herkese merhaba arkadaslar ....cümleten nasılsınız? ben biz iyiyiz çok şükür cuma günü hastaneden çıktım ama bilg.olmadığından haber veremedim.bi geçmişe bakayım hepinizi özledim
kızlar benim tokluk insülin çok yüksek çıktı inşallah diyetle düzelebilecek bişeydir . bide insülün yapmak zorunda kalmam inşallah... Rabbim hakkımızda ne hayırlı ise onu nasib etsin inşallah....
herkese merhaba arkadaslar ....cümleten nasılsınız? ben biz iyiyiz çok şükür cuma günü hastaneden çıktım ama bilg.olmadığından haber veremedim.bi geçmişe bakayım hepinizi özledim
çok çok eçmiş olsun güzelimherkese merabalar öncelikle...malum benim derdim de aynı,kan pıhtılaşma bozukluğu..ilk int.te araştırma yaparken bu siteye rastaladım ve okumaya başladım..tabi hepsini okuyamadım da:)4500 sayfa...ama okuduğum kadarıyla ortalama aynı sorun benim hastalığımla..ben evlendiğimde doğum kontrol hapı kullanmaya başladım,hem yumurtalık tembelliği hastalığıma iyi gelecekti hem de korunacaktık,iyi bir yoldu..
fakat 3 ay sonra bende migren nöbetlerine sebep oldu ve bırakmak zorunda kaldım...bıraktıktan 10 gün sonra halsizlik,tansiyon düşüklüğü,göğüs kafesimde ağrı başladı ve en sonunda nefes alamamaya başladım..hastanede çalışıyorum ve gittiğim doktorlar grip olduğumu söylüyorlar ama birtürlü düzelmiyor.çok uzatmim en sonunda farklı bir hastaneye gittik ve ciğerimin su topladığı ve ameliyat olacağım söylendi..tam ameliyat olacakken ağzımdan kanlar gelmeye başladı, vedoktorum (ALLAH razı olsun ) tomografi istedi..ve beni acil olarak tıp fakültesine gönderdi.orda hayatımı değiştiren hastalıkla tanıştım..PULMONER EMBOLİ..akciğer embolisi..uzatıp canınızı sıkmak istemiyorum sebebini söyleyeyim kullandığım doğum kontrol hapları buna sebep olmuş..sonra yapılan genetik tahlillerde faktör v leiden mutasyonu ve birçok pıhtılaşma ile alakalı genin heterezigot olduğunu öğrendik..26 yaşında 2 ucu keskin bir bıçağa benzeyen kumadin adında bi kan sulandırıcıyı kullanıyorum..gebeliği kimi dr öneriyor kimi önermiyor..içtiğim ilaç yüzünden kanım alınırken resmen fışkırıyor..en basiti şuan diş çektirmek üzereyim ve sabah akşam heparinli iğneleri kullanıyorum..ve ömür boyu ben bu ilaçlara mahkumum sizin gibi sadece gebelikte değil..ama yine de şükürler olsun ki yaşıyorum ..buarada eşimle birbirimizi çok seviyoruz,1 senemize daha 10 gün önce girdik ve dileğim ona bir çocuk verebilmek..çok uzun olduğunun farkındayım ama beni anlayabileceğinizi düşündüm ve biraz da içimi döktüm affınıza sığınarak..
Bu arada kızlar ablamdan geliyorum üzülmüş ama belli etmedi bana özür diledim, bir yapma çiçek götürdüm çünkü etrafımda çiçekçi yoktu, özür diledim, önemli değil ben bebeğe bişi olacak sandım dedi o kadar emek çekiyorsun dedi. Bende özür diledikten sonra rahatladım. neyse küsmemiştik ama buzları erittik.
tarfil canım yani bu hafta değil ondan soraki demi 29 ekime geliyo sanırım tamam canımcım saol bende yarın doktora gidicem yumurta çatladımı diye bakacak acaba çalışmalar başarılı oldumu ya çok merak ediyorum yarın acaba döllenme olduğunuda anlayabilirmiki amann ölcem meraktan be yaaa bide çatladıysa ilaç falan vericem dedi acaba ne ilacı vericek neysee sabretmekten başka çare yok eyvahedigeldismile
aigülüm bişiler yazmıştım okudun mu?
