eserizmir tşk ederim cevabın için.doktorun nerenin doktoru? artık herşeyi araştırı oldum
gebelik öncesi aspin kullanımını soran arkadaşlar.benüç ay arayla iki düşük yaptım.üçüncü hamilliğimde araştırma yapıldı ve kan pıhtılaşması çıktı.ve ben bu defa hamilelik için tam beş ay bekledim.çünkü kanın sulanması için hergün bir coraspirin 80mg,1 folbiol,ve becozyme c vitamin kullandım ve çok iyi geldi.çünkü regl dönemlerimden anlıyordum.önceden regl olduğumda kan koyu kıvamlı ve pıhtılıykendaha sonraki aylarda açık kırmızı ve sıvılaştığını, pıhtıların yok olduğunu görüyordum.5 aylık süre içinde tedavim sürerken dr. hamile kalabileceğimi söyledi ve çok şükür hamile kalmıştım. hamile kalıncada keseyi görür görmez kalp atışını duymayı beklemeden günde bir kez fraxiparin 0.3 mg iğne vuruldum ve halada vuruluyorum.günde 80mg coraspin içmenin bebeğe hiçbir zararının olmadığı hatta pıhtılaşmayı engellediği kanıtlanmış durumda.o yüzden ben gönül rahatlığıyla aspirinide gebelik süresince allah nasip ederse hergün içmeye devam edeceğim.
Sevgili maral , çok geçmiş olsun...Kan pıhtılaşması durumunda gebelikte kan sulandırıcı iğne +aspirin tedavisi veriliyor ve çok şükür bu tedavi sonuç veriyor...Umutlu ol lütfen..Kürtajdan sonra ise çoğu doktor 3 adet dönemi bekleme süresi veriyor..En az bir adet dönemi geçmesi gerektiği kesin...Ben 3 gebelik kaybı yaşadım.. Üçünde de 3 aydan uzun süre verilmedi....Tabii yapılan muayenede rahim kalınılığına filan bakılıyor canım ona göre karar verliyor.. Doktorunun önersine uy bence..Sevgiler...
çok kilo vermişsin canım keşke bende verebilsem ne kadar sürede verdin kilolarını ben 90 kiloyum boyum 1.73 bende yürüyüşe başlamayı düşünüyorum
gebelik öncesi aspin kullanımını soran arkadaşlar.benüç ay arayla iki düşük yaptım.üçüncü hamilliğimde araştırma yapıldı ve kan pıhtılaşması çıktı.ve ben bu defa hamilelik için tam beş ay bekledim.çünkü kanın sulanması için hergün bir coraspirin 80mg,1 folbiol,ve becozyme c vitamin kullandım ve çok iyi geldi.çünkü regl dönemlerimden anlıyordum.önceden regl olduğumda kan koyu kıvamlı ve pıhtılıykendaha sonraki aylarda açık kırmızı ve sıvılaştığını, pıhtıların yok olduğunu görüyordum.5 aylık süre içinde tedavim sürerken dr. hamile kalabileceğimi söyledi ve çok şükür hamile kalmıştım. hamile kalıncada keseyi görür görmez kalp atışını duymayı beklemeden günde bir kez fraxiparin 0.3 mg iğne vuruldum ve halada vuruluyorum.günde 80mg coraspin içmenin bebeğe hiçbir zararının olmadığı hatta pıhtılaşmayı engellediği kanıtlanmış durumda.o yüzden ben gönül rahatlığıyla aspirinide gebelik süresince allah nasip ederse hergün içmeye devam edeceğim.
cnm benim 3 düşüğüm oldu
3 de kimyasal gebelik her testim oldu bir tek mthfr c677 heterozigot çıktı
dr'um gebelik öncesi folbiol b12 verdi
gebelik basladığı anda fraxppirin 0.4 cc iğne ve hergün günde 3 tane progestan vajinal verdi.
