Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

iyi akşamlar kızlar düşükden sonra aile hekimim bir takım tahliller yapmak gerek dedi ve yapıldı tahliller arasında TOXOPLAZMA IgG, TOXOPLAZMA IgM,RUBELLA IgG,RUBELLA IgM kızar bu tahliler hakında bilgisi olan varmı ? lütfen bileniniz varsa yardımcı olun

bu nasıl bir karmaşa...
MTHFR 677 heterozigot teşhisim kondu 1 düşükten sonra,aspirine basladık gebelik olur olmazda iğnelere baslayacaktık fakat uzun bi süre olmayınca olmayınca spermiogram yaptırdık ve düşük çıktı tüp bebek merkezine basvurduk evet çok düşük sperm sayımız.büyük ihtimalle mikroenjeksıyon yapılacak fakat oradaki doktorum aspirini bıraktırdı iğnelere gerek yok dedi .. 1 kaybım oldugu için mi gerek görmüyor.. ama ya bu sebepten yine kaybedecek olursam ne yapacagım ben..

arkadaşım rubella kızamıkçık, toksoplazma da çiğ etten falan bulaşan bir rahatsızlık.IGg gebelıkten önce geçirilmiş oldugunu , IGm de gebelik döneminde geçirilmiş oldugunu ifade edıyor.bunlara gebelik baslangıcındada bakılıyor . gebelik dönemınde bunlardan bırı olursa düşüğe neden olabılıyor ve muhtemelen hekımın bu yüzden istemiştir.

hayırlı akşamlar ..bu akşam dr kontrolüm vardı.usg ye göre 17+2olmuşuz. çok şükür bebeğimin kalp atışları da normal.dikişlerdeki, enfeksiyon devam ediyormuş.bir hafta daha fitil kullanacağım.ama lekelenmenin kesilmiş olmasını iyi bir gelişme. rahim ağzının üst tarafında açılma var dedi doktorum ama dikişler alt tarafı tutuyor çok şükür.umarım o dikişler beni doğuma kadar idare eder.istirahate devam.

canım benim allah yardımcın olsun...rabbim emeklerini boşa çıkarmasın...

canim gecmis olsun boyle guzel haber almak umutlandiriyor beni hele su hafta benim icin cok riksli korkularima engel olamiyorum dikisten bahsetmissin ne dikisi bu canim merak ettim insallah doguma kadar hersey yolunda gider ve saglöiklica alrsin bebisini kucagina

bugün öğleden sonra bu konuda baya paylaşımda bulunduk istersen bi göz at sonrada sorularını sor ve yanıtlamaya çalışalım fırsat buldukça tatlım olur mu...

elbette okudum hatta neredeyse topiğinizi başından beri neredeyse 3000 mesajınızı okudum . kafam allak bullak oldu. hatta bi arkadaşım bu pıhtılaşma sorununun seren serengildede olduğunu ve doğumdan sonra bebeğini kaybettiğini duyunca kahroldum. bide öyle farklı şeyler okudum kii bazı doktorlar MTHFR 677 mutasyonu için b vitamininden kaynaklandığını erken gebelik düşüklerine neden olmasının zor olduğunu söyledi. ve benim doktorumda sadece aspirin verdi çoğu arkadaş folik asit ve b vitamini kullanıyor. Artık o kdr psikolojim bozuldu ki kime inanacağımı şaşırdım doktoruma olan inancımı yitirdim.
Merak ettiğim MTHFR 677-1298 heterozigot böyle erken kanamalı düşüklere neden oluyormu ve gerçekten aspirin ve heparin ile sağlıklı bebek doğumu sağlanabiliyormu?

çok teşekkür ediyorum hepinizeeee

Çok şükür canım çok sevindim Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin İnşallah

bendede heterozigot var iki bebeğimi kaybettim. şimdi üçüncüye hamileyim doktorum iğne, ,folik asit ve B vitaminine başlattı

Canım benim biliyorum ne kadar yapma etme desem de kendimi tam olarak senin yerine koyamıyorum Sana hak veriyorum endişelenmen çok normal ama Allah'ım duaları geri çevirmez hep olumlu düşünmeye çalış bol bol dua et. Hayırlısıyla sen bebişine kavuşursun Teyzeleri olarak biz de sabırsızlıkla bekliyoruz kuzuları siz bizim umudumuzsunuz moyivasyonumuzsunuz Allahım nazarlardan saklasın Sağlıkla gelsin İnşallah yanınıza kaygılanma herşey güzel olacak Allah'ın izniyle :1hug:

1298C mutasyon analizi heterozigot canım önce aspirinide iğne ile beraber kullanıyordum 04 lük clexane kullanıyorum 0,2 lik bulamadığım için coraspini bıraktım sen iğne kullanıyormusun ne kadarlşık hamilesin?

canım bende de 1298 ve faktör V heterozigot iki düşüğüm oldu özellikle ilki çok acı verdi. İkincisi de gebeliği öğrendiğim gün lekelenmeyle başladı bir hafta sonra gitti kuzum

aminnn canimm insallah yorumun icin saol canim 4tane dusukten sonra normaldir bu kaygilarim belkide ama burda sizin bana destek vermeniz beni daha cok cesaretlendiriyor rahatliyorum ama dedigim gibi bu hafta kritik bi hafta benim icin bu haftayi bi atlatiyim hic dusmeyecek saniyorum bakalim hayirlisi canim ya eger olacagi varsa hic bisey yapamam zaten diger 4une yapamadigim gibi allahim hakkimda hayirlisini verir insallah bu sefer kucagima almayi nasip eder benim ve tum bekleyen annelerinopuyorumnanaktan

ahh canıım sen hamiş misin bende henüz yok olunca başlıcakmışız innohep 0,4 lük dedi sanırım benim hem 1298 hem faktör V heterozigotmuş ama kafama takıldı bana neden vitamin vermedi acaba

azıcık faydam olduysa ne mutlu belki ilgilenmiyosundur ama şu evrene mesaj gönderme olayı var ya:) sen gene de vakit bildirme Allahım hayırlısıyla sonuna ulaştırsın sana, bana, tüm isteyenlere Aklı,ruhu bedeni sağlam hayırlı evlatlar versin :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Bende takıntı başladı yani doğru dua etme takıntısı çünkü birebir başıma geldi eşimden uzakta öğrtmnlik yapıyodum Allahım nolur ikinci dönem eşimin yanında oluyum diye dua ettim durdum atama olmadı ücretsiz izin aldım eşimin yanındaydım sonuçta sonra güldüm halime Allahım dedim duamı kabul ettin çok şükür ama ben bunu kastetmemiştim ben mersine atanmak istemiştim diye kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 Ama çok şükür o duamı da kabul etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…