SONUÇLAR
Protrombin (G20210A) : NORMAL
Faktör V Leiden (G1691A) : HETEROZİGOT (G/A)
MTHFR (C677T) : NORMAL
MTHFR (A1298C) : NORMAL
şu sonuca yorum yapacak kimse yokmu şimdi yaaaa
opuyorumnanaktan
opuyorumnanaktanŞeniz
canım iyiyim diyeyim iyi olayım inşallah... tatlım hafta sonu farklı bir nedenle hastaneye gitmiştik kan ve idrarda şeker tespit edildi şimdide kan verdim açlık ve tokluk şeker baktırmak için açlık kan sonuçlarım normal geldi ama idrarda protein atımı var ve ufaktan tansiyonum yükseliyor 13 / 7 falan oluyor ki benim tansiyonum 10/5 10/6 gibidir biraz endişelendim aslında bakalım şu tokluk kan sonuçlarımda bi çıksında doktorumla görüşcem ... öyle bi şiştim ki iki gündür gözlerimi açamıyorum desem yeri var....
evet selçuklu tıpta yaptırdım...yani şimdi böyle olması hamilelikte düşüğe neden olabiliyormu...doktorum hasan acarcanım valla benim bilgim yok fazla yaa ama benim ki de faktör 5 heterezigot ama diğerlerini pek anlamıyorum. heterezigotta bildiğim kadarı ile tek taraflı bir geçiş olmuş genlerinde yani ya annenden ya da babandan almışsın bu geni. tıp fak demi yaptırdın, doktorun kim
canım iyiyim diyeyim iyi olayım inşallah... tatlım hafta sonu farklı bir nedenle hastaneye gitmiştik kan ve idrarda şeker tespit edildi şimdide kan verdim açlık ve tokluk şeker baktırmak için açlık kan sonuçlarım normal geldi ama idrarda protein atımı var ve ufaktan tansiyonum yükseliyor 13 / 7 falan oluyor ki benim tansiyonum 10/5 10/6 gibidir biraz endişelendim aslında bakalım şu tokluk kan sonuçlarımda bi çıksında doktorumla görüşcem ... öyle bi şiştim ki iki gündür gözlerimi açamıyorum desem yeri var....
evet selçuklu tıpta yaptırdım...yani şimdi böyle olması hamilelikte düşüğe neden olabiliyormu...doktorum hasan acar
canım çok geçmiş olsun bende bu kız neden girmedi haftasonu diyordum seni çok bekledim nette neyse sen iyi olda inş. tez zamanda geçer seni rahatsız eden durumcanım bi kısmı çıktı sonuçlarımın şimdi tokluk şeker sonuçlarını bekliyorum ... idrarda protein var bakalım doktor ne diyecek... böbrek fonksiyonlarını değerlendireceklerdir diye tahmin ediyorum ama sonuçlar çıkar çıkmaz kadın doğumcumun yanına gitcem hemen ...
evet selçuklu tıpta yaptırdım...yani şimdi böyle olması hamilelikte düşüğe neden olabiliyormu...doktorum hasan acar
evet canım benim ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı...sonra bir kızım oldu...bu 1.5 yılda da 5 kere kimyasal geçirdim...bilmiyorum sebep bu muevet canım daha önce yaşadın mı sen düşük bilmiyorum ama muhtemelen ysşadın ki doktorun bu kan testini sana verdi bende meram tıpta yaptırdım canım. ben iki düşük yaşadım ama ilkinde 20 litre su taşımıştım olacağı varmış sanırım, ikincisinde dikkat etmeme rağmen düştü. nasip. bizim hastalığımızda düşük nedeni olabiliyor evet ama tedavi edilmeden de doğumlar oluyor.
Bu arada kızlar ablamdan geliyorum üzülmüş ama belli etmedi bana özür diledim, bir yapma çiçek götürdüm çünkü etrafımda çiçekçi yoktu, özür diledim, önemli değil ben bebeğe bişi olacak sandım dedi o kadar emek çekiyorsun dedi. Bende özür diledikten sonra rahatladım. neyse küsmemiştik ama buzları erittik.
ayyy ben onlardan bişey anlamadım...çok karşık((
daha doktoruma göstermedim sonucu..yarın göstereceğim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?