalmadan önce kullanıyordum yılbasında bütün ilaçları bırakmıştım ben subatta hamile kaldım o sıra hiçbirşey kullanmıyordum çünkü biz hazirana bırakmıştık bebek işini.nasip işte.tabiiki soracaksın yardımcı olabilirsem ne mutluguclubacismile
doktorun dışardan gelebiliyormuş.tabi doktor ne kadar ister o ayrı soru.yırttın yine ha.kurtardın saçları.söz dinle bakim.
sağol güzinciğim .darısıda bundan sonraki randevularımıza olsun inşallah.
sizin adınıza çok sevindim.bende olmak isterdim.zaten sonuyokta gelmez oldu.doğumu konuşacaktı doktorla merak ediyom haber etmedi.dün bende doktora doğum ,izin gibi konuları açtım.zaten ters günündemiydi nedir hep terslendi.36.haftada konuşuruz dedi.çatlayacam yaa.
bu arada çınarlı doğum hastanesi doğum +bir gece kalmak 950 tl imiş.
egede doğum yapan biriyle konuştum.doğumdan sonra 1 gece yoğunbakımda kalınıyormuş.bebeği ayak ucuna koyuyorlarmış.nerdeyse hemşire hiç gelmiyormuş.ilgilenmiyormuş.sabaha kadar arkadaş bebek ağladığında kendi kalkmak zorunda kalmış.çok zorlanmış.dikişleri falan çok acımış.bunları duyunca sinirim bozuldu .sizin duyduğunuz yada düşündüğünüz birşeyler var mı?
inş.bebişler gelsin onlarlada bulusacağız ben biryere çıkamadığım için sonuyok bana geldi sağolsun.benim doktorum şifa ile anlasmalı bakalım p.tesi randevum var nediyecek?ben ne olursa olsun ege üniv yapmayı istiyorum bakalım.çınarlıda herhangi bir doktormu giriyor?haftaya bakalım birseyler öğrenirsem yazarım canımvereliniortak
güzinciğim ben yönetmeliği okudum.sezeryanla normal doğum arasında izin farkı yok.sadece çoğul gebeliklerde doğum sonrası izin 2 hafta daha uzun.aysude sana birsey soracaktım bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim sezeryanla doğum sonrası rapor ne kadar veriliyor?değişmiş heralde senin mutlaka bilgin vardır.
feryad senden her eve lazım canım.allah seni basımızdan eksik etmesin!
nuray bu yatmaları ararmıyız acaba?
aynen bende böyle okudum.tatlım bildiğim kadarıyla çalışan annelerde doğum sonrası izin olarak geçiyor ama yinede tekrar sorar öğrenirim benim bildiğim kadarıyla da sezeryan yada normal doğum doğum öncesi 8 doğum sanrası 8 hafta sadece doğum öncesinde doktor 37. haftaya kadar çalışabilir raporu verirse doğum öncesi 4 hafta doğum sonrasına aktarılabiliyor...
hıı aklımdayken yazayım.ben dün doktora doğum sonrası heyet raporu verip veremediğini sordum.mart ayında kadın doğumculara heyet vermemeleri konusunda resmi yazı gelmiş.sadece ameliyet veya gerçekten yatış durumlarında verildiğini onun dışında veremeyeceğini söyledi.ama başka bölümlerden alınıyormuş araştır dedi.moralim bozuldu.ben şimdi nerden bulacam heyet için doktor.offffffffffff offffffffffff.