bende kararsız kaldım burda herkes gebelik öncesi coraspirin+folbiol kullanmış
bu arada allah bin kere razı olsun senden ilgilendiğin için sağol
kızlar....dun gece kahverengı lekelenmem oldu...cok korktum.halada korku ıcındeyım. doktorumu ardım yat dedı.dualarınızı esırgemeyın nolur. bugunluk ıgneyı yapma dedı. napalım.elımız mahkum.ne derse onu yapıcaz.yavrum allaha emanet....dua edın bana nolur...herkese selamlar
Sevgili gulozlem , rahim filmi çektirmenin hiçbir zararı yok , aksine faydası var..Kürtajdan sonra herhangi bir yapışıklığın olmuş mu , ya da rahimde bi anomali var mı filmde belli oluyor ve ona göre tedavi oluyorsun..Örneğin rahimde septum filan varsa yani normalde üçgen olması gerekriken kalp şeklinde filansa ve bebek de o sorunlu bölgeye yerleşirse düşüklere ve erken doğuma neden olabiliyor ...O yüzden kürtajdan sonra adet kanamanda azalma varsa rahim filmini hiç ihmal etme derim..( Asherman sendromu olarak araştırma yapabilirsin ...)KIZLAR NASILSINIZ ACABA KIZLAR BEBEK GİRİŞİMİNE BAŞLADIKTAN NE KADAR SÜRE SONRA HAMİLE KALDINIZ KÜRETAJ OLANLAR MERAK EDİYORUM BU ARADA HANİ SİZE ADET MİKTARIMDA AZALMA VAR DEMİŞTİM YA DOKTOR ARKADAŞLARIMDAN BİRİ BAZI TESTLER İSTEDİ ONLARI YAPTIRIYORUM ASLINDA RAHİM FİLMİ ÇEKTİRMEK İSTİYORDUM AMA O ŞİMDİ YAPTIRMAMIN ÇOK GEREKSİZ OLDUGUNU BUNUN BİRÇOK ZARARI OLDUGUNU SÖYLEYİP BENİ VAZ GEÇİRDİ GALİBA HİÇBİRŞEY YAPMADAN DENEMEYE DEVAM EDECEGİM İNŞALLAH OLUR BU AY DAHA BİR UMUTLUYUM SANKİ LÜTFEN BANADA DUA EDİN BANA ÇOK UMUTLU ŞEYLER SÖYLEDİ İLİŞKİYE GİRMEYİ HERGÜN ÖNERİYOR HATTA GÜNDE İKİ KEZ BİLE OLABİLİR SABAH AKŞAM DİYOR O ZAMAN DAHA BÜYÜK ŞANSINIZ VARMIŞ BAZI TİYOLAR VERDİ BUNLARI İKİ AY UYGULA ÖYLE RAHİM FİLMİ ÇEKİCEGİM DİYOR UYGULAYACAGIZ BAKALIM ELİMİZ MAHKUMhihoyyyt
Canım teşekkür ederim, son düşüğüm kasım ayında oldu...3 ay bekleme dönemi vermişti doktorum... Şubatta başla demişti.. Ben dinlemedim , 1adet dönemi geçtikten sonra ocakta denemeye başladım , 2 aydır bekliyorum...Hafta sonu gene regl oldum ve moralim bozuk...cnm sanada çok geçmiş olsun bu arada, allah yardımcın olsun , en güzel günler senin ve bebeğinle olsun cnm, çok ağır bi tramva bence bu yaşadıklarımız, ama çok şükr ki artık her şeyin bir tedavisi var, senin ne kadar oldu son düşük ten sonra ?,
merhaba,öncelikle oğlunuz hayırlı olsun,doğuma kadar iğne oldum demişsiniz,hangi iğne acaba,ben de başlıcam clexane iğnesine günde 2 defa,gebelikten önce başlamam gerekiiyo sağlık sorunumdan dolayı,endişeleniyorum,nasıl bir hamilelik ve doğum gerçekleştirdiniz merak ettim aydınlatırsanız sevinirim,tşkler...
cnm cevabın için çok teşekkür ederim
peki düşüklerinde kese gözüküyrmuydu gebelik öncesi aspirin içtin mi
bana dr gebelik öncesi aspirin vermedi
kızlar kan pıhtılaşması gebe kalmayı zorlaştırırmı.ben fV heterozigot oldugumu geçen ay ögrendim.doktor bana günde bir coraspin,bir folikasit verdi.gerçi birde tsh yüksek çıktı.onun için de eutrox verdi.acaba hamile kalmayı tsh mı zorlaştırıyo yoksa pıhtılaşmamı.ben ilk düşügümü temmuz ayında yaşadım.hala deniyorum ama olmuyor.tavsiyeniz varsa paylaşırmısınız.bu arasa sido senin için yürekten dua ediyorum canım.Rabbim aynı acıları birdaha hiçbirimize yaşatmasın.
kızlar kan pıhtılaşması gebe kalmayı zorlaştırırmı.ben fV heterozigot oldugumu geçen ay ögrendim.doktor bana günde bir coraspin,bir folikasit verdi.gerçi birde tsh yüksek çıktı.onun için de eutrox verdi.acaba hamile kalmayı tsh mı zorlaştırıyo yoksa pıhtılaşmamı.ben ilk düşügümü temmuz ayında yaşadım.hala deniyorum ama olmuyor.tavsiyeniz varsa paylaşırmısınız.bu arasa sido senin için yürekten dua ediyorum canım.Rabbim aynı acıları birdaha hiçbirimize yaşatmasın.
canım hamile kalıyorsun ama düşükle sonuçlanıyo..bendede kan pıhlışaması var.. 1 kez düşük olayı yaşadım ,sonra doktorum bana günde 1 tane folic asit ve bebe aspirini verdi hamile kalana kadar iç dedi.düşükten 5 ay sonra hamile kaldım..şuan 8 haftalık hamileyim.. hamile kalıncada iğneye başladım clexane günde 1 tane ..çok şükür şimdilik bi sorun yok...
yani kan pıhtılaşması olduğunda hamile kalıyosun ama bebeğe kan gitmeyince gelişmiyo oluyo veya düşüyo..
ben hamile kalmadan önce hergün bebe aspirini içmiştim(doktorum önerdi) doktorum o aspirinlerin çok faydasını göreceksin dedi,kan pıhtılaşması açısından..mesela günde 2 kez iğne yapanlar var ben tane oluyorum günde..vs vs
sen rahat ol,doktorun ne önerdiyse kullan..ve umarım en kısa zmanda sağlıklı bir gebelik ve bebek nasip eder allah
canım bizim durumumuzun hamile kalmayla ilgilisi yok. yani bu değerleri normal olan birisiyle aynı şansa sahipsin. ama tsh zorlaştırıyor olabilir. ama zaten ilaç alıyorsan onda da sorun yaşamazsın umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?