canım konuyu tam olarak bilmiyorum ama kan pıhtılaşması düşüğe neden oluyo tabiki bilgin olsun..ben 1 kez düşük yaptım kan pıhtılaşması yüzünden olduğu anlaşıldı.. sonra folic asit ve bebe aspirini kullanmaya başladım hamile kalana kadar ..düşükten 5 ay sonra hamile kaldım şimdi 8 haftalık hamileyim.günde 1 tane clexane adında bir iğne göbekten veya kolumdan oluyorum.kan pıhtılaşmasını önlüyor.çok şükür şimdilik hamileliğimde bir sorun yok.. tek sıkıldığım şey hergün iğne olmak o kadar.
Canim benimde Faktör 5 ve Faktör 2 negativ yani onlar normal cikti.
Protein S enfazla 130 olmasi lazimken benimki 130 üzerinde cikti. Birde MTHFR Heterezogiti bulundu.
Bazi doktorlar igneye gerek yok sadece yüksek dozda folik asit kullan dediler ve ben 4. bebegimde sadece aspirin 80 mg ve folik asit 5 mg kullandim ve bebegimin kalp atislarini yine alamadik, dogru dürüst gelismedi ve 8 . haftada kürtaj oldum.
Türkiyedeki doktorlar bu igneyi mutlaka kullanman lazim dediler ve bende almanyada bu igneleri bana yazacak doktor aradim kac tane sehirdeki doktorlara e-mail attim ve sonunda Allaha Sükür buldum ve ben iki aydir Adetimin 15. gününde ignelere basliyorum takii tekrar adet gelene kadar ondan sonra birakiyorum eger hamile kalirsam devam etmem gerektigini söyledi doktor Ignemin adi Fraxiparin 0,3 ml.
Ben bu sefer mutlaka bu ignelerle denemek istiyorum zaten kaybedecek birseyim yok 4 düsükten sonra. :1no2:
gelgitcim anladım canım ben daha yaptırmadım kaydımı aslında yaptırmak lazım. ben şimdi 16 haftayı bitiriyorum. gidip soruyım bari.16. hafta erken gibi gelmişti bana. demek yapılabiliyor.
lalcim sağol caım sanada cvp için. o zman sorular devam ediyorkaydirigubbakcemile3 seninde oğlan ya. bana 12 haftada oğlan gibi dedi ama bakalım. hareketleri ne zman iyice hissediyorsun.oğlanlar daha erken belli edermişde ondan sordum canım
fundacım iyiyim canım sağol. grip olanlaran uzak durmaya çalışıyorum kendi çapımda. perşembe için dua edin olurmu hayırlısıyla geliyim doktordan son iki gün. keseyi sormuşsun galiba canım bir de kalp atışını. sen gördün dimi keseyi yoksa bebiş göstermedimi sende baya erken öğrendiğin için tama hatırlayamadım canım kusura bakma. öptüm çok
kızlarr bişi merak ettim bu iğnelere gebelikten öcemi başladınız? yada asprine? öncesindede mi tedavi uyguladı doktolarınız uyguladıysa ne kadar süre?
bu arada kızlar doktorum 34 hafta bitince coraspini bırakacaksın dedi.
ŞEN, CELEN sizler bırakmışmıydınız? benim sadece mthfr homozigot.
canım biz aspirini gebelikten önce gebeliği öğrendikten sonra iğnelere başladık gebelikten önce folbiol ve b12 kullandık gebeliktede devam ediyorum canım a.s.
kızlarr bişi merak ettim bu iğnelere gebelikten öcemi başladınız? yada asprine? öncesindede mi tedavi uyguladı doktolarınız uyguladıysa ne kadar süre?
merhaba arkadaşlar banada dr kan pıhtılaşması vede bebeğin gelişme geriliği yaşadığını + amnios sıvının az olduğu sölendi ve bu mart ayında gitceğiz o zaman hem cinsiyetini hemde sıvının ne durumda olduğunu görceğiz ve şuan ilaç kullanıyorum vitamin bebe aspirini demir ilaçı gibi ....
merhaba arkadaşlar banada dr kan pıhtılaşması vede bebeğin gelişme geriliği yaşadığını + amnios sıvının az olduğu sölendi ve bu mart ayında gitceğiz o zaman hem cinsiyetini hemde sıvının ne durumda olduğunu görceğiz ve şuan ilaç kullanıyorum vitamin bebe aspirini demir ilaçı gibi ....
merhb canım sanırım doktorun sana gebelikten önce başla dedi iğnelere.banada geblik öncesi başlattı sadece iğne ben 3 ay boyunca kullandım ve hamile kalamdım.anladımkı iğneleri vuruldukca stres yapıyorum.bosuna vuruluyormusum gibi geliyordu.doktorumun bilgisinde iğneleri bıraktım 2 ve bebe aspirirnine başladım hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez iğnelerede başladım ikisini bir kullanıyorum şimdi.
nazlıcım ben 3 aylıkken kalp atışı gibi pıt pıt atışlar hissediyordum sadece. 16 haftadan sonra hissediyosun zaten ama ben en net hareketi 18 haftalıkken hissetmiştim. tekme atmıştı. zaten 18-20 haftadan sonrası çok zevkli geçiyo, tekme tokatseninde yakında başlar ogluşun delikafadulden
marall sanırım doktorlar hepimizin gen mutasyonuna, kilosuna, gebelik kayıplarına vb.. değişkenlere bağlı olarak tedavi veriyor. ben sadece aspirin ve folik asit aldım. kalır kalmaz iğne eklendi bunlara. ama önemli olan bu alanda deneyimli olan bir doktorla bu işi götürmek. çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda hamile kalıp bebeğine kavuşursun sağlıkla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?