Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Azracım bende de faktör V var ama uyku problemim yok hiç üşümem de. 4 aydır kullandığım corasprinlerin de enerjime hiç bi katkısı olmadı. o yüzden ben sadece pıhtıdan kaynaklandığını sanmıyorum moralimiz bozuk canımız sıkkın tabi bu uyku düzenimizi etkiliyo endişeliyiz. umarım güzel haberleri alırızz bir an önce keyfimiz yerine gelir.

canım ben kafam karışmasın diye çok araştırmadım ve dr.um
dedikleriyle tatmin oldum ama burda hergün yeni bişi duyuyorum öğreniyorum:)
hayır bana dr.um homosisteinden bahsetmedi bir dahaki kontrolde ben sorucam
sana bahsedildi mi?

cnm benım cok saol verdıgın bılgıler ıcın
dun sormustum bı arkadasa cvp alamadım
ben kendını dınleyen bırısı deılımdır ama bu aralar kendımde bazı tuhaflıklar hıssedıyorum bılmıyorum belkı pıskolojık belkıde bu zımbırtılardan kaynaklanıyodur dıye dusunuyodum
arkdaslar konusurken hıcbısey anlamıyodum bıseylerden bahsedıyolar
yabancı yabancı terımler
benı görsen yanıtları okurken googleden arıyorum nedır dıye
bende su homosısteınden korktum tahlıllerının farklı olup olmadıgını sormustum
acıkcası doktorlarada pek guvenemıyosun dalgın olup bazı seylerı unutabılıyolar
bıde bana hıcbısey kullanma hamıle kalınca gel dedıklerı ıcın
bende suphelenyodum ama sımdı lımonlu cayla konusunca netlestı
vıtamın kullananlar homozıgot galıba
bende coraspırıne basladım 100 luk doktor yumurtlamayı engelleyecegını soyledı ama sen bılırsın dedı yumurtlama gunlerınde (adetın 14 - 17. gunlerınde ) kullanmayı bırak dıyer gunlerden kullan dedı
işte bole bıraz uzun oldu ama napım ınan buradakı arkadasların yorumlarına doktorlardan daha cok guvenıyorum :)

çok tşk ederim ama beni kaygılandıran doktorum foflik asit ve b vitamini vermedi ve benide endişeye düşürdü. acaba başka bi doktora daha mı gitmeliyim...çok kaygılıyım

arkadaşlar şu homosistein olayına bu kadar takılmayın diyorum ben... çünkü her mthfr mutasyonluda homosistein seviyesinde sıkıntı olacak diye bir kaide yok.... Zaten mutasyonumuz gereği aldığımız vitaminler ( ki işte burda b vitaminleri devreye giriyor ) homosistein seviyesini kontrol altına alıyor.. Zaten homosistein seviyesinde tedavi olarak b vitaminlerinden ve folik asitten ( ki tekrar söylüyorum folik asit te bir b vitaminidir) yararlanılıyor....

şunu tekrar söylemekte fayda var bizim rahatsızlığımız diyet gerektiren bir rahatsızlık değil ama ileri yaşlarda kalp damar rahatsızlıklarının temelini attığından şimdiden beslenme şeklini düzene koymakta fayda var... Bir diyabet gibi hayatımızı tehdit etmeyen ama dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlığımız var...

canım bebek için zararlı olabiliyor o yüzden gebelik öğrenilir öğrenilmez kesilmesi gerekiyor çinkonun ama pıhtılaşmada ve özellikle mthfr için önerilen bir vitamin ...

anladım kuzucum o zaman ben çinko için adetimi bekliyeyim en iyisi
az kaldı zaten regli zamanıma.. topiğimizin danışma merkezi,
ilac uzmanı çok sağol canım:))

bu forumda yazılanlar o kadr yardımcı oluyo ki. daha önce bi ben de var sanıyodum kapana sıkışmış gibi hissediyodum. yani doktordan daha ayrıntılı bilgiyi bu forumdan edindim diyebilirim. iyi ki bu topic açılmış.

