valla oyle
ya bıde kuzum ben ramazandan berı uyku bozuklugu düzensızlıgı yasıyorum,
gecelerı uyuyamıyorum saat 3 yada 4 te uyuabılıyorum oda zorla sabah da uyanamıyorum bıde cok agır uyuyorum telefonu bıle duymuyorum esım ıse gıdıyor duymuyorum kendımı kaldıramıyorum yataktan
acaba bu pıhtı zıkkımından kaynaklanıyo olabılır mı yaaa
cunku son zamanlarda yasıyorum bunu
( bıde kendımı bıldım bılelı çok üsürüm elim ayağım hıc ısınmaz )
topıcte bırısı coraspırın kullanalı kendını daha enerjık hıssettıgını ve üşümesının gıttıgını soylemıstı olabılırmı sence
hos bende 10 gundur coraspırın kullanıyorum ama
cnm ben ben dün sordugum sorulara sımdı cvp aldım sanırsam
dün bısıler sormustum kafdam karısmıstı ama kımse cvp vermedı yıne
mtfr olanlar folık ve yanında vıtamın kullanmak zorunda
ama sadece faktor v hetero. olanlar kullanmak zorunda deıl
evetttt sımdı anladım cok saol :)
pekı doktor sana homosısteınden bahsettımı sende varmı bu ?
canımcım haddim olmayarak atladım konuya ama bişeyleri kafamızda netleştirmekte fayda var sorunu anlamakta baya yardımcı oluyor... Her birey anne ve babasından gen örnekleri alır örneğin favtör v geni için anneden ve babadan gelen gen karşılıklı olarak bir araya gelir ve faktör v genini oluşturur.... Anne yada babanın herhangi birinde gen kodunda sorun varsa heterezigot olur yani taşıyıcılık anlamına gelir... Anne ve babadan gelen gen kodları her ikisindede sorunlu ise bu da homozigot olurki hastalık olarak nitelendirilir... Gerek taşıyıcı olalım gerekse hasta yani gerek heterezigot olalım gerekse homozigot gebeliğimizde yapabileceğimiz şeyler belli...
Benimkide mtfhr heterezigot. tedavimde coraspin 100+ folbiol+ becozmc.
yani mtfhr mutasyonlarında iğne kadar gerekli olan şey folik asit(folbiol) ve b vitaminleri(becozmc)
gebelik öncesinde 3 ay boyunca Bunlar gebeliklede iğne ve progestan eklenecek.bu tedaviyle bebeğini kucağına alanlar var. inşallah bizimde olur.
cnm ben ben dün sordugum sorulara sımdı cvp aldım sanırsam
dün bısıler sormustum kafdam karısmıstı ama kımse cvp vermedı yıne
mtfr olanlar folık ve yanında vıtamın kullanmak zorunda
ama sadece faktor v hetero. Olanlar kullanmak zorunda deıl
evetttt sımdı anladım cok saol :)
pekı doktor sana homosısteınden bahsettımı sende varmı bu ?
canım bebek için zararlı olabiliyor o yüzden gebelik öğrenilir öğrenilmez kesilmesi gerekiyor çinkonun ama pıhtılaşmada ve özellikle mthfr için önerilen bir vitamin ...
canımcım haddim olmayarak atladım konuya ama bişeyleri kafamızda netleştirmekte fayda var sorunu anlamakta baya yardımcı oluyor... Her birey anne ve babasından gen örnekleri alır örneğin favtör v geni için anneden ve babadan gelen gen karşılıklı olarak bir araya gelir ve faktör v genini oluşturur.... Anne yada babanın herhangi birinde gen kodunda sorun varsa heterezigot olur yani taşıyıcılık anlamına gelir... Anne ve babadan gelen gen kodları her ikisindede sorunlu ise bu da homozigot olurki hastalık olarak nitelendirilir... Gerek taşıyıcı olalım gerekse hasta yani gerek heterezigot olalım gerekse homozigot gebeliğimizde yapabileceğimiz şeyler belli...
cnm benım cok saol verdıgın bılgıler ıcın
dun sormustum bı arkadasa cvp alamadım
ben kendını dınleyen bırısı deılımdır ama bu aralar kendımde bazı tuhaflıklar hıssedıyorum bılmıyorum belkı pıskolojık belkıde bu zımbırtılardan kaynaklanıyodur dıye dusunuyodum
arkdaslar konusurken hıcbısey anlamıyodum bıseylerden bahsedıyolar
yabancı yabancı terımler
benı görsen yanıtları okurken googleden arıyorum nedır dıye
bende su homosısteınden korktum tahlıllerının farklı olup olmadıgını sormustum
acıkcası doktorlarada pek guvenemıyosun dalgın olup bazı seylerı unutabılıyolar
bıde bana hıcbısey kullanma hamıle kalınca gel dedıklerı ıcın
bende suphelenyodum ama sımdı lımonlu cayla konusunca netlestı
vıtamın kullananlar homozıgot galıba
bende coraspırıne basladım 100 luk doktor yumurtlamayı engelleyecegını soyledı ama sen bılırsın dedı yumurtlama gunlerınde (adetın 14 - 17. Gunlerınde ) kullanmayı bırak dıyer gunlerden kullan dedı
işte bole bıraz uzun oldu ama napım ınan buradakı arkadasların yorumlarına doktorlardan daha cok guvenıyorum :)
kızlar ya bu illetin ne kadar çok çeşidi ve tedavi şekli var ya bilmiyorumkismile
bu forumda yazılanlar o kadr yardımcı oluyo ki. Daha önce bi ben de var sanıyodum kapana sıkışmış gibi hissediyodum. Yani doktordan daha ayrıntılı bilgiyi bu forumdan edindim diyebilirim. Iyi ki bu topic açılmış.
'aysude-mir 'cim heterezigot homozigot farkı iğne yapılma sıklığını etkiliyo mu ? Ya da herhangi bir tedavi farkı var mı bilgin var mı?????
anladım kuzucum o zaman ben çinko için adetimi bekliyeyim en iyisi
az kaldı zaten regli zamanıma.. Topiğimizin danışma merkezi,
ilac uzmanı çok sağol canım:))
canım ben kafam karışmasın diye çok araştırmadım ve dr.um
dedikleriyle tatmin oldum ama burda hergün yeni bişi duyuyorum öğreniyorum:)
hayır bana dr.um homosisteinden bahsetmedi bir dahaki kontrolde ben sorucam
sana bahsedildi mi?
:)))) estağfurullah tatlım dilim döndüğünce bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum...iyi olur adet olursan ki olmazsın inşallah...:) o zaman başlarsın çinkoya..
yok banada bahsedılmedı onun ıcın merak ettım bende
ama arastırmalarıma gore homosısteın kalp damar kastlaılkarıyla ılgılı
seker yuksek tansıyon bobrek yetmezlıgı pıhtılasma vs. olanlarda oluyomus
limonlu cayım benım :)
cayı cok severım :):):):):):)
paylaşımın için cok saol cnm
okudum güzel bı makale herkesı aydınlatacak bence :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?