hımmm anladım canım çok saol feryadcım pazartesi o zaman herşey belli olur çatladımı çatlamadımı ayy çok merak ediyorum canım ya inş. çatlamıştır biz gene eşimşe çalışmalara devam ediyoruz :kedi:bakalım hayırlısı canım saol verdiğin bilgi için beni korkutan tek şey hamile olunca hemen yükseler tsh değerim senağlama
hımmm anladım canım çok saol feryadcım pazartesi o zaman herşey belli olur çatladımı çatlamadımı ayy çok merak ediyorum canım ya inş. çatlamıştır biz gene eşimşe çalışmalara devam ediyoruz :kedi:bakalım hayırlısı canım saol verdiğin bilgi için beni korkutan tek şey hamile olunca hemen yükseler tsh değerim senağlama
içimden korunmamak geçiyor yaaaaaaaaaaaaaa
aralık a kadar nasıl beklicem ki ben
ya öylede bende onu istiyorum amabende temmuzda düşük yaptım canım 3 ay korunun dedi dr korunmadım ama olmadıda zaten bence sende korunma hemen olmuyoki zaten
canım benim tsh normal çıkıyo ama antikorlarda sorun vardı yalnız gebe kaldığım ay yükseldi tsh ım o nedenle gebelikte titiz bir kontrol altında olacam ben ...[/QUOTE
canım işte aynı dert bendede benimde su anda tsh değerim 0.986 falan değer normal yani ama gebelik olur olmaz bu değer 11 yükseliyo ve düşük oluyo adetim gecikmeden tsh baktırdığımdada yüksekti yani bizler hamile kaldığımızı hissettiğimiz anda tsh değerini dengede tutmak için levetronu 2 yemi çıkartcaz napacaz işte ayy valla halimiz çok zorr 9 ayda çok önemli tsh 9 ay boyunca dengene tutmak lazım neyse hayırlısı diyoruz hep bide antikor dediğiniz testler hangisi canım anti tpo ve anti t değerlerimi?
canım şimdi söyleyeceklerimi sakın yanlış anlama işin bir de nasip kısmet ve sınav boyutu var ... şöyle bir çevrene bak kim en çok tahammül edemediği şey varsa onla sınav oluyor benim ailemde ya da çevremdeki insanlar arasında en fazla çocuk seven değer veren benim ...bu benim hassas noktam ve bunla sınav oluyorum 2 ay arayla gebe kaldım düşük yaptım çok şükür en azından çabuk hamile kalıyorum diyordum birde bununla sınav oluyorum şimdi ... bekleriz sorun değil geç olsun güç olmasın dedim doktor normal yolla hamile kalman İMKANSIZ dedi olsun dedik tüp bebek te şans daha yüksek en azından birden fazla enbriyo yerleştiriliyor şans %60 ları buluyor.. AMA benim tüp bebek yaptırdığım ay yeni yönetmelik yürürlüğe girdi tek embriyo konularak şansım yine % 25 e düşürüldü ve ben nasibimde olmayan gebeliği yaşayamadım o nedenle eğer nasibimizde annelik varsa biz hiçbişey kullanmasak da önlem dahi almasak o bebek doğacak yeter ki rabbim OL! desin.. RABBİM BİZİM BEBEKLERİMİZE DE OL DEDİKLERİNDEN EYLESİN .... o korusun saklasın sandığında
feryad çok haklısın canım benimm rabbim nasip ettikten sonraa her şekilde o bebek dünyaya gelir zaten o yüzden hep sağlıklı ve hayırlısı diliyoruz rabbimden amin canımm güzel dileklerin için aminnnn
ya öylede bende onu istiyorum ama
hem daha tahlillerin hepsini tamamlamadık hem ankaradaki doktor bana gelmeden hamile kalma dedi hem antibiyotik ve vajinal fitil kullanıyorum baya riskli olur herhalde
o zaman sen korunmaya devam et canım benim tahlillerim tam olduğu için korunmadım sen bide ilaç kullanıyosan kesin korun zaten aralıka fazla bişey kalmadı 2 ay geç olsun temiz olsun canım sonradan keşke dememek için
evet canım anti tpo ve anti türoglobin antikorlar bunlar troit beziyle alakalı testlercanım işte aynı dert bendede benimde su anda tsh değerim 0.986 falan değer normal yani ama gebelik olur olmaz bu değer 11 yükseliyo ve düşük oluyo adetim gecikmeden tsh baktırdığımdada yüksekti yani bizler hamile kaldığımızı hissettiğimiz anda tsh değerini dengede tutmak için levetronu 2 yemi çıkartcaz napacaz işte ayy valla halimiz çok zorr 9 ayda çok önemli tsh 9 ay boyunca dengene tutmak lazım neyse hayırlısı diyoruz hep bide antikor dediğiniz testler hangisi canım anti tpo ve anti t değerlerimi?
feryad çok haklısın canım benimm rabbim nasip ettikten sonraa her şekilde o bebek dünyaya gelir zaten o yüzden hep sağlıklı ve hayırlısı diliyoruz rabbimden amin canımm güzel dileklerin için aminnnn
valla bende kara kara düşünüyomm çünkü bende çok seviyorum.:))
inşallah canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz hepimizin ortak noktası en az 1 kere bu kaybı yaşamamız..bizim yengede yaptırdı yumurta takibi belli bi gün söylüyo doktorun ve o gün gidiyosun tahlil yaptırıyosun.progesteron , prolaktin falan progesteron yüksek çıkarsa bu ay yüksek ihtimal bebek bekliyoz diyo ve öylede oluyor çünkü yengem o ay hamile oldu.darısı bize olsun inşallah.:lepi:
allah allah ya bu tsh değeri normalde normal çıkıyor hamile kalınca mı yükseliyor
nasıl anladınız bunu
canım biz hipotroid hastasıyız ilaç kullanarak tsh değerimizi dengene tutuyoruz hamile kalınca bebem 12. haftaya kadar anneden tiroid alıyo bu nedenle annenin troidini alınca annede tsh değeri yükseliyo o yüzden kullanılan ilacın değerini yükseltirsek tsh değeri normale düşüyo böylelikle annede bebekte troid ihtiyacını karşılamış oluyo
slm kızlar
iğne hakkında söylediklerinizi okudukça tırsıyorum eyvahedigeldismile
biraz iğne fobim var ben kal aldırırkende iğne vurulurkende kasılan ve gerilen biriyim normalde bide hergün vurulmak hepten korkutuyo beni :2:
rabbim kolaylıklar versin acılarımızı dindirsin :1no2:
canım korkma bebeklerimize kavuşmada şifamız olacak onlar unutma
bende korkuyordum tedavi sürecinde bebek olmadan 3 ay pisi pisine vuruldum
burda aylaşılanlar her zaman olmuyo nadiren beze oluşuyo bende de oldu ama 3 ay da 1 yada 2 iğnede oldu unutma rabbim bize şifayı iğneler aracılığı ile verecek
neden pisi pisine dedin feryad.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?