'aysude-mir 'cim heterezigot homozigot farkı iğne yapılma sıklığını etkiliyo mu ? ya da herhangi bir tedavi farkı var mı bilgin var mı?????

canım aynı şeyleri bende yaşadım sordum sorguladım irdeledim elinde değil insanın... üç kez kaybettim bebeğimi ve irdelemekte ayıklamakta hakkımdı ki seninde hepimizinde hakkı... Ben çalışma ortamım gereği çok fazla hekimle iç içeyim o yüzden bilgiye ulaşmam daha kolaydı... Asprin konusunda doktoruna katılıyorum... Asprin kanı sulandırdığı için yumurta çatlamasını sağlayan lh hormonunun kandaki miktarını göreceli olarak azalttığından gebe kalma sürecini uzatabilir... Ben asprin kullanmadım kullan da demediler zaten... Ama gebe olduğumu tespit ettiğim an eczaneden bir bebe asprini aldım ve daha doktora gitmeden kullandım... Vitaminlere gelince folik asit ve b vitaminlerini yada multi vitamini kullanmanda bir sakınca yok.. Hatta aile sağlığı merkezine gidip ordaki doktoruna anlatsan gebelik düşünüyorum diye ayrıntıya gerek yok o bile sana folik asit başlayalım diyecektir...

kızlar ya bu illetin ne kadar çok çeşidi ve tedavi şekli var ya bilmiyorumkismile

aynen ole cnm bende ılk bu topıce geldıgımde bunlar ne konusuyo yaa bole dıyordum
okuya okuya konusa konusa ogrenıyosun
ama her zaman dedıgım gıbı dermanı olan bır dert sukurler olsunkı
bebek sahıbı olma ıhtımalı 0 olanlar var
hamdolsun yınede,
morallerı yuksek tutucaz hersey bızım elımızde yılmak yok yola devam :)

tabiki etkiliyor ama buna hekim karar veriyor kendimden örnek vereyim ben mthfr a 1298 c homozigot ve paı homozigot mutasyonluyum bir çok hekime gittim ve bir kısmı asprin yeterli derken bir kısmıda hemen iğne başlanacak artı olarak asprin dedi... Yani tedavi şeklinde bir kesinlik yok ama pıhtılaşmayı daha çok etkileyen faktörleri doktorlar değerlendirerek kararlarını ortaya kokuyorlar canım benim....

anladım kuzucum o zaman ben çinko için adetimi bekliyeyim en iyisi
az kaldı zaten regli zamanıma.. Topiğimizin danışma merkezi,
ilac uzmanı çok sağol canım:))

:)))) estağfurullah tatlım dilim döndüğünce bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum...iyi olur adet olursan ki olmazsın inşallah...:) o zaman başlarsın çinkoya..

kızlar rabbim hepimize acil şifalar versin, bebeklerimiz sağlıklı bi şekilde kucaklarımızı doldursun :Saruboceq:

yok banada bahsedılmedı onun ıcın merak ettım bende
ama arastırmalarıma gore homosısteın kalp damar kastlaılkarıyla ılgılı
seker yuksek tansıyon bobrek yetmezlıgı pıhtılasma vs. olanlarda oluyomus

limonlu cayım benım :)
cayı cok severım :):):):):):)
paylaşımın için cok saol cnm
okudum güzel bı makale herkesı aydınlatacak bence :1hug:

slm nasılsınız kızlar???
bgün kimlere okucaktık
ben dün unuttum((
yarın okucam allah izin verirse
kimlere okunduğunu söylerseniz sevinirim

aysudecım sen hemsıre falan mısın ?
ben bu hastalıktan sonra eşime dedım ben dersaneye gıdıyorum
nıe dedı dedım kadın dogumcu olcam baska yolu yok :))))
kendı kendımı muayene eder kendı kendımı dogurturdum ne gusel olurdu deme

:)))) estağfurullah tatlım dilim döndüğünce bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum...iyi olur adet olursan ki olmazsın inşallah...:) o zaman başlarsın çinkoya..

aminn canım inşallaah :Saruboceq: bekleyen herkesin
umudu sevince döner inşallah..

limonlu cayım benım :)
cayı cok severım :):):):):):)
paylaşımın için cok saol cnm
okudum güzel bı makale herkesı aydınlatacak bence :1hug:

rica ederim tatlım ne demek biraz olsun yardımcı olabiliyorsam ne mutlu
bende e-melisin sayesinde keşfettim o siteyi :))

bu arada aysudenin dediği gibi çok takılmayalım bence bu homosisteine..

aysude aspirin ile yazdıklarını okudum biraz ama anlamadığım bişi var
aspirinin bende yumurtlamayı bozduğunu duymuştum
bunu aynen böyle doktora sordum ve doktor bana
yumurtlamayı bozmaz hamile kalmayı geciktirmez
aksine hamile kalmayı kolaylaştırır dedi
yumurtalıkların etrafındaki kanı cıvıttığı için daha kolay hamile kalınıyo dedibilmiyorumkismile
geçen günde bi yazı okudum
20 kadın üzerinde bi araştırma yapılmış
10 tanesine ilaç tedavisi
10 tanesine aspirin kullanılmış
ve aspirin kullananlar daha çabuk hamile kalmış kafam karıştı şimdi(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…