valla gelir ben sana söylim.amaneyyy.... emine aşkolsun dinlemiyormuyum sizi... kız ben sizi dinlediğim kadar etrafımda kimseyi dinlemiyorum .. laf aramızda feryad kalkar gelir diye ondan biraz daha tırsıyom o kadar....eyvahedigeldismile
ya diğer topiclere bakıyorum arada da özellikle göbeklerinin resimlerini çekip koymuşlar topiğe,bana garip geliyor açıkcasıkaydirigubbakcemile3.....diyorum bizim ne sıkıntılarımız var..........boshayallersmile
ya diğer topiclere bakıyorum arada da özellikle göbeklerinin resimlerini çekip koymuşlar topiğe,bana garip geliyor açıkcasıkaydirigubbakcemile3.....diyorum bizim ne sıkıntılarımız var..........boshayallersmile
yaaaa.bende aralık annelerine de takılıyordum ama aylardır oraya birşeyler yazmadım.çünkü ben bebişe birşey olmasın aman kalbi durmasın diye panik içinde dualar ederken onlar sorun yaşamadıkları için alışveriş yapıyorlardı .bana daha 3.ayda alışveriş mantıklı gelmiyordu.şimdi bile ben daha birşeyler almadım.onlara kızmıyorum tabi.bizlerde sorunsuz gebelikler yaşasaydık belki aynı davranırdık.ama ne yapalım bizimde çekecek çilemiz varmış.allah daha beterini yaşatmaın.allah kimseye yaşatmasın.
evet canım haklısın. bende mart aneleri topiğindeyim mesela. daha 12 haftada bebek odası , ve kıyafet alışverişine başlıyor insanlar. bense doğuma kadar hiçbirşey almayı düşünmüyorum.bir çanta hazırlar giderim en çok.eve gelincede alınır eksikler yavaş yavaş.
içten içe de acaba diyorum kıskanıyormusun onları. belki sorunsuz hamilelikler geçirsek ve ilk hamileliğimiz olsa bizde yaparız aynı şeyleri..kimbilir..hatırlıyorum da ilk hamileliğimde hamile olduğumu öğrendiğim anda uçmuştuk havalara. eşim de bende. şimdi sanki tam olarak sevinemiyoruz bile içimizdeki korkudan.
ah canım benim onlar bi gelsin kucağımıza, uyutmasınlar bizi de arayalım bu yatmaları hiç önemli değil. yeterki allah yatmalarımızı boşa çıkarmasın..
walla çok haklısınız....Allah hiçkimseye yaşatmasın,dediğiniz gibi bu bizim kaderimiz Allah bizlere bunu layık görmüş,bizde yaşayacağız.......ama bu kıskançlık değil kesinlikle,insanın içinde bir burukluk oluyor..........belki dediğiniz gibi bizimde hiçbir sorunumuz olmasaydı aynı şeyleri yapardık kesinlikle...........hakkımızdan hayırlısı olsun Rabbim beterinden saklasın.........alışveriş aslında işin en kolay kısmıda,işte insanın elinde değil,en güzel zamanlarımızı doya doya yaşayamamak.......ama bizde zaten genelde 6.ay bitmeden çocuk için alışveriş yapılmaz,tabii herkesin kişisel tercihi........Allah herkese yavrusuna kavuşmayı,bekleyenlerede bir an önce sağlıklı gebelik nasip etsin.......:içelim:
öyle bir liste zaten var canım bir ara güncelleyim senin içinyaa aslında listeye mutasyonları ve uygulanan tedavileride mi eklesek sonuyok ne dersin canım?
eylül den hamile değilmisin sen ne demek ne kadar dayanırım sonuna kadar dayanacaksın iğnelere burda kimse güle oynaya iğne olmuyor ama mecburuz kim isterki hergün iğne olmak eğer bebeklerimize kavuşmanın çaresi buysa katlanacağız tabi bebek istiyorsak değil mi yanlışmıyım?umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. hayırlı olsun.benim doktorum keseyi görünce iğneye başlattı canım. ama kalp atışını bekleyen de var. bu doktorun tercihi.coraspin 100 lük kullanıyorum bende, ve sanırım birçok arkadaşta bütün alıyor.
SİZCE DOKTOR KONTROLÜNDE Mİ DOZU ARTTIRAYIM YOKSA BEBEK ASPRİNİNDEN BÜTÜN ALMAYA BAŞLASAM MI? Bİ DE BEN İĞNEDEN ÇOK TIRSIYORUM. HERŞEY MİNİKLERİMİZ İÇİN AMA NE KADAR DAYANIRIM BİLMİYORUM.KOL BACAK GÖBEK FARKEDİYOR MU? AMMA SORU SORDUM YA :uhm:
maydonoz suyu falan içme kıs druna danış o sana uygun ilacı verecektşirayy kızlarr bana da cevap verebilirmisiniz acabaa bilmiyorumkismile
evet bu testler bana da yapıldı netten bakabilirsin sonuçlar normalmi değil mi diye sanırım bağışıklık sistemiyle alakalı bu nlar protein cve s harici olanlar ama pıhtılaşma için daha farklı testler yaptırman lazım mesela faktör 5 mtfhr 1298 677 vs bunlar genetik testler muhakkak bunları iste drundanmerhaba arkadaşlar.size bişey danışacaktım.bbende bebeğimi 11 haftalıkken kaybettim.kendi zorlamalarımla dr pıhtılaşma testi istedim.ayın 1 inde verdim hala çıkmadı sonuçların bir kısmı.bakın şimdi dr bana bunları verdi:
Aca-kardiyolopin antikoru IgG NEGATİF
Aca-kardiyolopin antikoru IgM NEGATif
lupus antikoagulan tarama NEGATİF
PROTEİN C ANTİJEN ?????????????
PROTEİN S ANTİJEN??????????????
son ikisinin sonucu çıkmadı.diğerleri nasıl olmalı? bir sorun gözüküyor mu sizce?
her gebelik farklıdır aynı kadın olsa bile o yüzden onları irdeleme geçmiş gitmiş geri getiremeyiz öyle değil mi şu an ki durumumuza bakalımmerhaba..ya kızlar geçmişte birkaç yerde okudum kan pıhtılaşması kalp atımını durduruyor kayıplar o şekilde oluyor falan diye..benim kayıplarımda kürtaja girene kadar kalp atımı duyduk..benim kafam çok karıştı..bende kanamayla başladı hep.ve kanamalar 12. hafta civarı başladı..ama kanama varken bebek hem gelişimini sürdürdü hem de kalp atımı vardı..ikinci de suyum geldiği halde kalp atımı devam ediyordu.ki aynı zamanda serklajım da vardı düşüğe karşı önlem olarak..ama dr.um daha fazla beklemeye gerek yok senin hayatın tehlikeye giriyor çok kan kaybettin dediği için alındı.zaten el ve ayak tırnaklarımda morarmabaşlamıştı. ve kandaki enfeksiyon çok ileri değerlerdeydi..ne bu şimdi..acaba benim kayıplarım, kan pıhtılaşmasından değilde rahim anomalisinden mi kaynaklı kayıplardı...
sen daha iyi anlatırsın diye sana bıraktım şekerim eccük ballandırda kıskansınlar bizigünaydın arkadaslar...
emine gözün aydın bebişini görmüşsün iyiymişsiniz.
aysude gecmiş olsun dikat et.amniyo yaptıracakmısın?kanaman durdumu?yat dinlen canım
sabrina asigül maydanozdan uzak durun böyle kalın ama uzak durun canım bebişlr içinklava:
sonuyok nasılsın?kızlara anlatmamışsın .kızlar biz sonuyokla salı günü beraberdik çok güzel bir gün gecirdim eşlerimiz tanıştı vakit nasıl gecti anlamdım.hepinizin kulaklarını çınlattık
ayy canım yaaa inşallah umarım en kısa zamanda hepimizin olur.evim çok sessiz.eşim de çok üzülüyo arada derin derin iç çekiyo işten geliyo yemek çay falan sonra o tv karşısında ben pc başında konuşcak paylaşcak bişeyimiz yok
sonuyok hoşgeldin nasılsın nerelerdesin.......
son üç cvb sonra yazicim misafirim geldisonuyokkkkkkkkkkk nerdesin kızzz.
korku içimize işlemiş heralde.emineciğim aynı anda aynı şeyleri yazmışız hemen hemen.demekki bu durum bizlere özel birşey. belki doğru olan onların yaptığı.acaba biz mi çok karamsarız diye düşünüyorum bazen.
alış veriş değilde işin acığı naz yapacak durumda değilmişim gibi hissediyorum.hamilelik öncesi eşim :walla çok haklısınız....Allah hiçkimseye yaşatmasın,dediğiniz gibi bu bizim kaderimiz Allah bizlere bunu layık görmüş,bizde yaşayacağız.......ama bu kıskançlık değil kesinlikle,insanın içinde bir burukluk oluyor..........belki dediğiniz gibi bizimde hiçbir sorunumuz olmasaydı aynı şeyleri yapardık kesinlikle...........hakkımızdan hayırlısı olsun Rabbim beterinden saklasın.........alışveriş aslında işin en kolay kısmıda,işte insanın elinde değil,en güzel zamanlarımızı doya doya yaşayamamak.......ama bizde zaten genelde 6.ay bitmeden çocuk için alışveriş yapılmaz,tabii herkesin kişisel tercihi........Allah herkese yavrusuna kavuşmayı,bekleyenlerede bir an önce sağlıklı gebelik nasip etsin.......:içelim:
korku içimize işlemiş heralde.
alış veriş değilde işin acığı naz yapacak durumda değilmişim gibi hissediyorum.hamilelik öncesi eşim :
amann sen hamile kalırsan ben yandım.herşeyi canın çeker diyordu.şimdiye kadar adamdan çöp istemedim.sadece bu durum gücüme gidiyor.tadını çıkartamıyoruz.çünkü farklı durumlar düşünüyoruz.
dün doktor üç boyutluda bebişin yüzünü göstermek istedi.bebiş yüzünü elleriyle kapattığı için yüzünü göremiyoruz dedi doktor.aman hocam sağlığı iyi ise biz doğunca görürüz dedim.güldü.gelenleri bir görsen neler merak ediyorlar .şaşırtııyorsun beni dedi.
ben yavrumu merak etmem mi ama aklım yüz şeklinden çok sağlığında.allahım utandırmasın.sağlıkla sonuna ulaştırsın.
merhaba öncelikle geçmiş olsun....bu testleri bende yaptırdım...şu haliyle sorun yok gibi görünüyor son iki tahlilde önemli tabiki onlarda çıksın doktorun sana gerkekli açıklamayı yapacaktır... ayrıca bu mevcut pıhtılaşma problemlerini gösterirken bizlerin çoğuna uygulanan genetik pıhtılaşma testleri o yüzden sana farklı gibi gelmiş olabilir. gerek duyarsa doktorun senden de bu tahlilleri isteyebilir... inşallah tekrar yaşamazsın aynı şeyi....
canım benim 3 düşük olduğu için bunların hepsini yaptırdım. protein değerleri biri düşük diğeri yüksek çıktı.ama hangisi nasıldı şimdi hatırlamıyorum. eğer unutmazsam eve gittiğimde yaptırdığım testlerin hepsini sana yazayım. için rahat olsun bunlar bakılması gerekenler hatta yarısı. üniversite hastanesinde neler neler yaptırmamı istediler. artık bir dosyam var :) genetikten histereskopiye kadar...
sevgiyle...
sağol canım.inş hiçbirimiz yaşamayız böyle bişeyi bir daha.bugün protein c ve s de çıkmış.baktı dr bişey yok dedi.ama yinede coraspin içeceksin dedi.faydası var zararı yok onun dedi.hayırlısı artıkkk
iyi akşamlar kızlar umarım herkes iyidir.crawford dun haberini vereyim dedim.bugün öğleye doğru minik prensesine kavuştu.az önce konuştum telefonla sesi çok iyi geliyordu .her şey yolunda gitmiş çok şükür.darısı diğer bekleyen anne adaylarına.hamile olmayanlarda umarım en kısa zamanda hamiş kalırlar.inanın çektiğimiz zorluklar onları kucağınıza aldığınızda değdiğini hissedeceksiniz.Allah herkese yaşatsın ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?